nie ma wywiadów, bo się wszystko przeciąga, wg nieoficjalnych informacji ekipa budowlana ma zejść z budowy i oddać zamknięty pod klucz, gotowy obiekt na koniec października, a co za tym idzie jeśli wszystkie pozwolenia zostaną załatwione na czas, to może wyrobią się na grudzień, czy początek, czy środek, ciężko rzec, choć znając polskie realia to i to wszystko jest nieco wątpliwe... nie wiem na mój gust to dostaniemy pod choinkę mecz w nowej hali, jakoś mała wiara we mnie, że wcześniej...
na spotkanie udało mi się wkręcić, o dziwo nic nie było tam obiecywane, przynajmniej ja nie odczułem jakichś tam obietnic, ot takie obejście po całym obiekcie - hala, boisko treningowe, zaplecze, trybuny, vip-boxy, szatnie, pokoje sędziowskie... generalnie została wykończeniówka, z wodą się uporali, parkiet leżakuje, widok z każdego miejsca na trybunach bardzo dobry, ściana razi jak diabli, ma na niej wisieć słynna tablica i telebim, jeśli będzie taka potrzeba to jest możliwa dostawiana trybuna na niej, ale wszystko w nogach kibiców, jeśli nie uda się zapełniać tych miejsc które są, to i sensu wydawać kasy nie będzie... nieoficjalne informacje odnośnie terminu zdaje się potwierdzać również sam magistrat, gdyż na spotkaniu również przewijał się ostatni październik jak data oddania obiektu...
Cóż niestety, ale w EL na Lubańskiej zagramy najwyżej w przyszłym sezonie
tak na marginesie przy odrobinie większym pomyślunku można było spokojnie zmieścić w tej kubaturze trybuny na te 5tyś miejsc...