Dzisiaj jest 03 lip 2025, 13:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Którego ginekologa polecasz ?
Dr. Tomaszewski.R 9%  9%  [ 4 ]
Dr. Pawełkiewicz 16%  16%  [ 7 ]
Dr. Zosik 20%  20%  [ 9 ]
Dr. Kwiatecki 5%  5%  [ 2 ]
Dr. Jastrzębski 2%  2%  [ 1 ]
Dr. Keppel 7%  7%  [ 3 ]
Dr. Maciejewski.J 0%  0%  [ 0 ]
Dr. Dereń 41%  41%  [ 18 ]
Liczba głosów : 44
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wizyta z USG u dr Derenia kosztuje 50 zł zresztą jak i bez USG. Jest bardzo miły i sympatyczny. Prowadził moją ciążę i bardzo pomógł przy porodzie. Bardzo polecam. Poza tym ma dość fajnie wyposażony gabinet i fajna babka z nim pracuje. Można pogadać na luzie i dowiedzieć się zawsze ciekawych życiowych porad. Jakby co to mam numer telefonu.
POZDRAWIAM I SERDECZNIE POLECAM.

Tytuł:
obserwator
obserwator

...

Ostatnio zmieniony 22 paź 2008, 14:09 przez Tylko_Kamila, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Tylko_Kamila pisze:
a więc do doktora Zosika więcej nie zawitam gdyż czułam się jak zarzynana świnia na taśmociągu, nie będę wyjaśniać o co chodzi bo nie jest to miejsce na wyjaśnienie.

Ja bym zgłębił ten temat - nigdy nie byłem świnią - a tym bardziej zarzynaną ;)

Rafał Tomaszewski? Słynny syn słynnego doktora - podzielone są opinie. Tak jak o (prawie) każdym lekarzu zresztą ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Yello i nie chciałbyś się tak poczuć ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

U doktora Kwiateckiego byłam na 1 wizycie na początku pierwszej ciąży. Dowiedziałam się, że najprawdopodobniej poronię, ciąża jest słaba itd. itp. Kazał mi przyjść po dwóch tygodniach, ale ja poszłam do dr. Derenia. I byłam pod wrażeniem. Miły, sympatyczny, rzeczowy. Kobitka, która z nim przyjmuje to nie żadna położna ze szpitala tylko jego osobista żona. Zresztą bez niej to by się biedny pan Dereń zgubił i przepadł z kretesem. Mądry człowiek ale taka ciapa, że Boże ratuj :lol: . Niemniej jednak doprowadził obie moje ciąże do szczęśliwego zakończenia, za pierwszym razem sam był obecny przy moim porodzie (razem z dr Jastrzębskim) i temu duetowi zawdzięczam całkiem miłe wspomnienia z porodówki, choć poród zakończył się cesarskim cięciem. Za drugim razem niestety musiałam się poużerać z dr Pawełkiewiczem, który jest opryskliwy, bezczelny i odrażający ale jestem mu wdzięczna, że z jakiegoś powodu zmienił swoją początkową decyzję i zakończył moją drugą ciążę cesarskim cięciem.

Polecam zatem dr Derenia ale trzeba brać na niego poprawkę i mieć dużo cierpliwości, choć wizyty wspominam raczej miło. Najważniejsze jest to, że dba o swoje pacjentki, interesuje się nimi w trakcie i po porodzie. Dobre wrażenie zrobił na mnie również dr Jastrzębski, który robił mi USG "połówkowe" - rzeczowy, doświadczony ginekolog. Tylko chyba się za bardzo ceni.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Tylko_Kamila pisze:
A jeszcze pytanko czy ktoś może polecić doktora Rafała Tomaszewskiego z Lubania?

Moze nie jest moim leklarzem prowadzacym, tylko sasiadem, ale robil mi zabieg profesjonalnie w szpitalu w Lubaniu jak jeszcze pracowal i bylam zadowolona bo obeszlo sie bez komplikacji i sprawnie! POLECAM!!! jest naprawde ludzkim facetem!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Korchutowa to baba, której życzę tyle samo stresu , ile moja żona przeżyła po wizycie u niej. Przecież ona u wszystkich kobiet widzi tylko raka i nic więcej. Moim zdaniem to taki bezpieczny sposób na dojenie kasy. Oby ją szlag trafił z tymi jej przepowiedniami, bo wiedzę medyczną ma na poziomie mojego 10-letniego syna. Dziewczyny unikajcie tej zarazy. Pozdrawiam. Acha i jeszcze jedno, moja żona oczywiście nie miała i mam nadzieję, że nie będzie miała raka mimo pobożnych życzeń pseudo doktora Korchut, czy jak jej tam.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

grengo pisze:
Korchutowa to baba, której życzę tyle samo stresu , ile moja żona przeżyła po wizycie u niej. Przecież ona u wszystkich kobiet widzi tylko raka i nic więcej. Moim zdaniem to taki bezpieczny sposób na dojenie kasy. Oby ją szlag trafił z tymi jej przepowiedniami, bo wiedzę medyczną ma na poziomie mojego 10-letniego syna. Dziewczyny unikajcie tej zarazy. Pozdrawiam. Acha i jeszcze jedno, moja żona oczywiście nie miała i mam nadzieję, że nie będzie miała raka mimo pobożnych życzeń pseudo doktora Korchut, czy jak jej tam

Cała wypowiedź Grengo pasuje również idealnie do p. Dąbrusia, który przyjmuje w Bogatyni..dokładnie taka sama sytuacja jeśli chodzi o diagnozę. Nie dotyczy to tylko jednostkowego przypadku. Postawił taką diagnozę równocześnie kilku dziewczynom. Po konsultacji i ponownych badaniach cytologicznych u dr Piotra Bruszewskiego w Poznaniu należałoby tylko podjechać do Bogatyni i strzelić p. pseudo-doktorka w pysk za miesiąc (w naszym przypadku) stresu

Tytuł:
rekrut
rekrut

A ja Wam powiem, że gdyby nie dr Korchut, to już by mnie nie bylo na tym najlepszym ze światów, gdzie wokól są tylko tylko sami życzliwi ludzie, co widać na forum. I bardzo żałuję, że juz nie przyjmuje, bo pod jej opieką czułam sie naprawdę bezpiecznie. Jak świat światem jeden lekarz komuś pasuje, innemu nie. Jak nie pasuje, to sie nie chodzi i tyle. A ostrożności nigdy za wiele. Lepiej dwa razy sprawdzić, niż raz nie doczekać
A czemu to tylko panowie się wypowiadają na temat GINEKOLOGA?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Witam panowie wypowiadają się bo wiedzą co nieco od swoich partnerek:)
I tak dla przykładu - moja zona leczyła się u wiekszości wymienionych tu zacnych lekarzy - na niepłodność właśnie - jak w tresci pytania.
Skończyła na wizycie u doktora Derenia który poinformował ją na wstępie że w Zgorzelcu pomocy w tym temacie nie uświadczy - gdyż lekarze tu są zbyt słabi w tej dziedzinie.
Wysłał nas do Łodzi - i dzis mamy śliczna dwójeczkę:)
Dlatego z czystym sumieniem polecam Ci Łódź - a najpierw doktora Derenia u którego doweisz sie gdzie co i jak:)
Cenię gościa za szczerość - zresztą obie ciąże prowadził:)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Potwierdza sie tylko stara prawda: jednemu dr pasuje, innemu (innej) nie.
Moja córka od lat mieszka poza Zgorzelcem, w duzych miastach, a jednak to wlaśnie dr Korchut doprowadziła jej ciążę szcześliwie do końca.
Dlatego sądzę, że każdy winien pozostać przy swoim wyborze i zdecydowanie nie osądzać nikogo ostatecznie. Miliony ludzi są na świecie i nikt nie jest identyczny.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jeśli Twoja córka od lat mieszka poza Zgorzelcem, to pewnie dawno u Pani Korchut byłaś... Wtedy zapewne była niezła... Ale jak w każdym zawodzie przychodzi już taki wiek, że należy się wycofać... Po prostu nie te lata...
Dam przykład z innego podwórka. Kiedyś za łepka chodziłem do Pani Prusieckiej z oczami. Teraz bym do niej nie poszedł, bo sama ledwo widzi.... I już chyba czas na emeryturę dla tej Pani nadszedł....

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tylko_Kamila napisał/a:

A jeszcze pytanko czy ktoś może polecić doktora Rafała Tomaszewskiego z Lubania?

Osobiście do niego nie chodziłam, ale odbierał mój poród i nie moge powiedzieć na niego złego słowa. Wszystko wykonał profesjonalnie i mimo mojego zmęczęnia żartował jeszcze sobie ze mną.

Tytuł:
rekrut
rekrut

[quote="nicek"]Jeśli Twoja córka od lat mieszka poza Zgorzelcem, to pewnie dawno u Pani Korchut byłaś... Wtedy zapewne była niezła... Ale jak w każdym zawodzie przychodzi już taki wiek, że należy się wycofać... Po prostu nie te lata...

Nicek, daruj, wygladasz powazniej niż dr Korchut, a i nie sądzę, żebyś z medycyną był bardziej niz ona na bieżąco!
A moja córka urodziła dziecko niewiele wczesniej przed Twoim potomkiem!
Ino sie nie pochwaliła!
Ale nie pisze tego zlosliwie, pisze, bo nie mogę ścierpieć, że się ludzi deprecjonuje.
Mój nieżyjacy juz niestety Ojciec nigdy nikogo nie oceniał, mowiąc,że nikt z nas nie ma do tego prawa. I to jest prawda.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Haglinka - pani dr Korchut po jednym padaniu stwierdziła u mnie torbiel na jajniku i guzka na piersi. Miałam wtedy 23 lata. To co przeżyłam po wyjściu z jej gabinetu (z portfelem chudszym o ponad 100 zł) wie chyba każdy, komu postawiono taką diagnozę. Dla mnie zabrzmiało to jak wyrok. Oczywiście, poszłam po rozum do głowy. Najpierw zrobiłam usg piersi u pana doktora Sozańskiego, który stwierdził że żadnego guzka nie ma, a to co wymacała pani doktor Korchut to maskopatia czy cuś takiego, czyli zespół guza rzekomego - po prostu taką mam budowę piersi. Co do torbieli na jajniku to w następnym cyklu na badaniu u innego doktora nie było po niej śladu. A więc chyba trzeba stwierdzić, że pani Korchut stawa takie wyroki każdej swojej pacjentce, a że w przypadku niektórych trafi z diagnozą... Dobrze, że w twoim przypadku jednak jej wizje okazały się błogosławieństwem i mam nadzieję, że cieszysz się już dobrym zdrowiem.
Oczywiście, że każdy lekarz ma swoich zagorzałych zwolenników i przeciwników. Tak jest z każdym typem fachowca. Jedni chwalą taką fryzjerkę, a drugi za nic w świecie by do niej nie poszedł po raz drugi. Dzięki temu interes się kręci ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.