Dzisiaj jest 22 wrz 2020, 21:43

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: 30 wrz 2010, 18:18 
Offline
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lut 2010, 20:55
Posty: 26
Lokalizacja: yo! RAP´s
paawlus pisze:
Sygnał będzie można złapać z Żagania (RTCN ŻAGAŃ/Wichów kanał TV nr 41 - moc promieniowana 50 kW) - bliżej, a włączenie tego nadajnika 30.09.2010
http://satkurier.pl/news/59476/oficjaln ... mux-2.html
http://satkurier.pl/news/59483/emitel-o ... umowy.html




Naturalnie :lol:

Sygnal z Zagania (Wichow) i Zielonej Gory byl nadawany testowo juz od 2008 roku - i w Zgorzelcu nie ma szans zeby go odebrac, chyba ze na wiezy cisnien ....

Obrazek

Brak kanalow na styku trzech granic to tez bajeczka, niemcy nie zajmuja juz zadnych kanalow analogowych a czesi chyba jeszcze trzy lecz juz niedlugo.

Brak zapewnienia odbioru TVP3 Wroclaw mieszkancom Zgorzelca i okolic nawet analogowo to jakas paranoja.

Ani niemcom ani czechom odleglosc do innych krajow nie przeszkodzila do startu DVB-T, no ale czego oczekiwac w tym kraju .... "zeby zylo sie lepiej" ..... Zbychowi, Mirowwi i kolesiom .....


Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, 18:19 przez Ed Lover, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 30 wrz 2010, 21:03 
Offline
pismak
pismak

Rejestracja: 07 mar 2010, 19:25
Posty: 745
Lokalizacja: z daleka
Te opóźnienie w DVB-T to tylko i wyłącznie wina rządów PiS - wtedy były ogromne zaniedbania, gdyby nie to to już DVB-T byłoby dawno


PiSowska KRRiT opóźniała cyfryzację tylko jak mogli, gdy prezydent nowy ich odwołał to wtedy zaczęli coś robić


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 01 paź 2010, 11:43 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 20 lip 2006, 11:26
Posty: 70
Wyjaśniła się sprawa terminu pojawienia się sygnału drugiego multipleksu w naszym rejonie - jesteśmy przewidziani do podłączenia w czwartym etapie - tzn. uruchomienie do 31.12.2013 .
Tak, nie jest to pomyłką - rok 2013.
Info na stronie operatora ( Emitel)

Papa DVB-T


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 02 lut 2011, 17:55 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lut 2010, 8:17
Posty: 561
Lokalizacja: mam wiedzieć
Mam prośbę , kupiłem wczoraj TV LG z tunerem DVB-T jak również MPEG-4, próbowałem sie bawić wieczorem ale nie za długo i coś nie mogłem złapać kanałów HD , Nsport itd... proszę mi powiedzieć czym jest to spowodowane?? Czy koniecznie musi to być DVB-C ?? Aha jestem abonentem kablówki i ogólnie w tym temacie zielony !!!

Z góry dzięki :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 02 lut 2011, 19:06 
Offline
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 kwie 2010, 19:46
Posty: 284
Lokalizacja: Zgorzelec
Hakeem pisze:
Aha jestem abonentem kablówki i ogólnie w tym temacie zielony !!!

Jesli jestes abonentem kablowki to powinienes miec Te KANAŁY :

tvp1
tvp2
polsat
tv4
tvn
polsat2
tvn 7
tvp info
tv polonia
tvp kultura
tcp historia
tv twram
tvn 24
tvn meteo
tvn turbo
tvn style
tvn cnbc
4 fun tv
eska tv
N FILM HD
N FILM HD2
MGM HD
tvn hd
wojna i pokój
N SPORT
tvp sport
radyjka ( jakies 5 sztuk )

Wątek odnosnie kablowki i dostepnosci kanałów masz tu:

http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... &start=165


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 02 lut 2011, 19:30 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lut 2010, 8:17
Posty: 561
Lokalizacja: mam wiedzieć
I właśnie automat wyszukuje mi tylko kanały cyfrowe niemieckie i czeskie w ilości 16 !!
Coś będę musiał pogrzebać w necie ewentualnie zadzwonić do Tomkowa :(
Chyba że znajdzie sie ktoś kto mi to wytłumaczy jak dziecku hehe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 02 lut 2011, 23:10 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 27 maja 2008, 11:52
Posty: 28
Lokalizacja: Zgorzelec
ja znalazłem to czego szukasz tak: żródło sygnału kablowe i później mam do wybory naziemne albo kablowe -- wybrałem kablowe i mam :) a źródło kanału mam ustawione i cyfrowe i analogowe. I też szukałem automatycznie


Ostatnio zmieniony 02 lut 2011, 23:10 przez JKM, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 03 lut 2011, 10:14 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lut 2010, 8:17
Posty: 561
Lokalizacja: mam wiedzieć
Właśnie sie dowiedziałem od Tomkowa , że mając DVB-T i MPEG-4 nie dam rady odebrać kanałów HD tzn Nsport itd.... z kablówki , więc pozostają mi tylko te niemieckie i czeskei kanały cyfrowe , do tego podobno wszystkie kanały HD mają być za pół roku kodowane a Tomków ma wprowadzić tunery do dzierżawienia , jakoś tak !!!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 03 lut 2011, 12:25 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 20 sie 2008, 18:18
Posty: 5
Lokalizacja: zgorzelec
Czyli jak dobrze rozumiem trzeba mieć tuner DVB-C?
Mam TV LG z tunerem DVB-T jak również MPEG-4, dzisiaj zamierzałam wyszukać sobie programy o których piszecie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 03 lut 2011, 15:21 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lut 2010, 8:17
Posty: 561
Lokalizacja: mam wiedzieć
daga810 pisze:
Czyli jak dobrze rozumiem trzeba mieć tuner DVB-C?
Mam TV LG z tunerem DVB-T jak również MPEG-4, dzisiaj zamierzałam wyszukać sobie programy o których piszecie


Ja również mam nowego LG 42 LD 650 z DVB-T i MPEG-4, jeżeli uda Ci sie znaleźć kanały NSport itd... to daj znać jak to zrobiłeś , bo u mnie tylko 16 kanałów cyfrowych z Niemiec i Czech. Może jest na to jakiś sposób !!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 03 lut 2011, 16:30 
Offline
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 kwie 2010, 19:46
Posty: 284
Lokalizacja: Zgorzelec
Hakeem pisze:
kanały HD mają być za pół roku kodowane


Ja juz to rok temu słyszałem :) :) :smt044 :smt044 :smt044 :smt044 :smt044 :smt044


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 03 lut 2011, 16:53 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lut 2010, 8:17
Posty: 561
Lokalizacja: mam wiedzieć
simon__75 pisze:
Hakeem pisze:
kanały HD mają być za pół roku kodowane


Ja juz to rok temu słyszałem :) :) :smt044 :smt044 :smt044 :smt044 :smt044 :smt044


Nie twierdze że nie , tyle po prostu usłyszałem od Tomkowa a do tego do końca lutego mają niby wprowadzić tunery , koszt ok 10 pln miesięcznie za dzierżawę !!! lepiej chyba sobie kupić na własność !!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 04 lut 2011, 20:07 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 20 sie 2008, 18:18
Posty: 5
Lokalizacja: zgorzelec
u mnie to samo tylko kanały czeskie i niemieckie. dokładnie 16 :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 05 lut 2011, 11:11 
Offline
pismak
pismak

Rejestracja: 08 lut 2007, 21:52
Posty: 596
Lokalizacja: Zgorzelec
Hakeem, nie znajdziesz cyfrowych kanałów polskich od Tomkowa w swoim telewizorze. Tak jak już napisałeś masz tylko tuner DVB-T w swoim LG (42 LD 650), w opisach w internecie też jest napisane że ten model ma tylko tuner DVB-T, a Tomków wspomniane polskie kanały cyfrowe nadaje w paśmie kablowym więc telewizor musi mieć także tuner DVB-C.
daga810, musisz też sprawdzić czy twój telewizor ma tuner DVB-C jeżeli nie ma to analogicznie jak Hakeem nie znajdziesz tych programów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 22 kwie 2011, 8:36 
Offline
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2009, 8:30
Posty: 1319
Niestety trza jeszcze czekać...

http://www.gazetawroclawska.pl/fakty24/ ... ,id,t.html

Obrazek


Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 8:37 przez DragisA, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  


Support forum phpbb by phpBB3 Assistant
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
NA FORUM OBOWIĄZUJE ZAKAZ UŻYWANIA FORM "PAN" oraz "PANI". Używamy tylko formy bezpośredniej.


Firma DGL - właściciel www.forum.zgorzelec.info nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub ccywilną..