Dzisiaj jest 30 paź 2020, 7:43

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
Post: 19 lut 2013, 23:34 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 gru 2008, 22:27
Posty: 603
nie wiem czy tylko u mnie, ale net z Dialogu od ~1.5 miesiaca to rowniez nieporozumienie... POWINNO byc 10 Mbit, a jest 2, w porywach/dobrych dniach 4... i tak cala zime... ech...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lut 2013, 7:36 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2008, 18:21
Posty: 1551
Lokalizacja: Zgorzelec
Blair pisze:
nie wiem czy tylko u mnie, ale net z Dialogu od ~1.5 miesiaca to rowniez nieporozumienie... POWINNO byc 10 Mbit, a jest 2, w porywach/dobrych dniach 4... i tak cala zime... ech...


Mam Dialoga 10M.

Predkosci sa bo widze je na torrentach... Ale tutaj problemem sa czasy odpowiedzi przez co strony laduja sie koszmarnie dlugo. Do tego dochodza zrywania lacza na okres okolo minuty-dwoch.

Jestem w rozterce przy zmianie dostawcy bo Dialog bardzo brzydka rzecz zrobil. Skonczyl z umowami na 12 miesiecy. Opcja jest tylko 24. W tym wypadku 20M kosztuje 45,90. Za umowe na 12 miesiecy wzieliby normalnie +10zl ale sie skonczylo. Przy czym nie wszedzie te 20M jest w Zgorzelcu oferowane. Na Wyspianskiego max to 10-12M.

Opcja jest przejscie do Netii gdzie dostalem propozycje internetu na laczach Dialogu (jedna grupa i jest to juz mozliwe) z predkoscia 20M za 55zl na 9 miesiecy. Wada jest tylko max 2 tygodniowy okres bez internetu po zakonczeniu umowy z Dialogiem - przelaczenia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lut 2013, 21:22 
Offline
pismak
pismak

Rejestracja: 07 mar 2010, 19:25
Posty: 745
Lokalizacja: z daleka
Właścicielem Dialogu teraz jest netia
mi na koniec umowy oferowali przejście na takie promocje jak mają w netii, ale na 24 miesiące
zostałem przy tym co miałem, ale na 12 miesięcy

do końca roku mówi się że dialog zmieni nazwę na netia i będzie to już fuzja całkowita

dziwne że oferują swoje usługi na swoich liniach, tak jak na liniach innych operatorów

szkoda, że tylko 10 mega jest dostępne
mam na razie 2 opcje do wyboru, Telekomunikacja Polska i Dialog


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 kwie 2013, 12:47 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 mar 2005, 7:16
Posty: 1929
Lokalizacja: Zgorzelec
Używa ktoś z Was internetu WIMAX z firmy netmaks.pl? Odebrałem dziś telefon od przedstawicielki tej firmy i zastanawiam się nad instalacją. Nadajnik jest niby na Warszawskiej, a do miejsca gdzie potrzebuję mieć sieć jest w linii prostej około 500m. Linie kablowe nie wchodzą w rachubę, internet na kartę też raczej nie ze względu na ograniczenie transferu do kilku gigabajtów - to niestety za mało. Nadajnik z odbiornikiem widzieć się nie muszą, prędkość może nie powala, ale ma to być niby gwarantowane 4Mb/s do 10 w porywach, gdy sieć nie jest obciążana.
Prosiłbym o Wasze opinie, jeśli mieliście z nimi styczność.
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 kwie 2013, 19:16 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 10 kwie 2013, 19:13
Posty: 4
Witam. Chciałbym zapytać o Internet w Zgorzelcu. Poszukuję internetu, najlepiej na światłowodach, wysoka prędkość. UPC w Zgorzelcu nie ma, tak? Aktualnie posiadam Tomków, lecz ich usługi pozostawiają wiele do życzenia... ;-) Z góry dziękuję za pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 kwie 2013, 21:40 
Offline
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 paź 2005, 20:03
Posty: 999
Lokalizacja: Zgorzelec
Nic szybszego (przynajmniej w teorii) niż Tomków nie znajdziesz. To nie Wrocław, gdzie można mieć synchroniczne łącze 1 Gb/s.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 kwie 2013, 13:28 
Offline
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lip 2012, 19:34
Posty: 314
Ma ktoś z forumowiczów modem NetiaSpot? Jest tam możliwość wyłączenia wi-fi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 kwie 2013, 18:51 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 11 kwie 2013, 18:43
Posty: 1
No ja mialem juz wiele roznych internetow i tomkow dzialal najgorzej A najlepiej dzialal lokalny internet radiowy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 kwie 2013, 18:19 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 10 kwie 2013, 19:13
Posty: 4
Nie jestem przekonany co do internetu radiowego, gdyż jest mi potrzebny znacznie stabilniejszy - do gier. W każdym bądź razie dziękuję za pomoc :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 kwie 2013, 18:40 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 19 gru 2011, 11:42
Posty: 30
Lokalizacja: Zgorzelec
ja mam wrecz odwrotne doswiadczenie, wszystkie nety stacjonarne procz tomkowa bardzo mnie rozczarowaly...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 sie 2013, 10:16 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 maja 2006, 8:52
Posty: 1887
Dr.Skacz pisze:
Ma ktoś z forumowiczów modem NetiaSpot?

znalazłem informację naklejoną na drzwiach domu, że Netia i do mnie sięga, więc chciałem też podpytać czy ktoś ma jakieś doświadczenie już z nimi na naszym terenie?
powiem szczerze z takimi cenami jakie proponują (internet + tv)
http://www.netia.pl/oferta-dom/telewizja.html
mogą być konkurencją dla Tomkowa, z kolei duży minus to to, że pakiet obejmuje dostęp jednego telewizora, za każdy kolejny trzeba sobie doliczać do rachunku 15 zł co miesiąc...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 sie 2013, 11:45 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 25 paź 2005, 21:11
Posty: 54
Lokalizacja: Zgorzelec
neandertalski pisze:
.. czy ktoś ma jakieś doświadczenie już z nimi na naszym terenie?...

osobiście mam przykre doświadczenie, w ciągu 2 miesięcy nie potrafili wywiązać się z zawartej umowy więc zrezygnowałem z ich usług


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 sie 2013, 13:31 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 maja 2006, 8:52
Posty: 1887
EmEr03 pisze:
w ciągu 2 miesięcy nie potrafili wywiązać się z zawartej umowy

a możesz powiedzieć coś więcej - co było dla nich niewykonalne?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 sie 2013, 15:11 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 25 paź 2005, 21:11
Posty: 54
Lokalizacja: Zgorzelec
szybki internet max 20Mb/s to zwykła ściema chyba, że masz poprowadzony do domu światłowód. Po przejęciu Dialogu przez Netię zwykła cesja okazała się problemem a już dostarczenie modemu, w okresie od kwietnia (podpisanie umowy) do czerwca (rezygnacja z usługi), niewykonalne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2013, 15:41 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 15 lis 2010, 21:14
Posty: 192
Lokalizacja: over the corner
no 'chyba' to dobrze powiedziane. 20 Mbit dla miedzi to nie problem, a dla światłowodu (którego nikt Ci nie dociągnie do mieszkania bo to jeszcze nie te standardy) to marny pikuś.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 32  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 34 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  


Support forum phpbb by phpBB3 Assistant
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
NA FORUM OBOWIĄZUJE ZAKAZ UŻYWANIA FORM "PAN" oraz "PANI". Używamy tylko formy bezpośredniej.


Firma DGL - właściciel www.forum.zgorzelec.info nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub ccywilną..