Dzisiaj jest 27 cze 2025, 20:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 150  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Stelmet też się w tym sezonie raz już skończył i to w dodatku na samym początku, ale później jednak odbudował się - fakt, że nastąpiła zmiana trenera, bo Adamek to du.pa wołowa, a nie trener - u nas nie potrzeba drastycznych ruchów, a jedynie muszą porządnie potrenować i złapać świeżość. Zagrali już sporo meczy i widać to zmęczenie - mają teraz duuużo czasu między meczami, aby się odbudować i na to właśnie liczę. Rozumiem, że wszyscy czujemy niedosyt i jesteśmy zawiedzeni, ponieważ były wielkie szanse na awans, ale niestety żabojady okazali się lepsi i nam pozostaje skoncentrować się na PLK.

obserwator
obserwator

Manzir ty na serio myślisz, że to przez zbyt dużą ilość meczy są tak spaleni? Ale tak na serio pytam?

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Z końcem Turowa wstrzymałbym się mimo wszystko ;)

ja też :) choć powiem szczerze klub zepsuł mi wczoraj dużo krwi, wydaje mi się, ze jeszcze nigdy wychodziłem z hali w stanie takiego rozbicia, miałem nadzieję, ze się prześpię z tym i jakoś to pójdzie - nic z tego, chodzę od rana wk..., znaczy nieswój - ale żeby zaraz koniec, co to to nie :)

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Tak jak pisałem wcześniej - uważam, że dołek wynika z dwóch powodów:
1. Możliwy brak regularnych lub generalnie braku wypłat kasy - w klubie nie jesteśmy i nie wiemy jak sytuacja dokładnie wygląda, a do nas docierają tylko plotki - coś jest na rzeczy, ale jak sytuacja dokładnie wygląda nigdy się nie dowiemy.
2. Zmęczenie - jakby nie patrzeć mają już sporą ilość rozegranych meczy za sobą.

rekrut
rekrut

ja bym powiedzial ze kiepskie przygotowanie fizyczne... skoro w NBA moga rozegrac sporo wiecej meczy w krotszym czasie to o czym my mowimy... wiadomo ze to inny swiat... ale fizycznie da sie ? da, tylko trzeba chciec. Ogladacie przeciez NBA, wiecie jakie tempo potrafia tam narzucic - prawda jest taka ze po 2 kwartach nasi by nie wyszli na parkiet bo by nie mieli sil...Widocznie jednak wyplata robi swoje...

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ze wzgledu na prawodopodobne problemy finansowe klub przenosi sie do III ligi :smt075

Uwaga na rozmiar zdjecia :smt068

Obrazek

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Komu i czemu to ma służyć ???

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie wiem... Znalezione na Facebooku :/

https://www.facebook.com/events/946074608743611/

rekrut
rekrut

Ech.... kibice. Turów to nie tylko pierwsza drużyna.
http://www.dzkosz.wroclaw.pl/index.php?id=994&ret=4

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Jutro zobaczymy jak chłopaki zareagowali na odpadnięcie z EC - mam nadzieję, że są wqrwieni na "różne rzeczy" i rozniosą Lublin swoją złością sportową, której u nich dawno nie widzieliśmy.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A kto by się niby miał złościć? jak się olewa to na całość . Nie liczłbym raczej na złość prędzej na przyzwyczajenie i słabą postawę Wikany.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

To nasz Turów w III lidzie taki słaby i wszyscy nas "leją" ? :(

rekrut
rekrut

Jutro powinni przegrać ewidentnie widać że mają już dość trenera i prezesunia. Ten ostatni jest tak tępy że sam nie odejdzie a trenera odwoła rada nadzorcza pod wodzą pierwszego nieudacznika kozłowskiego oczywiście celowo małe literki :grin:

rekrut
rekrut

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 6345079620

Dla ludzi nie mających facebook'a pozwolę sobie wkleić treść:

Podesłane, "Okiem Balkoniarza" o obecnej sytuacji na trybunach w Zgorzelcu.

"Na samym początku zastrzegam, nie jest to żadne oficjalne stanowisko grupy, a zwykłe przemyślenia jednego z jej członków, zapewne popierane przez większość grupy, ale jednak, z nikim niekonsultowane. Jestem Balkoniarzem, byłem w tej grupie od początku, prowadziliśmy doping od 5 osób z Balkonu w starym blaszaku, po 120osób w Zielonej Górze, byliśmy z drużyną zawsze, zawsze staraliśmy się dać im możliwie wiele wsparcia, dlatego teraz nie godzimy się na takie traktowanie nas, jako grupy fanatyków Turowa Zgorzelec. Po zawieszeniu naszej działalności w styczniu spadła na nas jeszcze większa lawina krytyki, nie tylko z kręgu Zgorzeleckiego ale i z większości Polski. padały określenia "sezonowcy" "dzieci suklcesu" itd. Chciałbym się tych wszystkich ludzi zapytać, czy sezonowiec opuszcza drużynę (podkreślam, drużynę, nie klub) na pół roku po zdobyciu pierwszego w historii Zgorzelca mistrzostwa Polski, podczas liderowania tabeli PLK na półmetku i świetnych występów w Europie ? Szczerze w to wątpię. Zrobiliśmy to, bo nie godzimy się na takie podejście władz klubu a także samych zawodników do kibiców. Kiedy pisaliśmy o tym kilka miesięcy temu, nikt tego nie zauważał, więc pytam teraz, dalej tego nie widzicie ? Klub i zawodnicy doją kibiców, robią specjalne koszulki, zapełniają halę, obiecują walkę o ćwierćfinał EuroCup, a na parkiecie wyglądają jakby grali za karę, w dodatku po spotkaniu schodzą z boiska nie dziękując kibicom za wsparcie ? Już pomijając fakt, że po zaiweszeniu dopingu przez nas praktycznie.. Nie ma za co dziękować, oglądając mecz w TV można słuchać pięknego pisku butów, pokrzykiwań zawodników i trenerów a gdzieś tam w tle słychać jakieś pomruki z trybun. Otóż teraz Ci sami ludze, którzy kilka miesięcy temu obrażali nas publicznie, mówią to samo co my, nagle otworzyliście oczy ? Chciałbym zapytać, już o trzecią rzecz, macie odrobinę honoru, żeby przeprosić ? Jednocześnie chce podkreślić, nie jest to pierwszy nasz problem z klubem, wielu z was zapewne kojarzy sytuacje sprzed ponad roku, kiedy dawaliśmy do zrozumienia, że nie podoba nam się powiązanie władz klubu z polityką. Co nas spotkało ? Pisanie o przewrażliwionych kibicach, straszenie nas wywaleniem z sektora a nawet doszło do absurdalnej sytuacji, kiedy prezes klubu.. Nie zgodził się na umieszczenie na koszulkach dla kibiców... herbu klubowego. Podczas zeszłorocznych finałów przed 5 meczem finałowym, kiedy nasz klub stał przed historyczną szansą zdobycia tytułu mistrza Polski.. Klub wywalił nas z naszego sektora, wpuszczając na ten sektor rodziny z dziećmi i stawiając przy nim ochronę. Czy tak klub traktuje swoich kibiców ? Na usta ciśnie się tylko jeden cytat "Szanuj kibica swego, bo możesz nie mieć żadnego". Z pozdrowieniami dla wszystkich krytyków, nie musiscie przepraszać, każdy doskonale pamięta, co pisaliście, jedyne co możecie zrobić dla tego klubu, to nie wspierać go finansowo, czyli prosta sprawa, przestać odwiedzać hale przy ul. Lubańskiej. Może kiedy przestaną wpływać pieniądze za bileciki ktoś w klubie uświadomi sobie, że poszli w złą stronę i że Turów to MY. A nie polityczna banda która akratu zasiada w zarządzie. Wkłady do koszulek które katualnie biegają po boisku bez jakiegokolwiek zaangażowania nie zasługują na nasze wsparcie, tak samo jak nie zasługują na żadne pieniądze, przynoszą naszemu klubowi i naszemu miastu wstyd, jeśli chcecie się na to godzić i być pożytecznymi idiotami Platformianej bandy z zarządu klubu, nie ma sprawy, bądźcie nimi dalej, jeśli na sercu leży wam dobro Turowa, zróbcie to co chociażby ja i wielu z nas. To, że wjedziemy na hale i pokrzyczymy, czy nawet zrobimy jakąś oprawę tych ludzi nie ruszy, bo kupimy bilety. Dla nich liczą się tylko pieniądze, więc uderzmy tam, gdzie boli ich najbardziej. Pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących kibiców ;)"

100% poparcia :smt023 :smt023

rekrut
rekrut

Wzruszająca historia. Mi szczególni podobało się zachowanie "balkoniarzy" w czasie afery kolanowej, gdzie w zagmatwanej historii, gdzie nic nie było jasne i niczego nie można był przesądzać , ostro opowiedzieli się po jednej ze stron, przeciw klubowi rzecz jasna.

Niby nie chcą polityki w klubie ale własną uprawiać na hali chcieli, poczynając od tego kto ma być prezesem, trenerem i kto jest winny...

Wszystko w myśl biblijnego "źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz".

Balkoniarze zrodzili się z buntu przeciwko leśnodziadkowemu KK i niestety w buncie tym utknęli... a w dodatku mam wrażenie, że co niektórym członkom tego klubu śniły się sny o potędze "ultrasów"...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 150  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.