Dzisiaj jest 09 lip 2025, 5:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 580 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

a ten ser to brał tam z podłogi?ale masz problem.
może w tamtej chwili nie miał możliwości kupna w hurtowni ?
a jakbyś to ty miał taki interes i zabrakło sera? zamkniesz?
czy ratujesz się jak możesz?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

sporadycznie jadam pizzę -uważam, ze jest to jedzenie dla nie wymagających- a ja wymagam :) - ale nie widzę nic zdrożnego w tym, że ktoś kupuje skrawki sera w kauflandzie. skoro ser ten jest dobry.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

To własnie polskie piekiełko!. Zwłaszcza jak ten sera trzeba zetrzeć to wymóg dużego kawałka jeszt szcególnie ważny , no a na gulasz wołowy to nie kupujemy ścinek tylko polędwice w jednym kawałku. A potem Szpila napisze - drogooooo w tych knajpach zgorzeleckich.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Chciałbym podzielić się z Wami moimi ostatnimi odczuciami dotyczącymi Biesiady, w której ostatnio miałem okazję jeść. Obsługa się stara jak może, ale nie nadrobią tego co w oczy kole:

Serwowane porcje są znacznie mniejsze niż niegdyś, coca cola i inne soki jest podawana w małych szklaneczkach 0.2 jak bym był dzieckiem. W tym miejscu wielki ukłon dla ekspresso, które soki podaje w naprawdę dużych szklankach. Wracając do Biesiady cent poszły horrendalnie w górę i maja się nijak do jakości podania. Podsumowując zabolało mnie najbardziej to, że po posiłku dla trzech osób, za który zapłaciłem 150 zł (oczywiście z kawką itp.) otrzymałem świstek papieru z wpisanymi rzeczami, które zamawialiśmy zamiast paragonu fiskalnego. Żenada.

Zdecydowanie odradzam.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

a mi jedzenie najbardziej smakuje "u kowala" w Tylicach, za 50 zl moga sie spokojnie najesc dwie osoby, plus oczywiscie cos do picia. jesli deser to tylko w "la gondoli" oczywiscie:) pizza jest najsmaczniejsza w "sawannie", tylko moj zoladek pozniej ciezko to odchorowywuje, ale warto ;) a ja slyszalam, ze sphinx ma powstac w budynku, gdzie kiedys byl "kubus", ale czas pokaze ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Nied³ugo w Zgorzelcu ma powstaæ Sphinx :D Gdzie¶ to sobie zas³ysza³em, ale plotka g³osi, ¿e w nowo budowanym obiekcie przy ul. Staszica, przyleg³ym do "centa" :)

Jeżeli to jest prawda, to ja nie posiadam się ze szczęścia. Sphinx w Zgorzelcu powinien być ... już nie mogę się doczekać shaormy z frytkami i surówką :P

Tak w ogóle to miałam pisać zupełnie o czym innym, ale mnie informacja o Sphinxie powaliła. No więc wczoraj mój dostojny małżonek zaprosił mnie na pizzę. Mieliśmy iść do Espresso, ale okazało się, że jeszcze restauracja nie została otwarta po zmianie lokalizacji (w ogóle ta mapa, która jest na stronie pizza.zgorzelec.info jest tak niedokładna, że gdybym nie wiedziała, gdzie to jest, to chyba bym nie trafiła. Przydałyby się jeszcze ze 3 dodatkowe czerwone kółka, tak dla niepoznaki). Wracając wstąpiliśmy do restauracji ETNA, z ciekawości zajrzeliśmy do menu i zamówiliśmy dwie pizze. Jak dla mnie TOTALNA REWELACJA. To bez wątpienia najlepsza pizza, jaką jadłam w Zgorzelcu. Po pierwsze wydając 9.90zł za pizzę z pieczarkami, serem i sosem pomidorowym można najeść się do syta (pizza jest naprawdę duża). To chyba pierwsza pizza jaką jadłam, w której nie pożałowano sosu pomidorowego (no, może w wyjątkiem pizzy Brot z Espresso). Poza tym przyprawy w doskonałych proporcjach, tak jak lubię, ciasto też bez zarzutu. Byłam naprawdę pod wielkim wrażeniem - od dnia wczorajszego nowy lokal zagościł w moim sercu. Wrażenia mojej drugiej połówki również były pozytywne - powiedział, że to najbardziej zbliżona do włoskiej pizza, jaką jadł w Polsce. Ja sama oryginalnej włoskiej pizzy nie jadłam, bo we Włoszech nigdy nie byłam, ale to zawsze jakaś wskazówka dla tych, którzy smak takiej pizzy znają.

Podsumowując, restaurację Etna serdecznie polecam.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Etna? pierwsze slysze. Mozna wiedziec, gdzie to ??

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Agata1 pisze:
Etna? pierwsze slysze. Mozna wiedziec, gdzie to ??

Na Daszyńskiego, w budynku wolnostojącym, nieco przed studzienką, ale już za stacją benzynową. Są nawet zdjęcia na tej stronie:

http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d=273&id=694

Tytuł:
VIP
VIP

Daszyńskiego, po drugiej stronie Torelu, idąc od miasta w kierunku Przedmieścia Nyskiego, 50m przed studzienką, po prawej stronie. Byłem, jadłem, polecam.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

tak ja również byłam w restauracji Etna :)
zaglądam tam co raz częściej :)
od środy są nowe dania :D
i w końcu są lody i desery :D
mniam :D
polecam ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Hej, a czy ktoś z Was chodzi po pub'ach i restauracjach w Georlitz? miałabym ochotę się w ybarc, a nie wiem do której na prawdę warto pójść. Zawsze co tam chodzę, to moją uwagę zwraca taka restauracja z wielkimi oknami przez które widać świetne wnętrze, ale nie wiem jak się nazywa. Wie ktoś może czy jedzonko tam jest dobre i jak to stoi cenowo?

Tytuł:
VIP
VIP

odpowiem ale zazanczam, ze to tylko malutki procent z tego co tam jest i wato odwiedzic bo jest tego ponad 160 (barów i restauracji)...

To o czym mówisz, to najprawdopodobniej restauracja Mathias czy jakoś tak Naprzeciwko Filetto obok RatsCaffe (róg ryneczku). Atmosfera i ceny są całkiem normalne (tu zaznaczam, że mówię o standardzie niemieckim).

Idac tą alejką w stronę kościoła Św. Piotra i Pawła dojdziesz do restauracji Tuhmacher - jednej z najbardziej romantycznych knajp w Goerlitz. Zaproś tam twoje "kochanie" i doświadczycie niezapomnianych chwil. Za 50 Euro można zjeść wspaniały "romantyczny obiad z deserem dla dwojga" (nazwa z menu), przy świecach i w pięknym pomieszczeniu. W dodatku zimową porą gra tam pan na fortepianie delikatne kawałki... jest bosko...

Dalej na ryneczku mamy Le Trou Normand - francuska restauracja i winiarnia. Tu warto zejść do piwnic, gdzie w atmosferze rodem z 16 wieku (ławki drewniane, na nich kożuchy i chłód piwniczny) można skosztować super kawę i zjeść desre karmelowy. Ceny są duzo wyższe niż w innych knajpach ale dla samej atmosfery warto tym bardziej, że kelnerzy są z górnej półki.

NA Schwarzstr. znajdziesz Salü - gdzie można pooglądać wyczyny barmańskie (szefów) - atmosfera miła

Naprzeciwko jest Mystica ale tu pomimo super wystroju wnętrza atmosfera nie jest sprzyjająca.

No i moja ulubiona knajpa: Orangarie - miękkie światło, półmrok, smooth jazz, albo ambient z chilloutem w tle. Do tego oprócz stolików wypoczynkowe komplety skórzane w których można poprostu odpłynąć. Robią tam przepyszne koktaile owocowe ze śmietaną i jak kto lubi z alkoholem: polecam bannana split, cocoschoco, b-52 (extra sposób picia palącego się ogniem trunku), pussy feet czy jakoś tak.. słodkie jak cholera ale przepyszne.

Knajpek jest znacznie więcej, ale nie mam już siły pisać :D
Louisen Keller jest miła, Jimmys, Rats Caffe, Przy łuku szeptów jest jedna fajna, Gasthoff Am Die Goldene Sonne itd :D

Miłego łażenia...

ps. częśc z tych nazw co wymieniłem znajdziesz w katalogu firm, a tych co nie ma możesz szukać na własną rękę albo pisz na pw :)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

co do Etny - knajpa naprawdę fajna^^
miła atmosfera i obsługa. I co najważniejsze ceny są przystępne (przynajmniej na moją kieszeń :P)
a jak zobaczyłam, że w menu będą banany w cieście, to odrazu stolik rezerwuje :P

___

ostatnio ze znajomą byłyśmy w Corsice.
jedzenie dobre, ale obsługa... nie wygląda to ciekawie :/
kelnera robi wrażenie jakby z łaską cokolwiek robiła i w dodatku ma minę typu "następni przyleźli, a ja latać muszę..." a broń Boże zapytaj się jej co by poleciła...
wydaje mi się, że nie będę tam częstym gościem, o ile w ogóle będę...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mi najlepiej smakuje jedzonko w "Zajezdzie u kowala" -tanio, smacznie no i bez zadnych udziwnien czy zbednych niespodzianek. rozczarowalam sie niestety "ristorante"- za obiad zaplacilismy prawie dwa razy tyle, co w zajezdzie u kowala, a ilosc i jakosc....hm no coz, kwestia gustu:) mala porcja na wielgasnym talerzu raczej zle wyglada, no i najesc sie tez jest ciezko (mimo, ze nie jadam duzo). z moich obserwacji wynika, ze "ristorante" to restauracja dla osob na diecie i cierpiacych na nadmiar pieniedzy;) ale to tylko moje obserwacje

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jak dla mnie knapa z najlepszą pizzą jest ETNA i to zdecydowanie. Ceny są w sam raz ale jakość jest zdecydowanie najlepsza. Zdecydowanie polecam. Miła obsługa no i same pomieszczenie ładne. :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 580 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 39  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.