Dzisiaj jest 25 sie 2019, 3:54

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
Post: 06 lip 2013, 8:37 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 25 paź 2005, 21:11
Posty: 53
Lokalizacja: Zgorzelec
YELLO_35 pisze:
Mam pytanie do Was - czy też macie kłopoty z tv cyfrową?


Odbieram sygnał ze Śnieżnych kotłów i u mnie przez poprzednie dwa dni były zaniki siły sygnału do 0. Nie było całego mux-1 lub mux-2 na przemian. Pewnie przygotowują się do wprowadzenia mux-3 :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lip 2013, 9:02 
Offline
pismak
pismak

Rejestracja: 07 mar 2010, 19:25
Posty: 745
Lokalizacja: z daleka
Ostatnie parę dni mogły występować problemy.
Przygotowują się do emisji mux3 i nadawali ostatnio z niżej położonej anteny awaryjnej. Wszystko już teraz powinno wrócić do normy.

23 lipca wyłączenie analogu. Ze śnieżnych kotłów mux1 zmieni kanał z 48 na 30, mux2 z 37 na 35.
Niektóre dekodery będą wymagały ponownego wyszukania kanałów. Możecie o tym napisać na głównym zgorzelec.info, żeby ludzie się nie przestraszyli, że nagle im kanały zniknęły.

23 lipca także wystartuje emisja mux3 na następujących obiektach:
Jelenia Góra - Śnieżne Kotły - kanał 49, moc 100 kW
Lubań - Nowa Karczma - kanał 49, moc 20 kW
Działoszyn - kanał 49, moc 2,5 kW
Bogatynia - kanał 49, moc 0,092 kW
Zgorzelec, Wieża Ciśnień - kanał 49, moc 0,01 kW

Także po wyłączeniu analogu w Bogatyni będzie można oglądać tylko mux3.


Ostatnio zmieniony 06 lip 2013, 9:34 przez zgc_qwerty, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lip 2013, 9:07 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2007, 12:05
Posty: 5128
Lokalizacja: Zgorzelec /Jerzmanki
EmEr03 i zgc_qwerty - wielkie dzięki za wyczerpujące info :smt023

Temat podrzuciłem redakcji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 lip 2013, 9:26 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2007, 12:05
Posty: 5128
Lokalizacja: Zgorzelec /Jerzmanki
Od jutra tylko Naziemna Telewizja Cyfrowa 2013-07-22 - z głównej...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lip 2013, 11:38 
Offline
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lip 2013, 11:27
Posty: 23
Witam serdecznie !!!!
No jest całkiem fajnie . W Goerlitz odbieram MUX 1 ,MUX 2 oraz MUX 3 plus trzy niemieckie MUX, a także czeskie.
W tym miejscu mam pytanie czy coś może wiadomo o komercyjnym MUX 4 w Zgorzelcu ? Jak mniemam byłby to nadajnik małej mocy umiejscowiony np. na wieży ciśnień .
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lip 2013, 11:49 
Offline
pismak
pismak

Rejestracja: 07 mar 2010, 19:25
Posty: 745
Lokalizacja: z daleka
To pytanie trzeba kierować do spółki info-tv-fm która jest operatorem mux4
raczej by musieli znaleźć inną lokalizację, ponieważ ta tv nie jest na masztach emitelu


Ale raczej nie ma szans, poniewaz jest to oferta jako uzupełnienie bezpłatnej naziemnej, skierowana do mieszkańców dużych miast, gdzie jeden nadajnik może zapewnić dużą liczbę abonentów


Zasięg mux4:
http://www.infotvfm.pl/zasieg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lip 2013, 21:37 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 03 paź 2012, 9:54
Posty: 99
Odbieracie wszyscy czeskie kanały? Bo ja na antenie pokojowej odbieram tylko polskie i niemieckie i zero czeskich.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 lip 2013, 23:25 
Offline
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lip 2013, 11:27
Posty: 23
No to faktycznie, blado widzę ten Mux 4 w Zgorzelcu , podobnie jak internet LTE . Trochę miasto jest pomijane technologicznie .... :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 lip 2013, 23:35 
Offline
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lip 2013, 11:27
Posty: 23
... no zapomniałem dodać darmowego AERO2, tego też w Zgorzelcu nie uświadczysz.
A akurat LTE czy AERO 2 to już mniejsze miasta posiadają


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 lip 2013, 10:19 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 26 lip 2013, 19:13
Posty: 7
Po przeskanowaniu kanałów od nowa nadal nie mam polskich kanałów. O co chodzi ?

Coś pozmieniali? Może muszę przestawić antenę ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 sie 2013, 20:32 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 15 lis 2010, 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: over the corner
ja w łagowie na kawałku drutu mam niemcy i czechy. polskich zero. nie za mocny ten sygnał?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 sie 2013, 16:59 
Offline
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lip 2013, 11:27
Posty: 23
Ja w Goerlitz na antenie pokojowej trzy POLSKIE MUX-y (I kanał 30 ,II kanał 35 ,III kanał 49 ) z JG Snieżne Kotły.
Choć sam MUX III "idzie" ze zwykłego drutu, ale to pewnie zasługa nadajnika w Zgorzelecu, Wieża Ciśnień - kanał 49, moc 0,01 kW.
Łapię też sygnał cyfrowy z Niemczech i Czech, ale polski jest najsilniejszy :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 sie 2013, 11:46 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 15 lis 2010, 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: over the corner
Czy ktos wie skad nadaja niemcy i czesi? Chcialbym dolozyc dodatkowe anteny i zwrotnice....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sie 2013, 12:51 
Offline
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lut 2008, 13:55
Posty: 185
Lokalizacja: Zgorzelec
cortland pisze:
Czy ktos wie skad nadaja niemcy i czesi?

tu jest wszystko na całą Europę: dvbtv

Dla ułatwienia: odbiorniki w zasięgu 80 km
Niemcy: Schafberg - Löbau Lokalizacja: 51°5'37.2"N 14°42'0.8"E
Czesi : Liberec, Ještěd
Lokalizacja: 50°43'57.5"N 14°59'4.4"E


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 wrz 2013, 13:06 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 03 paź 2012, 9:54
Posty: 99
Dzisiaj od rana nie odbierają mi MUX-y ze Śnieżnych Kotłów. Obawiam się, że to przez pogodę ale nigdy jeszcze nie miałem całkowitego braku sygnału. Miał ktoś może podobne problemy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 17 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Support forum phpbb by phpBB3 Assistant
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
NA FORUM OBOWIĄZUJE ZAKAZ UŻYWANIA FORM "PAN" oraz "PANI". Używamy tylko formy bezpośredniej.


Firma DGL - właściciel www.forum.zgorzelec.info nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub ccywilną..