krzywuss pisze:
co z tego ze Copelnad mial ok.4-5 asyst na mecz? a widzieliscie mecze Polpharmy ? kazda akcja szla przez niego i stad te kilka "przypadkowych" asyst w kazdym meczu.
Haha... Czyli przez każdego rozgrywającego, który dostanie piłkę i poda zaliczając asystę, to dla Ciebie jest to przypadkowe? Proszę Cię... Skoro by był samolubem, nie miałby blisko 5 asyst w meczu! Takie liczby i tyle asyst nie bierze się przypadkiem!
krzywuss pisze:
a tak pol zartem, jesli kreca was takie typy jak Copeland, to polecam pod razwage niejakiego Isaak Austina - gral kiedys w Noteci, moze jeszcze jest w stanie cos zagrac... Tez niezly "talent", regularnie rzucal ponad 30pkt w meczu, a czesto ok 40pkt. Z Copelandem na boisku byliby "samowystarczalni" , 3 pozostalych graczy od podawania pilek z outu. Tylko nie wiem czy jedna pilka na boisku by im wystarczyla....
Żadne typy mnie nie kręcą... Przede wszystkim Copeland to młody i chcący coś osiągnąć zawodnik. Jako rezerwa za naprawdę jakąś mocną jedynkę pasowałby idealnie. Przegląd boiska posiada, szybki, dobra penetracja, do tego dobrze rzuca z każdej pozycji.
Podam taki przykład. Gdyby Gburović złożył propozycję w Turowie (gdyby nie było całej sytuacji z Kelatim!), to większość by piała, że taki zawodnik chce do Turowa... Tylko, nie wiem czy zauważyłeś, że Saso bierze zawodników, którzy chcą walczyć w każdym meczu, dawać z siebie wszystko, aby coś wywalczyć. Gburovic do takich nie należy. Podałem taki przykład, aby Ci oznajmić, że zawodnik, który nie ma bogatej przeszłości będzie robić wszystko, aby drużynie szło jak najlepiej, aby wygrywać, wypromować się jeszcze bardziej. I będzie robić wszystko, aby wkomponować się w zespół. W poprzednim sezonie wielu uważało, że jedna piłka dla Kelatiego i Logana, to zdecydowanie za mało - a jak wyszło, to każdy widział

Taki przykład podałem, bo każdy widział co ten zawodnik potrafi. Pomimo "plastra" na sobie, rzuca trójki z 7 metrów z ręką obrońcy na nosie.
Będę bronił DC. Teraz nie widzicie, że Logan grając w Polpharmie miał taką samą sytuację jak DC, że musiał robić wszystko w drużynie... Po prostu, to kolejna "perełka" Medyków, którą Saso by doszlifował i zrobiłby drugiego Logana, którego znamy z Turowa

Nie nastawiałbym się tak na NIE co do tego zawodnika

Jeżeli są jakieś rozmowy, a Saso widzi w nim potencjał, dobry charakter bez zastanowienia powinni po niego sięgnąć - powtórzę : na ławkę, jako zmiennik nie każdy klasowy zawodnik Ci przyjdzie

!! Ale to moje kiszaki

Tak podałem, to nazwisko zawodnika, bo uważam, że na zmiennika pasowałby idealnie.