Dzisiaj jest 10 lip 2025, 23:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 580 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Gaja ma rację - czytając ze zrozumieniem oraz spoglądając na logo, można bez problemu wywnioskować, że nie będzie to KFC, tylko jakaś "podróbka" tej sieci.

Na to wychodzi :|

Gaja pisze:
W Edenie miał być SPHINX

Zgadza się.

zubek pisze:
fastfood to nie są restauracje!

To też się zgadza :)

No to czekamy na otwarcie. Dzięki za info :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zubek pisze:
fastfood to nie są restauracje! ( jak w temacie).

W rzeczy samej, ale zgodnie ze współczesną nowomową za takie chciałyby uchodzić...

Można dokonać mniej więcej takiego podziału "jadłodajni" (poza "budkami" i stołówkami):
- bary mleczne (spotykane już praktyczne tylko w miastach akademickich - a szkoda)
- fastfoody sieciowe (KFC, McDonald's, Burger King, Subway etc.)
- "casual dining" (trochę lepsze od fastfoodu - Pizza Hut, Sphinx. Rooster, Gruzińskie Chaczapuri etc.)
- restauracje (niepowtarzalne zarówno pod względem menu jak i wystroju, ew. kilka podobnych lokali)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A czy w ex mario dalej nalezy bywac, i dalej to najlepszy coctail bar we wsi naszej?

Nazwa inna własciciele tez, ale tak raczej nie długo ta meta pociągnie :>

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Gaja pisze:
Nie będę się z Wami sprzeczać...
Jak JĄ otworzą, wtedy się przekonamy które z nas miało rację.Obiecuje,że "zwrócę honor" na tym forum, jeśli tej racji nie będę miała ja :smt058
A teraz Panowie PEACE !!!

Chyba inwestycja owiana jest niepotrzebna tajemnicą. Skoro to nie KFC to co? W Polsce w zasadzie nie ma konkurencji dla tej "kurczakowni".
W KFC wątpie, bo wiosną pisałem do nich (z nadzieją, że pojawią się w PlazaCenter) ale odpisali, że nie planują placówki w Zgorzelcu.

Ostatnio zmieniony 20 cze 2009, 21:25 przez fiks, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

fiks pisze:

Skoro to nie KFC to co? W Polsce w zasadzie nie ma konkurencji dla tej "kurczakowni".

W Polsce może nie ma,ale w Zgorzelcu, chociażby facet na małym rynku.
Ludzie którzy nie byli w kfc pójda raz i wrócą do zwykłego z rożna.
Kiedyś w Łodzi , za 70zł, średnio sie najadałem, a leżało mi to na żołądku przez resztę dnia.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
A Ty zobacz plakaty na zdjeciach. Jest na nich napisane Fried Chicken. W Polsce jest malo, (jesli nie jedna) sieci uzywajacych tego zwrotu w nazwie i jest na pewno wsrod nich KFC.

Prace widać posuwają się naprzód, choć nie pojawia się nigdzie data otwarcia.
A wogóle - to jakaś "tajemnicza" sieć. W internecie nie ma nawet pół linijki tekstu na temat tej marki.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

fiks pisze:
to jakaś "tajemnicza" sieć.

Żadna tam sieć...po prostu fast food w lepszym niż "przyczepkowe" wydanie ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

no i co otwarli :)))))))))))) byłem tam dziś, nie dość że czas oczekiwania na porcję żarcia baaardzo długi, nie dość że obsługa miota się jak w amoku :) do KFC to do pięt to nie dorasta a kurczak raczej ugotowany niż usmażony - to pewnie z pośpiechu to jeszcze wszedł tam na zaplecze jak do siebie:) kto? - Pan Pitura:) czyżby ta pański pomysł? - może i fajny tylko trzeba sie trochę sprężyć bo jak dla mnie to na razie totalna kicha [ Added: Mon Aug 17, 2009 3:05 pm ]
aaa i jeszcze zapomniałem dodać że nie ma pitku za free jak w kfc, a wystrój jest spoko, bardzo by tam pasowała taka grająca szafa jak na amerykańckich :) filmach:)))))))

Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 8:09 przez glucior, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Spokojnie.Jeszcze się uczą.Aczkolwiek jakiegoś gościa do wytarcia stolików powinni wydelegować .Szklane półki ,z resztkami poszczególnych części kurczaka, nie powinny świecić pustakami.I tłumaczenie obsługi,że mają dzisiaj duży ruch to chyba nie jest wyjście z sytuacji.A kierownictwo i dozór gdzie?? Juz świętują?? Ogólnie KFC lepsze.Ale będą mieli we mnie klienta.Popróbuję sobie troszkę tego i owego.I mam nadzieję ,że obsługa jak i jadło się wyklaruje.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Hmm,... z powyższych wypowiedzi wynika, że trzeba przekonać się na własnym żołądku i poddać ocenie własnych kubków smakowych.
Jedyne, co mnie w Waszych opisach tego miejsca poważnie zaniepokoiło, to to, że:

Cytuj:
...wszedł tam na zaplecze jak do siebie:) kto? - Pan Pitura:)...

Hmm.... :shock:
Czy miał może w ręku aparat fotograficzny, dyktafon, przyrząd do badania prawdomówności lub inny tego typu przyrząd do "obnażania prawdy"???
:(

Ostatnio zmieniony 17 sie 2009, 22:53 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Może jakiś "tatuś" sie tam zaplątał? :lol: :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Byłem tam i ja, i wyszedłem zniesmaczony. Zamówiłem kanapkę (bodajże topper się zwała) w zestawie, bo innych możliwości oprócz pikantnych skrzydełek nie było, a w dodatku pani od razu nalała coli (a może ja chciałbym coś innego... no chyba że nie było jak reszty). Ta kanapka to już całkiem do bani, naprawdę w mc donaldzie hamburgery są lepsze, nie dość że sosu jak na lekarstwo to dodatków też, po prostu sucha buła z kawałkiem kurczaka, jakby nie cola to by mi chyba w gardle stanęła, że o frytkach które rozciapane prawie jak puree to już nie wspomnę.

Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, 14:20 przez raul0505, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Hmm,... z powyższych wypowiedzi wynika, że trzeba przekonać się na własnym żołądku i poddać ocenie własnych kubków smakowych.

Trochę żal, że smakosze drobiowego szaleństwa muszą obejść się smakiem. Też tam byłem, popróbowałem i dopisuję się do listy zawiedzionych:
- tylko jakieś resztki w podgrzewaczu (trzeba czekać)
- porcje niewymiarowe (trafiłem na skrzydełko chyba z gołębia)
- panierka nie trzyma się mięska i odpada już na talerzu
- po zjedzeniu 2 porcji mięska i 2 skrzydełek miałem wrażenie, że popiłem to szklanką oleju.
- ceny jak w KFC ale nic oprócz podobnych nazw w menu - nie przypomina tamtego kuraka.

Plusy - to jedynie położenie, wystrój lokalu i miła obsługa.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Ja też dorzucę 3 grosze na temat kurczaków...

Niektórzy tego nie zauważą, ale moim zdaniem to minus - nie ma tam kawy.

drugi minus: dziwnie skonstruowane niektóre zestawy, jeżeli coś się nazywa ***** MENU to liczę na napój w zestawie, a tu niespodzianka, kup se pan osobno. Niby jest to opisane, ale moim zdaniem ZESTAW powinien zawierać frytki i picie.

trzeci minus: to najwolniejszy fast food na świecie, ale może to kwestia czasu i będą szybsi.

czwarty minus: JEDZENIE :) na tych skrzydełkach nie ma w ogóle mięsa, sama panierka, reszta droga jak cholera, a to przecież najtańsze kawałki kurczaka, o piersi można zapomnieć, na mały plus jest kanapka za 3,50 :) reszta kanapek to cienizna.

piąty minus: niewyszczególnione ceny sałatek, frytek i napojów.

wystrój lokalu, toalety, obsługa na plus, choć woooooolni są strasznie.

sumując: tradycyjny kurczak z rożna deklasuje to całe chicken cośtam, no i miejmy świadomość że to nie knajpa sieciowa, nie porównujmy tego do KFC, nazwa fried chicken to po prostu po angielsku kurczak w panierce ;)) ale może się poprawią, bo ludzi sporo tam zagląda, oby nie zajrzeli raz i wynieśli niemiłe wrażenia i traktowali wizytę tam jako jednorazowy przypadek, ale to już rola właścicieli, aby głodni ludzie tam zaglądali i co najważniejsze dla nich - często zaglądali, bo konkurencja obok nie próżnuje, na samym Boh Getta są 2 budki z fastfoodem + La Gondola :)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Jadałem w wielu knajpach, ale gorszej jak ,, Przy Jakubie ,, nie masz.
Pierogi podgrzane w mikroweli zimne w środku i rozklejone
Zupa pomidorowa blada i rozcieńczona,
kaczka rozpieczona,
ilości na jednym talerzu rozdzielone na dwa,
i właścicielka krzycząca, że chodzi na rehabilitacje, ... bo płaci składki...
ma za darmo..
koszmar! prymityw.
Jaki pan taki kram.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 580 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 39  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.