Dzisiaj jest 21 cze 2025, 20:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

W zeszłym sezonie Turkiewicz pociągnął Turów do końca..... prawda, ale miał wielkie wsparcie w postaci rozgrywajka Edneya który sam mógł by prowadzić zespół, teraz nam brakuje takiego gracza, który byłby mózgiem drużyny, mam nadzieje, że przyjdzie wzmocnienie typu Edney.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Wypowiedź przedmeczowa.
Cytuj:
- Nie można powiedzieć, że wyjazdy są dla nas problemem. Wygraliśmy przecież także dwa mecze na wyjeździe. Po prostu takie mecze nam się zdarzyły. Z jednej strony wpływ na słabą postawę mogły być dalekie podróże. To nie jest tak, że po dotarciu na miejsce mamy dzień wolny i wychodzimy na parkiet w pełni sił. Z drugiej jednak nie można się tak tłumaczyć. Mamy szeroką ławkę i jesteśmy takim zespołem, który powinien wygrywać. Nie pokazaliśmy jeszcze wszystkiego na co nas stać, a do Warszawy jedziemy po wygraną - powiedział gracz PGE Turowa Paweł Leończyk.
źródło: ksturow.eu

Cytuj:
Nie można powiedzieć, że wyjazdy są dla nas problemem.
Owszem, MOŻNA a nawet TRZEBA

Cytuj:
Po prostu takie mecze nam się zdarzyły.
Ot tak po prostu...

Cytuj:
Z jednej strony wpływ na słabą postawę mogły być dalekie podróże
daleko to będzie do Francji, Grecji i Hiszpanii.

Cytuj:
Z drugiej jednak nie można się tak tłumaczyć.
Dokładnie, nie można.

Cytuj:
Mamy szeroką ławkę i jesteśmy takim zespołem, który powinien wygrywać.
Szeroka ławka, nie widzę tego jakoś... "powinien wygrywać"- chyba teraz to już MUSI

Cytuj:
Nie pokazaliśmy jeszcze wszystkiego na co nas stać
Dziś już nam pokazali...

Cytuj:
a do Warszawy jedziemy po wygraną
ktoś z zespołu w lotto wygrał i pojechali odebrać?

To taka moja osobista analiza tego jakże krótkiego wywiadu ;)
Dziękuję za uwagę i dobrej nocy Wam życzę ;)

P.S.
Franiu pisze:
mam nadzieje
tylko to nam pozostało ;)

Ostatnio zmieniony 14 lis 2009, 21:47 przez katrin89m, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Skład jest niedobrany pod względem charakteru!Jak widze naburmuszonego i dąsającego się Deana to szlak mnie trafia.Do tego jeszcze wielka ,,gwiazda'' Wysocki.Cały zespół gra zapobiegawczo,nikt nie chce wziąć na siebie jakiejkolwiek odpowiedzialności podczas grania, i jest w nich taka niechęć do gry.Tylko kasa sie dla nich liczy. Obradović nie ma pomysłu na gre i potrzebne są szybkie zmiany!

Zapraszam do przeczytania mojej relacji z tego meczu:
http://www.euroleague24.pl/news.php?readmore=566

Ostatnio zmieniony 14 lis 2009, 21:49 przez fan turowa, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

na stronie koszykowka.net jest napisane, że możliwe jest zmiana trenera, a w gronie kandydatów wymieniani są AU i Gasper Okorn. Według was który byłby lepszy??

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przy takim skladzie jaki mamy? Zaden. AU znany jest z zelaznej i brzydkiej dla oka obrony, a do takiej w tym momencie brak nam wykonawcow. Natomiast Okorn to jak na moj gust mimo wszystko polka za nisko dla Turowa. Naprawde nie wiem kto by musial do tej druzyny przyjsc, zeby przy takim skladzie udalo mu sie osiagnac sensowny wynik.

Tytuł:
obserwator
obserwator

jedna rzecz to Turów ma wykonawców do świetnej obrony - roszyk czy chylinski a takze wright ktorego zna dobrze urlep. wysocki tez jest postrzegany jako spec od obrony. leonczyk tez niczego sobie w tym elemencie.
problemem turowa jest spora liczba graczy na pozycji 4. wojcik,witka,leonczyk czy falszywy center wright to o jednego koguta za duzo w korniku. przy wysokim wysockim praktycznie slabe jest przejscie do szybkiego ataku.

zastanawiam sie do kiedy wytrzyma na stołku S.O?? stawiam najpozniej na Mikołajki dostaniemy Gargamela :smt111

[ Dodano: Sob Lis 14, 2009 10:59 pm ]
na jedynke np.do wziecia bedzie Litwin Mazutis z BC Donieck. trenerem moze byc tez Repesa z Chorwacji, ktory pozegnal sie z kadra ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Od poczatku sezonu nie pisałem nic o grze naszej drużyny. Dałem sobie czas coby nie ferować analiz i wyroków za szybko. Teraz już można wyciągnąć miarodajne wnioski. Z tej mąki chleba nie nie ma prawa być!

Przed sezonem słyszałem wiele opinii od ludzi z branży, że Obradović to wielki trener nie jest. Teraz mogę stwierdzić że on nawet średnim trenerem nie jest. Obserwując jego zachowanie i decyzje podczas meczów u nas oraz to co "reprezentuje" prowadzona przez niego drużyna, należy stwierdzić krótko: facet się miota i nie ma za wiele do przekazania. Zawodnik to był wybitny, a trener jest nijaki. Kto na jego miejsce? Z pewnością nie mierny Okorn. Urlepa też bym nie widział, ale pewnie teraz do nas zawita. Moim zdaniem powinien być to ktoś spoza oklepanych w Polsce nazwisk, albo niech będzie może Turkiewicz+klasowi zawodnicy+poprawa atmosfery w drużynie (patrz:początek tego roku).

Kwestia zawodników - praktycznie tylko Wright i Gray wykazują chęć do gry i są efektywni. Reszta strzela fochy, gra megazachowawczo i asekuracyjnie - i to za kilkadziesiąt tysięcy zł miesięcznie!! Witce, Wójcikowi i Deanowi już dziś bym podziękował. Na gwałt potrzeba rasowej jedynki (Edney?), klasowego strzelca i solidnego podkoszowca (choć zbliżonej klasy do Wrighta).

Gdy od początku sezonu oglądałem poczynania zespołu i to co się działo dookoła, to nieodparcie kiełkowało mi w głowie porównanie do sezonu 2005/06. Wtedy też niby był silny zespól, silni Polacy, wtedy też zawodnicy przyjechali i traktowali nasz "prowincjonalny" klub jak "dojną krowę", wtedy też byliśmy papierowym faworytem, wtedy też nie było myśli szkoleniowej, wtedy też nie miał kto trzymać tego wszystkiego krótko w garści... Jeśli nie będzie stanowczych i skutecznych decyzji, to efekt na koniec będzie taki jak wtedy!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Tylko czekać jak nam p. Waldzio zafunduje swojego ziomala Urlepa...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Kto pożyczy taczkę? Czas Waldka i Janka odesłać tam skąd przyszli...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

może by tak zbojkotować jakiś mecz? Całe 4 kwarty siedzieć cicho, może to by coś powiedziało panu prezesowi że w tym zespole niema komu kibicować.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nigdy z dobrego zawodnika nie będzie dobrego trenera .

Tytuł:
rekrut
rekrut

kubi0207 pisze:
może by tak zbojkotować jakiś mecz? Całe 4 kwarty siedzieć cicho, może to by coś powiedziało panu prezesowi że w tym zespole niema komu kibicować.

To nie jest dobry pomysł. W końcu jesteśmy kibicami na dobre i na złe.
Drużyna zawodzi, ale to nie znaczy, że kibice mają zawieść.
Ja mam nadzieję, że nastąpią jakieś zmiany w drużynie i że zostaną wyciągnięte jakieś wnioski i konsekwencje.
:twisted:

Tytuł:
pismak
pismak

Coraz bardziej skłaniam się do opinii, że zawodnicy grają przeciwko trenerowi. Zobaczcie, jak wyglądają spotkania w naszej hali. Lepiej lub gorzej, ale wygrane. Z mocniejszym AZS-em wygraliśmy sporą przewagą. Poza tym w Polonii tak naprawdę powstrzymać trzeba było 3 zawodników. Alexander, Miller i Hughes - a akurat na tych pozycjach mamy obrońców odpowiednich, czyli Leończyk/Wysocki, Roszyk i Chyliński.

Jak dla mnie to do wymiany jest:

Obradović - zastanawia mnie jego konflikt z Wysockim... no i czy to jest konflikt tylko z Wysockim, a nie np. z połową składu. Do tego jeszcze ta rotacja. Wymienia zawodników co 5 minut... jak w takim systemie można wejść w mecz? Chyba nie do końca wie jak korzystać z szerokiej ławki.

Wójcik - fajnie, że jest. Ma te swoje zagranie, ale faktycznie skłaniam się ku teorii, że jest już zbyt wiekowy. No chyba, że potrzeba nam gościa, który weźmie dużo $$ a zagra padake.

Witka - akurat Roberta bym nie "wyrzucał" tylko zmotywował. Po 1 rozmowa, czy potrzebuje pomocy w wyjściu z dołka, ew odpoczynku. Po 2 obcięcie na początek 1/3 pensji.

Deane - żegnam. Gość sam nie wie co chce robić w tym zespole. Na początku sezonu, tłumaczył się, że zbyt dużo podaje i stąd straty i głupie decyzje. Słuchając wczoraj radia, dowiedziałem się, że gra za bardzo na siłę pod kosz, nie podając kolegom. MASAKRA! A obrona to archaizm w jego słowniku. Ale za to drodzy państwo, mam dziwne wrażenie, że na meczu w EUROCUP zagra rewelacyjnie (walka o kolejne $$ na przyszły rok).

Jak na razie pomimo ogólnej słabej postawy zespołu, plusy daję:

Gray - ustawienie go na 2 to byłoby coś pięknego, bo gość potrafi zagrać. Poza tym widać, że często to on bierze piłkę zamiast Deana i rozgrywa całkiem fajnie. Ma chęci i serce do gry.

Wright - wszyscy się bali o jego zdrowie, a gość jest jednym z największych wymiataczy (w słabej drużynie, ale zawsze coś). Moim zdaniem najlepszy zakup tego sezonu.

Chyliński - bardzo krótko w zespole, a gra całkiem fajnie. Nie byłem do niego nastawiony dobrze, ale przekonuje mnie coraz bardziej, że warto mu zaufać. Odpalił już kilka trójek, co nie zdarza się często tegorocznej drużynie.

Roszyk - myślę, że w ataku gra to co zawsze, czyli kontra + czasami jakiś rzut za trzy. A w obronie...wydaje mi się, że Obradović nie ustawia go jako 'plastra'.

Leończyk - wydaje mi się, że jakby dać mu więcej minut, to pokazuje całkiem fajny basket. No i myślę, że warto go trzymać w zespole, chociażby dlatego, że jest młody,a już doświadczony.

To tyle ode mnie :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

bozenka pisze:
Ja mam nadzieję, że nastąpią jakieś zmiany w drużynie i że zostaną wyciągnięte jakieś wnioski i konsekwencje.
:twisted:

O to chodzi właśnie żeby pokazać panu prezesowi że konieczne są zmiany i to wielkie zmiany, chyba że naprawde dążą do upadku klubu co jak narazie do tego zmierza.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Obradović nie jest zainteresowany reprezentacją Polski. http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... ja-polski/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.