Dzisiaj jest 24 lis 2020, 4:26

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 7:36 
Offline
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2009, 9:26
Posty: 86
Lokalizacja: szafy
YELLO_35 pisze:
Polsatowskiego interneta ktoś testował?



sprawdż zasięg na mapce http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/inte ... zasiegu.cp

chyba jeszcze się nie łapiemy po 2 limity .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 11:34 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2006, 11:21
Posty: 1716
Lokalizacja: zza rogu...
yARO_81 pisze:
Bo argumentowanie tego, ze "bede kradl sygnal telewizyjny" jakos mnie - delikatnie mowiac - obraza :(


A kto, kiedy i gdzie obdarzył Cię tak mocną dawką braku zaufania??? :lol:
I czy przypadkiem nie powiedziano/napisano Tobie, że po prostu istnieje techniczna możliwość niekontrolowanego, jednoczesnego pobierania (za darmo) sygnału TV wraz z wykupionym internetem i dlatego podłączenie wyłącznie netu nie jest możliwe???

Czy Ty Jarku, będąc na miejscu Tomkowa udostępniałbyś sygnał internetu wiedząc, że klient może jednocześnie pobierać nieodpłatnie TV?? Szczerze mówiąc - wątpię... ;-)

Informacja usługodawcy, że:
"Zawieranie umów na podłączenie internetu do indywidualnego odbiorcy jest niemożliwe, z uwagi na brak technicznych rozwiązań, polegających na oddzieleniu usługi związanej z pobieraniem sygnału internetowego, bez możliwości jednoczesnego korzystania z propozycji programowych TVK "Tomków"
- powinna dać pełną odpowiedź na pytanie o podłączenie samego neta i jednocześnie oszczędziłoby co "wrażliwszym" przykrych, emocjonalnych doznań... ;-)


Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 11:40 przez przekorny, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 11:52 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2008, 18:21
Posty: 1551
Lokalizacja: Zgorzelec
przekorny pisze:
A kto, kiedy i gdzie obdarzył Cię tak mocną dawką braku zaufania??? :lol:


Pani z BOA :(

przekorny pisze:
"Zawieranie umów na podłączenie internetu do indywidualnego odbiorcy jest niemożliwe, z uwagi na brak technicznych rozwiązań, polegających na oddzieleniu usługi związanej z pobieraniem sygnału internetowego, bez możliwości jednoczesnego korzystania z propozycji programowych TVK "Tomków"


Wystarczy chciec. Filtry czy inne duperele zalatwily by sprawe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 12:01 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 mar 2011, 10:59
Posty: 3400
Lokalizacja: Zgorzelec
yARO_81 pisze:
Wystarczy chciec. Filtry czy inne duperele zalatwily by sprawe


Dokładnie - nie chce mi się wierzyć, żeby nie dało się tego sygnału rozdzielić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 12:07 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2006, 11:21
Posty: 1716
Lokalizacja: zza rogu...
yARO_81 pisze:
Filtry czy inne duperele zalatwily by sprawe.


manzir pisze:
Dokładnie - nie chce mi się wierzyć, żeby nie dało się tego sygnału rozdzielić.


Może się da, może nie, nie wiem. Wiem jedno, "Polak potrafi", tak więc i na filtry znalazłby się prędziutko jakiś "nowatorski" pomysł... Być może fachowcy z TVK zdają sobie sprawę tego, że istnieje sposób na ominięcie tego typu barier, więc nawet nie zawracają sobie głowy próbami oddzielenia obu sygnałów... 8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 12:10 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2007, 12:05
Posty: 5134
Lokalizacja: Zgorzelec /Jerzmanki
przekorny pisze:
Może się da, może nie, nie wiem. Wiem jedno, "Polak potrafi", tak więc i na filtry znalazłby się prędziutko jakiś "nowatorski" pomysł... Być może fachowcy z TVK zdają sobie sprawę tego, że istnieje sposób na ominięcie tego typu barier, więc nawet nie zawracają sobie głowy próbami oddzielenia obu sygnałów...


Ciężko nie przyznać racji...przekorny'emu 8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 12:54 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 gru 2008, 22:27
Posty: 603
do korzystajacych z neta Dialogu (zwlaszcza w okolicach budowy nowego ronda Kosciuszki/Lubanska) - czy tylko ja odczulem drastyczny spadek predkosci, czy jest to ogolny problem? Czy jest taka opcja ze to budowlancy ronda cos mogli pomajstrowac w kablach i w czasie ich pracy net dziala jakby chcial a nie mogl? ;<


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 12:55 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2008, 18:21
Posty: 1551
Lokalizacja: Zgorzelec
Cytuj:
Ciężko nie przyznać racji...przekorny'emu 8)


Chodzi mi o "filtry" zamontowane nie w lokalu ale w ich szafkach, ktore praktycznie maja w kazdym bloku w piwnicy. Takie raczej ciezko ominac skoro juz w nich sygnal leci obciety.

Sprawa z domami jest juz inna i ciezko w takich znalezc miejsce na wlasnosc tylko dla Tomkowa. Ale rownie dobrze takie "filtry" mozna montowac na odejsciach, ktore przeciez istnieja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 17:00 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 14 sty 2011, 17:39
Posty: 117
Lokalizacja: Zgorzelec
Wydaje mi się ze tym wszystkim rządzi wolny rynek ktoś przemyślał wszystkie za i przeciw i stwierdził że wariant TVK+Internet jest bardziej opłacalny.Żyjemy w takich czasach że kilka złych decyzji i niema firmy na rynku.Tomków jest z nami od dawna cały czas się rozwija więc pewnie nierozdzielanie internetu od telewizji tez ma jakiś sens.W TPSA trzeba płacić za serwisowanie łacza a Tomków w ramach tej opłaty oferuje pakiet telewizji.I tak coś trzeba oglądać a od wprowadzenia programów cyfrowych SD i HD w kablówce,oferta zarówno na telewizje internet czy telefon stacjonarny jest jak dla mnie bardzo atrakcyjna. :smt026


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 17:36 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2008, 18:21
Posty: 1551
Lokalizacja: Zgorzelec
Ja baaaaardzo chetnie bym wzial sam internet w Tomkowie... No ale nie moge bo jestem osoba fizyczna. Firmy sam net moga "zakupic" :/


P.S. 1000 :D


Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 17:36 przez yARO_81, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 28 paź 2011, 22:19 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 14 sty 2011, 17:39
Posty: 117
Lokalizacja: Zgorzelec
Czasami bywa i tak :smt026

[ Dodano: Wto Lis 01, 2011 3:37 am ]
I co jednak Tomków najszybszy w mieście?Ech marzy mi się 100 Mbit/s a mam 24 Mbit
:-(

[ Dodano: Wto Lis 01, 2011 3:37 am ]
:smt026

[ Dodano: Sro Gru 07, 2011 5:35 pm ]
Chciałem i mam. :lol: TV-Tomków oferuje internet o prędkości 60Mbit/s :smt026


Ostatnio zmieniony 07 gru 2011, 17:35 przez ŚCIGANY, łącznie zmieniany 3 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 07 gru 2011, 20:32 
Offline
pismak
pismak

Rejestracja: 07 mar 2010, 19:25
Posty: 745
Lokalizacja: z daleka
ma ktoś z was internet w dialogu?
mam teraz internet od TP, za 10 mb płacę 80 zł (umowa na rok)
byłem ostatnio w dialogu i zaproponowali mi taką samą prędkość za 55

miał ktoś do czynienia z tym internetem? łącze jest stabilne i nie ma dużych problemów?
niestety dialogi i TP to tylko możliwi dostawcy internetu za rozsądną cenę
tomków odpada bo kablówka to tylko w blokach... nie opłaca im się ciągnąć linii (i z resztą ceny mają nie małe)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 07 gru 2011, 20:45 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2006, 11:21
Posty: 1716
Lokalizacja: zza rogu...
zgc_qwerty pisze:
tomków odpada bo kablówka to tylko w blokach... nie opłaca im się ciągnąć linii


Mam nadzieję, że nie popełnię faux pas ani nie zdradzę tajemnicy handlowej jeśli wyjawię, że słyszałem, jakoby operator kablówki szykował się do udostępnienia internetu nawet tam, gdzie "kabel nie sięga"... Po prostu będzie możliwość korzystania z niego drogą bezprzewodową, czyli radiową...


Ostatnio zmieniony 07 gru 2011, 22:43 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 09 gru 2011, 14:47 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 gru 2008, 22:27
Posty: 603
zgc_qwerty pisze:
ma ktoś z was internet w dialogu?
mam teraz internet od TP, za 10 mb płacę 80 zł (umowa na rok)
byłem ostatnio w dialogu i zaproponowali mi taką samą prędkość za 55

ja mam i jestem zadowolony. Przez ten juz w sumie dosyc dlugi czas w ktorym mam internet z Dialogu jedyny okres w ktorym cos bylo nie tak jak powinno, to kiedy budowali rondo na Lubanskiej - podejrzewam ze po prostu robotnicy mogli cos uszkodzic na linii w czasie budowy i przez te ~3 tyg lacze bylo mocno niestabilne. Teraz wszystko wrocilo do normy. Nie zdarzaja sie przerwy w dostepie do sieci, nie ma spadkow predkosci pobierania/wysylania, pingi niezle/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 24 gru 2011, 23:42 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 14 sty 2011, 17:39
Posty: 117
Lokalizacja: Zgorzelec
I co ma ktoś już 60 Mbit/s od Tomkowa?Jak wam to chodzi? :smt026


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 59 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Support forum phpbb by phpBB3 Assistant
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
NA FORUM OBOWIĄZUJE ZAKAZ UŻYWANIA FORM "PAN" oraz "PANI". Używamy tylko formy bezpośredniej.


Firma DGL - właściciel www.forum.zgorzelec.info nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub ccywilną..