jaro28 pisze:
pauldim pisze:
PGE Turów Wrocław
Chciałoby się powiedzieć A nie mówiłem...Krzywusss Pawluss...co Wy Panowie na to?
Nie wielu w to wierzyło. Ja się zaliczałem do tych co wierzą... Źle to wszystko wygląda, nawet z samych przymiarek. Lizak ma wtyki i wie co się dzieje w takich klubach, szczególnie na Dolnym Śląsku, więc nawet jeżeli, to plotka (z zawodnikami i trenerem Śląska - OBY), to w Turowie musiał być "wałkowany" taki temat...
W przyszłym sezonie z Urlepem i tak będziemy poza podium... 2 przyczyny:
1. Sędziowie nie lubią Urlepa
2. Władza przestała lubić Urlepa za te kombinowanie w Kwidzynie
Te 2 rzeczy w wielkiej mierze przyczynią się, że w PLK będziemy poza najlepszą trójką w przyszłym sezonie.
Dlatego może w EuroCup się przyłoży Urlep, ale sam nie wierzę w to co piszę... Urlep jak ktoś wspomniał w PLK już jest łatwy do rozszyfrowania. Jeżeli będzie miał schematycznych zawodników, to szybko inni trenerzy ich powstrzymają. W Kwidzynie miał większe pole do popisu, bo tam mimo, że była drużyna, to i było trochę szaleństwa, a szaleństwo nieraz wynagradzane jest sukcesami w koszykówce.
Demetric Bennett - to 2 Kelati? Panowie... To conajmniej 2 półki niższy zawodnik. Porównując DB można z Kelatim z 1 sezonu gry w Turowie... Znacznie lepiej Thomas wyglądał. Nawet z tym swoim kiepskim początkiem. W miarę czasu TK się rozkręcił i doświadczenie, które zdobył było widać z meczu na mecz. Po prostu wielkie odbudowanie zawodnika. DB w Czarnych od początku grał w kratkę... Jeden mecz dobry, kolejny słabszy... Pokażcie mi mecze , w których Kelati grał w kratkę i ile ich było- tylko patrząc na I sezon... Czekam na te mecze w kratkę TK, które mi przypomnicie... Doczytałem, że Kelati w I sezonie słaby w obronie? Hehe - dla mnie brak słów na takie Wasze spostrzeżenia.
Podstawa, to walczyć o Edneya. Edney u każdego trenera się odnajdzie.
Odnalazł się w 'taktyce Turkiewicza', to u innych bez najmniejszego problemu uczyni to samo

:D We wszystkich nazwiskach, które się przewijają nie widzę prawdziwego rozgrywającego. Może Edney dogadany już - marzenia się spełniają, ale o takich w Turowie już chyba czas zapomnieć...
Chanas, Skibniewski - jeżeli trafią, to reszta drużyn może odgryzać się spokojnie pisząć PGE Turów Wrocław, bądź PGE Śląsk, itd... Dlaczego w Turowie chcą zrobić przechowalnię dla Śląska... Gdynia i tak ma mistrza, bo Prokom sponsoruje PZKosz, więc nawet ulga za przechowywanie GWIAZD WROCŁAWIA ze stron władz PLK nic nie pomoże ....