Dzisiaj jest 20 sty 2021, 5:02

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: 21 cze 2006, 13:37 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 11 paź 2005, 20:51
Posty: 251
Lokalizacja: stąd
kogo znacie i mozecie polecic?
odpadają: pan na Kopernika (kolo Jedrzychowic) - baaardzo drogi (nie zdazylem jeszcze spytac czemu tak drogo a on juz sie tlumaczyl) i w razie problemów robi łaskę że musi po sobie poprawiać,
pan przy torach na Lubańskiej - też krążą opinie że nie lubi po sobie poprawiać.
kolega zareklamowal mi Domino w Lubaniu, z kolei inna kolezanka twierdzi ze jest cienki.
a Wy kogo polecicie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 21 cze 2006, 13:52 
Offline
gaduła
gaduła

Rejestracja: 20 lut 2006, 19:43
Posty: 371
Lokalizacja: z okolicy
Od znajomych słyszałem, że gdzieś w Kościelnikach jest facet, znający się na tym fachu... Ponoć ceny ma nawet przystępne. Niestety nie wiem, jak się nazywa i gdzie dokładnie ma zakład.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 cze 2006, 13:59 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 16 sty 2006, 13:42
Posty: 98
Lokalizacja: DZG
ja u pana z koperika montuje wszystkie swoje auta juz od 7 lat i nigdy nie mialem problemu z zadnym samochodem, a ze lubuje sie w autach dosc mocno skomplikowanych to znaczenire bezawaryjnosci ma kolosalne znaczenie, biorac takze srednie roczne przebiegi okolo 50.000km. Cena montazu czesto odgrywa decydujace znaczenie w podjeciu decyzji gdzie montowac, nalezy jednak zdawac sobie sprawe ze za montaz warsztaty biora praktycznie te same pieniadze, rozbieznosc cen dotyczy instalacji jaka zostaje w aucie klienta. Mysle ze lepiej jest zaplacic wiecej i miec tzw swiety spokoj, nie wiem co to jest defekt instalacji, czy jakies polamame od wybuchow elementy silnika, raz tylko sie wystraszylem, bo przy ruszeniu ze skrzyzowania szarpnol i przelaczyl na benzyne, ale na predkosciomiezu bylo 80km/h na pierwszym biegu, ale Pan z Kopernika mowi ze tak ma byc - jak przekroczy pewne obroty to przechodzi na benzyne. ale sie rozpisalem - to dlatego ze ;lubie samochody, w dowod uznania dla jego wiedzy zamiescilem jego reklame na swojej stronie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 21 cze 2006, 14:14 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 11 paź 2005, 20:51
Posty: 251
Lokalizacja: stąd
ma racje ze musza byc pewne obroty, ale jezeli sa to takie jak przy 80 km/h to instalacja prawie nigdy by sie nie wlaczala (miales jakie 6 tys obr., wiec tlumaczenie sie kupy nie trzyma. Pan zamontowal mi za ciezkie pieniadze do bardzo nieskomplikowanego auta (monowtrysk) antyczna centralke elpigazu ktora resetuje parametry jak tylko akumulator zrobi sie slaby. samochod na benzynie palil 8.5l benzyny, po zalozeniu gazu 14l LPG. okazalo sie ze lezy sonda ale na to juz ten padl nie wpadl. generalnie pan pracuje na swoja opinie bo slyszalem podobne glosy od niejednej osoby na miescie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 cze 2006, 15:22 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 16 sty 2006, 13:42
Posty: 98
Lokalizacja: DZG
moze i bylo 6.ooo obrotow, ale przy tych obrotow przelaczyl sie z gazu na benzyne, a nie z benzyny na gaz, z benzyny na gaz przelacza sie jak ma 2,500 obrotow i temperature silnika 30 stopni, zle przeczytales, ale ok. moim zdaniem facio z kopernika zna sie na rzeczy, uwazam tak poniewaz nigdy sie nie na niego nie naciolem, co do spalania to ja zawsze mam duze silniki i nie jestem wstanie okreslic czy duzo pali czy nie duzo, bo poprostu tego nie licze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 21 cze 2006, 15:31 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 11 paź 2005, 20:51
Posty: 251
Lokalizacja: stąd
odchodzac od tematu:
jaki jest cel samoczynnego przerzucania zasilania na bezyne pon. 2500 obr?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 21 cze 2006, 18:17 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 cze 2005, 9:14
Posty: 704
Lokalizacja: Oława
Mój tata montował w naszym samochodzie instalację gazową właśnie u pana na ul.Kopernika. Fakt, że jest dość drogo, ale jakość usług jest doskonała, nic nie możemy do tej pory temu panu zarzucić. Instalacja montowana była kilka lat temu, do tej pory wszystko elegancko działa, a w razie czego można podjechać i pan bez problemu wszystko poprawi - raz podjechaliśmy, na samym początku i było okej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 21 cze 2006, 18:25 
Offline
VIP
VIP

Rejestracja: 03 sty 2005, 0:32
Posty: 3636
Lokalizacja: Warszawska 15
to w ramach informacji:
http://tinyurl.com/jhvkq


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 cze 2006, 20:02 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 16 sty 2006, 13:42
Posty: 98
Lokalizacja: DZG
wyjasnienie dla Peteca - ponizej 2500 obrotow auto nadal pracuje na gazie - oprogramowanie wyglada nastepujaco - za kazdym razem bez wzgledu na to czy silnik jest cieply czy zimny auto uruchamiane jest na benzynie, jesli temperatura reduktora gazowego przekroczy temperature 30 stopni i silnik przekroczy 2500 ogrotow auto przechodzi z zasilania benzyna na zasilanie gazem, jesli reduktor gazowy nie ma jeszcze temperatury 30stu stopni to bez wzgledu na obroty silnik pracuje na gazie, kiedy podczas pracy na gazie obrotomierz wejdzie na czerwone pole zostaje odcinany gaz i auto pracuje na benzynie - powoduja to zasady bezpieczenstwa pracy silnika - duze motory przy przekroczeniu pewnych obrotow na gazie maja tendencje do tzw. rozbiegania. Po zejsciu obrotow z czerwonego pola auto ponownie pracuje na gazie. jesli mozna - jaki samochod masz do zagazowania?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 cze 2006, 20:31 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2005, 18:15
Posty: 420
Lokalizacja: tu i tam
petec pisze:
kolega zareklamowal mi Domino w Lubaniu, z kolei inna kolezanka twierdzi ze jest cienki.


Co do Domino. Zapomnij. Pojechalem raz do niego, zeby mi wymienil filtr oraz wyregulowal BRC. Po pierwsze poszedl w ilosc a nie jakosc. Robi aby robic. Wymienil filtr. Po regulacji powiedzial, zeby przyjechac 'przy okazji w przyszlym tygodniu' kiedy indziej bo ma przyrzad wykalibrowany czy cos takiego. Przyjechalem. Okazalo sie, ze ma urlop 2. Potem przyjechalem jeszcze raz, go nie ma, a inny nie umie. Potem jeszcze raz, on nie ma teraz czasu i ogolnie, moze nie doslownie, ale powiedzial abym 'spadal'. Pojechalem jesczze raz znow to samo. Wkurwilem sie i dalem sobie z nim spokoj. 2 miesiace tak to trwalo i sie nie udalo.

pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 cze 2006, 20:52 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2005, 18:15
Posty: 420
Lokalizacja: tu i tam
a tak w ogole to po zapowiedziach rzadu jezdzac na LPG nie bedzie sie az tyle oszczeczalo, o ile w ogole sie bedzie, wiec jaki jest sens ladowania w LPG?

pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 21 cze 2006, 23:07 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 11 paź 2005, 20:51
Posty: 251
Lokalizacja: stąd
nadal bedzie o jakies 40% taniej, a to ze sie nie oplaca to juz mi wszyscy nawijali 2 lata temu i jednak nadal sie oplaca. poza tym w razie 'w' w goerlitz mozna tankowac po 40 centów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 21 cze 2006, 23:08 
Offline
obserwator
obserwator

Rejestracja: 11 paź 2005, 20:51
Posty: 251
Lokalizacja: stąd
a no i dzieki za uprzedzenie co do domino


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 22 cze 2006, 6:59 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2005, 18:15
Posty: 420
Lokalizacja: tu i tam
petec pisze:
nadal bedzie o jakies 40% taniej, a to ze sie nie oplaca to juz mi wszyscy nawijali 2 lata temu i jednak nadal sie oplaca. poza tym w razie 'w' w goerlitz mozna tankowac po 40 centów.


ale wczesniej nie bylo zapowiedzi, ze cena gazu musi wzrosnac do 3/4 ceny benzyny.. jezeli do tego dojdzie to lpg w ogole nie bedzie oplacalny..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 cze 2006, 12:41 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 16 sty 2006, 13:42
Posty: 98
Lokalizacja: DZG
co do cen gazu to w Polsce jest wszystko mozliwe, a czy ktos orientuje sie ile kosztuje LPG w Gorlitz? i gdzie jest stacja - ktos kiedys pisal ze przy martkaufie, a ktos ze przy wyjezdzie do Drezna - ja jeszcze tego nie sprawdzilem, lecz gdybyscie mieli jakakolwiek wiedze to podzielcie sie nia. co do Pana z Kopernika musze jeszcze powiedziec ze jest pierwszym mechanikiem ktory profesjonalnie, tak jak nalezy obslozyl moja klime, wczesniej mialem do czynienia z tzw. "lodowkarzami" ktorzy lali jakis olej nie mieszajacy sie z olejem znajdujacym sie w klimie, nabijali jakiegos niewiadomego pochodzenia czynnik, on ma nowy aparat, wszystkie potrzebne komponenty i jest ok, ale znowu tu spotykamy sie z kwestia ceny, ale tu trzeba odpowiedziec sobie na pytanie dobrze czy tanio - bo to nie zawsze idzie ze soba w parze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron


Support forum phpbb by phpBB3 Assistant
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
NA FORUM OBOWIĄZUJE ZAKAZ UŻYWANIA FORM "PAN" oraz "PANI". Używamy tylko formy bezpośredniej.


Firma DGL - właściciel www.forum.zgorzelec.info nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub ccywilną..