Dzisiaj jest 19 cze 2025, 0:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

kibice prokomu sobie sklad na nastepny sezon ustalaja
Cytuj:
1. Koszarek, Brezelton (chciałbym, żeby został, bo ma wielki potencjał i w play-off grał już naprawdę fajne zawody)
2. Logan (dobrze, gdy otrzymał obywatelstwo), Miljković
Dalej... gdyby został Woods wtedy na zmiennika mógłby być Roszyk
3. Woods, Roszyk
Pozycja 4 bez zmian
4. Dylewicz, Burrell
Kto na centrze obok Łapety ? Chciałbym powrotu Van den Spiegela, ale to raczej nie możliwe. Może Paul Miller ?
5. Miller, Łapeta
11 i 12 zawodnik... to powinni być "młodzieżowcy". Myślę tu o powrocie Waczyńskiego i ktoś z obecnych naszych młodzieżowców (Kostrzewski ?)

Tytuł:
pismak
pismak

o to mają Prokomiaki fantazję :P

Ja bym w zespole zostawił Krzysia Roszyka, Chrisa Danielsa, Dragisę Drobnjaka, Damira Miljkovicia i Roberta Witkę. Chciałbym żeby został Edney, ale wątpię, że to możliwe... Jednak jeśli by się zgodził to miło by było na te 10-20 minut w meczu.

Trener... Paweł Turkiewicz powinien dostać szansę zbudowania zespołu od początku do końca samodzielnie w jakimś niżej notowanym klubie. Jak na Zgorzelec to będzie miał zbyt dużą presję wyniku, bo u nas na efekty zawsze się krótko czeka :P Wszystko musi być na "już".

Mam nadzieję, że trener jaki do nas trafi będzie miał trochę doświadczenia i pomysłu :) Poza tym chciałbym, żeby podpisał min. 2-letni kontrakt. Jeśli przyjdą za nim zawodnicy, to też powinni mieć opcję przedłużenia w trakcie sezonu do 2 lub więcej lat. Jak pokazały nam wcześniejsze lata, dobry zespół "realnie" walczący o mistrza musi być zgrany. Rok temu byliśmy gotowi na złoto, ale Loganik nie dopisał oraz Gurović dostał za mało :)

Po obecnym sezonie cieszę się z wyniku, bo mogło być gorzej... A nie jest źle :)

Pamiętacie przedsezonowego ogórka nt. Slaniny w Turowie? Przydałby się Donatas na ten finał... I byłby wartościowym graczem, który seriami trafia zza koła i byłby smaczek dodatkowy, że przeciw Prokomowi. W tym roku grał w Hiszpanii w jakimś słabszym zespole, może ma ochotę wrócić do POLSKI??

Tytuł:
pismak
pismak

ciekawe jaki bedzie pierwszy ruch kadrowy Renato Pasqualiego? Mysle, ze zacznie od namowy Edney do pozostania.
W zasadzie to do zbudowania jest niemal caly zespol od nowa. Zostawilbym tylko Roszyka, Edneya i Danielsa - jako zmiennika na 4.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Renato Pasqualiego?????????????????? Niemożliwe.... wiesz cos więcej, czy to taka "kaczka" :P

Ostatnio zmieniony 21 maja 2009, 23:34 przez pokemon15, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

tur16 pisze:
Chciałbym żeby został Edney, ale wątpię, że to możliwe... Jednak jeśli by się zgodził to miło by było na te 10-20 minut w meczu.

Myslisz ze jak zostanie to 10 minut w meczu? W ogole smiesz mnie te komentarze w stylu Edney na 10-15 minut. Przeciez on gra kosmos, wystarczy tylko zeby mogl odpoczac te 15-20 minut, zalatwic mu zmiennika. Najlepszy rozgrywajacy w historii Turowa a wy chcecie go posadzic na lawe.

Jak dla mnie fajnie gdyby zostali Edney, Miljkovic na lawke, Roszyk, Daniels, ktos z trojki Drobnjak, Witka, Bailey (z gwarancja zdrowia).

Ostatnio zmieniony 22 maja 2009, 8:22 przez joro, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

joro pisze:
tur16 pisze:
Jak dla mnie fajnie gdyby zostali Edney, Miljkovic na lawke, Roszyk, Daniels, ktos z trojki Drobnjak, Witka, Bailey (z gwarancja zdrowia).

Edney, Roszyk i Daniels no i ewentualnie Drobnjak tak, ale Miljkovic Witka, Bailey nie bardzo. Za Bailey'a mogł by przyjsc Hamilton z Kotwicy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
ciekawe jaki bedzie pierwszy ruch kadrowy Renato Pasqualiego? Mysle, ze zacznie od namowy Edney do pozostania.
W zasadzie to do zbudowania jest niemal caly zespol od nowa. Zostawilbym tylko Roszyka, Edneya i Danielsa - jako zmiennika na 4.

Hmmmm skąd już taki optymizm że Włoch zostanie naszym coachem ?? Fakt , budowe zespołu trzeba rozpocząć od trenera. Ale wg mnie już można starać sie o przedłużenie kontraktu z Roszykiem , Danielsem i Witką w pierwszej kolejności. Co do Drobniaka musze powiedzieć stanowcze NIE. Jest on może i dobrym mentorem młodszych i mniej doświadczonych zawodników. Ale przecież nie po to będzie miejsca zajmował w składzie za niemałe pieniądze. Trzeci sezon w PLK ??? hmmm ojj raczej to już nie dla nie go. Każdy już zna jego zagrania i zachowanie , nie będzie to już atut Turowa. Edney , kto wie , wg mnie przydałby sie jako naprawdę solidna jedynka ale tylko na jakieś 20 minut , a czy to będzie pierwsze czy czy ostatnie dwadzieścia minut to już obojętnie. Z Milijkovicem natomiast powinniśmy dać sobie spokój. Chwała mu za ten sezon ale jakoś go nie widze w składzie na następny. Nie potrzeba nam zawodnika który potrzebuje połowy sezonu aby sie "wstrzelić". Harris jednak potrzebuje troszku słabszego klubu gdzie mógłby sie ogrywać, gdyż u nas grał za mało a drużyna mierząca w mistrza nie może sobie pozwolić na takich zawodników. Wg mnie Alex za jakieś dwa sezony będzie wyśmienitym zawodnikiem , jeżeli tylko ciężko przepracuje ten okres w Europie oczywiście pod skrzydłami solidnego trenera. Co do Turka mam mieszane uczucia , raz gra wyśmienicie raz tragicznie , ogólnie jednak jest to za miękki zawodnik pozbawiony charakteru boiskowego cwaniaka, a taki powinien być zawodnik na pozycji nr 5. Radonjic, brak mi słów. Bailey byłby może i pożytecznym graczem ale jednak zbyt często ma kontuzje , a na to Turów sobie już chyba pozwolić nie może , jeśli chce myśleć o udanych występach w Pucharze Europy. Marcin Stefański jest jaki jest , ale chłopak daje wszystko z siebie jak tylko pojawia sie na parkiecie. Wg mnie jego obrona jet idealna , no za wyjątkiem Woodsa bo na niego nie ma idealnej obrony. W ataku może on nie błyszczy ale też jest przydatny na atakowanej desce. Więc on też mógłby pozostać, tym bardziej że to Polak. I najważniejszą kwestią jest teraz pozyskanie naprawdę mocnego młodzieżowca. Nie ma ich w lidze za wielu ale przy odpowiednim budżecie można tego dokonać. Chore jest to że oni teraz będą sie cenić i niestety nie wszystkie kluby będą mogły walczyć o np Kikowskiego Waczyńskiego czy Leończyka , więc trzeba sie śpieszyć bo na bank na nich zostaną szybko zarzucone sieci , z wyjątkiem chyba Prokomu , oni mają Zamojskiego i Łapete. Póki co tyle ode mnie. Pożyjemy zobaczymy !!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ciekawi mnie skąd info że Włoch ma byc trenerem.Widać go było w Sopocie siedzącego jednak przy p. Krauze a nie Michalskim.Jak mamy bić się o złoto w Plk i ugrac cos w Uleb musimy mieć trenera fachowca , nie kogoś z przypadku.Zostawiłbym Edneya,Danielsa oraz Roszyka i Witkę.Przypominam , że Polaków po zmianie przepisów musimy mieć conajmniej 3 wartościowych do grania + dwóch juniorów.Z zewnątrz ściągnąłbym Kikowskiego , widać , że chce mu się grać , chce coś osiągnąc byłby niewątpliwie wzmocnieniem a nie uzupełnieniem składu i juniora Waczyńskiego .

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Witam, najwyższy czas na sezon ogórkowy...
Turów jako drużyna w 12 osobowym składzie [ chyba że budujemy osobno 2 drużyny na eurocup i plk ] chcąca osiągnąć jakikolwiek wynik na poziomie w Eurocup [ wyjście z grupy itd ] musi składać się z 5 zawodników z polskim paszportem [ dokładnie ujmując sprawę ]
Piątka ta powinna być bardzo solidna i na najwyższym poziomie. Jak wiemy z Polakami z takimi umiejętnościami jest problem, dochodzi do tego regulaminowy nakaz grania tzw "juniorem" co jeszcze bardziej komplikuje sprawę. Dlatego zakontraktowanie najlepszych powinno być sprawą pierwszoplanową i priorytetową.
Czytając powyższe posty, kilka osób nie rozumie zasad.
W 12 osobowym składzie musi znajdować się 5 Polaków w tej 5 musi być 2 "juniorów - ewentualna sprawa 5 fauli i gry w 4, gdzie dojdzie następny przepis o wydłużeniu czasu gry "juniora", a sami zainteresowani - plk, nie wiedzą jeszcze w jaki sposób to zrobić, 2 kwarta czy 3 czy może 4 itd
Wniosek tylko jeden minimum 2 "juniorów" i to naprawdę na wysokim poziomie i 3 podstawowych grających.
Wiele tu osób nie chciałoby już widzieć Witki a ja zadam proste pytanie kim chcecie go zastąpić ? Naprawdę znacie takich zawodników.
Witka, Misiewicz, Roszyk, Kikowski,Waczyński to moja wykreślona 5, macie swoje propozycje ?

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

$kaz$kaz$ pisze:
Wiele tu osób nie chciałoby już widzieć Witki a ja zadam proste pytanie kim chcecie go zastąpić ? Naprawdę znacie takich zawodników.

Filip Dylewicz Kolego tylko nie wiem czy mu pupka nie przyrosla do Sopotu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Niestety Dylewicz w tamtym roku powiedział już że z Sopotu nie odejdzie ;)

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Nie ma wagonika ktorego nie mozna odczepic.Jak by mu dobrze podsypac pewnie by zmienil zdanie . Do tego dochodzi granie w pierwszej piatce u packa wchodzi czesto z lawki.

Ostatnio zmieniony 22 maja 2009, 17:53 przez Czesio, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

joro pisze:
tur16 pisze:
Chciałbym żeby został Edney, ale wątpię, że to możliwe... Jednak jeśli by się zgodził to miło by było na te 10-20 minut w meczu.

Myslisz ze jak zostanie to 10 minut w meczu? W ogole smiesz mnie te komentarze w stylu Edney na 10-15 minut. Przeciez on gra kosmos, wystarczy tylko zeby mogl odpoczac te 15-20 minut, zalatwic mu zmiennika.

Powiedz mi, jak to jest. Jak mecz w PLK trwa 40 minut. Tyus Edney gra 20 minut (pod rząd, z przerwami - bez różnicy) a na 20 minut wchodzi jego zmiennik (nie ważne który z nich jest pierwszym rozgrywającym) to jaki masz problem w tym, że widzę Edneya na 20 minut w meczu a Ty widzisz go w roli odpoczywającego przez 20 minut. Nie bardzo rozumiem Twoją matmę, chyba, że wliczasz dogrywki, to może zagrać więcej niż 20, jeśli 20 siedzi na ławie... Mam nadzieję, że mnie zrozumiałeś...

P.S. Czy ktoś orientuje się w przepisach FIBA i PLK? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem na polskikosz.pl pana Zamojskiego, ale od tego roku (podobno) "trumna" ma być kwadratowa (jak w NBA) oraz linia za 3 ma być nie 6,25m tylko 6,75m ? Prawdą to jest?

[ Dodano: Pią Maj 22, 2009 8:01 pm ]
$kaz$kaz$ pisze:
Witka, Misiewicz, Roszyk, Kikowski,Waczyński to moja wykreślona 5, macie swoje propozycje ?

Kim jest wymieniany przez Ciebie MISIEWICZ?? Bo nie słyszałem o gościu, a Ty wymieniasz go do pierwszej piątki TUROWA, jako solidnego, dobrego "seniora"! Coś mi tu nie gra... chyba coś Ci się pomieszało :)

Tytuł:
gaduła
gaduła

Cytuj:
Kim jest wymieniany przez Ciebie MISIEWICZ?? Bo nie słyszałem o gościu, a Ty wymieniasz go do pierwszej piątki TUROWA, jako solidnego, dobrego "seniora"! Coś mi tu nie gra... chyba coś Ci się pomieszało :)

Słabo widać znasz Polską Koszykówkę. Proponowałbym zerknąć do I ligi - dowiesz się kim jest wymieniony gracz.
Jaką masz pewność, że wykreślił pierwszą piątkę? Stawiam, że wykreślił Polaków, których widziałby w Turowie...

Ja jednak wolałbym młodzieżowca, który jest w stanie dobrze rzucać za trzy punkty - Kikowski - marzy mi się ten młodzieżowiec w koszulce Turowa. Jeżeli będzie dobry trener (który musi być zaraz po przedłużeniu umów z Edneyem, Drobnjakiem, Witką, Roszykiem, Danielsem), to jeżeli ma poukładane w głowie, to będzie wiedział, że to tylko krok w przód jego karierze, aby się rozwijać dalej. Presja nie będzie dla niego nowością i Turów powinien każde siano wyłożyć za niego (niestety będzie w cenie)- ale jeżeli nie wybierze Europy, to kto go weźmie? Prokom ma swoich - Łapeta i Zamojski - ale jeżeli Zamojski ma poważną kontuzję, to Prokom może mu sypnąć sianem poważnym :/ . Kikowski spokojnie może grać jako junior, ale i Polak, który musi grać przez cały mecz. Młodzieżowiec: Bochno, Kikowski, Szymański - starczą. Jakoś sceptycznie jestem nastawiony, aby grali u nas młodzi WYSOCY zawodnicy na pozycję 4/5.

Uzasadnię dlaczego widziałbym Witkę dalej w Turowie, bo wielu go zwalnia. Dobry Polski WYSOKI gracz - takich ciężko znaleźć. Fakt, końcówka sezonu średnia - widać zapominacie szybko ile razy w ważnych meczach rzucał trójki i dawał radość, że doganialiśmy przeciwników. Nawet takie akcje miały miejsce w FINAŁACH!! Przypomnijcie sobie różne mecze, nie tylko PO! Widać szybko zapominacie i dla Was liczą się tylko statystyki koszykarzy- ten wyznacznikiem można sobie 4 litery podetrzeć. Witka powinien zostać. Wydaje mi się, że zostanie, ale jak stanowisko trenera zostanie obsadzone z dobrym nazwiskiem trenera i warsztatem.
Na 4/5 chciałbym Erica Colemana - powinniście pamiętać go z Polpharmy. Nie boi się grać ciałem :) Coleman/Daniel gdyby taka para była, to kosmos.

[center]Video #1 [/center]
[center]Video #2 [/center]

Dlaczego Pasqali siedział obok Krauze - proste. Jakby miał się dogadać z prezesem Michalskim ?!
Nie zdziwię się wcale jak będzie pierwszym trenerem śledzi i za nim pójdzie Edney (nie będę miał mu za złe jeżeli to zrobi. Natomiast Logana przestałem przez to lubić).

Ostatnio zmieniony 22 maja 2009, 19:52 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 5 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
Dlaczego Pasqali siedział obok Krauze - proste. Jakby miał się dogadać z prezesem Michalskim ?!
Nie zdziwię się wcale jak będzie pierwszym trenerem śledzi i za nim pójdzie Edney (nie będę miał mu za złe jeżeli to zrobi. Natomiast Logana przestałem przez to lubić).

Ustalenia są takie:
a) Pasquali siedział koło Krauze
b) Podobno zaprosił go Prokom
c) Pasquali nocował w tym samym hotelu co Turów (wg.red.Lizaka)
d) Pacek zostaje w Sopocie - tak mówi Kwintal Woods
e) niewiadomo jednak czy Pacek nie zostaje w Sopocie jedynie jako asystent trenera...

Jeśli ktoś ma tel. do agenta Pasqualiego to można by się dowiedzieć czy jest jeszcze do wzięcia i jaki jest jego obecny status :)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.