Dzisiaj jest 17 cze 2025, 22:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 99  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Dziś koszykarze wyjechali do swoich domów :)

NASZ FANPAGE !!

http://www.facebook.com/pages/Pge-Tur%C3%B3w-Zgorzelec/102049599883483

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Michael Wright blisko Turowa ;) jak ogórki to ogórki

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Toro pisze:
Michael Wright blisko Turowa

Raczej teraz to się nazywa Ali Karadeniz po przyjęciu Tureckiego obywatelstwa. To ja w Ogórkowie słyszałem, że przyjeżdża do nas z Rosji Thomas Kelati i Maciej Lampe. :smt044 Ciekawe, czy kogoś jeszcze zatrzymają w Zgolu. 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Tom#11 pisze:
Toro pisze:
Michael Wright blisko Turowa

Raczej teraz to się nazywa Ali Karadeniz po przyjęciu Tureckiego obywatelstwa. To ja w Ogórkowie słyszałem, że przyjeżdża do nas z Rosji Thomas Kelati i Maciej Lampe. :smt044 Ciekawe, czy kogoś jeszcze zatrzymają w Zgolu. 8)

taaa i logan z dragisa :smt026

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Panowie wszystkie Wasze propozycje są naprawdę świetne, humory dopisują co cieszy:)
wczoraj z rana miałem okazję porozmawiać z Torey'em chłopak mówił oczywiście o odpoczynku ale też o "niejakim" :P nowojorskim Rucker Park'u :grin: , niech ktoś tam jedzie może uda się wypatrzyć kolejną "perełkę" jaką niewątpliwie była postawa naszego MVP :)

brawo TUROWIE za sezon :smt026 dziękujemy ! :smt026

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

1. Najważniejsze to podpisać z wartościowymi Polakami, bądź zawodnikami z polskim paszportem. Zresztą chyba każdy zespół ekstraklasy takich zawodników teraz szuka. Zakładając, że Bochno i Gabiński podpiszą to pozostaje jeszcze do zakontraktowania 4ka. Nie wiem jak się to ma do zespołów grających w pucharach. Przy założeniu, że obaj w/w zostają to w przypadku odejścia Wysockiego i Tomaszka trzeba szukać tych najlepszych. O ile Tomaszka można by zastąpić np. Kuligiem - młody, rozwojowy, perspektywiczny zawodnik o tyle Konrada zastąpić będzie trudno. Nie ma na rynku Polaków na poz. SF o takich walorach, doświadczeniu i umiejętnościach. Warto też wspomnieć, że Tomaszek i Wysocki generowali sporo kasy- nie wiem czy nie najwięcej ze wszystkich zawodników w Turowie.
2. Nie wiemy jeszcze ilu Polaków będzie musiało być na parkiecie, i jaki limit Polaków będzie obowiązywał w przyszłym sezonie. Czy 2 na parkiecie i 6 ogólnie, a może tylko jeden i 6 łącznie?
3. Patrząc na tegoroczny budżet i fakt, że PGE raczej jego nie zwiększy, a jeżeli już to niewiele, to szaleństw w kontraktach i nazwiskach spodziewać się nie można. Myślę, tak jak to zasugerował Łuczak - szukać będą obcokrajowców ogranych w Europie, którzy chcą się wypromować, i grali w średnich ligach. Kelati-Belgia, Torey -Holandia. Tam pewnie będzie nakierowany scauting. Zastanawiam się czy gdyby Zgorzelec był wielkości Wrocławia, nie był miastem peryferyjnym to PGE też by tak skąpiło mamony. Zapewne nie. Ale ważne, że sponsor jest i stabilizacja finansowa również. Z drugiej strony, skoro mają darmową reklamę i możliwość pokazania się na banerach itp. "gadżetach" w Europie to powinni coś do pucharów dołożyć. Prokom czeka na lokaut w NBA , my musimy wyszukiwać nieoszlifowanych diamentów w średniej klasy ligach.

[ Dodano: Pią Maj 27, 2011 3:57 pm ]
zapomniałem jeszcze dodać, że obok Polpharmy i Kotwicy będziemy mieli w nadchodzącym sezonie jedną z najmniejszych hal w ekstraklasie a na pewno najstarszą , która powinna robić za skansen.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Przed sezonem transfery zaskoczyly wszytkich, wielu zawodnikow bylo skreslonych i odsylanych do domuy przez kibicow po pierwszych meczach sezonu.... Transfery byly bardzo udane i oby w tym sezonie osoby odpowiedzialne za to w naszym klubie stanely na tym samym poziomie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

a tak btw to w dzisiejszym Przegladzie Sportowym na stronie o koszykowce jest zdjecie na pol strony z graczami Turowa i gratulacjami od PGE ;)

W swietle ew. odejscia Tomaszka i Kickerta, przedluzenie Ivana Duzego chocby jako opcje rezerwowa na 15 minut zaczyna miec nawet sens...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Miejmy nadzieje, że jednak jak najwiecej zawodników z obecnego składu uda się zakontraktowac... w to że Torey zostanie, to nie wierze (choc jak każdy bardzo bym chciał)ale Kickerta, Wysockiego przydałoby się zostawic, to bardzo ważne.
Mam także nadzieje, że kto by nie został trener i klub zakontraktują równie walecznych i zbliżonych charakterem zawodników, jak było to w tym sezonie.
Zawsze gra do końca, walka o każdy metr boiska i serce na parkiecie- taki Turów oglądaliśmy w tym sezonie i taki mam nadzieje bedzie w przyszłym

Co do hali- to co by nie mówic o naszej, to klimat jest w niej nie do zdarcia :grin:
Wiec mam nadzieje, ze budując nową hale również uwzględnią to, żeby kibice byli bardzo blisko parkietu

Tytuł:
pismak
pismak

http://www.sport.pl/koszykowka/1,65090, ... sza_w.html

Ciekawie

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Koszarowi wygasa 2-letni kontrakt w Casercie i nie wyklucza powrotu do Polski.

http://www.anwil.wloclawek.pl/koszarek- ... ,d867.html

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Tylko że Koszmarek musiałby być pierwszym pg a jednak wolałbym żeby pierwszym pg był ktoś pokroju Thomasa, nie wiem jak Koszar sprawdziłby się w pucharach.

Tytuł:
rekrut
rekrut

A ja słyszałem , że sponsor chciałby by skład zbudowano na klasowych polakach na co ma nie szczędzić grosza. .W przypadku lokautu w NBA prawdopodobnie zagra u nas Marcin Gortat,,być może Szymon Szewczyk.Niewykluczone że Kelati i Logan też.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Tak Marcin Gortat ;/
co jeszcze?

ja słyszałem że Lebron ma przyjść

Po co Karol piszesz takie głupoty?
na Gortata w Polsce nie było by stać nikogo!!. prawdopodobnie wystąpi w lidze rosyjskiej jeśli dojdzie do lokautu :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

ToreyThomasPGE pisze:
Tak Marcin Gortat ;/
co jeszcze?

ja słyszałem że Lebron ma przyjść

Po co Karol piszesz takie głupoty?
na Gortata w Polsce nie było by stać nikogo!!. prawdopodobnie wystąpi w lidze rosyjskiej jeśli dojdzie do lokautu :)

Jesteś w błędzie Gortat wypowiedział się niedawno o grze u beniaminka z miasta Łodzi... Poślizg w NBA i zamiłowanie do swojego klubu czyni cuda. :shock: :grin:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1473 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 99  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.