Dzisiaj jest 07 lip 2025, 0:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kolejne spekulacje prasowe:

Cytuj:
Tymczasem w Zgorzelcu na razie konkretów jest dużo mniej. W czasie weekendu większość graczy wyjechała już do domów - jutro to samo zrobi trener Saso Filipovski.
- Uzgodniliśmy, że musi wrócić do rodziny, odpocząć, porozmawiać z żoną i wtedy podejmiemy temat jego dalszej pracy w Zgorzelcu. Wie, że bardzo chcemy go zatrzymać, ale też zna realia, w jakich pracujemy. I od razu dodam, że dla Saso pieniądze nie są problemem - już teraz zarabia bardzo dobrze. Chce jednak wiedzieć, jak silny zespół można zbudować w Zgorzelcu - to jest dla niego najważniejsze - podkreśla Piotr Waśniewski, prezes PGE Turowa.

W tej chwili wiadomo już, że na pewno z zespołem pożegna się rozgrywający Andres Rodriguez. Portorykańczyk kolejny sezon spędzi na Ukrainie. Pojawiają się jednak dwie różne wersje odnośnie jego nowego klubu. W grę wchodzi Politechnika Lwów (zatrudniono tam m.in. Aleksandra Kudriawcewa - przez ostatnie lata w Czarnych Słupsk) oraz beniaminek ekstraklasy z Doniecka.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ha, ha, Paawlus, ubiegłeś mnie. Właśnie przeczytałam ten artykuł :lol:

Sprawdzałam też info na www.eurobasket.com, ale tam dalej wszystko jest w sferze planów. Nie ma informacji o podpisaniu kontraktu, więc nie wiem, skąd Lizak ma pewność, że Rodrigo jest już poza Turowem.
Ale jest też optymistyczna nutka: Filipovskiego interesuje, czy dostanie kasę na zbudowanie naprawdę mocnego zespołu w Zgorzelcu. Czyli myśli o nas choć trochę... Nie wiem, na jaki budżet możemy liczyć w przyszłym sezonie ale jeśli taki sam jak był w zakończonym to kiepsko to widzę. Żeby wygrywać trzeba dorównać Prokomowi, porządni zawodnicy sporo kosztują, a po raz kolejny stawiać na takie "no-name'y" jak Kelati czy Logan to już by była ruletka. Ciekawe co Saso mógłby osiągnąć ze składem i budżetem porównywalnym do sopockiego? Ale o czymś takim to można chyba tylko pomarzyć, niestety...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Azlo pisze:
porządni zawodnicy sporo kosztują, a po raz kolejny stawiać na takie "no-name'y" jak Kelati czy Logan to już by była ruletka.

Saso ma nosa do wynajdywania perełek, czy jak to nazwałaś "nonamów" :lol:
Życzyłbym sobie więcej takich "wynalazków" z jego strony :smt023
Jednak klasowi i uznani zawodnicy, szczególnie pod kosz, też by się przydali.

Azlo pisze:
Żeby wygrywać trzeba dorównać Prokomowi

Ciekawe co Saso mógłby osiągnąć ze składem i budżetem porównywalnym do sopockiego? Ale o czymś takim to można chyba tylko pomarzyć, niestety...

Na 90% w przyszłym sezonie Prokom ma mieć budżet mniejszy o połowę, czyli jakieś 15-16 mln zł. My mieliśmy w tym sezonie ok.12mln zł, a z tego co słyszałem w przyszłym sezonie ma być jeszcze o kilka milionów większy. Więc budżety Turowa i Prokomu będą porównywalne. Jednak gdy w Prokomie będzie Paczesław, a u nas Saso to piłeczka powinna być po naszej stronie :grin:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Oj sądze że z takim budżetem Prokomu nie będzie ich stać na Gurovića więc to jest jak dla mnie duuuże osłabienie ich drużyny :) Bo znając życie Gurović biorąc pod uwagę to że to on wygrał dla nich finał zarząda podwyżki a wiadomo że jest on najdroższym zawodnikiem w naszej lidze :P A co do Paczesława to zastanawiałbym się bardzo nad jego zostaniem no ale mając znajomości itp napewno zostanie :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Zamiast Witki Sroka Marcin

[ Dodano: Pon Cze 09, 2008 8:52 pm ]
I szkoda ze filipowski zniszczył skibniewskiego i nanę bo to bardzo wartosciowi zawodnicy,pamiętam skibniewskiego z meczów śląska grywał tam fajne zawody tak samo jak w kadrze.A nana to przeciez jeden z czołwych zwodników poprzedniego sezonu.Trzeba miec tylko nadzieję ze turów nie spusci z tonu i pomysli o powaznych wzmocnieniach bo anwil się wzmacnia powaznie slask na pewno nie bedzie miał gorszego sezonu jak zostanie kurtinaitis,prokom okrzepnie a sa jeszcze polpak czy stal więc będzie ciekawie......

Tytuł:
obserwator
obserwator

paawlus pisze:
Saso ma nosa do wynajdywania perełek, czy jak to nazwałaś "nonamów" :lol:

No, nosa do no name'ów to on ma :)

Cytuj:
Na 90% w przyszłym sezonie Prokom ma mieć budżet mniejszy o połowę, czyli jakieś 15-16 mln zł. My mieliśmy w tym sezonie ok.12mln zł, a z tego co słyszałem w przyszłym sezonie ma być jeszcze o kilka milionów większy. Więc budżety Turowa i Prokomu będą porównywalne. Jednak gdy w Prokomie będzie Paczesław, a u nas Saso to piłeczka powinna być po naszej stronie :grin:

No to faktycznie, może być ciekawie. Dopiero w takiej sytuacji można będzie właściwie ocenić kunszt trenerski Packa i Filipovskiego. Z tego co wiem, to Anwil też będzie miał budżet na podobnym poziomie (ok. 12 mln), a na dodatek Sagadina na ławce trenerskiej. Będzie się działo...
BR3MEK pisze:
j sądze że z takim budżetem Prokomu nie będzie ich stać na Gurovića więc to jest jak dla mnie duuuże osłabienie ich drużyny :) Bo znając życie Gurović biorąc pod uwagę to że to on wygrał dla nich finał zarząda podwyżki a wiadomo że jest on najdroższym zawodnikiem w naszej lidze :P A co do Paczesława to zastanawiałbym się bardzo nad jego zostaniem no ale mając znajomości itp napewno zostanie :)

A czy Gurović nie ma przypadkiem kontraktu dwu-sezonowego podpisanego? Warunkiem przedłużenia umowy miało być zdobycie MP przez Prokom. Eee, pewnie na Milanka to się kasa znajdzie. Pacek odstąpi połowę swojej gaży, bo przecież ktoś musi mu mecze wygrywać :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jeśli chodzi o Gurovica itp. znalazłem urywek z neta : Niemal przesądzone jest jednak, że trenerem zespołu zostanie Tomas Pacesas, faworyt Krauzego. Kontrakt jeszcze na kolejny sezon mają Gurović, Filip Dylewicz i Krzysztof Roszyk, ale ze wszystkimi graczami będą prowadzone rozmowy. Serbowi za rok gry trzeba zapłacić ok. 800 tys. euro i nie wiadomo, czy po zmniejszeniu budżetu klub z Sopotu będzie na niego stać.

Tytuł:
obserwator
obserwator

lukaszek pisze:
I szkoda ze filipowski zniszczył skibniewskiego i nanę bo to bardzo wartosciowi zawodnicy,

Łukaszek, ja żartowałam z tym zaproszeniem na ten wątek... Ok, dobra, żartuję :twisted: . Ale tym tekstem to pojechałeś po bandzie. Filipovski zniszczył Skibę i Nanę. No coś takiego. To ja chcę zawsze oglądać takiego zniszczonego Nanę, jak ostatnio w finałach, rzucającego w niespełna 10 minut 15 pkt. Może niech go Saso jeszcze poniszczy przez jeden sezon, to w ogóle będzie wymiatał. Co do Skiby... Ehm... Jak by ci tu napisać... Gościu to jątka giętka miętka i tyle. Więcej nie napiszę, bo mi się latorośl od walenia w klawiaturę przebudza...

Dobrej nocy...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
My mieliśmy w tym sezonie ok.12mln zł,

Szanowałem Cię zawsze za wypowiedzi..ale teraz bredzisz

Tytuł:
gaduła
gaduła

Paawlus podziel te 12mln. zł na 2 i bedziesz miał nasz budżet z tego sezonu . Właśnie z tego jest znany Filipovski, że potrafi za nieduże pieniądze sklecic dobra ekipę. Tak było m.in z euroligową Olimpią Ljubljana.
A co do kasy na przyszły sezon to jeszcze trzeba zdaje sie parę tygodni poczekać. Muszą wybrać nowy zarząd PGE ( w planach do końca czerwca) a poźniej poczekamy na decyzje co do sponsoringu. Czyli jakos może w lipcu jak dobrze pójdzie.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

tur16 pisze:
PG: Rodriguez, Szymański, Skibniewski
SG: Kitzinger, Bochno, Slanina
SF: Kelati, Petrović, Jahovics
PF: Witka, Nana, Dylewicz
C: Drobnjak, Scekić, Dunn
:smt026

Szymanski -> Slask
Kitzinger -> mowil mi, ze nie wie, co bedzie
Kelati -> przeciez ma tutaj male dzieco... i chyba za male na taka podroz?

ale najbardziej rozbawil mnie Dylewicz - raz, ze ma kontrakt na przyszly sezon, dwa, ze z Sopotu sie nie ruszy, a trzy, ze chce byc w Prokomie Zielinskim ze Slaska.

A i z tego, co sie orientuje, to Sroka wraca do Anwilu, ale nie daje za to reki.

A Lizak... musi pisac, proste. Andres powiedzial, ze ma kilka ofert, m.in. z kilku klubow z Polski, ale czeka na Turow i na Saso, a dopiero wtedy bedzie cokolwiek podpisywal, wiec nie popadajcie w panike.

Gorzej sprawa ma sie z Mitevem, ktory dostal kilka ofert... i to nie tylko jako asystent.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Szkoda ze dylewicz nie rusza się z prokomu idealny gosc do gry w turowie.....:-)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Co do Mitieva , fakt nitroo, dostał kilka ofert i dokładnie wiesz jakich. Ale wiesz również, że czeka na Filipovskiego. Jeśli Saso zostanie to i Mitiev zostanie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

nitroo pisze:

Ponoć Rosja..już przesądzone

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
nitroo pisze:

Ponoć Rosja..już przesądzone

mike1006, wiesz cos na ten temat?

A co do Miteva, to zgadza sie :) Czeka na Saso, zeby pojsc razem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.