Witam
Widzę , że gorąco tu u was na forum ... czytam z zaciekawieniem. Savage i Agassi już sie wypowiedzieli więc teraz czas na mnie. Nie wypowiadam się w imieniu wszytskich kibiców z Sopotu tylko w moim własnym. Jedni z was znają mnie lepiej

inni gorzej , niektórzy wcale , ale żadko otwieram paszcze jeśli sprawa jest nie warta tego. A teraz do rzeczy ... więc jeśli rzeczywiście MPKK nie odbędą się w Zgorzelcu będzie to wielką szkodą zarówno dla całego tunieju jak i kibiców i osób uczestniczących w całej tej imprezie. Nie jest to jak napisał nowy prezes KK tur kilkanaście osób , tylko jest to rzesza kibiców z całej Polski która żyję tym sportem. Jedyna okazja w roku do spotkania się w takiej grupie i naprawde dobrej zabawy na kulturalnym poziomie

Od początku istnienia Mistrzostw tradycją jest,że Mistrz organizuję kolejny Turniej, ale nikogo do tego nie zmusimy. Jednak jestem przekonany, że są osoby chętne w Zgorzelcu nie tylko wśród kibiców do organizacji tego turnieju. Przede wszystkim stanowczo nie zgodze się z tym, że ta impreza w żaden sposób nie promuje samego Zgorzelca ... Kompletna bzdura... Większość z tych ludzi z innych drużyn pewnie była w Zgorzelcu pierwszy raz i na pewno mają z miastem miłe wspomnienia. Większość z nas też zostawiła w tym mieście podczas tych mistrzostw sporo pieniędzy ... wiadomo jedni mniej inni więcej, ale na pewno Grill Bar ( pozdrawiam szefową zza lady, do zobaczenia wkrótce

) jak i sklepy z ... wiadomo, były całkiem zadowolone tak więc do miasta na pewno też jakieś pieniążki wpłynęły. Powiedzmy sobie jednak szczerze ... jeśli ktoś organizuję takie Mistrzostwa i myśli tylko o zysku materialnym .... bardzo przepraszam ale to chyba nie jest tego ideą , tak więc teraz nawet jakby osoby z obecnego zarządu KK chciały się za to zabrać naprawdę mocno bym się zastanawiał nad sensem przyjazdu.
Panie Tomczan czy uważasz , że Ci wszyscy ludzie z Ostrowa , Tarnowa , Sopotu/Trójmiasta , Kołobrzegu , Inowrocławia , Koszalina , Słupska i Wrocławia a także ze Zgorzelca i innych miast w Polsce przejeżdżają setki kilometrów na tą imprezę tylko po to żeby się za darmo nawpieprzać i napić na imprezie integracyjnej ? Troszkę niech pan się zastanowi co pisze bo obraża pan niektórych ludzi , którzy po zakończeniu jednych Mistrzostw nie mogą się doczekać spotkania w tym samym gronie na następnych. Poprostu wydaję mi się , że nigdy pan nie uczestniczył w tym świecie kibiców i nie wie co ono dla wielu z nas oznacza ... a i nigdy z tego co wiem nie była to impreza zamknięta ... nie było sprawdzanych identyfikatorów czy sprzedawanych biletów , żeby było można się we wspólnym gronie pobawić ... Żal czytać niektóre wpisy ... ja jestem daleki od tego żeby zmuszać was do organizacji ... ale trzeba napisać prawdę i chociaż podjąć próbę , że jeśli nie zarząd to może rzeczywiście przekazać to osobą które maja na to czas i ochotę , aby podtrzymać tradycję Mistrzostw ... a jeśli tak się nie stanie to ogłosić jasno i klarownie, żeby może jakaś inna ekipa z innego miasta podołała z organizacją ... ale przekazanie organizacji innemu miastu i innemu KK też trzeba umieć zrobić , jak człowiek a nie napisać oświadczenie, że się nie organizuję bo ... nie.
Kończąc chcę jeszcze podziękować poprzednim organizatorom, nie pisze tego po to żeby teraz oni się szczycili , że wszyscy ich zachwalali , ale poporstu nie miałem okazji tego zrobić po Mistrzostwach ... zresztą pobyt na samych mistrzostwach tez nam się przedłużył i z Wojtasem wracaliśmy przebojową drogą do domu

w każdym razie naprawdę , poprzednie mistrzostwa to była klasa sama dla siebie , tak samo zresztą jak i w Ostrowie , ale te ostatnie , zawsze najbardziej zapadają w pamięci , wiele niezapomnianych chwil i fantastyczna atmosfera, wszytsko dopięte na ostatni guzik i pełna integracja, oraz ludzie którzy tworzą tą atmosferę ... oby w tym roku było tak samo ... może w Zgorzelcu , a jeśli nie to na pewno w jakimś innym mieście , ważne żeby ekipy stawiły się zwarte i gotowe na dobrą zabawę ...

Pozdro dla wszystkich znajomych ze Zgola no i oczywiście wszystkich kibiców z Ostrowa , Tarnowa , Koszalina, Kołobrzegu i Inowrocławia (szczególnie tych których z meczu ostatnio do Bydgoszczy podwoziliśmy ) oraz z innych miast w Polsce ... może w tym roku będzie jeszcze więcej drużyn i dołączą do nas tak wyczekiwani co roku kibice z Włocławka
Zakończę wesołym HEJ TREFL !!! z przytupem