Dzisiaj jest 25 sty 2021, 18:02

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: 18 sty 2005, 16:19 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2005, 23:14
Posty: 440
Lokalizacja: Queensbridge
Czy ktoś z tu obecnych ma internet przez z sieciucha przez radio? Jakie są predkości itp., bo poważnie zastanawiam sie nad instalacja tego typu łącza.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: internet
Post: 18 sty 2005, 17:27 
ja posiadam neta sateliarneg "siechiuch" jest spoko predkość od 128kbs do nawet ok 1000kbs plecam a płace tylko 50 zł miesiezcnie naprawde spook


Na górę
  
 
 Tytuł: internet
Post: 18 sty 2005, 17:28 
acha a sieciuch jest ok sciaga sie dosłownie migiem polecam naprawde pozdro!!!!!!!!!!


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: 18 sty 2005, 21:08 
Mam pytanie odnosnie tomkowa.

Jak wyglada umowa o ineta z nimi? Jest zastrzezenie, ze nie mozna
udostepniac go osobom trzecim Czy mozna np. podlaczyc
sobie dwa komputery w jednym mieszkaniu do jednego modemu?
(pomijajac fakt technicznych mozliwosci)

pozdr.


Na górę
  
 
 Tytuł: Re: internet
Post: 26 sty 2005, 16:37 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2005, 18:15
Posty: 420
Lokalizacja: tu i tam
peres pisze:
ja posiadam neta sateliarneg "siechiuch" jest spoko predkość od 128kbs do nawet ok 1000kbs plecam a płace tylko 50 zł miesiezcnie naprawde spook


To to jest net przez satke? Myslalem, ze to po wifi chula w dwie strony.

Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 27 sty 2005, 1:17 
Offline
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sty 2005, 18:31
Posty: 205
Lokalizacja: Zgorzelec
Nom ja tez myslalem ze to WiFi.
Bylem na stronie z ultoki i byla tak kiepska, i nic na temat sieci na niej nie bylo wiec zrezygnowalem :)
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 31 sty 2005, 19:40 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 15 sty 2005, 21:14
Posty: 264
Lokalizacja: Zgorzelec
Wiec chciałem troszke na ten temat sie wypowiedziec:

1. CXT-NET Zgorzelec - mam wlasnie internet od tej firmy i jestem z niej niezadowolony, poniewaz bardzo czesto internet sie wylacza, albo sa takie lagi ze nic nie idzie na necie zrobic ... :( A jak sie dzwoni do szefa, to ciagle sie slyszy "bedziemy dzialali" - a nie dzialaja ... :(

2. Net w Telewizji kablowej "TOMKOW" - jest to internet, ktory jest zakladany od niedawna, myśle ze nie mozna miec do niego zastrzezen :) Jedyny minus: Na kanale informacyjnym w reklamie, napisane jest "Internet dla abonentow TVK i nie tylko !!!" - wiec: nie posiadam telewizji kablowej... A skoro napisane jest ze "Dla abonentow TVK i nie tylko" to pomyslalem, ze pojde sie cos dowiedziec ... Poszedłem i odszymalem odpowiedz: "Jeżeli chcesz mieć internet w naszej firmie, wymagane jest podłączenie do TVK" i na tym sie skonczylo, ale po co to pisac "i nie tylko !!!" ....

3. Adinet - wydaje mi sie, ze jest to firma, ktora najdluzej istnieje w Zgorzelcu i oferuje staly dostem do neta. Slyszac opinie moich znajomych, ktorzy posiadaja tego neta nie mam do niego zadnych zastrzezen :) Mysle ze jest on git :)


Pozdro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 04 lut 2005, 11:43 
...


Ostatnio zmieniony 29 cze 2005, 8:01 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: 04 lut 2005, 12:17 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2005, 11:16
Posty: 2382
Lokalizacja: Zgorzelec
Zdarza się że przez emule mam 120, ale na codzień ok. 10 - 20. Z tym że ja mam internet z AdiNet - ponoć najlepszy w Zgorzelcu. Też polecam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 04 lut 2005, 12:39 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 15 sty 2005, 21:14
Posty: 264
Lokalizacja: Zgorzelec
Moi drodzy, zazdroszcze Wam !! Ja to se moge jedynie popatrze jak mi sie strona 1-2 min laduje przy max predkosci do 128Kb/s. A o grze przez internet to juz nie wspomne - lagi taki ze sie .... chce:( Coż. Jak narazie ODRADZAM CXT-NET !!!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 04 lut 2005, 12:47 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2005, 11:16
Posty: 2382
Lokalizacja: Zgorzelec
Mieszkasz na manchatanie. Tym bardziej polecam AdiNet. 50 zeta/ m-c i masz praktycznie łącze o nieograniczonej przepustowości. U mnie nieraz hula z prędkością 700 :D Wywal więc tego CTX, CXT czy jak mu tam...
Wejdź na stronę www.5com.pl i umów się z monterem.
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 04 lut 2005, 12:56 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 15 sty 2005, 21:14
Posty: 264
Lokalizacja: Zgorzelec
Niestety, na mojej ulicy nie mozna sie podlaczyc do tej sieci.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 30 mar 2005, 19:39 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 29 sty 2005, 8:02
Posty: 34
Miałem to szczęście i załapałem sie na testowanie internetu przez sieć telefonii kablowej Tomkowa. Po okresie testów przedłużyłem umowę i jak narazie nie mam żadnych obiekcji do usługi. Użytkuję częstotliwość 178 kb. Tak jak już ktoś powiedział, do ściągania filmów to może to nie wystarcza, ale do normalnego użytku jest OK. Mam do czego porównać, bo do tej pory byłem abonentem NEOSTRADY - pożal się Boże. Połączenia się zawieszają, bez przerwy musiałem resetować modem a do tego ograniczenia ilościowe - paskuda. Dostęp przez tvkab ma pewne wahania szybkości zależne chyba od obciążenia łącza. Na pewno tego nie potwierdzam - czas pokaże, jak będzie więcej abonentów


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 30 kwie 2005, 6:49 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2005, 17:57
Posty: 534
lece na tvk tomkow od pocz roku i za ta cene jest ok, kto ma dostep, temu polecam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 07 maja 2005, 21:19 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 03 kwie 2005, 20:09
Posty: 6
Ktoś wie jak to nasze lokalne prowajderstwo rozwiązuje dostęp od strony technicznej? To znaczy: wszyscy lecą przez NAT czy jest pula adresów i DHCP?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Support forum phpbb by phpBB3 Assistant
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
NA FORUM OBOWIĄZUJE ZAKAZ UŻYWANIA FORM "PAN" oraz "PANI". Używamy tylko formy bezpośredniej.


Firma DGL - właściciel www.forum.zgorzelec.info nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub ccywilną..