Dzisiaj jest 22 wrz 2020, 22:06

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: 19 maja 2012, 4:55 
Offline
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2009, 9:26
Posty: 86
Lokalizacja: szafy
http://pclab.pl/news49861.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 14 cze 2012, 9:36 
Offline
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2009, 8:30
Posty: 1319
Porywający komentarz Zimocha plus wizja z Te Fał Pe HD...

Tunery N-ki niestety nie obsługują tego formatu... no chyba, że nie ogarniam ustawień ???? Ktoś już może testował ???

http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl/201 ... mentarzem/

Oczywiście w celu ręcznej synchronizacji można zatrzymać na chwilunię obraz z N-ki i włączyć dźwięk radiowy przez kino domowe...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 14 cze 2012, 11:58 
Offline
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Rejestracja: 20 sty 2009, 8:52
Posty: 1084
Lokalizacja: Zgorzelec
Nie chce mi się szukać, tvp 2 hd odbiera u nas??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 14 cze 2012, 12:50 
Offline
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 wrz 2008, 9:03
Posty: 379
Lokalizacja: Zgorzelec
A z tym Zimocham jak będzie w Tomkowie????? jak takie coś włączyć w swoim telewizorze???

[ Dodano: Czw Cze 14, 2012 1:51 pm ]
Czy to tylko z własnych anten?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 15 cze 2012, 5:15 
Offline
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2009, 9:26
Posty: 86
Lokalizacja: szafy
TVP2 wejdzie u nas w mux3 w 2013 roku dopiero

co do foni Zimocha podczas meczu jeśli telewizor ma wybór ścieżki dzwiękowej ( przycisk audio)
pownno dać się zmienić przetestuje w sobote


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 wrz 2012, 20:37 
Offline
pismak
pismak

Rejestracja: 07 mar 2010, 19:25
Posty: 745
Lokalizacja: z daleka
do końca września z RTON Jelenia Góra - Śnieżne Kotły zostanie uruchomiony multipleks 2 z kanałami komercyjnymi, m.in. TVN i Polsatu

tyle że jest jedno ale... ten mux będzie nadawał na kanale 37 na którym obecnie jest nadawana analogowa dwójka z nowej karczmy
wyłączenie analogu na tym kanale i wyłączenie cyfrówki jest pewne, tylko oczywiście nikt nie informuje o tym mieszkańców, większość ludzi dowie się o tym dopiero po wyłączeniu

proszę by redakcja napisała jakiegoś newsa na ten temat i żeby ludzie którzy nie są podłączeni do DVB-T zmienili źródło TVP2

wyłączenie nastąpi na dniach więc warto wziąć pilota do ręki i poszukać innego sygnału dwójki

to że włączą kolejny multipleks jest dobre dla regionu, któremu jeszcze pół roku temu groziło wykluczenie cyfrowe,
teraz najgorsza sytuacja jest z Bogatynią, dla której nie ma jeszcze nawet koncepcji co z tym fantem zrobić
prawdopodobnie emisja sygnału dla Bogatyni będzie się odbywać TSR g. Wysoka, ale oczywiście nikt zarówno w ministerstwie ani UKE nie widzi problemu - ale to temat na dłuższy wywód


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 wrz 2012, 9:08 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2007, 12:05
Posty: 5134
Lokalizacja: Zgorzelec /Jerzmanki
zgc_qwerty - u mnie zmarniał sygnał na obydwu programach.
Czy zakup dekodera jest jedynym ratunkiem?
Czy w końcu zainwestować w jakieś N-ki czy Polsaty cyfrowe?
To drugie traktuję jako ostateczność , bo i tak mało tv oglądam... :|


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2012, 9:08 
Offline
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 paź 2005, 21:33
Posty: 115
Lokalizacja: Langenau
zgc_qwerty pisze:
do końca września z RTON Jelenia Góra - Śnieżne Kotły zostanie uruchomiony multipleks 2 z kanałami komercyjnymi, m.in. TVN i Polsatu


A skąd masz takie informacje? W żadnym z dostępnych harmonogramów nie zauważyłem takiego terminu wdrożenia. Jeśli to prawda, to pozostaje skakać z radości bo dostępna oferta będzie już porównywalna z najtańszymi pakietami cyfrowej TV SAT.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2012, 9:34 
Offline
pismak
pismak

Rejestracja: 07 mar 2010, 19:25
Posty: 745
Lokalizacja: z daleka
YELLO_35 pisze:
zgc_qwerty - u mnie zmarniał sygnał na obydwu programach.
Czy zakup dekodera jest jedynym ratunkiem?
Czy w końcu zainwestować w jakieś N-ki czy Polsaty cyfrowe?
To drugie traktuję jako ostateczność , bo i tak mało tv oglądam... :|


sygnał zmarniał u wszystkich bo obecnie emisja jest prowadzona z awaryjnego systemu nadawczego
nie wiadomo czym to jest spowodowane
może przygotowują się do uruchomienia mux2

fiks pisze:
A skąd masz takie informacje? W żadnym z dostępnych harmonogramów nie zauważyłem takiego terminu wdrożenia. Jeśli to prawda, to pozostaje skakać z radości bo dostępna oferta będzie już porównywalna z najtańszymi pakietami cyfrowej TV SAT.

informacja jest pewna, wiadomo o tym od lipca
jest zgoda UKE i teraz zapewne trwają przygotowania techniczne


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2012, 20:47 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2007, 12:05
Posty: 5134
Lokalizacja: Zgorzelec /Jerzmanki
zgc_qwerty pisze:
sygnał zmarniał u wszystkich bo obecnie emisja jest prowadzona z awaryjnego systemu nadawczego
nie wiadomo czym to jest spowodowane


A wróci do normy?
Bo mi ten lipiec kolejnego roku bardziej pasował... :roll:
Śnieżnych Kotłów jakoś nie mogę złapać. Inna sprawa , że ja nawet z komórki mam marny zasięg...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2012, 21:31 
Offline
pismak
pismak

Rejestracja: 07 mar 2010, 19:25
Posty: 745
Lokalizacja: z daleka
mam rozumieć że do niedawna odbierałeś normalnie kanały mux-1?

najnowsze info jest takie że planowo do końca miesiąca trwa modernizacja głównego systemu antenowego na śnieżnych kotłach

jak się zakończy to wtedy włączą mux-2 i emisja wszystkich kanałów wróci na główny system antenowy
oczywiście jak pogoda nie zmieni się na bardzo zimową to do końca miesiąca wszystko powinno pójść zgodnie z planem, czyli wyłączenie na kanale 37 emisji analogowej TVP2, włączenie na tej częstotliwości mux2


z tym wyłączeniem analogu to nie wiadomo czy pójdzie wszystko zgodnie z planem, gdyż istnieje duże prawdopodobieństwo że TVP będzie blokować wyłączenie analogu

ale są też dobre wieści że Poczta Polska jest gotowa na dystrybucje tanich odbiorników DVB-T, w cenie około 100 zł
do tego Ochotnicza Straż Pożarna ma pomagać w ewentualnym przestawianiu lub montażu anten


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2012, 21:56 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2007, 12:05
Posty: 5134
Lokalizacja: Zgorzelec /Jerzmanki
zgc_qwerty pisze:
mam rozumieć że do niedawna odbierałeś normalnie kanały mux-1?

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to ten mux ale odbierałem normalnie TVP1 i TVP2. Polsat nieco gorzej.

zgc_qwerty pisze:
najnowsze info jest takie że planowo do końca miesiąca trwa modernizacja głównego systemu antenowego na śnieżnych kotłach

jak się zakończy to wtedy włączą mux-2 i emisja wszystkich kanałów wróci na główny system antenowy

No to na to czekam :smt015

zgc_qwerty pisze:
ale są też dobre wieści że Poczta Polska jest gotowa na dystrybucje tanich odbiorników DVB-T, w cenie około 100 zł
do tego Ochotnicza Straż Pożarna ma pomagać w ewentualnym przestawianiu lub montażu anten

Brzmi nieco jak żart ale wszystko możliwe :smt111

Dzięki serdeczne za informacje !!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 wrz 2012, 15:53 
Offline
pismak
pismak

Rejestracja: 07 mar 2010, 19:25
Posty: 745
Lokalizacja: z daleka
ok, widzę że muszę zacząć od początku

jaki masz telewizor?
taki:
Obrazek

czy taki:
Obrazek


jeśli ten pierwszy to nie będziesz mógł odebrać kanałów cyfrowych, bez dodatkowego dekodera
a jeśli drugi to jest duża szansa na odebranie DVB-T
a najlepiej to jakbyś napisał dokładnie jaki masz model (spójrz na naklejkę z tyłu telewizora)

kanały analogowe są już przeszłością i do końca 2013 zostaną wyłączone, a DVB-T to dopier przyszłość, obecnie w Zgorzelcu jest dostępnych 7 kanałów Naziemnej Telewizji Cyfrowej: TVP1 HD, TVP2, TVP INFO Wrocław, TTV, Polo TV, Eska TV, ATM Rozrywka TV, a już niedługo (max. 2 tygodnie) dodatkowo: TVN, TVN7, Polsat, Polsat Sport News, TV4, TV6, Puls, Puls 2

aby na telewizorze obsługującym MPEG-4 wyszukać kanały cyfrowe, należy w ustawieniach telewizora włączyć wyszukiwanie cyfrowe DVB-T

do kanałów NTC nie potrzeba specjalnej anteny, chyba że nasza którą obecnie używamy, jest stara, zniszczona i w ogóle nie wiadomo jakim cudem jeszcze coś odbiera - wtedy jest największy problem
stara antena który każdy z nas ma na dachu powinna móc odebrać bez problemu sygnał cyfrowy, ewentualnie jeśli ktoś ma skierowaną w innym kierunku to polecam przekręcić antenę na Jelenią Górę


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 wrz 2012, 13:02 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2007, 12:05
Posty: 5134
Lokalizacja: Zgorzelec /Jerzmanki
Mam Philipsa z zasłoniętą tabliczką znamionową bo wisi na ścianie :?
Ale na kartonie mam zapis : 26PFL5322/12 HD READY. To ostatnie to chyba dobra informacja? :|


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 wrz 2012, 13:15 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 25 paź 2005, 21:11
Posty: 54
Lokalizacja: Zgorzelec
YELLO_35,
Cytuj:
Mam Philipsa z zasłoniętą tabliczką znamionową bo wisi na ścianie
Ale na kartonie mam zapis : 26PFL5322/12 HD READY.
[url]

http://download.p4c.philips.com/files/2 ... ss_pol.pdf[/url]

Wygląda, że musisz dokupić dekoder


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 28 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  


Support forum phpbb by phpBB3 Assistant
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
NA FORUM OBOWIĄZUJE ZAKAZ UŻYWANIA FORM "PAN" oraz "PANI". Używamy tylko formy bezpośredniej.


Firma DGL - właściciel www.forum.zgorzelec.info nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub ccywilną..