Dzisiaj jest 01 lis 2024, 1:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

1.Wnioskuję, by w tym temacie zniesiono blokadę obelg i słów powszechnie uważanych za obraźliwe.
2. Szamo, nie chce mi się wierzyć, że to nie decyzja polityczna. Teraz taki krok był potrzebny?
A stanowisko trenera i drużyny w w/w sprawie chyba widać po meczu z koszałkowem

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nikt niezastąpi najlepszego fachowca, dzienki A.Krygierowi ten sezon byl najwspalnialszy dla naszej koszykowki niewyobrażam se żeby jakiś amator zastąpił naszego prezesa

Tytuł:
obserwator
obserwator

saviol pisze:
Nikt niezastąpi najlepszego fachowca, dzienki A.Krygierowi ten sezon byl najwspalnialszy dla naszej koszykowki niewyobrażam se żeby jakiś amator zastąpił naszego prezesa

:smt026 My se tez niewyobrazamy! :smt026

Polecam http://so.pwn.pl/

Tytuł: jaka decyzja?
rekrut
rekrut

Jestem troche zorientowany w temacie i zaryzykuję opinię, że dymisja A. Krygier jest mniejszym złem niż kontynuacja. Powiem tak:
1. Nie jest to decyzja polityczna. Nie było w zamiarze utorować droge Panu Waśniewskiemu ani nie kryja sie za tym aktem zkryte zamiaray G. Schetyny. Pan Krygier wie konkretnie o co chodzi i dlaczego dłużej sponsor główny nie mógł tolerować niegospodarności. Ro pieniadze BOT, które nalezy szanować.
2. Pan Aleksander Dilejewski jest godny zaufania członek Rady Nadzorczej. Może Panu Krygierowi sie wydaje, że lepiej sie zna na finanmsach. To błąd Pana Krygier.
3. Nikt, naprawdę nikt nie ma na celu zniszczyc Turów dla awansu Śląska. Bywa rywalizacja tych druzyn ale tylko na polu sportowym.
4. Czy Ci na trym forum, którzy gotowi bronic Pana Krygier jak Zbaraża maja pojęcie jaką premię sobie wyznaczył za zeszłoroczne wicemistrzostwo Polski. Kto ma większą pensje Krygier czy Soso? Jaka firma zawiera umowy z zawodnikami. Jak wygląda wykorzystanie funduszu reprezentacyjnego. Ja nie wiem. To wie Rada Nadzorcza. Popytajcie co na małym targu mówią. Będziecie blisko prawdy
4. Są sykcesy. Owszem ale taki wstyd jak z Górnikiem, Basketem czy ostatnio z AZS to tez temkat dyskusyjny.
5. A czy oceniacie grę Turowa jako pewną, zdecydowaną i waleczną. Przy takim budżecie, gra Turowa jest NIEDOSTATECZNA. Przynajmniej ostatnio

Tytuł:
rekrut
rekrut

Rekrut! Komu tym razem chcesz lizac d...! Czuje w swojej pupie ze jestes dwolicowcem! Twoj dlugi wywiad jest zaj....., ale nieprecyzyjny i lizusowski! POpapraniec jestes? To juz nie do ciebie! Gdzie znajde uzasadnienie zwolnienia AK! Mogl wiecej kolo zrobic dla kk, coz ma nauczke! Ale niech nikt nie smie sie napisac o nim zle, doczasu gdy nie postawia zarzutow! Niech karzdy z was rzuci pierwszym kamieniem, jezeli jest swiety! Dla mnie AK doprowadzil nasz klub do poziomu, o ktorym wczesniej nie marzylismy. Twnsezon ,jak ja wierze, bylby w DBA jeszcze lepszy, o ULEB nie wspomne! Wyj...o nas w kosmos! I sorki, ze ten fakt malo kto dostrzega! Jestm zalamany!

nitroo: prosze o kulture!

Ostatnio zmieniony 02 mar 2008, 14:21 przez mauzer, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

re recruit

A gdzie w takim razie byli do tej pory Ci co teraz "naprawiają" . Dlaczego teraz akurat ktoś wprowadza Delijewskiego i Waśniewskiego? Wiadomo czyi to są ludzie.
Są różne instytucje od stwierdzania nieprawidłowości.

Może temu kto doprowadził do tego zamieszania pali się stołek pod d... i chciał się przypodobać PO. Wcześniej popierał przecież PIS a jeszcze wcześniej komuchów.
Wszystko kosztem nas kibiców.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Prosze i wierze, to apel do Was skierowany od kibicow: Dragisa Drobnjak, Thomas Kelati, Harding Nana, MarkoŠćekić, Robercie Witka, Andresie Rodriguez, Davidzie Logan, Bartoszu Bochno,Mateuszu Jarmakowicz, Slobodanie Ljubotina, Marinie Han, Robercie Skibniewski, Vjeko Petrovic, Iwo Kitzinger i takze do Was, ktorzy macie ich pod opieka: Saso Filipovski, Bobanie Mitev, Pawle Turkiewicz, Macieju Żmijewski, Edwardzie Żak, Grzegorzu Ardeli! (wybaczcie jak kogos przeoczylem)Zdobedzcie dla siebie i dla nas zloto i DBA i w ULEB! To Wasz sezon! Co nie zabija to wzmacnia! Nie czas na zamecanie sobie glow! Do boju! Po tym co sie talo, zloto w DBA i ULEB utrze nosy tym co podlozyli wam klode pod nogi! Robert mam nadzieje, ze zachodzisz na ta strone i przekezesz chlopakom! Pozdrow szczegolnie Marko! Saso teraz im wszystkim pokaz! Turow, Turow, Turow! Arek jest i bedzie! On i Ty Saso zrobiliscie zajebista prce! Wielkie dzieki!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że doceniam i szanuję dokonania Arkadiusza Krygiera i jego dużą (choć nie największą) odpowiedzialność za największe w historii klubu sukcesy, tak w tym jak i poprzednim sezonie. Daleki jednak jestem przejawianego przez wiele osób bezrefleksyjnego uwielbienia dla osoby pana Krygiera i przedstawiania go jako wzoru moralności i cnót wszelakich. Proponuję im założenie komitetu organizacyjnego w kwestii budowy pomnika.

Śmieszy mnie podejście i logika cechująca wielu wypowiadających się tu użytkowników, którzy święcie wierzą w prawie że masoński spisek i interpretują każdy fakt tak, by potwierdzał absurdalną teorię niszczenia naszego klubu przez "rządzących", "tych na górze" i innego rodzaju "wrogów". Kiedy spyta sie polaków co najbardziej denerwuje ich w życiu społeczno-politycznym większość wymieni "kolesiostwo!" , "układy!" "złodziejstwo!" i tym podobne populistyczne hasła. Co najmniej dziwnym więc wydaje się to, że ci sami, którzy zapamiętale przeciwstawiają się tym wszystkim niegodziwością są w stanie w jakiś sposób je zaakceptować, jeśli tylko mogą one działać dla ich "dobra". Współpraca finansowa między takimi koncernami jak PGE i klubami sportowymi to nie sponsoring na poziomie okręgowe ligi piłkarskiej czy innych tego typu rozgrywek. Skala kwot, jakie wchodzą tu w grę jest ogromna, więc dla każdego logicznie myślącego człowieka dokładana kontrola finansów w momencie podejrzenia zaistnienia jakichkolwiek nieprawidłowości jest rzeczą normalną i nie powinna nikogo dziwić ani wywoływać niezdrowych podejrzeń. Abstrahując od nieoficjalnych informacji to wystarczy prześledzić publikacje w mediach by dowiedzieć się, że audyt i kompetentna kontrola mające miejsce w klubie przyniosły efekt w postaci ujawnienia nieprawidłowości. To nie jest działanie na zasadzie "zwolnijmy kogoś, dajmy swojego człowieka", nie na tym szczeblu. Naturalna konsekwencją wykrycia tych nieprawidłowości jest więc usunięcie ze stanowiska człowieka w którego gestii leżało zarządzanie w/w materia.

Jestem daleki od oskarżania pana Krygiera o cokolwiek, ale apeluje o ściągnięcia klapek z oczu i spojrzenie na sprawę z trochę szerszej perspektywy niż "chcą nas zniszczyć" i "każdy kto nie dostrzega w tym nagonki na nasz klub musi być z PO" . Trochę zdrowego rozsądku, to nie boli.

pozdrawiam

Tytuł:
VIP
VIP

Mnie się wydaje, że wszystko zaczęło się od przypomnienia słynnego oświadczenia Schetyny. To się ciągnie i tego mu wielu nie jest w stanie zapomnieć. Nie znam człowieka bliżej i nie wiem, czy swoją znaną konsekwencję w działaniu rozciąga także na sferę basketu. Miejmy nadzieję, że mu się to kiedyś wymsknęło i nie ma nic wspólnego z obecną sytuacją :-?

Tytuł:
rekrut
rekrut

trueRAP pisze:
Śmieszy mnie podejście i logika cechująca wielu wypowiadających się tu użytkowników, którzy święcie wierzą w prawie że masoński spisek i interpretują każdy fakt tak, by potwierdzał absurdalną teorię niszczenia naszego klubu przez "rządzących", "tych na górze" i innego rodzaju "wrogów".

- Skala kwot, jakie wchodzą tu w grę jest ogromna, więc dla każdego logicznie myślącego człowieka dokładana kontrola finansów w momencie podejrzenia zaistnienia jakichkolwiek nieprawidłowości jest rzeczą normalną i nie powinna nikogo dziwić ani wywoływać niezdrowych podejrzeń. Abstrahując od nieoficjalnych informacji to wystarczy prześledzić publikacje w mediach by dowiedzieć się, że audyt i kompetentna kontrola mające miejsce w klubie przyniosły efekt w postaci ujawnienia nieprawidłowości. To nie jest działanie na zasadzie "zwolnijmy kogoś, dajmy swojego człowieka", nie na tym szczeblu. Naturalna konsekwencją wykrycia tych nieprawidłowości jest więc usunięcie ze stanowiska człowieka w którego gestii leżało zarządzanie w/w materia.

To teraz ja logicznie myslacy czlowieku cos Ci powiem i przestan filozofowac! Co rozumtesz przez slowa - w momencie podejrzenia jakichkolwiek...! Na tej zasadzie trzeba zwolnic wiekszosc osob piastujacych nie tylko te niskie ale tez te najwzsze stanowwiska w Polsce! PO nie byloby zadowolone! Ale j..c to!Ja czekam nadal na link gdzie znajde uzasadnienie zwolnienia Arka. Arek,doprowadzil nasz klub na szczyt. To on sprowadzil Sase,a potem razem sprowadzali zawodnikow! Jasne, ze bez sponsora nie byloby nic ale ten sponsor zostal wynagrodzony w takim wymiarze o jakim nikt sie nie spodziewal -w zeszlym sezonie na skale Polski,a w tym na skale Europy! Moglo byc jeszcze lepiej! Ach, byloby wspaniale! Jak widac, spac nie moge z tego powodu! Uderzono nasz zespol od tylu w najgorszym momencie!

trueRAP pisze:
Jestem daleki od oskarżania pana Krygiera o cokolwiek, ale apeluje o ściągnięcia klapek z oczu i spojrzenie na sprawę z trochę szerszej perspektywy niż "chcą nas zniszczyć" i "każdy kto nie dostrzega w tym nagonki na nasz klub musi być z PO" . Trochę zdrowego rozsądku, to nie boli.

pozdrawiam

[ Dodano: Nie Mar 02, 2008 5:44 am ]
Turow, Turow, Turow! Nie wydaje sie nikomu, ze nawet POpaprancy zajrzeli na te strone :smt058

Ostatnio zmieniony 02 mar 2008, 14:28 przez mauzer, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mauzer kreujesz się na krytyka wobec własnych oczywistych cech, poglądów i racji. Zauważyłem, że nie kierujesz swej krytyki na określony pogląd TYLKO na osobę, która ten pogląd ośmieliła się wypowiedzieć. Pojawiają się określenia: dwulicowy, lizus, itp. pragnący się komuś przypodobać. Co to ma wspólnego z tym co napisałem. A może nie musze się nikomu podobać.
Czego oczekujesz? Buntu zawodników, za godność i dobre imię AK? Czy publicznego wyjawienia wszystkich szczegółów abyś uwierzył w to, co się zdarzyło?
Trener Filipowski jest zawodowcem i cały sportowy trzon wraz z zawodnikami. Z zarządzaniem klubem nie maja nic wspólnego.
Popieram w całej rozciągłości ambicje mistrzowskie drużyny, oczekiwania kibiców i moje również. Mimo tego, nie łączę tych oczekiwań z szczegółami zarządzania klubem i roli w tym procesie A. Krygier. Relacje ekonomiczne klubów są strefą poufną i raczej nie będą publikowane tylko po to, aby przekonać piszącego pod pseudonimem „Mauzer” lub podobnie myślących. To byłby niepotrzebny akt prania interesów klubu. W spółkach kapitałowych, jakim jest niewątpliwie KKS Turów Zgorzelec, prezes traci robotę, gdy nie uzyska absolutorium Zgromadzenia Wspólnikowi lub straci zaufanie w wyniku audytu. I takie okoliczności powinny wystarczyć w dyskusji na forum. Dodam także, że między brakiem zaufania Zgromadzenia Wspólników a zarzutami prokuratorskimi jest daleki dystans i rzadko idą w parze.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Przyznam szczerze, że śmieszą mnie takie wypowiedzi typu ' AK był najwspanialszym człowiekiem'. ' on wyniósł Turów na wyżyny' etc. etc. Oczywiście nie umniejsza Panu Krygierowi nic a nic, co było by przecież stricte bezczelne z mojej strony. Fakt, człowiek ten zrobił wiele dla NASZEGO KLUBU, pomógł nam osiągnąć to o czym każdy z nas od dawna tylko marzył. Wszyscy wiemy jak był prowadzony klub i jakie rządy panowały gdy prezesem był Pan Krygier. Wszystko było poukładane ( bynajmniej większość spraw była poukładana ), i nikt na nic nie narzekał. Sprawa pieniędzy - koszykówka na poziomie Europejskim, jak i też Ekstraklasy, wiąże się z ogromnymi nakładami finansowymi. Tak jak napisał ( wg niektórych - "filozofował" )True Rap, W grę wchodzą ogromne pieniądze i naturalną rzeczą jest kontrola wydatków i sposobu w jaki te pieniądze "znikają". Nie stanę po żadnej ze stron. Nie stwierdzę jednoznacznie, że Pan Schetyna chce rozwalić Turów , ani nie stwierdzę, że chce mu pomóc. Poczekajmy na rozwój sytuacji. Jak to się mówi - pożyjemy - > zobaczymy. Ktoś w jednym z poprzednich postów napisał, że " Jeśli pan Schetyna doprowadzi klub do sławy, to mu pogratulujemy. Jeśli natomiast doprowadzi do rozłamu i zniszczenia to wtedy pójdziemy z jajami na niego". Mniej więcej kontekst zachowany - zgadzam się z tymi słowami...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nie siedze bron boze w polityce, nawet nie chce dotknac tego g...a! Moje emocje i nerwy zwiazane sa z tym, ze calym sercem bylem przy druzynie i wierzylem, ze zdobedziemy zloto i w ULEB cos jeszcze wywalczymy! Wpier...e sie w tym momencie wten caly zespol, ktory dzialal tak, ze mamy 2 miejsce w DBA i przeszlismy do nastepnej rundy w Uleb, to strzal w tyl glowy! Sorki, mozecie niby kibice zwiazani z polityka pier...c tu frazesy co dobrego zrobiono! A ja stoje przy tym, ze w tej calej druzynie, dobrze pracujacej i wspolgrajacej TURmaszynie, ktora sie zgrala i ktora chemia polaczyla(wyjasnie chodzi mi o chec zwycieztwa) wpier..o wirusa. Ta chemia miedzy zawodnikami i tenerem i dalej idac AK byla i wper...o skladnik, ktory to wszystko rozp...i! Wprowadzic w zdrowe cialo wirusa i ....! Juz widzialem w marzeniach pierwsze mistrzostwo Turowa! Czar prysl! TO JEST NAJLEPSZA DRUZYNA JAKA MIELISMY! Dziekuje calemu zepolowi za to co zrobili! Prosze,choc wiem, ze nie jest to latwe! Spelnijcie moje i pewnie nie tylko moje marzenia! Turow!

[ Dodano: Nie Mar 02, 2008 2:11 pm ]
I PROSZE PO RAZ KOLEJNY; PODAjCIE LINK LUB JAKIEKOLWIEK ZRODLO GDZIE ZNAJDE UZASADNIENIE ZWOLNIENIA KRYGIERA-tylko prosze nie takie, za byl niegospodarny lub, ze zle zarzadzal finansami! Chcialbym konketow!

Ostatnio zmieniony 02 mar 2008, 14:32 przez mauzer, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 14:29 przez 100, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

100 pisze:
Nie wierze w mistrzostwo bez choćby jednego wysokiego zawodnika z prawdziwego zdarzenia.

Dlaczego tak sadzisz? Saso ma taka taktyke od dawna i doszedl z nia z Olimpia do Final Four. Poza tym, teraz buduje sie zespoly bez klasycznego centra, by przyspieszyc gre.

100 pisze:
Nie wierze w to że można wygrać serię w PO (play off, a nie Platforma Obywatelska) z Prokomem rzucając w kółko za 3.

A tu przyznam Ci racje i to w 100%. Ale ostatnio zauwazylem, ze coraz wiecej gramy pod kosz na Drobnjaka i Scekicia, a to cieszy i przynosi korzysci.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.