Dzisiaj jest 21 cze 2025, 20:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ja nie lubie urlepa ale jezeli przyszedl do zgorzelca to i tak bede mu kibicowal i liczyl ze bedzie walczyl o najwyzsze cele bez zadnego hazardu,
najpier urlep powinien znalezc odpowiednich graczy takich jak kikowski i danesi a nie jakiegos hanasa co wystarczy przecietny obronca aby on rzucil ponizej 5 pkt.!

Tytuł:
rekrut
rekrut

trzeba się cieszyc ze nam jeszcze Radzia Hyzego nie wcisneli :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

szef pisze:
trzeba się cieszyc ze nam jeszcze Radzia Hyzego nie wcisneli

heh jeszcze nic nie widomo bo na sport.pl napisali ze w turowie maja byc zawodnicy ze slaska wiec jeszcze nic nie wiadomo oby nie!

Tytuł:
pismak
pismak

teraz tez bedziemy krzyczec siadaj na du** ... :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

raczej nie przeciez on jest tera jednym z nas musimy uszanowac to nawet jezeli w glebi duszy jest naszym wrogiem to na meczach powinnien zostac naszym przyjacielem

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

NoBody pisze:

Hehe ciekawe jakby zareagował :lol:

Z tego co wiem to Danesi ma podpisać kontrakt już niedługo. Chłopak naprawde ma predyspozycje i umiejętności do gry w 2 i 3 kwarcie a być może i nawet więcej! O kondycje nie ma sie co bać, koszykówka nawet w NCAA II jest bardziej fizyczna i atletyczna niż u nas...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

to bardzo dobrze jak danesi podpisze wlasnie tacy polacy sa najcenniejsci

Tytuł:
pismak
pismak

michaelos pisze:
Z tego co wiem to Danesi ma podpisać kontrakt już niedługo. Chłopak naprawde ma predyspozycje i umiejętności do gry w 2 i 3 kwarcie a być może i nawet więcej! O kondycje nie ma sie co bać, koszykówka nawet w NCAA II jest bardziej fizyczna i atletyczna niż u nas.

niewiadomo jeszcze jakie beda te przepisy czy polak + 2 i 3 kw junior czy + drugi polak ale i tak sie przyda:) kiedys na jakims portalu znalazlem filmik z jego zagraniami http://www.youtube.com/watch?v=buIjFOHfBSc

Tytuł:
gaduła
gaduła

jaro28 pisze:
pauldim pisze:
PGE Turów Wrocław

Chciałoby się powiedzieć A nie mówiłem...Krzywusss Pawluss...co Wy Panowie na to?

Nie wielu w to wierzyło. Ja się zaliczałem do tych co wierzą... Źle to wszystko wygląda, nawet z samych przymiarek. Lizak ma wtyki i wie co się dzieje w takich klubach, szczególnie na Dolnym Śląsku, więc nawet jeżeli, to plotka (z zawodnikami i trenerem Śląska - OBY), to w Turowie musiał być "wałkowany" taki temat...

W przyszłym sezonie z Urlepem i tak będziemy poza podium... 2 przyczyny:
1. Sędziowie nie lubią Urlepa
2. Władza przestała lubić Urlepa za te kombinowanie w Kwidzynie

Te 2 rzeczy w wielkiej mierze przyczynią się, że w PLK będziemy poza najlepszą trójką w przyszłym sezonie.
Dlatego może w EuroCup się przyłoży Urlep, ale sam nie wierzę w to co piszę... Urlep jak ktoś wspomniał w PLK już jest łatwy do rozszyfrowania. Jeżeli będzie miał schematycznych zawodników, to szybko inni trenerzy ich powstrzymają. W Kwidzynie miał większe pole do popisu, bo tam mimo, że była drużyna, to i było trochę szaleństwa, a szaleństwo nieraz wynagradzane jest sukcesami w koszykówce.

Demetric Bennett - to 2 Kelati? Panowie... To conajmniej 2 półki niższy zawodnik. Porównując DB można z Kelatim z 1 sezonu gry w Turowie... Znacznie lepiej Thomas wyglądał. Nawet z tym swoim kiepskim początkiem. W miarę czasu TK się rozkręcił i doświadczenie, które zdobył było widać z meczu na mecz. Po prostu wielkie odbudowanie zawodnika. DB w Czarnych od początku grał w kratkę... Jeden mecz dobry, kolejny słabszy... Pokażcie mi mecze , w których Kelati grał w kratkę i ile ich było- tylko patrząc na I sezon... Czekam na te mecze w kratkę TK, które mi przypomnicie... Doczytałem, że Kelati w I sezonie słaby w obronie? Hehe - dla mnie brak słów na takie Wasze spostrzeżenia.

Podstawa, to walczyć o Edneya. Edney u każdego trenera się odnajdzie.
Odnalazł się w 'taktyce Turkiewicza', to u innych bez najmniejszego problemu uczyni to samo :D:D We wszystkich nazwiskach, które się przewijają nie widzę prawdziwego rozgrywającego. Może Edney dogadany już - marzenia się spełniają, ale o takich w Turowie już chyba czas zapomnieć...

Chanas, Skibniewski - jeżeli trafią, to reszta drużyn może odgryzać się spokojnie pisząć PGE Turów Wrocław, bądź PGE Śląsk, itd... Dlaczego w Turowie chcą zrobić przechowalnię dla Śląska... Gdynia i tak ma mistrza, bo Prokom sponsoruje PZKosz, więc nawet ulga za przechowywanie GWIAZD WROCŁAWIA ze stron władz PLK nic nie pomoże ....

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
pauldim pisze:
PGE Turów Wrocław

Chciałoby się powiedzieć A nie mówiłem...Krzywusss Pawluss...co Wy Panowie na to?

Z pewnością lepiej ode mnie wiesz kto pociągał, a szczególnie teraz pociąga za sznurki w naszym klubie... to że zatrudniamy Urlepa i zawodników kojarzonych z Wrocławiem, wynika z kilku przyczyn - jedną sąnasze mecze EuroCup W "orbicie" oraz chęć zaistnienia PGE w świadomości Dolnoślązaków i wrocławian. Inne przyczyny mogą, ale nie muszą istnieć obok tych podanych. Powiem tak - to są decyzje polityczne, biznesowe i tym podobne. Małe grono wie naprawdę o co w tym chodzi. Ja, jak zawsze, to wszystko obserwuję, a z 2 strony cieszę się, że (przy tej obecnej bryndzy) nadal jesteśmy, jakby nie było, na topie polskiego kosza. Bez hurraoptymizmu, ale z docenieniem.

NoBody pisze:

Jeśli podpisze - to będzie nasz człowiek. Facet jest impulsywny i poświęca się dla swoich klubów - a że wielu z nas jest podobna, a on był po 2 stronie barykady ;) Z nim będzie podobna sytuacja jak wtedy, gdy Jagodnik przychodził do Anwilu "Witamy! Pamiętamy!" :)

Z tefo wszystkiego nie podoba mi się w zasadzie 1 rzecz: zatrudnienie Chanasa i Skiby. Totalna pomyłka.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
Demetric Bennett - to 2 Kelati? Panowie... To conajmniej 2 półki niższy zawodnik. Porównując DB można z Kelatim z 1 sezonu gry w Turowie... Znacznie lepiej Thomas wyglądał. Nawet z tym swoim kiepskim początkiem. W miarę czasu TK się rozkręcił i doświadczenie, które zdobył było widać z meczu na mecz. Po prostu wielkie odbudowanie zawodnika. DB w Czarnych od początku grał w kratkę... Jeden mecz dobry, kolejny słabszy... Pokażcie mi mecze , w których Kelati grał w kratkę i ile ich było- tylko patrząc na I sezon... Czekam na te mecze w kratkę TK, które mi przypomnicie... Doczytałem, że Kelati w I sezonie słaby w obronie? Hehe - dla mnie brak słów na takie Wasze spostrzeżenia.

No wkońcu ktoś także to zauważył... ;]

Co do Edneya to podobno sam by chciał zostać. Z chęcią bym go oglądał w naszej drużynie. Może wpłynie na Urlepa? Może ten nie odpuści pucharów? Prezes móił zę chcemy tam walczyć ale mówił o 4 wysokiej kalsy obcokrajwcach i o polakach z najwyższej półki... Tymczasem mamy Chanasa! Brawo! :roll:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Będąc na zakupach w galerii Słowiańskiej usłyszałam rozmowę dwóch obcokrajowców z której wynikało (jak dobrze przetłumaczyłam), że Edney zostaje w Turowie... no ale to tylko zasłyszana informacja więc nie mam żadnej pewności czy jest to prawdą ;) Ogólnie coś gadali o Turowie ale nie wiem dokładnie co bo jakieś dziecko się darło i nie dosłyszałam :/

(Nie podsłuchiwałam... samo doleciało :P)

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzeciwPolitWSporc - spałeś do tej pory? co do Ślaska..

cytat za Sportowymi Faktami (zwracam uwagę na cytat o Bennecie)

Na pewno w przygranicznym zespole zabraknie miejsca dla Marcina Stefańskiego. Z kolei pod uwagę brani są, lub byli, Krzysztof Szubarga (NIEAKTUALNE!! ANWIL!!) (12,3 punktu, 3,5 zbiórki i 4,5 asysty w Atlasie Ostrów Wlkp.), Robert Skibniewski (6,4 punktu i 5,1 asysty w czeskim BK Projestov), Kamil Chanas (10,8 punktu w Victorii Górniku Wałbrzych), Paweł Leończyk (6 punktów i 3,6 zbiórki w Enerdze Czarnych Słupsk) i Paweł Kikowski (12,6 punktu, 2,1 zbiórki i 2,5 asysty w Kotwicy Kołobrzeg). Wiele wskazuje, iż ten ostatni trafi właśnie do PGE Turowa, bowiem, jak twierdzi sam zainteresowany, najprawdopodobniej kolejny sezon spędzi w Polsce.

Niewiele wiadomo natomiast o zagranicznych graczach. Włodarze zgorzeleckiego klubu nie kryją zainteresowania Demetriciem Bennettem, który poprzedni sezon spędził w Enerdze Czarnych Słupsk (przeciętnie 13,8 punktu, 4,3 zbiórki i 2,5 asysty co mecz). Zawodnik jest porównywany, przez Pawła Turkiewicza, do Thomasa Kelatiego, który przez dwa lata reprezentował barwy PGE Turowa i był jedną z gwiazd ligi, a poprzedni sezon spędził w euroligowej Unicaji Malaga. Kluczowe pozycje, które mają zostać obsadzone zawodników z zagranicy to rozgrywający i środkowy. Amerykanie najprawdopodobniej trafią do Zgorzelca prosto z Ligi Letniej NBA. Nieoficjalnie mówi się także o zainteresowaniu dalszą współpracą z Dragisą Drobnjakiem i Chrisem Danielsem.

Tytuł:
gaduła
gaduła

jojo pisze:
PrzeciwPolitWSporc - spałeś do tej pory? co do Ślaska..
Co Cię interesuje kwestia spania? Nawet mogłem zapaść w letni sen... Co do Śląska... dawno w tym temacie byłem poinformowany i pisałem nieraz ścierając klawiaturę z Wami na forum, że to tak może wyglądać, ale nie przyjmował nikt z was tego do wiadomośći, ale łudzę się wciąż nadzieją, że nie przywitamy tutaj nawet Wójcika!...
Hehe słuchanie opinii Turkiewicza, że DB, to drugi Kelati - dobre :D:D Tylko za przeproszeniem on gówno wiedział o Kelatim! Bo Kelati był ściągniety przez Saso, a 'Turek' w ogóle pojęcia nie miał kto to jest Kelati, dopiero poznał go jak się rozwinął u Saso! Powodzenia w opieraniu się na słowach Turkiewicza :D ... Krzyczeliście na niego w PO, a teraz czytacie i opieracie się na jego opinii odnośnie zawodników... ŻENADA

Jojo - może tak piszesz, bo bezsenność Ci doskiwera ;p?

Tytuł:
pismak
pismak

w tej chwili tylko maly fragment komentarza nt gry Fietisowa w Slasku pod rzadami Urlepa (zrodlo: http://3sekundy.blogspot.com/ )

Cytuj:
Trzecim trenerem okazał się Słoweniec Andrej Urlep, który - wydaje się - cieszyć się powodzeniem może tylko w Polsce. Kiedy na początku grudnia Andriej-gracz zachorował na grypę i już drugi miesiąc nie otrzymywał wynagrodzenia, bez entuzjazmu odnosił się do perspektywy kolejnego sezonu spędzonego w roli siostry miłosierdzia. Zdobył sobie ogromnego wroga w osobie Andreja-trenera, który z początku zrezygnował z usług świetnego skrzydłowego (co przyniosło porażkę z zespołem o budżecie niższym niż kontrakt Fieti), a potem postanowił polepszyć jego formę psychiczno-fizyczną... czterema treningami jednego dnia. To byłoby zbyt wiele dla każdego

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.