Dzisiaj jest 11 lip 2025, 18:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mona-zgc pisze:
nicek pisze:
jaro28 pisze:
może cię w końcu szlag trafi

I będzie święty spokój...........

:D

:smt026

Tytuł:
rekrut
rekrut

gregor-85 pisze:
lukaszek nie spinaj sie tak bo ci kicha strzeli :] ciekawe czy jak TY bys gral zawodowo to tez bys pisał wszedzuie bzdury ze nie na pieniadze powinni patrzec itp, ryzykujac co sezon kontuzje, po których nie wiadomo jak sie moze potoczyc Twoja kariera.. najwiekszy znawca, najwierniejszy kibic, vademecum koszykarskie-lukaszek :smt044
wyznacz nam droge która mamy podązac...

guru <bije pokłony> :smt044

Tytuł:
rekrut
rekrut

Działacze PGE Turowa Zgorzelec ostro zabrali się do roboty. Wiele wskazuje na to, że już w ciągu najbliższych kilku dni znany będzie skład zespołu na kolejny sezon!

Jak informuje "Polska * Gazeta Wrocławska" niemal pewne jest, że swoje umowy z zespołem przedłużą Robert Witka oraz Iwo Kitzinger. Mówi się także o tym, że Zgorzelec mógłby wzmocnić Michał Chyliński, choć konkretów w tej sprawie brak. Jeśli chodzi o zawodników zagranicznych, Turów jest bliski pozyskania znanych z występów na polskich parkietach Donalda Copelanda (Polpharma) oraz Chrisa Danielsa (Kotwica).

W tym momencie nie jest jasna sytuacja Dragisy Drobnjaka, Marko Scekicia i Vjeko Petrovicia. Choć zawodnicy ci znajdują się na liście życzeń Filipovskiego, decyzje co do ich przyszłości podjęte zostaną później.

» Źródło wiadomości: POLSKA Gazeta Wrocławska

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Poniżej artykuł z dzisiejszej "Polski. Gazety Wrocławskiej":

Obrazek

Jeśli te spekulacje prasowe mają jakiś związek z rzeczywistością, to:
1) Dobrym ruchem wydaje się pozyskanie Chrisa Danielsa
2) Czy David i Thomas są dla nas już zupełnie "unavailable"?
3) Cieszy pozostanie Iwo i Witki
4) Czy Saso będzie jednak czekał na tego Jasona Richardsa, a jeśli nie to kto będzie 1 rozgrywajkiem?
5) Marin Han miał wieloletni kontrakt, a już po roku odchodzi?
6) Co z Szymańskim? Wg mnie chłopak powinien dostawać po kilka minut w meczu.

A w ogóle to chyba będzie jak już od pewnego czasu przewidywałem - nie będzie oficjalnych informacji o poszczególnych kontraktach, tylko raz, dwa razy "hurtowo" podana zostanie lista zakontraktowanych zawodników. Powodów takie praktyki byłoby zapewnie wiele, jednak głównie chyba chodzi o "prewencję" w stosunku do nadmuchiwanego przez agentów i zawodników "balonika". 8)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
4) Czy Saso będzie jednak czekał na tego Jasona Richardsa, a jeśli nie to kto będzie 1 rozgrywajkiem?

Ad.1.
Podpisane, Copeland blisko a z Hiszpanii bedzie wypozyczony Chylinski

Ad.2.
David do Moskwy powtarzam po raz n'ty a Thomasem interesi sie Hiszpania

Ad.3.
Potwierdzam

Ad.4.
Dwie "jedynki" to rowni gracze z Balkanow (najwiecej kosztowali)

Ad.5. i 6.
Nie wiem nic :/

Tyle wiem i tym sie z Wami dziele :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

yARO_81 pisze:
David do Moskwy powtarzam po raz n'ty a Thomasem interesi sie Hiszpania

Może powiesz do którego klubu z Moskwy bo zapewniam, że ani CSKA ani Dynamo po tego zawodnika się nie zgłosiły. Czyżby więc Chimki?

Hiszpania? masz na myśli jakiś klub, czy tylko takie bzdury na
poczekanie?
yARO_81 pisze:
Copeland blisko a z Hiszpanii bedzie wypozyczony Chylinski

Copeland na 90% jest w Turowie a Chylińskiego nie trudno ściągnąć już rok temu mówił, że chciałby spróbować w Polsce a włodarze Unicaji nie zrobią problemu z wypożyczeniem go do Zgorzelca.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:
Czyżby więc Chimki?

wiem tylko, ze moskwa.

Alex76 pisze:
Hiszpania? masz na myśli jakiś klub, czy tylko takie bzdury na
poczekanie?

powiem tyle, ze sam tego nie wymyslilem. moze jego manager kombini jak tu podniesc jego notowania. nie mam pojecia. tyle uslyszalem od sprawdzonego zrodla.

zastrzegam, ze to nie sa informacje 100% jak to w sezonie ogorasowym :] ale tez nie gdybam co moze byc i wogole. tyle uslyszalem i to powtarzam. jak sie sprawdzi to napiszemy, ze informacja sprawdzona :] ale Logana to ja bym chcial w Zgorzelcu :D

Tytuł:
pismak
pismak

Copelanda.Logan,Kelati ciekawie by to wygladalo ale D.L i T.K cieszko zatrzymac bedzie

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

o Loganie w Zgorzelcu mozna juz zapomniec, i nie zagra w zadnym klubie z Moskwy jak to usilnie po raz N'ty yARO_81 wmawia... a Kelati tez nie miał nic z hiszpanii,jakies kiepskie te twoje "sprawdzone zrodla"...

Tytuł:
gaduła
gaduła

nicek pisze:
jaro28 napisał/a:
może cię w końcu szlag trafi

I będzie święty spokój...........

Powoli już się to dzieje... 3 warny już są- jeszcze jeden, jeszcze jeden !!:)
paawlus pisze:

Dobry - szybki, dobry pod tablicami... jeżeli wypali z tym zawodnikiem... ale utkwiła mi w pamięci zachowanie Chrisa w meczu Polpak - Kotwica, puściły mu nerwy i ciosem wymierzał sprawiedliwość na parkiecie... Czy Saso czasami nie szuka odpowiedzi na Sowa i Gurovica? :P mecz Turów - Prokom w 5 kolejce...w dodatku na własnym parkiecie :) tak na poważnie mam nadzieję, że Burovica i Sowa nie zobaczymy już w PLK... Zawsze uważałem go za gwiazdora Danielsa (takie pozory stwarzał). Saso nie sprowadza takich do siebie, mam nadzieję, że ja to często bywa "pozory często mylą".
paawlus pisze:
.
Spokojnie... agenci pewnie ostro mieszają w głowach obu tych zawodników.. Jeżeli ani jeden nie dostanie się do NBA, a trenerem w Zgorzelcu został Saso oboje chcieli grać dla niego... nie ekscytujcie się tak tą Hiszpania i Rosją... poczekajmy... Odnośnie Kelatiego i Logana... gdzieś w Hiszpani, gdzieś w Moskwie...pisząc żartem, to Iwo, Witka, Copeland...mogą gdzieś podpisać w Zgorzelcu...bo drugi Zgorzelec mamy na Wielkopolsce...
paawlus pisze:

Jeszcze nie podpisali...bynajmniej nie ma oficjalnej informacji...
paawlus pisze:
Niech nie czeka... Ale, ze Saso chcial młodego :smt026 Amerykanina prosto po NCAA :-? Saso raczej nie był zwolennikiem ściągania takich zawodników. Wolał z Europejskich klubów kogoś ściągnąć.
paawlus pisze:
Podpisywał za czasów A. Krygiera... Może nowemu prezesowi coś się nie spodobało... Może Saso go nie chce?? nie wiadomo...
paawlus pisze:
Tylko kiedy te minuty? Druga kwarta raczej dla Bochno, Strzeleckiego i Jarmakowicza.. Szymański co najwyżej może przejdzie okres przygotowawczy z Saso. Szymański raczej "odpada" ze względu na brak udziału podczas porannych treningów (szkoła)...
yARO_81 pisze:
Ad.4.
Dwie "jedynki" to rowni gracze z Balkanow (najwiecej kosztowali)
Może więcej konkretów?gdzie grali, a może nazwiska znasz :D?
Alex76 pisze:
Copeland na 90% jest w Turowie
Ojjj i co?? Gdzie się podziali Ci przeciwnicy jak pisałem jako jeden z pierwszych o Copelandzie ;)? Jednak moje źródła też są dobre :))))))...

Ostatnio zmieniony 30 cze 2008, 14:33 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

PrzecPolitWSpor pisze:
paawlus napisał/a:
Tylko kiedy te minuty? Druga kwarta raczej dla Bochno, Strzeleckiego i Jarmakowicza.. Szymański co najwyżej może przejdzie okres przygotowawczy z Saso. Szymański raczej "odpada" ze względu na brak udziału podczas porannych treningów (szkoła)...

Strzeleckiego i Jarmakowicza to wez sobie do swojej druzyny i wystartujcie w zgorzeleckiej lidze koszykowki amatorow. Zglos sie z nimi do Pani Kosickiej. Tam ich miejsce.
Szymanski jest od nich 5 razy lepszy i to on powinien grac razem z Bartkiem Bochno ta 2 kwarte.

pytanie za 100pkt - CZY KTOS WIE KTO NOSI KOSZULKE TRENINGOWA TUROWA Z NAPISEM NA PLECACH "JASON"???? To jakis nasz junior? pytam powaznie.

Tytuł:
gaduła
gaduła

krzywuss pisze:
Strzeleckiego i Jarmakowicza to wez sobie do swojej druzyny i wystartujcie w zgorzeleckiej lidze koszykowki amatorow. Zglos sie z nimi do Pani Kosickiej. Tam ich miejsce.
Szymanski jest od nich 5 razy lepszy i to on powinien grac razem z Bartkiem Bochno ta 2 kwarte.
Nie skomentuje... 5 razy lepszy?? jak możesz porównywać Szymańskiego do Jarmakowicz czy Strzeleckiego jak Sebastian to pozycja 1/2, a dwójka pozostałych 4/5... Po co się tak napinasz?? (Mam nadzieję, że nie przejmiesz schedy po lukaszku. Do wcześniejszych Twoich postów nic nie miałem... heh teraz poleciałeś ostro po bandzie ;)...)
Wystarczyło przyjść i popatrzeć jak grali w III lidze wcale ich miejsce nie jest w zgorzeleckiej lidze amatorów!!
krzywuss pisze:
pytanie za 100pkt - CZY KTOS WIE KTO NOSI KOSZULKE TRENINGOWA TUROWA Z NAPISEM NA PLECACH "JASON"???? To jakis nasz junior? pytam powaznie.
Może to replika? A napis na niej, to zupełny przypadek...

Tytuł:
pismak
pismak

nie napinam sie (cokolwiek to znaczy), tylko oceniam umiejetnosci i psychike tych mlodych graczy. A pozycje na ktorych graja nie maja tu zadnego znaczenia. Nie widze zwiazku miedzy pozycja na boisku a kryterium oceny umiejetnosci. Zupelen przesuniecie kategorialne.

a co do tej koszulki , a raczej chlopaka w tej koszulce..... to pytam dlatego, ze w sobote na boisku na stadionie widzialem jednego czlowieka w takiej koszulce, nie zadnej replice, podrobce, tylko oryginalnej koszulce treningowej Turowa z napisem JASON na plecach. Nie wiem czy jest jakis junior u nas o takim nazwisku, byc moze to rzeczywiscie jakis przypadkowy trop, ale ten chlopak naprawde robil na boisku niezle wrazenie, a na roznych forach cos tam pisza o niejakim Jasonie Richardsie w kontekscie Turowa....

Ciekawe to jest tym bardziej, ze ten chlopak byl bialy i bardzo podobny do "tego Jasona Richardsa" ktorego mozna obejrzec sobie w necie (do "oryginalu") :)

http://www.doubleazone.com/images/jasonrichards.jpg

wiem, ze to wszystko dziwne, moze zbyt kosmiczne , zeby bylo prawdziwe, ale opisuje to co widzialem :) I ponawiam pytanie - czy ktos zna czlowieka z taka koszulka? :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cieszy pozostanie Witki i Iwo (skakał skakał ale mama na swoim postawiła..kontrolny strzał w tył głowy i do pionu :smt082 ..
Copeland jako 2 rozgrywający mam nadzieję..lub na pozycję 2..Z Danielesem ponoć sprawa już klepnięta..moim zdaniem walczak...dobry ruch..Mam nadzieję że dorzucą te drobne dla Dragisy i Marko i zostaną...co do Vjeko..nic nie ujmując..świetny zawodnik ale 2 sezony temu...po kontuzji..nie ten sam człowiek...nie walczyć o niego...niech idzie gdzieś pograć...z Chylińskim...ciekawy ruch ale chyba warunku o juniorze nie spełnia..mimo wszystko in plus..
Czemu piszecie, że Logan w Moskwie..to już nie w Kijowie??...
A teraz ponieważ Łukaszka mamy z dyńki..to sobie ulżę... ..Czechy..Sokolovski..Rancik...Sokolovski..Rancik...
Mam nadzieję, ze chociaż jeden z nich :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Sa dwa kontrakty, ale poczekajcie do jutra na info (ja sie nie wygadam kto) :)

Ktos zostaje, ktos przychodzi ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.