jaro28 pisze:
A ja chciałbym aby potwierdziły się moje doniesienia o dogadaniu się klubu z Sokolovskym..z Nymburka..to byłby bardzo dobry transfer moim zdaniem
ja nie chciałem zeby sie potwierdziły no i sie całe szczęście nie potwierdzaja , jak podaje oficjalna strona Nymburka:
Cytuj:
Včera v podvečer oznámilo vedení klubu oficiální změny v kádru pětinásobného Mistra ČR. Z klubu odchází Radoslav Rančík, Pavel Beneš a Monty Mack prodloužena byla smlouva s rozehrávačem Arthurem Lee. Nováčky v nymburském dresu se stali: Robert Tomaszek, Matej Venta a Justin Gray.
wychodzi na to ze Sokolovsky zostaje.... no i dobrze

...a co do Rancika to tez mam nadzieje że znajdzie sobie jakis niezły klub . I wcale nie uważam ze to słabi zawodnicy, sa jednymi z lepszych w lidze ....czeskiej

Saso raczej nie jest zwolennikiem zawodników w koszykarskim wieku "przedemerytalnym"

Toz to jego rówieśnicy prawie. Zreszta nie po to Saso tak negocjowal z Turowem zeby teraz brac zawodników z ligi czeskiej ...a to ze nam cos tam ciepneli w ULEB-ie ..no cóż brawa dla nich . Nie sadze żeby po tak udanym poprzednim sezonie teraz Sokolovski z Rancikiem mieliby nam pomóc zrobic " krok dalej " w podbijaniu Europy czy tez w zdobyciu upragnionego MP
P.S jakby ktos miał problem ze zrozumieniem czeskiego

to w w/w tekscie pisze : ze władze klubu oficjalnie oznajmiły że w 15 osobowej kadrze mistrza Czech z klubu odchodzi Radoslav Rančík, Pavel Beneš a Monty Mack , umowe przedłużono z Arthurem Lee a nowi to Robert Tomaszek

, Matej Venta i Justin Gray