Dzisiaj jest 07 lip 2025, 0:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31  Następna

Z kim zagramy w 1/2 PlayOff ?
Czas głosowania minął 13 kwie 2009, 20:10
Kotwica 19%  19%  [ 6 ]
Czarni 81%  81%  [ 25 ]
Liczba głosów : 31
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Czarni zagrali wczoraj bardzo ambitnie i dla tego wygrali. Jest jednak jeszcze jedna możliwa przegrana Turowa, otóż idąc do restauracji na kolację w sobotę wieczorem spotkałem Waszych, przy browarku w restauracji SYRENKA w Ustce, oprócz Waszych zawodników było tam jeszcze sproro pustych kufli po piwie. Jak się trochę ogarnę to wkleje wam linki fo fotek, które udało mi się zrobić.

Na koniec. Mam nadzieję, że w Zgorzelcu tez macie knajpy w browarkiem otwarte we wtorek, bo to znacznie ułatwi nam zadanie
CZARNI = FINAŁ

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

grooby pisze:
Jak się trochę ogarnę to wkleje wam linki fo fotek, które udało mi się zrobić.

Czekamy na fotki.. :|

Tytuł:
rekrut
rekrut

grooby pisze:
Jest jednak jeszcze jedna możliwa przegrana Turowa, otóż idąc do restauracji na kolację w sobotę wieczorem spotkałem Waszych, przy browarku w restauracji SYRENKA w Ustce, oprócz Waszych zawodników było tam jeszcze sproro pustych kufli po piwie.

I tak właśnie myślałem, że chłopcy "dali w palnik" :cry: Cały zespół zagrał poniżej swoich możliwości. Jeszcze pierwsza kwarta była ok, ale potem nasi chłopcy opadli z sił :cry:

Tytuł:
rekrut
rekrut

he he he, najłatwiej zbanować niewygodnych kolegów-kibiców ze Słupska, ale cóż rozumiem, prawda w oczy kole.

jak to jest z wami szanowni kibice Turowa? Przed półfinałem wszyscy byliście zadowoleni, że trafiliście na Czarnych i lekceważąco pisaliście 4-0 dla Turowa - przypomnijcie sobie. Jak Czarni utarli wam noska w pierwszym meczu, to miało być 4-1 dla was.

Szczyt samouwielbienia i buty osiągnęliście po 2 i 3 meczu, kiedy Czarnych mieszaliście z błotem wywyższając swoją drużynę a porażkę w pierwszym meczu zwalaliście na pech.

No a teraz? Zobaczyć wasze głupie minki po meczu - bezcenne!

Czekam na kolejne obstawianie, 4-3 dla Turowqa zapewne he he he he. U bukmacherów raczej byście nie zarobili :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

mefisto pisze:
he he he, najłatwiej zbanować niewygodnych kolegów-kibiców ze Słupska, ale cóż rozumiem, prawda w oczy kole.

zbanowani nie byli kolegami, a nazywanie ich kibicami to lekka przesada... :)

Tytuł:
pismak
pismak

grooby pisze:
Jest jednak jeszcze jedna możliwa przegrana Turowa, otóż idąc do restauracji na kolację w sobotę wieczorem spotkałem Waszych, przy browarku w restauracji SYRENKA w Ustce, oprócz Waszych zawodników było tam jeszcze sproro pustych kufli po piwie

...a myslalem, ze to plotki. Ze ktos mnie podpuszcza, mowiac, ze Ustka jest piekna nie tylko latem i ze nasi zawodnicy zasmakowali w jej urokach... ;)
Pieknie. Jak male dzieci. Jak nastolatki, ktore po raz pierwszy wyrwaly sie z domu. Nic tylko pouzywac zycia, pohasac, zabawic sie. A ze mecz w ndz trzeba zagrac i wygrac..."jakos to bedzie".... Albo cytujac Scarlet O'Hara - "pomysle o tym jutro"... No i pomysleli. 2-2 i w srode bedzie mieciutko w gaciach gdy Benett lub inny Bakic trafi 2-3 trojki pod rzad przy wyniku na styku.

No ale tak to bywa jak druzyna jest puszczona samopas i nie ma kto tego ogarnac - na boisku i poza nim. A ten schematyzm w prowadzeniu druzyny i brak WLASCIWEJ reakcji na wydarzenia na parkiecie (jak napisal Paawlus - po co Drobnjak i Witka, skoro to Turek i Daniels daja wiecej???) nie stawia Turkiewicza w korzystnym swietle. O Krzysku Roszyku takze zapomnial. Kolejne trojki Czarnych dziurawily nasz kosz, a Roszyk siedzial na lawce.
Kolejna sprawa, Bochno. Mam wrazenie, ze 2 kwarta to jest "kwarta zapasci" w grze Turowa. A moze warto sprobowac zagrac Strzeleckim pod koszem - wespol z Turkiem lub Danielsem powinien sobie poradzic, a zamiast Bochno wpuscic na obwod Roszyka, by akurat tak 3strzelny zespoll jak Czarni nie budowal w tym okresie przewagi...? Moze to, moze tamto.... COS trzeba sprobowac zagrac, zmienic, wymyslic. Trzeba probowac. A nie wciaz to samo... I te schematyczne zmiany. Jak wg jakiegos zalozonego planu. Czy raczej harmonogramu. Ludzie... To juz "wczesny Urlep" byl mniej przewidywalny...

Niewatpliwie w srode bedzie ostro.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Napinki, kiedy seria jest wyrównana prędzej czy później musiały wyjść. Dlaczego jest 2:2 mimo, że Turów jest zespołem lepszym od Czarnych? Wychodzą 2 słabe punkty, które decydują o nierównej grze Turowa.
1. Bartosz Bochno- jeżeli uda się zespołowi Turowa nie stracić za wiele w drugiej kwarcie jest duża szansa na wygraną. Kiedy trzeba gonić rywala, bo w tej kwarcie jest do odrobienia ok10 pkt, zaczyna się robić nerwowo. Bochen jest niestety statystą i ta seria go przerasta kompletnie. Przeciwnik o tym wie i to wykorzystuje. Z całej czwórki półfinalistów mamy niestety najsłabszego młodzierzowca. Liczę tylko, że na własnej hali ta róznica nie będzie aż tak widoczna.
2. Trener- kiedy idzie jest ok, ale kiedy nie idzie zaczyna się panika. Rolą trenera jest uspokoić zespół, zmienić sposób grania. Ta seria pokazuje w sposób wręcz kliniczny, że Turkiewicz jeszcze musi się duzo uczyć. Jego rotacje o ile wynik jest pod kontrolą i dzielenie minutami równo dla kazdego ma sens, o tyle kiedy wynik jest na styku trzeba ze schematu wyjśc i postawić na pewne konie.

Z Czarnymi wygramy wtedy kiedy obrona zafunkcjonuje tak jak w piatkowym meczu i gra bedzie bardziej poukładana. Poza tym Turów nie może pozwolić na szalone rzuty Czarnych. W ich grze jest duzo chaosu i szlaństwa a Turów nie miał wczoraj ne taki styl antidotum.

Mecz nr 5 będzie znów rozgrywał się w głowach. W NBA mówi się, że kto wygra mecz nr 5 wygrywa serię.

Uważam, że trzeba się pod względem kibicowanie do tego meczu przygotowć. Żadne apele i propozycje nie wypalą to przynajmniej przeszkadzajmy Czarnym buczeniem, gwizdaniem i głosnym tumultem.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

mefisto pisze:

jak to jest z wami szanowni kibice Turowa? Przed półfinałem wszyscy byliście zadowoleni, że trafiliście na Czarnych i lekceważąco pisaliście 4-0 dla Turowa - przypomnijcie sobie. Jak Czarni utarli wam noska w pierwszym meczu, to miało być 4-1 dla was.

Szczyt samouwielbienia i buty osiągnęliście po 2 i 3 meczu, kiedy Czarnych mieszaliście z błotem wywyższając swoją drużynę a porażkę w pierwszym meczu zwalaliście na pech.

No a teraz? Zobaczyć wasze głupie minki po meczu - bezcenne!

Czekam na kolejne obstawianie, 4-3 dla Turowqa zapewne he he he he. U bukmacherów raczej byście nie zarobili :)

A nie pamietasz jak po pierwszym meczu Twoi koledzy pisali ze sie skonczy 4:1 dla Czarnych? Gdyby Twoj kolega zostal zbanowany za wypowiedz o pustych kuflach to post zapewne tez zostal by usuniety....

Czarni wczoraj zagrali rewelacyjnie i z taka dyspozycja zapewne mogliby wygrac wczoraj z kazdym z naszej ligi.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ja pierdziele, jak tak czytam to forum + widze co sie dzieje na boisku to sie zastanawiam CZY MY CHCEMY TEN TYTUL NAPRAWDE ZDOBYC??

Jak mozna tak roztrwonic psychologiczna przewage, ktora ciezko zdobyli w piatek w Gryfii? Przeciez tam sie nikomu nie chcialo grac!!

Poczatkowo myslalem ok, slabsza dyspozycja. Czarni zagrali przeciez u siebie i to byl dla nich kluczowy mecz, wiec mozna sie bylo spodziewac agresywnej gry. Ale jak czytam, ze nasi chlopcy poszli sie nazlopac piwska to rece mi opdaja.. :|

Przy takim podejsciu do tematu nie zdziwmy sie jak nam Slupsk wyrwie mecz w srode i bedziemy w przyslowiowej d*pie!

Mam nadzieje ze nie tylko fani, ale i zawodnicy czytaja to forum i, ze moze jednak dotrze do glow o co tutaj gramy. Czy to moze jednak tylko fanom zalezy na osiagnieciach, a nasze gwiazdy zgarna to co im sie nalezy i za 2 tygodnie spakuja torby opuszczajac Zgorzelec.. Jesli tak jest naprawde, to jezdac na kazdy mecz po 100 km do Zgorzelca czuje sie jak jakis kretyn..

Ostatnio zmieniony 27 kwie 2009, 9:55 przez zawis, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

zawis pisze:
Jesli tak jest naprawde, to jezdac na kazdy mecz po 100 km do Zgorzelca czuje sie jak jakis kretyn..

... Ty robisz 100km w dwie strony, ja 160 w jedna... ale odczucia mam identyczne. Smutne to wszystko...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nie wymagajmy od zawodników, życia jak w klasztorze. Nie sądzę aby 2-3 piwa na głowę a może i wizyta w tamtejszym burdelu i spuszczenie z krzyża było przyczyną wczorajszej porażki- jeżeli takie coś miało w ogóle miejsce. Czarni trafiali z każdej prawie pozycji, byli skoncentrowani na maksa, a Turów możliwe, że miał w głowie osiągnięcie celu minimum. Jedna wygrana była wkalkulowana, a my bardziej przegraliśmy pierwszy mecz niż ten wczorajszy. Powinno być 2:0 a teraz 3:1. 2:2 jest wypadkową tej pierwszej, nieszczęsnej porażki.

Teraz trzeba wybić Czarym ich atut- czyli rzuty z dystansu i narzucić swój styl- obronę, szybki atak, kontry i szybki powrót do obrony.

Tytuł:
pismak
pismak

hakunamakata pisze:
Nie wymagajmy od zawodników, życia jak w klasztorze. Nie sądzę aby 2-3 piwa na głowę a może i wizyta w tamtejszym burdelu i spuszczenie z krzyża było przyczyną wczorajszej porażki- jeżeli takie coś miało w ogóle miejsce.

po pierwsze primo - wystarczy wziac do reki jakakolwiek dobra ksiazke nt. biochemii i treningu wydolnosciowego by dowiedziec sie co to znaczy "2-3 piwka na glowe" dla zawodowego sportowca, ktory ma przed soba wazne zawody.

po drugie primo - "wizyta w burdelu i spuszczenie z krzyza", pomijajac aspekt higieniczno-moralny, to jak wystawienie akumulatora na dzialanie temperatury -30st. Nie wiem czy rozumiesz o czym pisze.... Jesli nie, poszukaj w necie informacji o wplywie seksu na energetyke organizmu sportowca przed zawodami. Tylko nie czytaj bzdur z "kolorowych" portali, tylko siegnij glebiej, do analiz fizjologow i psychologow. Otworza Ci sie oczy, ze to co dobre dla zwyklego czlowieka, niekoniecznie dziala pozytywnie dla sportowca.

Reasumujac, wczoraj na parkiecie w Slupsku widac bylo "pelen relaks" u naszych graczy... Brakowalo tylko cygar i koniaku...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Dyskusję na temat sobotniego wieczoru zawodników Turowa prowadzimy w sferze domysłów. Napisałem 2-3 piwa ale mogło byc tylko jedno. Poza tym na temat uprawiania seksu przed zawodami sportowymi nie ma pełnej zgody- jedni zalecaja inni nie zalecają. Opierasz się na książkowych definicjach a nie wiesz dokładnie czy balast i ciężar w worku u jednego czy drugiego zawodnika nie był na tyle duży, że wizyta w burdelu nie była koniecznością, pomijając aspekt moralno-etyczny.

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Dyskusję na temat sobotniego wieczoru zawodników Turowa prowadzimy w sferze domysłów.

Gwoli scislosci - JA W OGOLE NIE PROWADZE DYSKUSJI NT. ZAWODNIKOW TUROWA. W poprzednim poscie - w odpowiedzi na Twoje teorie - przedstawilem swoje stanowisko nt. roli alkoholu i seksu w zyciu sportowca. Tyle.

A ze nasi gracze wygladali na "obojetnych" wczoraj w meczu, to chyba powinno budzic u kazdego glebsze zastanowienie co do przyczyn tego stanu rzeczy... NA RAZIE nikt nikogo za reke nei zlapal. Czekamy - tak jak JARO28 napisal - na zdjecia naocznego swiadka ze Slupska czy raczej z Ustki....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

i co te zdjęcie/zdjęcia zmienią? Czy na ich podstawie będzie mozna wyciągnąć wnioski? Byli moze po treningu w Gryfii i wspólnie zasiedli do stołu, a potem poszli nad morze- mają alibi.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.