Dzisiaj jest 22 lip 2019, 0:30

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
Post: 15 wrz 2014, 1:46 
Offline
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lip 2013, 11:27
Posty: 23
MUX L-1 ruszył na dobre od piątku 12.09.2014 . Na początek TV Łużyce ,4 Fun TV i Disco TV.
Kanał 38 , nadajnik w Nowej Karczmie

http://www.luzyce.info/tv-luzyce/juz-ni ... mment-7219


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 wrz 2014, 9:18 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 25 paź 2005, 21:11
Posty: 52
Lokalizacja: Zgorzelec
Może i ruszył ale u mnie dziś nie ma MUX1. Niestety nowych stacji również nie znalazłem, ciekawe gdzie się schowały.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 wrz 2014, 18:30 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 15 wrz 2014, 18:28
Posty: 1
U mnie wszystko ok, jestem zadowolony. Odkąd jest DVB-T nie mam już problemów z odbiorem TV.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 wrz 2014, 21:27 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2005, 11:16
Posty: 2372
Lokalizacja: Zgorzelec
Jakiej anteny użyć do odbioru DVB-T z poziomu zero, tj np. w garażu ? Na wewnętrznej łapie mi tylko dwa programy z Goerlitz i to w miernej jakości.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 wrz 2014, 13:48 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 03 paź 2012, 9:54
Posty: 99
Wyszukałem nowe kanały i na razie działają.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 wrz 2014, 9:24 
Offline
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lut 2008, 13:55
Posty: 185
Lokalizacja: Zgorzelec
Cytuj:
jakiej anteny użyć do odbioru DVB-T z poziomu zero, tj np. w garażu ? Na wewnętrznej łapie mi tylko dwa programy z Goerlitz i to w miernej jakości.

ja zrobiłem tak http://majsterkowo.pl/prosta-antena-do-obioru-dvb-t/ i odbieram wszystko czyli ponad 60 kanałów TV, antena jest skierowana na pólnocny -zachód ?! i odbiera Snieżne Kotły mimo że zasłaniaja mnie "wieże Manhattanu" ;-) jakies tam odbicia zbiera chyba.
Antena jest prosta i bardzo tania; do samodzielnego wykonania; dobrana do konkretnej częstotliwości nadajnika i przez to doskonała


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 wrz 2014, 9:33 
Offline
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lut 2008, 13:55
Posty: 185
Lokalizacja: Zgorzelec
to najlepsza antena na świecie http://www.cnet.de/41002569/die-beste-d ... -eigenbau/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 wrz 2014, 8:13 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2005, 11:16
Posty: 2372
Lokalizacja: Zgorzelec
Zrobię sobie taką :) Puszkę akurat mam, wystarczy poszukać drutu i kupić łączniki. Jak zrobię, napiszę tu o efektach. Dzięki !


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 wrz 2014, 13:31 
Offline
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Rejestracja: 20 sty 2009, 8:52
Posty: 1084
Lokalizacja: Zgorzelec
W którą stronę macie ustawioną antene? Żeby odbierało sport1, bo tam dzisiaj siatkówka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 paź 2014, 20:17 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 03 paź 2012, 9:54
Posty: 99
Ostatnio mam problemy z 3 MUX-em wieczorami. Za dnia sygnał jest a wieczorami często zanika całkowicie na antenie pokojowej. Zauważył ktoś może u siebie podobne problemy albo ktoś wie z czego mogą wynikać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 paź 2014, 19:34 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2007, 12:05
Posty: 5128
Lokalizacja: Zgorzelec /Jerzmanki
obcy pisze:
Ostatnio mam problemy z 3 MUX-em wieczorami. Za dnia sygnał jest a wieczorami często zanika całkowicie na antenie pokojowej. Zauważył ktoś może u siebie podobne problemy...


Dziś na TVP 2 były (są) kłopoty :|


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 mar 2015, 2:22 
Offline
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lip 2013, 11:27
Posty: 23
Witam !!!
Szybkie pytanie - od 10 godzin nie mam Mux-u 3, Mux 1 i 2 bez uwag.
A jak u Was ??????


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 mar 2015, 10:31 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 25 paź 2005, 21:11
Posty: 52
Lokalizacja: Zgorzelec
Na aktualną chwilę wszystko Ok.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 kwie 2015, 16:41 
Offline
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lis 2007, 11:24
Posty: 299
Mam pytanko. U mojej babci zniknęły kanały mux 1 i 2. Programowałem na nowo, ale kanałów dalej nie ma, za to jakieś czeskie się pojawiły. Antena wydaje się być ustawiona na Śnieżne Kotły. Ma ktoś podobnie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 kwie 2015, 21:24 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 25 paź 2005, 21:11
Posty: 52
Lokalizacja: Zgorzelec
U mnie ostatnio podobnie, mux1 i 2 działają na zmianę. Jak jest jeden nie ma drugiego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Support forum phpbb by phpBB3 Assistant
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
NA FORUM OBOWIĄZUJE ZAKAZ UŻYWANIA FORM "PAN" oraz "PANI". Używamy tylko formy bezpośredniej.


Firma DGL - właściciel www.forum.zgorzelec.info nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub ccywilną..