Dzisiaj jest 15 cze 2025, 21:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 105  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Tego jasińskiego chyba całkiem poje.bało -> gdyby JPP chciał grać u nich w następnym sezonie, to na 100% wziąłby go i w mediach gadałby, że co było to było i wszystko sobie wyjaśnili :lol:

Mam nadzieję, że ta porażka będzie dla naszych kubłem zimnej wody i w ostatnich dwóch meczach od początku do końca zdominują sezonowców, nie pozostawiając im najmniejszych złudzeń, kto w tym sezonie jest lepszy 8)

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Mogli sobie to darować - teraz nasi płaczą, jak janusz wcześniej - błędy sędziów zawsze były, są i raczej będą - w tym spotkaniu to my mieliśmy pecha i możliwe, że więcej nam gwizdano -> 0,3 sekundy z meczu z AZS'em zemściło się :P - oczywiście tam było zgodnie z przepisami. Jak dla mnie koszar był po akcji rzutowej, której próbował bronić JPP - faul słusznie odgwizdany - oczywiście zaraz po jego krokach ;)

Play-off PLK: PGE Turów szuka sprawiedliwości! (wideo)

pismak
pismak
Awatar użytkownika

A więc tak, na wstępie zaznaczę, że byłem na owym meczu, więc coś tam wiem co się działo.

Co do krytyki JP.
Ludzie, zachowujecie się jak sezonowcy, na wszystko co patrzycie to tylko statystyki, a czy ktoś zauważył, że jest ciągle prowokowany? Gracz takiego formatu, który zdaje sobie sprawę, że jest jednym z najlepszych graczy w lidze, honor nie pozwala mu na to, i stąd wychodzą rzuty na siłę czy próby mijania.
Do tego Zastal zmienił obronę, która uniemożliwia Princowi to co robi najlepiej, czyli mijania rywali na lewą rękę, czy wgl. jakiegoś mijania, gdyż środek pola jest bardzo zagęszczony, i po prostu nie ma jak tam się wbić.
Teraz nie wyszło, a może tak się zdarzyć, że w G4, może rzucił znowu z 36 pkt. i będziecie mówić, jaki on dobry i wgl.

Do Klubu Kibica
Pojechaliśmy dwoma autobusami do Zielonej, nie było wolnych miejsc, mimo, że dużo osób chciało się zapisać, po prostu nie mogło. Nie mówię tutaj do całego klubu kibica, ale do min. połowy. Balkoniarze, oraz ludzie na sektorze, zdarli całe swoje gardła, a wy tylko staliście przed nami i ani razu nie klasnęliście, nie wyciągnęliście rąk czy tym bardziej krzyknąć, nie mówię tutaj o wszystkich oczywiście, ale sam KK musi przyznać, że takie coś było.
Na meczu była akcja, że podczas przerwy siadamy i potem ostro krzyczymy na znak, oni oczywiście jako jedyni stali ciągle, zasłaniając nas, a gdy był znak, oczywiście była cisza.
Wiadomo, niektórzy przychodzą na mecz pooglądać i do nich nic nie mam, no bo każdy robi to co lubi, i to tylko ich sprawa jak zachowują się na meczu i ja to szanuje, no ale czemu w takim razie zajmujecie komuś miejsce, go by zdarł gardło na tym meczu i poświęcił się dla drużyny, jak już to chociaż jedzcie prywatnie i róbcie co chcecie, bo szkoda jest miejsc. tak samo na Czwartek już nie ma żadnych miejsc, a wiele prawdziwych kibicuj musi zostać w domu.

Co do incydentu.
Nie wiem jak było z kobietą, ale jeśli chodzi o chłopaka to z tego co wiem, to sam zaczepiał przez internet, więc jest to tylko wina, musi nauczyć się, że za swoje czyny trzeba umieć ponieść konsekwencje.

To co działo się przed halą i po meczu, patrząc obiektywnie winy leżą po obu stronach, jedynie jeden z "Panów ochroniarzy" zgrywam cwaniaka, Ale praca samych ochroniarzy była bardzo dobra i można było normalnie z nimi pogadać.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Po wypłynięciu tego idiotycznego filmiku spodziewam się dzisiaj apteki na korzyść Stelmetu. Nie robi się takich rzeczy w trakcie finałów.

obserwator
obserwator

Nie sraj ogniem. Sędziowie muszą wiedzieć, że ich praca jest rozliczana. Takie filmiki powinny być robione po każdym meczu plk, sędziów bym rozliczał na zasadzie dobrze sedziujesz premia, dajesz pupki połowa pensji, dwa trzy mecze dajesz pupki jedziesz sędziować do Bangladeszu. Nie wiem czy ktoś płacze czy nie na sędziów. Ja uważam, że ewidentne gwizdki były po to by naszych zniechęcić. Dziś zaczynamy lepszy run od samego początku i gwizdki nie pomogą. Jak się gra na styku łatwo o drukowanie. Trzeba wypracować bezpieczną przewagę.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Sędziowie powinni być oceniani po każdym meczu i kibice oraz kluby powinny mieć wgląd do tych ocen, ale to jest plk. Tu różne rzeczy się dzieją. Poza tym parę osób wytykało błędy w tym filmie.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Zawsze są plusy i minusy wszystkiego.

Błędy w filmiku są - ważniejsze jednak jest to, że pokazano rażące błędy sędziów w sytuacjach, które były łatwe do oceny.

obserwator
obserwator

BELUSHI pisze:
Tomski pisze:
Czy był faul w ostatniej akcji czy nie ,trudno oceniać.

Wg przepisów faul następuje w momencie wykonywania rzutu, a nie gdy piłka nie wpadła do kosza, a zawodnik już "ląduje". Wg mnie ewidentny błąd sędziowski, który wypaczył wynik meczu. Inne błędy gwizdków zniosłem, bo Tury poradziły sobie zaangażowaną grą. W ostatniej akcji meczu tej szansy nie miały. Jeśli jestem w błędzie, niech ktoś mnie naprostuje.

Do momentu, dopóki zawodnik nie spadnie na parkiet po wykonanym rzucie, znajduje się w pozycji rzutowej.
Ale abstrahując od tego, po obejrzeniu powtórki tej akcji wydaje mi się, że to raczej rozpędzony Koszarek wpada na Princa. No ale to już i tak "musztarda po obiedzie".
Nie oceniajmy za wcześnie poszczególnych zawodników (Prince, Zigeranovic, Chyliński). Zróbmy to dopiero po finałach, żeby czasami kogoś nie skrzywdzić albo nie musieć czegoś później odszczekiwać tak jak pagórkowcy z Celem. Zawodnicy ci nie raz w sezonie pokazali nam swoje zaangażowanie i nie raz walnie przyczynili się do wygranej, więc należy im się od nas szacunek i to nawet w chwilach ich słabszych występów. A tak swoją drogą, to nie wiem, czy te finały nie okazują się większą walką psychologiczną w głowach zawodników i szkoleniowców niż na parkiecie. Widzimy tą walkę wręcz na parkiecie, te faule, szturchańce itp ale nie wiemy i możemy się tylko domyślać, co zawodnicy szepcą sobie do ucha w trakcie takiej walki ramię w ramię. Wydaje mi się, że tutaj jest problem Princa aby bardziej skupił się na grze, a nie na tej wojnie nerwów, bo wiadomo, że ma przeciw sobie cały Stelmet.

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Hektor pisze:
Nie oceniajmy za wcześnie poszczególnych zawodników (Prince, Zigeranovic, Chyliński). Zróbmy to dopiero po finałach, żeby czasami kogoś nie skrzywdzić albo nie musieć czegoś później odszczekiwać tak jak pagórkowcy z Celem. Zawodnicy ci nie raz w sezonie pokazali nam swoje zaangażowanie i nie raz walnie przyczynili się do wygranej, więc należy im się od nas szacunek i to nawet w chwilach ich słabszych występów. A tak swoją drogą, to nie wiem, czy te finały nie okazują się większą walką psychologiczną w głowach zawodników i szkoleniowców niż na parkiecie. Widzimy tą walkę wręcz na parkiecie, te faule, szturchańce itp ale nie wiemy i możemy się tylko domyślać, co zawodnicy szepcą sobie do ucha w trakcie takiej walki ramię w ramię. Wydaje mi się, że tutaj jest problem Princa aby bardziej skupił się na grze, a nie na tej wojnie nerwów, bo wiadomo, że ma przeciw sobie cały Stelmet.

Pełna zgoda, zapewne Chylu i JP przebudzi się wierze w to, ale jak dziś Stelmet wyrówna będzie niezwykle ciężko o mistrzostwo. Są to mecze, gdzie oprócz gry mamy szereg prowokacji i nieczystych zagrań, i trzeba jasno powiedzieć, że sędziowie mają chyba "wewnętrzny rozkaz" gwizdania przeciwko nam, co ostatni mecz ewidentnie pokazał.

rekrut
rekrut

Kto dziś wygra zdobędzie mistrzostwo

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Zgadzam się w 100% - jeżeli my dzisiaj wygramy, to pójdzie nam już z "górki" - jeżeli wygrają dzisiaj sezonowcy, to oni się odbudują pod każdym względem, a my będziemy w czarnej du.p.ie - albo dzisiaj ich rozszarpią, zdemolują, zagryzą, upokorzą i ostatecznie zamordują na parkiecie, albo będą się cieszyć ze srebra.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Poki co sedziowie trzymaja wynik. Wisnia i Damian wyfaulowani. Bloki Zastalu w polowie poprawne w polowie faule - wg sedziow wszystkie poprawne.
Koszar znow nietykalna ksiezniczka :/

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Turów wygląda jakby stracił energię, zgubił jaja i zatracił radość z gry.

rekrut
rekrut

Wygląda jakby stracił energię, ale mecz wygrał !!!!!!!! :D

rekrut
rekrut

Kupię bilety na niedzielny mecz. Jak coś to proszę o info na tel 660 313 256

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 105  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.