Dzisiaj jest 01 lis 2024, 2:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Bedzie dobrze
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Jezeli PGE dalej będzie dawalo takie pieniadze jak daje, zle byc nie powinno. Pamietajci drodzi kibice ze nie ma ludzi nie zastapionych. Fakt faktem ze Krygier tzn dzieki niemu nasza druzyna osiagnela poki co najwieksze swoje sukcesy: vice mistrzostwo Polski , awans do 1/8 ULEB Cup. jezeli chodzi i organizacje to gosc byl dobry. Sciagnam nam terenera Saso o on juz zawodnikow. Ale jezeli chodzi o kase , to nie powinien on juz miec dostepu do niej. Podejrzewam ze duzo zarabial ale wciaz mu bylo malo. A teraz mowi ze jest zdziwiony decyzja rady nadzorczej. Ale logicznie myslac , za nic by go nie zwolnili, przeciez mial zarabiste wyniki sportowe, a jednak cos bylo nie tak. A jak to sie mowi "jezeli nie wiadomo o chodzi to zapewne o kase" i tak tez sie dzialo. Nikt sie zapewne nie dowie z zwyklych smiertelnikow o jaka kase i w jaki sposob. Druzyna stracila dobrego czlowieka tylko pod wzgledem organizacyjnym , ale kasa tez jest wazna. Kto wie czy przez te przekrety PGE nie wycofaloby sie z sponsorowania. A ze Schetyna chce zabronic sponsorowani sportu z spolek skarbu panstwa , to to przeciez jest ukrecenie na siebie bata. PO przez ta decyzje straciloby bardzo duzo. Malo realne wg mnie jest aby cos takiego sie stalo wiec prosze nie upolityczniać tego odwolania. Powtarzam za nic Krygier nie zostal odwolany.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

wiem, ze nie mailo byc jednozdaniowek ale zgadzam sie z grengo w 100%.

zal patrzec jak dlugo Turów wzbijal sie na wyzyny i jak szybko spadnie :(

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja również przyłączam się do grengo i yaro_81.
Uważam że nastąpi podział łupów. Nastąpił przewrót, a nasi lokalni mają w tym swój prywatny interes. Skąd wziął się Delijewski, ktoś go zna ?

A co na to wszystko klub kibica!?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
Mszy żałobnej nie będzie, ale chętni do wyrażenia swojej dezaprobaty dla tej nagłej śmierci proszeni są o zabranie na mecz z Prokomem białych chusteczek, aby pokazać co powinni zrobić winowajcy."

grengo, ja mysle, ze dobrym pomyslem bylo by rozdanie tych chusteczek przed meczem, takie tipowskie, co ich pelno w jednej paczce wystarcza xD

tak jak juz pisalem, Arek byl jaki byl, ale duzo zrobil i to sie mu chwali. Czy robil przekrety? nie wiem, nie interesowalo mnie to dopoki klub sprawnie funkcjonowal, a bylo tak przez caly okres kadencji A. Krygiera (z malym wyjatkiem, z niewyplacanymi pieniedzmy dla zawodnikow, ale to trwalo chwile). mowi sie trudno, zobaczymy co bedzie dalej, ale z moich doswiadczen wiem, ze 1 lub 2 liga to najlepsze miejsce dla kibicow kochajacych swoja druzyne, mozna dopingowac z calych sil, cala hala bo na mecze nie przychodza ludzie, ktorzy chca sie pokazac (czyli chodze, bo inni chodza i trzeba chodzic, a nawet nie wiem ktorzy to nasi).

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Qrcze jutro napiszę co na to KK, bo jutro się spotykamy w naszych sprawach, a temat zmiany prezesa doszedł niejako niezależnie od nas. Obiecuję info, a na pewno będę próbował przeforsować na zebraniu pomysł z białymi chusteczkami. Powiem tylko, że nam jako organizacji społecznej nie wolno stać z boku i biernie się temu wszystkiemu przyglądać. Kibice mają prawo wiedzieć w co się gra i dlaczego podejmuje się strategiczne dla klubu sportowego decyzje mając w du...ie nas kibiców, dla których ten spektakl nazywany meczami się odbywa. Decyzji Rady już nie zmienimy, ale pokażmy "radzie", że nie ma z naszej strony akceptacji dla tego typu działań w tak bardzo korzystnym dla drużyny i miasta okresie. Szkoda tylko, że my kibice jesteśmy świadomi tych wszystkich korzyści płynących z gry Turowa w PLK i ULEB, a władzunia (czytaj: poplecznicy Grzegorza S.) jest ślepa i głucha.
Nie wstydzę się głosu oddanego na Tuska, ale wstydzę się głosu oddanego na PO.
Na szczęście jedno jest pocieszające i przykład A.Krygiera doskonale to pokazuje, że na stołkach się TYLKO bywa i w każdej chwili można być z nich usuniętym czy to przy pomocy CBA, UOP, czy innej organizacji ...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Grengo, z tymi chusteczkami to fantastyczny pomysl. Taka prośba: zrealizujmy ten pomysl i przynieśmy chusteczki!!!!!!!!! Pomachajmy winowajcom. Zjednoczmy sie i pokażmy co o nich myślimy. Pozdrowienia dla fanów Turowa i tych co kochają sport.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ciekawi mnie, czy Turow jutro zagra, by sie pokazac nowemu prezesowi, czy da plame na calej linii jako niezadowolenie, odnzaka protestu?

Prezes Krygier bedzie jeszcze w Zgorzelcu do 5 marca, wiec na meczu z Prokomem bedize obecny na hali. Pozegnajmy go mile i tak, jak na to zasluguje!

Powstawmy Arkowi pomnik!

Tytuł:
obserwator
obserwator

No to sie porobilo... Pomysl z chusteczkami jak najbardziej popieram!! Jedno wielkie skur****nstwo jak napisal Grengo z ktorym trzeba sie zgodzic...

Turów NIGDY nie zginie,
sc****na ty (celowo malymi) sk*********!!!

pismak
pismak

mm

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 2:25 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Panie i Panowie apeluje o spokój i jakiekolwiek zaprzestanie pomysłów z akcją chusteczkową!

Jak mi wiadomo to tylko (z jakiś tam, niewyjaśnionych powodów - mam nadzieję, że poznamy okoliczności) odwołano obecnego Prezesa. Nadal gramy w ULEB Cup i w Dominet Bank Ekstralidze, więc nie ma, nad czym lamentować...

Niestety dla mnie niejasne są tylko kwestie Panów D. i W., skąd i dlaczego właśnie oni... w zasadzie to proste chyba, ale nie aż tak do końca, że z polityki. W zasadzie to doszły do mnie informacje, jakoby Pan R.W. wysoko postawiona osoba w Elektrowni Turów była osobą polecającą obu Panów.

Aha... wracając do meritum to nie bądźmy nagle takimi pesymistami, jak napisałem wyżej nadal gramy w ULEB'ie i w DBE, a dopiero po sezonie i przed kolejnym będziemy mogli lamentować... ktoś może powiedzieć, że wtedy to się obudzimy z ręką w nocniku, ale niestety, jakiś kredyt zaufania trzeba dać nowej władzy... przecież PO też po 100 dniach zostało skrytykowane ostro za wyniki.

Zresztą takie podejście do nowej władzy to jak strzelenie sobie samobója, bo później, jak będzie trzeba załatwić jakiś wyjazd, bilety, czy coś podobnego to chyba sami wiecie, co możecie usłyszeć w odpowiedzi... heh... dorośli jesteście, a ja Wam nie muszę podpowiadać, że lepiej by było umówić się z nowym Prezesem, postawić sprawę otwarcie, czego się obawiacie, czego oczekujecie i co chcecie załatwić... jeżeli człowiek jest mądry i na prawdę chce coś osiągnąć to Was nie spławi i na pewno będzie można coś załatwić, jak nie to wtedy można jakieś 'akcje dywersyjne' przeprowadzać. Według mnie to od razu na początku takie podejście do sprawy tylko jeszcze Wam skomplikuje sytuacje, a każdy wie, że z Prezesem Krygierem nie (a w zasadzie wiele było naobiecywane, a słowa nie dotrzymano) ugraliście zbyt wiele.

Poza tym w sprawie Saso i zawodników... Saso nie tylko ze względu na odwołanie Krygiera odejdzie - propozycje już przed tym sezonem były bardzo konkretne, a w trakcie sezonu i z czasem kolejnych zwycięstw w ULEB'ie po prostu się krystalizowały i były bardziej konkretne. Patrząc na zawodników to niestety, ale trzeba coś w tej drużynie zmienić, bo nie gra już na takim luzie jak wtedy, kiedy zdobywali wice-mistrzostwo.

Więc przed nową władzą na prawdę ciężkie zadania, m.in. przekonanie Was kibiców (sceptyków niestety), próba zatrzymania Filipowskiego, lub znalezienie na jego miejsce godnego następcy i dalsze dążenie do poprawiania pozycji w Europie i Polsce.

[center]APELUJE!!![/center]
Nie róbmy sobie na 'dzień dobry' wrogów i pomóżmy tworzyć WIELKI TURÓW, a nie niszczyć coś, na co tak wiele lat wszyscy wspólnie własnymi siłami pracowaliśmy!!!

Ostatnio zmieniony 29 lut 2008, 12:12 przez szamo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

szamo pisze:
W zasadzie to doszły do mnie informacje, jakoby Pan R.M. wysoko postawiona osoba w Elektrowni Turów była osobą polecającą obu Panów.

Adaś jeżeli R.M. to z kopalni, a z elektrowni to ewentualnie R.W.
szamo pisze:
Niestety dla mnie niejasne są tylko kwestie Panów D. i W., skąd i dlaczego właśnie oni...

I o to mi chodzi oraz o sposób i czas wymiany prezesa. W pozostałej części Twojej wypowiedzi , po przespaniu nocy i przemyśleniu wielu za i przeciw zgadzam się z Tobą, że nie należy sobie strzelać samobója. Faktu odwołania już nie zmienimy, a nie ma sensy robić sobie wroga na "dzień dobry".
mieszczuch pisze:
Odszedł prezes, niech żyje prezes

I faktycznie tak jak kiedyś miałem w opisie - prezesi się zmieniają, a my jesteśmy zawsze.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Grengo - ja również popieram akcję z chusteczkami, a dodatkowo proponuję wymyślić jakiś bardziej dosadny sposób zademonstrowania naszej kibicowskiej dezaprobaty wobec poczynań PO-krętnych decydentów. Qurcze, zanieść do siedziby klubu trumnę zgorzeleckiej koszykówki, czy coś..? Ubrać się na czarno na mecz z Prokomem?

Edit: właśnie przeczytałam post Szamo - bardzo ciężko jest odnaleźć w sobie tyle optymizmu, by w ten sposób patrzeć na przyszłość klubu. Ciężko jest uwierzyć, że nowy prezes nie jest tylko narzędziem w rękach innych. Ja też rozumiem, że prezesi, trenerzy, zawodnicy zmieniają się i nie oznacza to końca klubu. Jednak jest w tym wszystkim coś co nie nastraja optymizmem. Konieczność budowania wszystkiego od nowa przeraża mnie, a tak ciężko wypracowany sukces tak łatwo pogrążyć. Jeżeli Turów Zgorzelec cokolwiek znaczy w Europie na pewno przekonamy się, gdy przyjdzie - tfu tfu - szukać nam nowego sponsora. W niemieckiej gazecie pojawił się artykuł o zainteresowaniu niemieckich firm sponsorowaniem Turowa w przyszłym sezonie. Być może trzeba pójść w tę stronę? W końcu - jeśli gramy w Czechach, to możemy grać za niemiecką kasę, nie? ;) To dopiero będzie drużyna europejskiego formatu...
koniec edit.

Bez Krygiera, bez Saso... Nie wyobrażam sobie następnego sezonu... Nic mi się już nie chce. W głowie mam mętlik... Szkoda tego wszystkiego... A najbardziej wk... mnie radocha i zawistna satysfakcja kibiców Śląska i innych drużyn. Jakże oni się cieszą. Mają z czego. Bo jak już kiedyś pisałam, w przyszłym sezonie w PLK pojawi się nowa drużyna PGE Śląsk Wrocław.
Wtedy finansowanie klubów za publiczne pieniądze, jakże wytykane nam na każdym kroku, nie będzie już problemem. Bo ta kasa nareszcie znajdzie się na właściwym miejscu, a nie w zadupiastym Zgorzelcu.

Kończę, bo wyć mi się chce, jak o tym wszystkim myślę.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Nie ma wytłumaczenia dla tej decyzji, po raz kolejny okazuje się, że polityka jest gorsza od ku....twa. Najgorsze, że to chyba nie schetyna robi, on nawet nie zdążyl bo miejscowi są szybsi i w ramach wazeliniarstwa pchają gdzie tylko można przedstawicieli PO. Nikt się nie liczy ze społecznościa lokalną bo liczy się tylko utrzymanie stoła pod dupskiem.
Ale dlaczego właśnie teraz ??? przed końcowką ULEB-u i ligi. Przecież to napewno wpłynie na trenera i zawodników. Zresztą już wieczorem się przekonamy.
bombas3 pisze:
To najwyraźniej mój koniec sympatii do PO
Policz ile głosów stracisz Platformo Obywatelska

Mój również . A co do głosów to myslę ,że łatwiej policzyć ilu będzie na nią głosowało . To bedą tylko Ci , którzy mają coś do stracenia i sami na siebie zagłosują. Tylko co z tego że oni spadną ze stołków jak już będzie pozamiatane :cry: ?

[ Dodano: Pią Lut 29, 2008 12:07 pm ]
lord_alex pisze:
Ale logicznie myslac , za nic by go nie zwolnili, przeciez mial zarabiste wyniki sportowe

na logike tu nie ma co liczyć, to jest polityka. A zwolnili go na podstawie paru zapisów w umowie , które na to pozwoliły . Audit nic nie wykazał. Zresztą zaproponowano mu inne stanowisko więc jak to ?? Zastanawiać moze tylko dlaczego akurat teraz dokonano zmiany ?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

grengo pisze:
szamo pisze:
W zasadzie to doszły do mnie informacje, jakoby Pan R.M. wysoko postawiona osoba w Elektrowni Turów była osobą polecającą obu Panów.

Adaś jeżeli R.M. to z kopalni, a z elektrowni to ewentualnie R.W.

Przepraszam... chodziło mi oczywiście o R.W.

Tytuł:
VIP
VIP

z głównej:

Wczorajszy dzień został okrzyknięty przez większość "pogrzebem koszykówki". Prezes Arkadiusz Krygier odwołany wczoraj ze stanowiska otrzymał propozycję objęcia funkcji dyrektora sportowego jednak poprosił radę o czas na podjęcie decyzji do dzisiaj. Wśród użytkowników forum pojawiły się opinie, że trener Saso Filipovski jest gotów wstawić się za dotychczasowym prezesem, a za nim zespół. Ta informacja nie znalazła jednak jeszcze nie znalazła oficjalnego potwierdzenia. "Najlepszą nagrodą dla mnie - mówi Krygier - będzie medal i kolejne zwycięstwa. Zespół został zaprogramowany tak, aby wygrywać i każdy kolejny sukces będzie dalej moim i Sasy wynikiem".

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.