Dzisiaj jest 08 gru 2019, 10:29

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: 20 mar 2013, 15:24 
Offline
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Rejestracja: 20 lip 2006, 9:05
Posty: 1247
Lokalizacja: Zgorzerlitz
YELLO_35 pisze:
Może zaczekać na Jego akceptację? :smt020

Ew. podanie wyslac...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2013, 15:43 
Offline
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2007, 12:05
Posty: 5130
Lokalizacja: Zgorzelec /Jerzmanki
Niedługo będę miał pomocnika - będziemy komisyjnie takie kwestie rozpatrywać ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2013, 17:12 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 paź 2006, 10:17
Posty: 762
Lokalizacja: Zgorzelec
A co powiecie o takim sprzeciku do nagrywania?

http://allegro.pl/rejestrator-jazdy-ove ... 89473.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2013, 13:51 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 25 paź 2005, 21:11
Posty: 53
Lokalizacja: Zgorzelec
Marcopollo pisze:
A co powiecie o takim sprzeciku do nagrywania?


Porównaj z Lark FreeCam 1.0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2013, 14:35 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 paź 2006, 10:17
Posty: 762
Lokalizacja: Zgorzelec
EmEr03 pisze:
Marcopollo pisze:
A co powiecie o takim sprzeciku do nagrywania?


Porównaj z Lark FreeCam 1.0


Porównałem i na temat larka jest mnóstwo opini o nieostrym obrazie. Natomiast nie moge znaleźć opini o overmax, może dlatego że produkt dostepny dopiero od lutego. Obydwa mają porownywalne parametry, overmax ov 04 hd jest mniejszy i ma stabilizacje obrazu co na dziurawych drogach ma kolosalne znaczenie. Będę mial okazje przetestować overmaxa w tym tygodniu to wypowiem się co do jakości tego urządzenia. A Ty jeśli używałeś Larka to daj znać jak się spisuje w terenie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2013, 15:41 
Offline
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Rejestracja: 20 lip 2006, 9:05
Posty: 1247
Lokalizacja: Zgorzerlitz
Marcopollo pisze:
ma stabilizacje obrazu co na dziurawych drogach ma kolosalne znaczenie.

Dobre mocowanie czasami wiecej daje niz stabilizacja, ale proponuje zobaczyc jak sie taki rejestrator sprawuje w nocy, bo tu niestety czesc urzadzen nie daje rady - no chyba ze nie masz zamiaru nic rejestrowac w nocy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2013, 17:53 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 paź 2006, 10:17
Posty: 762
Lokalizacja: Zgorzelec
Gero pisze:
Marcopollo pisze:
ma stabilizacje obrazu co na dziurawych drogach ma kolosalne znaczenie.

Dobre mocowanie czasami wiecej daje niz stabilizacja, ale proponuje zobaczyc jak sie taki rejestrator sprawuje w nocy, bo tu niestety czesc urzadzen nie daje rady - no chyba ze nie masz zamiaru nic rejestrowac w nocy.


Oglądałam filmiki nagrane overmax ov 04 za dnia, powiem szczerze że nie powalają. Nawet rejestracji auta nie widać, full hd :grin: Przetestuje ją przez weekend i zobaczymy co jest warta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 mar 2013, 9:00 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 maja 2006, 8:52
Posty: 1887
yARO_81 pisze:
AutoGuard... Jest wersja free i platna (warto kupic a kosztuje grosze).

staram się jak mogę unikać płacenia kartą kredytową w sieci - jest jakaś metoda alternatywna pozwalająca na płacenie w google play?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 mar 2013, 9:42 
Offline
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Rejestracja: 20 lip 2006, 9:05
Posty: 1247
Lokalizacja: Zgorzerlitz
neandertalski pisze:
jest jakaś metoda alternatywna pozwalająca na płacenie w google play?

Nie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 mar 2013, 22:08 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 paź 2006, 10:17
Posty: 762
Lokalizacja: Zgorzelec
OVERMAX CAM 04
Jeździłem z tym rejestratorem przez weekend i moje spostrzeżenia są takie:
Poniżej czasy na poszczególnych rozdzielczościach ile czasu nagra na kartę 32 GB klasa 10.
1080FHD 1920x1080 3:28:27
1080P 1440x1080 2:55:06
720P 1280x720 3:54:55
WVGA 848x480 4:32:07
VGA 640x480 5:23:18
QVGA 320x240 6:38:12
Jakość filmików bardzo fajna, możliwość nagrywania w trybie ciągłym bądź filmiki w sekwencjach po 3, 5, 10 minut.
Możliwość włączenia i wyłączenia dźwięku.
Detektor ruchu z możliwością wyłączenia go. Jedziesz to nagrywa, stajesz na światłach przestaje nagrywać. Dobre na parkingu włącza się kiedy wyczuje ruch przed kamerką (zasięg łapie na około 5 m), widzisz jak ktoś w przód ci zasunie i ucieknie. Ale podczas jazdy na mieście najlepszy na wyłączonym, bynajmniej rejestruje ciągle.
Posiada nagrywanie w pętli (jak skończy się miejsce na karcie, zaczyna kasować najstarsze nagrania i nagrywać w ich miejsce nowe), możliwość ochrony konkretnych filmików.
Lampki podczerwieni, jest ich 8 szt. W bardzo ciemnych warunkach spisują się świetnie. Producent podaje, że włączają się automatycznie jak jest zbyt mało światła, ja takiej opcji nie zauważyłem, jest możliwość włączenia i moim zdaniem świecą bez przerwy nawet w ciągu dnia, bądź wyłączenia i się nie uruchamiają w ciemności. Ale opcji auto nie zauważyłem.
Jest możliwość przestawienia w tryb zdjęć, robi zdjęcia w przedziałach czasowych co 2, 5, 10 sekund
Rozdzielczości aparatu to :
12mpx 4032x3024
10mpx 3648x2736
8mpx 3264x2448
5mpx 2592x1944
3mpx 2048x1536
2mhd 1920x1080
Vga 640x480
1,3mpx 1280x960

Wyjście usb, hdmi, av (chyba jakiś jack).

Mocowanie do szyby mocne, nie odpada. Jak dla mnie brak jakiejś szybkozłączki, samą kamerkę trzeba odkręcić od mocowania albo zabrać z mocowaniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 mar 2013, 9:04 
Offline
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 maja 2006, 8:52
Posty: 1887
a jak to cudo działa jeśli chodzi o zasilanie? trzeba ciągnąć kabel do gniazda zapalniczki czy ma akumulator wewnętrzny - a jeżeli to drugie to na ile starcza i czy sygnalizuje wyczerpanie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 mar 2013, 9:44 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 paź 2006, 10:17
Posty: 762
Lokalizacja: Zgorzelec
neandertalski pisze:
a jak to cudo działa jeśli chodzi o zasilanie? trzeba ciągnąć kabel do gniazda zapalniczki czy ma akumulator wewnętrzny - a jeżeli to drugie to na ile starcza i czy sygnalizuje wyczerpanie?


Jakiś akumulatorek ma, chyba 600 ale nie jestem pewien. Po naładowania bateria trzyma kruciutko, bardzo krótko. Pół godziny to max, wyswietlacz po zamknięciu nie wygasza się co ma wplyw na wyczerpywanie baterii. Kabel z wtyką do gniazda zapalniczki jest długi, w kombi z powodzeniem wystarczy do podłączenia w gwiazdach z tyłu pojazdu. Na wyswietlaczu jest pokazany stan naładowania baterii i sygnalizuje wyczerpanie jej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 maja 2013, 19:47 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 26 maja 2013, 17:44
Posty: 3
Tylko sprzet normalnych firm, ja posiada Mio mivue i jest super!
nie pozostawia nic do rzyczenia, wszystko jest takie jak powinno byc. koszt okolo 400 zl.

kupujac chinczyka za 200 zl tracimy je po 2 latach, wiecej czasu taki chlam nie dziala, a potem kupujemy markowy za 400 zl, czyli kosztuje nas 600 zl!
kto nie ma duzo kasy niech nie wydaje na zlom


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lip 2013, 10:15 
Offline
rekrut
rekrut

Rejestracja: 03 lip 2013, 10:08
Posty: 1
Używam rejestratora od roku, przy wyborze zwracałem uwagę na jakość nagrania, kąt widzenia kamery. Na rynku jest duży wybór od tanich rejestratorów z Chin po sprzęt profesjonalny. Wybrałem model ze średniej półki WINYCAM V300 HD http://www.alfatronik.com.pl/videorejes ... p-832.html kamera z kątem widzenie 170°, widzi chodniki i pobocza, jakość nagrania HD 1280x960. Dodatkowo ma GPS i czujnik przeciążeń. Przy zakupie przeważyła funkcja -automatyczny zapis zdarzeń- rejestrator wykrywając wypadek, automatycznie zapisuje obraz, dźwięk, przeciążenia, kierunek jazdy oraz pozycję i prędkość z odbiornika GPS na karcie SD. Jednym słowem mam wszystko co jest potrzebne przy kolizji


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 lip 2013, 21:28 
Offline
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 paź 2006, 10:17
Posty: 762
Lokalizacja: Zgorzelec
kierowcaxx pisze:
Wybrałem model ze średniej półki WINYCAM V300 HD


Z średniej półki? jak dla mnie cena co najmniej z górnej. Mój jedzie do reklamacji, nie widzi karty i dziwne sekwencje nagrywa tryb wybrany 3min, a on co 5 sek co 1,5 min nagrywa, czyli wariuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  


Support forum phpbb by phpBB3 Assistant
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
NA FORUM OBOWIĄZUJE ZAKAZ UŻYWANIA FORM "PAN" oraz "PANI". Używamy tylko formy bezpośredniej.


Firma DGL - właściciel www.forum.zgorzelec.info nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub ccywilną..