Dzisiaj jest 20 cze 2025, 21:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1881 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 126  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
-Doposażenie KK (z którego śmieją się tu wszyscy oprócz jednego pańskiego klakiera)

Czy mowa tu o mnie??
Jesli tak zwaz na slowa kolego mily.
Gdybys czytal forum znal bys moja postawe i poczol niesmak swoich slow :lol: :lol:

Czolem

P.S KIBICE WIDZIMY SIE NA ORBICIE

Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, 10:27 przez Avaddon18, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

W Zgorzelcu wycofują się z organizacji mistrzostw kibiców

Od kilku lat fani męskiej koszykówki z kraju spotykają się razem i rywalizują w Mistrzostwach Polski Klubów Kibica. Możliwe, że w przyszłym roku tej imprezy zabraknie.
Turniej powinni zorganizować tegoroczni mistrzowie, czyli Klub Kibica Tur Zgorzelec, którzy tytuł wywalczyli na imprezie we własnej hali. Jego nowe władze postanowiły jednak wycofać się z tego przedsięwzięcia. - Podyktowane to było przede wszystkim dbałością o interesy Członków K.K., jak również względami ekonomicznymi - czytamy w piśmie zgorzeleckich kibiców. Koszt organizacji takiej imprezy, która trwa 2-3 dni to suma rzędu 20-30 tysięcy złotych.

Rozegranie VI MPKK, które powinny odbyć się w połowie 2010 roku stanęło więc pod dużym znakiem zapytania. Czy ktoś inny podejmie się organizacji tej imprezy, tego na razie nie wiadomo. Dotychczas fani basketu oprócz Zgorzelca spotykali się jeszcze w Koszalinie i Ostrowie Wielkopolskim. Za każdym razem turnieje cieszyły się dużym zainteresowaniem ze strony uczestników i były doskonałą okazją do integracji fanów z krajowych ośrodków. Szkoda by było, aby tradycja ta została zaniechana.

ŹRÓDŁO http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... w-kibicow/

Już całą polska wie !!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wiecie co jak czytam to oświadczenie, to tak samo jakby prezes Turowa Zgorzelec przed następnym sezonem powiedział:

Nie wystartuje drużyna, bo kosztuje to 4mln $ (załóżmy), a SSA nie ma takich środków.

Oczywiście kurde, że nie ma, bo środki pozyskuje się od sponsorów, a żeby je pozyskać trzeba ruszyć tyłek ->TYLE.

Nikt nie każe, ba! Nie oczekuje, że KK Tur zfinansuje mistrzostwa, ale może warto byłoby z Panem Bajdą podyskutować konkretnie: JAK zorganizował Mistrzostwa, Jak pozyskał pieniądze od sponsorów i w oparciu o jego doświadczenie podjąć próbę organizacji.

Trzeba chcieć...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Kibic z Tarnowa pisze:
Wiecie co jak czytam to oświadczenie, to tak samo jakby prezes Turowa Zgorzelec przed następnym sezonem powiedział:

Nie wystartuje drużyna, bo kosztuje to 4mln $ (załóżmy), a SSA nie ma takich środków.

Haha ;] Dokładnie tak samo myślę , to są po prostu lenie którym sie nie chce nawet spróbować zorganizować mistrzostw .

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Kibic z Tarnowa pisze:
Nikt nie każe, ba! Nie oczekuje, że KK Tur zfinansuje mistrzostwa, ale może warto byłoby z Panem Bajdą podyskutować konkretnie: JAK zorganizował Mistrzostwa, Jak pozyskał pieniądze od sponsorów i w oparciu o jego doświadczenie podjąć próbę organizacji.

Dzięki Savagge za miłe słowa i docenienie tego, z czego nasi następcy nie chcą skorzystać, ja byłem tylko Przewodniczącym Komitetu Organizacyjnego, który liczył więcej osób, a ogólnie zaangażowanych w organizację było 33 osoby, które poświęciły swój czas i chęci na to przedsięwzięcie, które nie odbyłoby się oczywiście gdyby nie wielu sponsorów wymienianych przeze mnie wielokrotnie również na tym forum.

Cytuj:
Trzeba chcieć...

I to jest kwintesencja całego problemu, a wystarczyło tak niewiele...i gdyby vice od razu nie poczuł się taki wielki w swej małości, to może MPKK doszłyby do skutku po rzeczowej rozmowie, ale oni woleli przyjąć zasadę NIE, bo NIE.

Tomek dziwi mnie to, że użyczyłeś swojego nazwiska do załatwienia zadry dwóch braci, która od dawna uwierała ich w du.ska.
Zapytaj o obiad, a dowiesz się prawdy...

Tytuł:
pismak
pismak

Ja wam powiem tak: spokojnie.

zarządu już nie przekonamy, bo skoro mieli "jaja", zeby sie wycofać, to nie wrócą.
a MY, czyli kibice którzy pokochali MPKK i chcą się na nich bawić, jakoś dojdziemy do porozumienia :)

P.S. Mam prośbę do przyszłego organizatora MPKK, nie zapraszajcie reprezentacji Klubu Kibica TUR. Dziękuję.

Tytuł:
rekrut
rekrut

A ja proponuję zwołać komisję, która zbada, czy tutaj nie ma jakieś spisku? :lol: Skoro chcą zniszczyć drużynę poprzez poszczególne osoby (niekoniecznie tylko z górnego szczebla) to i może poprzez klub kibica chcą nas zniszczyć? 8)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Straszne trzeba mieć "JAJA" żeby powiedzieć NIE bo NIE :/

Faktycznie...

W gestii obecnego Zarządu leży organizacja, lub też jakakolwiek troska o podtrzymanie tradycji MPKK, np. poprzez odezwę do pozostałych KK z prośbą o przejęcie organizacji Mistrzostw.

Skoro nei stać ich na jakąkolwiek własną inicjatywę, bądź też sprawa ta (i tu widzę sęk) ich przerasta.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam :)

Widzę , że gorąco tu u was na forum ... czytam z zaciekawieniem. Savage i Agassi już sie wypowiedzieli więc teraz czas na mnie. Nie wypowiadam się w imieniu wszytskich kibiców z Sopotu tylko w moim własnym. Jedni z was znają mnie lepiej :) inni gorzej , niektórzy wcale , ale żadko otwieram paszcze jeśli sprawa jest nie warta tego. A teraz do rzeczy ... więc jeśli rzeczywiście MPKK nie odbędą się w Zgorzelcu będzie to wielką szkodą zarówno dla całego tunieju jak i kibiców i osób uczestniczących w całej tej imprezie. Nie jest to jak napisał nowy prezes KK tur kilkanaście osób , tylko jest to rzesza kibiców z całej Polski która żyję tym sportem. Jedyna okazja w roku do spotkania się w takiej grupie i naprawde dobrej zabawy na kulturalnym poziomie :twisted: Od początku istnienia Mistrzostw tradycją jest,że Mistrz organizuję kolejny Turniej, ale nikogo do tego nie zmusimy. Jednak jestem przekonany, że są osoby chętne w Zgorzelcu nie tylko wśród kibiców do organizacji tego turnieju. Przede wszystkim stanowczo nie zgodze się z tym, że ta impreza w żaden sposób nie promuje samego Zgorzelca ... Kompletna bzdura... Większość z tych ludzi z innych drużyn pewnie była w Zgorzelcu pierwszy raz i na pewno mają z miastem miłe wspomnienia. Większość z nas też zostawiła w tym mieście podczas tych mistrzostw sporo pieniędzy ... wiadomo jedni mniej inni więcej, ale na pewno Grill Bar ( pozdrawiam szefową zza lady, do zobaczenia wkrótce 8) ) jak i sklepy z ... wiadomo, były całkiem zadowolone tak więc do miasta na pewno też jakieś pieniążki wpłynęły. Powiedzmy sobie jednak szczerze ... jeśli ktoś organizuję takie Mistrzostwa i myśli tylko o zysku materialnym .... bardzo przepraszam ale to chyba nie jest tego ideą , tak więc teraz nawet jakby osoby z obecnego zarządu KK chciały się za to zabrać naprawdę mocno bym się zastanawiał nad sensem przyjazdu.

Panie Tomczan czy uważasz , że Ci wszyscy ludzie z Ostrowa , Tarnowa , Sopotu/Trójmiasta , Kołobrzegu , Inowrocławia , Koszalina , Słupska i Wrocławia a także ze Zgorzelca i innych miast w Polsce przejeżdżają setki kilometrów na tą imprezę tylko po to żeby się za darmo nawpieprzać i napić na imprezie integracyjnej ? Troszkę niech pan się zastanowi co pisze bo obraża pan niektórych ludzi , którzy po zakończeniu jednych Mistrzostw nie mogą się doczekać spotkania w tym samym gronie na następnych. Poprostu wydaję mi się , że nigdy pan nie uczestniczył w tym świecie kibiców i nie wie co ono dla wielu z nas oznacza ... a i nigdy z tego co wiem nie była to impreza zamknięta ... nie było sprawdzanych identyfikatorów czy sprzedawanych biletów , żeby było można się we wspólnym gronie pobawić ... Żal czytać niektóre wpisy ... ja jestem daleki od tego żeby zmuszać was do organizacji ... ale trzeba napisać prawdę i chociaż podjąć próbę , że jeśli nie zarząd to może rzeczywiście przekazać to osobą które maja na to czas i ochotę , aby podtrzymać tradycję Mistrzostw ... a jeśli tak się nie stanie to ogłosić jasno i klarownie, żeby może jakaś inna ekipa z innego miasta podołała z organizacją ... ale przekazanie organizacji innemu miastu i innemu KK też trzeba umieć zrobić , jak człowiek a nie napisać oświadczenie, że się nie organizuję bo ... nie.

Kończąc chcę jeszcze podziękować poprzednim organizatorom, nie pisze tego po to żeby teraz oni się szczycili , że wszyscy ich zachwalali , ale poporstu nie miałem okazji tego zrobić po Mistrzostwach ... zresztą pobyt na samych mistrzostwach tez nam się przedłużył i z Wojtasem wracaliśmy przebojową drogą do domu :) w każdym razie naprawdę , poprzednie mistrzostwa to była klasa sama dla siebie , tak samo zresztą jak i w Ostrowie , ale te ostatnie , zawsze najbardziej zapadają w pamięci , wiele niezapomnianych chwil i fantastyczna atmosfera, wszytsko dopięte na ostatni guzik i pełna integracja, oraz ludzie którzy tworzą tą atmosferę ... oby w tym roku było tak samo ... może w Zgorzelcu , a jeśli nie to na pewno w jakimś innym mieście , ważne żeby ekipy stawiły się zwarte i gotowe na dobrą zabawę ... :) Pozdro dla wszystkich znajomych ze Zgola no i oczywiście wszystkich kibiców z Ostrowa , Tarnowa , Koszalina, Kołobrzegu i Inowrocławia (szczególnie tych których z meczu ostatnio do Bydgoszczy podwoziliśmy ) oraz z innych miast w Polsce ... może w tym roku będzie jeszcze więcej drużyn i dołączą do nas tak wyczekiwani co roku kibice z Włocławka ]:->

Zakończę wesołym HEJ TREFL !!! z przytupem :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tomczan pisze:
STAŁO SIĘ!!!
ZAPEŁNILIŚMY 260 MIEJSC W SEKTORZE C.
W SEKTORZE KLUBU KIBICA :smt026 :smt026 :smt026
Z CAŁYM ZARZĄDEM CHCĘ PODZIĘKOWAĆ CZŁONKOM KLUBU KIBICA, KTÓRZY JADĄ DOPINGOWAĆ NASZĄ DRUŻYNĘ MIMO OSTATNICH NIEPOWODZEŃ. :cry:
RÓWNIEŻ SKŁADAM SZEROKI UKŁON DO OSÓB SPOZA NASZYCH SZEREGÓW, KTÓRZY UTOŻSAMIAJĄ SIĘ CAŁYM SERCEM Z "TURÓW" ZGORZELEC.
MAM APEL DO WAS, KIBICÓW SPOZA KLUBU KIBICA. :lol:
ODDAJCIE CAŁE SWOJE :smt049 :smt049 :smt049 , CAŁE STRUNY GŁOSOWE, CAŁE SWOJE DŁONIE W TRWAJĄCYM NIEPRZERWANIE DOPINGU.
ZABIERZCIE ZE SOBĄ WSZYSTKO CO MA KOLOR CZARNO-ZIELONY, KOSZULKI,FLAGI, SPODNIE,CZAPKI, MAJTKI, :grin: ŁĄCZNIE Z CZARNO-ZIELONYM SERCEM.
POKAŻMY NASZYM KOSZYKARZOM, NASZEMU TRENEROWI, JAK DALEKO SIĘGAJĄ SERCA KIBICÓW "TUROWA"!!! :smt026 :smt026 :smt026
POKAŻMY IM, ŻE GRAJĄ U SIEBIE :lol: :smt026 :P
U SIEBIE W POLSCE!!!

POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WSZYSTKIM UDANEGO WYJAZDU

hura hura mam to rozumiec za pierwszy sukces nowego zarządu . Jeśli tak to jestem pod wrażeniem i to wielkim :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jordan#23 pisze:
Panie Tomczan czy uważasz , że Ci wszyscy ludzie z Ostrowa , Tarnowa , Sopotu/Trójmiasta , Kołobrzegu , Inowrocławia , Koszalina , Słupska i Wrocławia a także ze Zgorzelca i innych miast w Polsce przejeżdżają setki kilometrów na tą imprezę tylko po to żeby się za darmo nawpieprzać i napić na imprezie integracyjnej ? Troszkę niech pan się zastanowi co pisze bo obraża pan niektórych ludzi , którzy po zakończeniu jednych Mistrzostw nie mogą się doczekać spotkania w tym samym gronie na następnych. Poprostu wydaję mi się , że nigdy pan nie uczestniczył w tym świecie kibiców i nie wie co ono dla wielu z nas oznacza ... a i nigdy z tego co wiem nie była to impreza zamknięta ... nie było sprawdzanych identyfikatorów czy sprzedawanych biletów , żeby było można się we wspólnym gronie pobawić ... Żal czytać niektóre wpisy ... ja jestem daleki od tego żeby zmuszać was do organizacji ... ale trzeba napisać prawdę i chociaż podjąć próbę , że jeśli nie zarząd to może rzeczywiście przekazać to osobą które maja na to czas i ochotę , aby podtrzymać tradycję Mistrzostw ... a jeśli tak się nie stanie to ogłosić jasno i klarownie, żeby może jakaś inna ekipa z innego miasta podołała z organizacją ... ale przekazanie organizacji innemu miastu i innemu KK też trzeba umieć zrobić , jak człowiek a nie napisać oświadczenie, że się nie organizuję bo ... nie.

Podpisuję się pod tymi słowami. Teraz tylko żałuję, że Kotwicy się nie udało, nad morzem mogłoby być wspaniale :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

PawełOsw pisze:
Podpisuję się pod tymi słowami. Teraz tylko żałuję, że Kotwicy się nie udało, nad morzem mogłoby być wspaniale :)

Paweł myślę, że nie jest to kwestia udania, ale ma to głębsze podłoże. My, jak każda drużyna startująca w tej imprezie chcieliśmy ją wygrać i niestety dla pozostałych, tak się stało. Oczywiście napisałem to celowo z pewnym przekąsem, ale tak jak napisał Jordan - trzeba zrozumieć ideę tej imprezy, aby chcieć ją zorganizować. Nie zdziwię się, jeżeli nikt nie będzie chciał przejąć organizacji tej imprezy w takiej formie i takich okolicznościach, ale uwierzcie mi, bądź nie, ale są w Zgorzelcu ludzie, którym ta impreza nie jest obojętna. Powiem więcej - jak przypomnę sobie pierwsze MPKK, w których Szamo zdobył 8 pkt-ów, z tego aż 6 pod słońce, to serce się kraje, że taka jedyna w swoim rodzaju impreza w Polsce ma znaleźć swój kres właśnie w naszym mieście dzięki wygodnictwu i nieudolności obecnego zarządu KK TUR.

Przykre to, ale powoli sobie to jakoś tłumaczę...

Tzn. tłumaczę sobie, że tak naprawdę to jaja ma tylko obecny Prezes tego KK - naprawdę tak myślę - bo dał się przekonać przeciwnikom MPKK, że jest to złe i nikomu nie potrzebne. Myślałem, że gość ma własne JA, ale się pomyliłem - on ma własne ja -JA to po niemiecku TAK - dla idei głoszonych przez oportunistów MPKK. I co więcej dał im swoje nazwisko jako tarczę, na którą spadają wszystkie słowa sprzeciwu wobec tej decyzji, a bracia, o których nikt nie wspomina jako głównych oportunistach tych mistrzostw mają się dobrze i śmieją się w głos, że mają frajera, który za nich załatwia ich porachunki.

Tomek zapytaj o obiad a dowiesz się prawdy...to wtedy zaczął się problem...

...aż się dziwię samemu sobie, że powoli odkrywam karty wobec Twojej Tomku indolencji na moją prośbę wyjaśnienia wszystkiego...

[ Dodano: Sro Lis 25, 2009 12:23 am ]
Nie wiem dlaczego, ale nasunęło mi się jedno, ale jakże ważne pytanie do członków Zarządu KK TUR, a mianowicie jaka idea im przyświeca: mieć, czy być?

[ Dodano: Sro Lis 25, 2009 12:25 am ]
Przepraszam, ale dla niektórych członków Zarządu może jest to zbyt "górnolotne"? To nie ankieta, nie trzeba wypełniać...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czy istnieje możliwość organizacji MPKK przez alternatywną organizację kibicowską w Zgorzelcu? Czy istnieje możliwość Twojej Grengo współpracy z KK TUR w celu organizacji Mistrzostw?

Słowem: CZY ISTNIEJĄ JAKIEKOLWIEK SZANSE NA MPKK 2010 W ZGORZELCU?

Mam nadzieję, że ta idea pomoże Wam zakopać topór wojenny i kultywować wspaniałą tradycję.

Pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut

Do Kibic Tarnowa i PawełOSW
Od pewnego czasu przyglądam się tej niezdrowej dyskusji na temat MPKK. Rozumiem wszystkich rozgoryczenie, że te Mistrzostwa się nie odbędą, ale to wydaje mi się, że jest już postanowione przez Zarząd i "kopanie" się między sobą na tan temat na forum nic już nie da i jest niezdrowe. Szanowni koledzy w/w wydaje mi się, że na temat MPKK już się wypowiedzieliście i wszyscy przyjęli to do wiadomości, w tym momencie to jest już niesmaczne, "najeżdżanie" na nasz nowy zarząd, któremu trzeba dać się wykazać. Pamiętajcie o tym , że to jest forum dyskusyjne naszego miasta i trochę szacunku, jak na razie kibic z Tarnowa nakręcił się jak katarynka i przestać nie może- weź przykład z Agassiego(pozdrawiam), który wypowiedział się konkretnie w temacie i głosu niepotrzebnie nie zabiera. Ponadto chce dodać, że MPKK były świetnie zorganizowane, ale mamy taką decyzję Zarządu jaką mamy i nic przez ciągłe oskarżenia nowego nie zdziałamy. Przestańmy na naszym forum, my kibice Turowa oskarżać się wzajemnie bo to prowadzi do tego co napisałem powyżej.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Chyba po to jest FORUM żeby się wypowiadać.

Tak na prawde dyskusja nie ma sensu skoro Pan Tomczan podwinął ogon i nie zabiera głosu w dyskusji w której wyraźnie brakuje mu argumentów.

Wystosował oświadczenie, którego poziom skomentowali już niemal wszyscy i Pana nie ma ;]. Szkoda, że boi się podjąć merytorycznej dyskusji.

P.S. Nie zapominajcie członkowie KK TUR słów Prezesa, który zapowiedział, że pieniądze rzędu 20-30 tys. złotych zamiast na MPKK przeznaczy na doposażenie i inne działania Klubu Kibica- to dość odważna obietnica ;-)

Swoją drogą trochę dziwie się Panu Bajdzie, że nie dąży do tego, aby publicznie wyjaśnić sprawę poruszoną przez Tomczana nt. wykorzystania środków z kasy KK (30 tys.) na MPKK. To wyraźne manipulowanie faktami.
Pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1881 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 126  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.