Dzisiaj jest 19 cze 2025, 21:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Temat, którego nie powinno być w cywilizowanym kraju. Ale Polska to dzicz. W Zgorzelcu, jak i w całej Polsce, buraki bez uprawnień stają na miejscach wyznaczonych dla osób niepełnosprawnych i mają to w du..e bo Policja i Straż Miejska też mają to w tym samym miejscu. Dzisiaj Siedziałem w aucie na parkingu koło szpitala przez kilkanaście minut. Są tam 2 miejsca oznaczone wyraźnie, że mogą tam parkować tylko auta z osobami niepełnosprawnymi. Przez ten czas na tych miejscach parkowały 3 auta z osobnikami ruchowo zdrowymi (bo że ktoś ma grypę np. , to go to nie uprawnia do stawania w takim miejscu). Podobna sytuacja jest pod Bankiem Zachodnim i w wielu innych miejscach. W krajach będących na wyższym poziomie rozwoju niż katolicka Polska chyba tylko Polacy i Ruscy dostają mandaty za parkowanie tam, gdzie nie powinni.
I teraz pytanie do Burmistrza Zgorzelca, który przed wyborami kilka lat temu osobiście obiecywał niepełnosprawnym, że zna ich problemy i się będzie nimi priorytetowo zajmował: DLACZEGO POLICJA I STRAŻ MIEJSKA NIE ŚCIGAJĄ I NIE KARAJĄ WYSOKIMI MANDATAMI TAKICH KIEROWCÓW?

Tytuł:
rekrut
rekrut

nasza straz miejska jest zawsze tam gdzie nie trzeba, a w zgorzelcu zatrzymywanie sie na miejscu dla niepelnosprawnych jest nagminne. kolo hotelu pod orlem na miejscu dla niepelnosprawnych widzialem czasami dziwnie znajomego mi bialego mercedesa C180 :lol:

Ostatnio zmieniony 25 mar 2006, 17:34 przez szwed71, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
VIP
VIP

-> po pierwsze HOTELU (piszemy bez "c" z przodu)
-> po drugie c200
-> po trzecie już od ponad roku tak nie parkowałem
-> po czwarte, jeżeli będziesz dalej pisał bzdury to cie zablokuje

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Aleksander... zanim kogoś zje..esz. zwróć uwagę na ortografię..a jakby kto nie pisał, temat jest aktualny...dalej Urząd Miasta ma w pupie temat niepełnosprawnych (chyba, że są Dni "Kaleków", to włodarze udowadniają, że działają....<rotfl>

Tytuł:
VIP
VIP

Roger, chodziło mi tylko o to, że szwed się czepia bo się chyba przyzwyczaił że tak mozna ale nie zastanowił się nad tym co pisze.

Jeżeli chodzi o miejsca dla inwalidów to masz rację.

rekrut
rekrut

parkowanie na tych miejscach to absolutny brak kultury - powinno byc bezwzglednie karane, ja sobie uswiadomilem to dawno temu, nie zdarza mi sie zajmowac inwalidom miejsca, bialy mercedes kilkakrotnie stanol na kopercie, ale to czasy juz trak odlegle od obecnych ze nie ma do czego wracac - majwazniejsze to sznowac prawo niepelnosprawnych do ich miejsc.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

We wrocławiu na przykład są bardzo fajne tabliczki przy miejscach na niepełnosprawnych :ZABRAŁEŚ MOJE MIEJSCE ZABIERZ I MOJE KALECTWO" aż nie chce się tam stanąć.

POZDRAWIAM :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

uderz w stol a nozyczki sie odezwa, a czy 180 czy 200 to jeden klekot ,a co do mercedesa to bardzo czesto go widzialem w tym miejscu. przeciez nie napisalem czyj to jest samochod. jesli chodzi o ortografie to sam aleksandrze napisales kiedys ze nie ma to znaczenia w internecie, tylko jego tresc, prawda. nie wiem dlaczego sie tak irytujesz. pozdrawiam :wink:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Sądzę, że parkowanie na miejscach dla osób niepełnosprawnych to po prostu brak wiedzy w tej materii. Jedna sprawa, to uświadamiać, a druga - egzekwować przestrzeganie przepisów.
I jeszcze jedno - dzisiaj już nie używamy słowa " inwalida" - chyba, że dotyczy to inwalidy wojennego. Mówimy " osoba niepełnosprawna". I chociaż niektórym wydaje się to obojętne, ale tak nie jest. Sądzę, że przeglądający to forum będą o tę informację bogatsi.
Pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak

szwed71 pisze:
uderz w stol a nozyczki sie odezwa, a czy 180 czy 200 to jeden klekot ,a co do mercedesa to bardzo czesto go widzialem w tym miejscu. przeciez nie napisalem czyj to jest samochod. jesli chodzi o ortografie to sam aleksandrze napisales kiedys ze nie ma to znaczenia w internecie, tylko jego tresc, prawda. nie wiem dlaczego sie tak irytujesz. pozdrawiam :wink:

Fajnie by było, gdybyś _nam_ oszczędził tych osobistych wycieczek w stronę Aleksa.
Masz coś do niego?
No to go wyzwij na pojedynek na "ubitej ziemi", a nas tymi rewelacjami już nie męcz....
Możesz to zrobić?

Tytuł:
rekrut
rekrut

z drw: po pierwsze, jeszcze raz powtarzam ja nie napisalem czyj to jest samochod, a po drugie czy ty jestes adwokatem aleksandra? a po trzecie to nie mam nic do pana aleksandra, ja tylko opisuje swoje spostrzezenia. podobno kazdy ma tutaj do tego prawo, chyba ze sie myle? pozdrawiam :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

aj czepiacie sie czy parkuje czy nie parkuje i bez pasow tez jezdzi i przez komorke podczas jazdy gada no i co zdarza sie mi sie tez zdarzylo stac na kopercie pod szpitalem ale parking zaladowany to gdzie mam stanac? skoro do szpitala musze dojsc to chyba na manchatanie nie bede parkowal ??

inna sprawa karanie no straz miejska powinna ewidentnie ale policja nie jest podlegla pod miasto tylko pod starostwo a pozatym maja inne wazniejsze sprawy niz lapanie za takie pierdoly fakt w duzych miastach to jest uciazliwe moze ale mi sie wydaje ze w zgorzelcu az nei ma tylu zmotoryzowanych niepelnosprawnych a co innego tez sie tyczy ze ktos ma znaczek a tylko lekko utyka wiec jaki z niego wielki niepelnosprawny

najgorsze jest to, i to bylo poruszane na innych portalach internetowych o zajmowaniu kopert przez np radiowozy to jest niedopuszczalne lub inne osoby publiczne ktore powinny dawac przyklad a nie lamac prawo

Tytuł:
rekrut
rekrut

hej, chłopaki, jezeli się znacie, to spotkajcie się i wyjaśnijcie swoje sprawy. A na forum dyskutujcie na temat. O ile dobrze rozumiem, ten dotyczy zajmowania kopert osób niepełnosprawnych. Te koperty nie są tylko dla osób niepełnosprawnych z naszego miasta. Są po prostu dla osób niepełnosprawnych. I czy ich jest dużo czy mało, to nie jest ważne. Każdy parking ( nawet na osiedlach) powinien mieć taką kopertę. Ja na szczęście jestem sprawna i mogę kawałek przejść bez problemu. Dla osoby niepełnosprawnej ( nawet, jeżeli tej niesprawności nie widać) to jest czasem droga przez mękę. I tam żaden inny samochód nie powinien się zatrzymywać.
Nie chciałabym być osobą niepełnosprawną, ale prawda jest taka, nigdy nie wiesz - kto, kiedy i dlaczego. Z tego powodu moje zdanie jest takie - miejsca parkingowe przeznaczone dla osób niepełnosprawnych powinny być zajmowane przez samochody tych osób. miłego dnia wszystkim życzę.

Tytuł:
rekrut
rekrut

i jeszcze do wypowiedzi Artura. Zupełnie się z Tobą zgadzam, jeśli chodzi o ten parking przy szpitalu. Tam czasami nie ma gdzie postawić auta i ludzie stawiają nawet na Wyspiańskiego. Ale za to teraz przy szpitalu będziesz mógł sobie nową Skodę kupić. :(

Tytuł:
obserwator
obserwator

Judyta poczekam na lotnisko helikopterem bede sobie przylatywal do szpitala

mi sie wydaje ze niepelnosprawni ludzie w zgorzelcu bardziej by woleli aby zadbano o chodniki i dostep do instytusji niz tylko o koperty jak mowilem niepelnosprawnych przynajmniej w zgrzoelcu nei stac az tylu na auto i wiecej chodza o kulach lub jezdza na wozkach niz autami

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.