grengo pisze:
że zarząd złamał prawo, bo podjął uchwałę o nie organizowaniu VI MPKK nie będąc uprawnionym do podejmowania uchwał odwołujących imprezę tej rangi, tj. o niezastosowanie się do par.27 pkt 1 Statutu KK TUR.
W dniu dzisiejszym, po kolejnej rozmowie z Panem Bogdanem Walczakiem, otrzymałem informację, że po wnikliwej ocenie sytuacji i wysłuchaniu obydwu zainteresowanych stron przez niego samego źle została zinterpretowana sytuacja w jakiej zarząd KK TUR podjął uchwałę odwołującą organizację VI Mistrzostw Polski Klubów Kibica w Koszykówce.
W świetle nowych faktów:
1. uchwała zarządu
jest ważna;
2. głosowanie nad w/w uchwałą na zebraniu w dniu 03.11.2009 jest nieważne - o co od początku walczyłem, zgłaszając wobec tego głosowania wniosek o jego unieważnienie tuż po jego przeprowadzeniu, nie miałem natomiast zastrzeżeń co do samej uchwały, poza tym, że w ogóle taka uchwała została podjęta;
3. Wiedzę o nieprawidłowym podjęciu uchwały przez zarząd otrzymałem od Pana B.Walczaka przed zbadaniem przez niego sytuacji w sposób dogłębny i nie budzący żadnych wątpliwości.
Ja ze swej strony przepraszam za wprowadzenie w błąd opinii publicznej w związku z punktem 3.
Wobec zaistniałej sytuacji pragnę wyrazić swoje ubolewanie nad tym, że impreza, która łączyła kibiców różnych drużyn niestety się nie odbędzie, a nasz KK zostanie wystawiony na ogólnopolskie pośmiewisko, za które pełną odpowiedzialność ponosi zarząd w składzie:
Przewodniczący - Tomasz Urbaniak;
Vice Przewodniczący - Robert Bodurka;
Sekretarz - Aleksander Bem;
Skarbnik - Anna Matjasowicz;
Członkowie:
- Stanisław Spalik, Kamil Bremensztul i Grzegorz Bodurka.