Dzisiaj jest 01 lip 2025, 21:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 321 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Następna

Kto zdobędzie Mistrzostwo Polski ?
Czas głosowania minął 15 maja 2009, 16:02
TURÓW - dość szybko i łatwo 5%  5%  [ 3 ]
PROKOM - dość szybko i łatwo 13%  13%  [ 7 ]
TURÓW - po długiej i zaciętej rywalizacji 62%  62%  [ 34 ]
PROKOM - po długiej i zaciętej rywalizacji 7%  7%  [ 4 ]
NIE WIEM - to będzie kolejna "rosyjska ruletka" 13%  13%  [ 7 ]
Liczba głosów : 55
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Marcin co z Ciebie za kibic?:) Ladny finał już mieliśmy rok temu, teraz nawet po "brzydkim" (krótkim) finale chce się cieszyć z mistrzostwa naszej drużyny...

Tytuł:
obserwator
obserwator

ostry2k pisze:
Marcin co z Ciebie za kibic?:) Ladny finał już mieliśmy rok temu, teraz nawet po "brzydkim" (krótkim) finale chce się cieszyć z mistrzostwa naszej drużyny...

no to ja sie zgadzam cztery brzydkie wygrane najlepiej kazde po trzech dogrywkach zakonczone dwoma celnymi osobistmi np Dragole (kazdy wie co mam na mysli :D )albo w ostatecznosci dwa wolne krzysia danielskiego ew . kosz z wlasnej polowy :D :D
tyko niech to beda zwycienstwa i niech to bedzie mistrzostwo a nie vicemistrzostwo.
i wszyscy beda szczesliwi

Tytuł:
gaduła
gaduła

paawlus pisze:
Dla mnie Turów już osiągnął "duży wynik" - po tych wszystkich problemach boiskowych, kadrowych, pozaboiskowych etc. W styczniu/lutym większość kibiców naszej drużyny nie wierzyła w jakikolwiek sukces w playoffie, a niektórzy drżeli już o sam w nich udział. Nie było to jedynie biadolenie, bo wtedy byliśmy naprawdę w głębokim dołku i wszelkie okoliczności wskazywały, ze tam do końca sezonu pozostaniemy. Stało się jednak inaczej - niektórzy odeszli, niektórzy przyszli, poprawiła się atmosfera, przyszły zwycięstwa, narodził się w zasadzie "nowy Turów". Druga lokata po RS dała nam bardzo cenną przewagę parkietu, również dzięki której (pomimo 1 meczu z Czarnymi), doszliśmy do finału. Teraz rozpoczynamy walkę o mistrzostwo - wg mnie plan minimum wykonaliśmy i w walce z Prokomem nie będzie już takiej presji jak w dotychczasowych meczach - tak powinno być! Jako pretendenci do tytułu będziemy "mogli", a nie "musieli" - to będzie naszą siłą!
Awansując do finału osiągnęliśmy bardzo wiele - więcej niż ten pewny medal... Zrobiliśmy wynik, który zapewni klubowi przyszłość - to jest najważniejsze!! Nasze mistrzostwo/wicemistrzostwo pozwoli nam na skuteczniejsze rozmowy ze sponsorami oraz przyszłymi zawodnikami, dla których ważne jest też uczestnictwo w europejskich pucharach, w których MUSIMY grać. Nasz klub umacnia swoją pozycję - to jest najważniejsze w tym wszystkim!

Często komentowaną i analizowaną jest "kwestia trenerska" w naszej drużynie. Przez cały sezon, a szczególnie w tym roku miałem wiele uwag i przemyśleń na ten temat, nie zawsze słusznych. Teraz jednak z pewnej perspektywy dochodzę jednak do bardziej racjonalnych wniosków. Otóż trener Turkiewicz został rzucony/nominowany na "głęboką wodę". Przyjął tę propozycję będąc świadomy konsekwencji i odpowiedzialności. Faktem jest, że został debiutantem na łąwce trenerskiej zespołu, który walczy o Mistrzostwo Polski! I co zrobił, jak sobie poradził? Otóż zachował się przytomnie i odpowiedzialnie biorąc do pomocy Adamka. Dzięki temu nie grał pyszałka, tylko wiedział ze sam nie podoła. Wspólnymi siłami zrobili porządki w zespole i w zasadzie go wskrzesili, w co osobiście nie wierzyłem! Obecna jakość naszej drużyny to nie jedynie zasługa Edneya, to WIELKA praca i rola naszych coachów! Nie są oni z pewnością "demonami taktyki" i nie dysponują takim warsztatem jak np. Saso, do którego są ciągle porównywani. Jednak mają mój WIELKI SZACUNEK, pomimo że jako prawdziwy kibic, czasami mam do nich (duże) pretensje, jak i niekiedy do naszych zawodników. Musimy zrozumieć sytuację w jakiej pracują trenerzy i odnieś do tego odpowiednią racjonalną skalę - jak na ich potencjał, doświadczenie i wiedzę nie jest źle, choć zawsze może być lepiej.

Jeśli poprawimy obronę i rzuty osobiste, to będę optymistycznie patrzył na rywalizację z Promomem :smt023
- paawlus sam, jako moderator, powinieneś zdawać sobie sprawę, że cały tekst pogrubiony, czyta się masakrycznie. Poza wyróżnieniem swojego postu taka forma pisania nic nie wnosi. Albo po prostu przed wysłaniem zrób podgląd posta i spróbuj go sam w całości przeczytać, albo sprawdzaj, czy tagi są odpowiednio zamknięte :). Co do Twojej opinii trenerów, szczególnie Pawła Turkiewicza, nie zgadzam się z Tobą, pisałem w innym temacie i innym poście :
PrzecPolitWSpor pisze:
Nie oszukujmy się, że ławka trenerska ma w tej rywalizacji znaczenie. Nie ma żadnego wg. mnie. Bardzo minimalną przewagę ma tutaj trener Prokomu.
Ciekawe, czy p. Michalski nie będzie sobie pluł w brodę gdyby - nie daj Boże - Turów trzeci raz z rzędu zdobył v-ce. Można było zatrzymać Saso i poczekać do PO. Wtedy atut ławki trenerskiej byłby po naszej stronie i optymistycznej by się patrzyło na tą rywalizację. Jednak pozostało tylko gdybanie ... Wyrwać jeden mecz w Sopocie - podstawa, a najlepiej gdyby to nastąpiło w najbliższą niedzielę . Oby to nasi w tym roku sprawdzali, czy medale są faktycznie wykonane ze ZŁOTA :)

Cytat:
W Zgorzelcu po rozwiązaniu kontraktu z Saso Filipovskim zdecydowano się na odważny ruch i drużynę powierzono Turkiewiczowi. Polak nie tylko podniósł drużynę z siódmego na drugie miejsce w tabeli, ale również przebrnął przez ciężkie spotkania w play-off.

Wg. mnie, to 2 miejsce nie On to uczynił, a zawodnicy. Jednak w CV Turkiewicza będzie to mocny punkt. Opieram się na słowach Saso, które wypowiedział, podczas trudnych momentów tej drużyny, będąc jeszcze trenerem i nie znając do końca swojej przyszłości :
Cytat:
"... ta drużyna będzie gotowa na play-offy..."
i czy te słowa nie znalazły odzwierciedlenia ? Takie gadanie, że te wygrane po zwolnieniu Saso, to zasługa P. Turkiewicza to nie lada przesada. Pokazał już PT, że w trudnych, meczowych momentach o stawkę potrafi się pogubić i to bardzo - dlatego ta kwestia jest przewagą po stronie Prokomu - niestety. W każdym razie i tak życzę samych sukcesów PT, a przede wszystkim " czarno - zielonym ".
. Przedstawiasz mi obraz osoby tym swoim postem, że jak jest dobrze, to jest super - takie mam zdanie opierając się argumentem, że zmieniłeś swoje zdanie odnośnie trenerów Turowa. Zmieniłeś w momencie jak Turów już osiągnął plan minimum - awans do finałów. Przyglądając się całkiem z boku tego zawirowania w osobach trenerów Turowa, zdania nie zmieniam : szybko wywnioskujesz jakie ono jest po zapoznaniu się z moim postem. Dodając i podtrzymująć swoją opinię, którą już pisałem, że za dużo jest Śląska w Turowie - nawet ich obecność na naszych meczach w naszej hali - Tomczyk, Chanas, Diduszko :/ Po co takie akcje...

Ostatnio zmieniony 08 maja 2009, 15:33 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 5 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Przeczytałem dokładnie cały temat i wydaje mi się, że:
1. Jeśli Machowski przymierzany jest na pierwszego ( a takie pogłoski słyszałem) to jego asystentem powinien zostać Edney
2. Konfrontacja SOP-ZGO po raz trzeci. Nie musi oznaczać zgodnie z przysłowiem - do trzech razy sztuka, ponieważ przed rozpoczęciem finału "każda drużyna dzierży buławę mistrza w tornistrze"
3. Sopot w tym sezonie to znowu zbiór indywidualności, ale "łatwy do przeczytania" pod warunkiem, że nie zaczną grać streetballa.
4. Jak ktoś zauważył wcześniej, że "raz w roku to i sroka piernie" więc i bąk Zamojskiego nie powinien dziwić, bo coś musi gadać chłopaczyna
5. Turów do boju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio zmieniony 08 maja 2009, 17:25 przez qba, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Temat ewentualnych transferów na przyszły sezon odstawmy na półkę aby go odświeżyć po tegorocznych finałach. Poza tym wynik tego finału może mieć znaczenie w negocjacjach ze sponsorem, a wysokość budżetu z kolei warunkuje kontrakty. Tak więc wygrajmy tegoroczny finał, a może sponsor dołoży mimo światowego kryzysu ze 2 duże bańki więcej do kasy klubu.
W typowanich fachowców, dziennikarzy zdecydowanym faworytem jest Prokom- obstawiany wynik od sweepa 4:0 do 4:3 dla Mistrzów Polski. Podejście zdroworozsądkowe, ponieważ Prokom ma potencjał większy od Turowa. Nie ma co ukrywać, że wygranie serii finałowej przez Turów byłoby sporą niespodzianką. Osobiście upatrywałbym szans dla Turowa w :
1. Nastawienie do finałów. Jeżeli zawodnicy uznają, że zrobili już wystarczająco dużo, a srebro jest i tak dużym osiągnięciem to seria będzie krótka. Poza tym nie można się przestraszyć Woodsa, Logana & spółki. To nie są bogowie, cyborgi- oni są ludźmi i mają swoje słabości. Prokomowi pewności siebie dodało przyjście Woodsa. Turów może serię wygrać zaangażowaniem, poświęceniem, współpracą na parkiecie, zespołowością,walką do upadłego.
2. Liderzy. Czy pamiętacie twarz Drobnjaka po zakończeniu zeszłorocznego finału po odebraniu srebra? To nie była twarz człowieka szczęśliwego, bardziej przypominała człowieka przegranego, zawiedzionego. Komu jak komu ale Drobnjakowi motywacji aby powalczyć w tegorocznym finale zabraknąć nie powinno. Jest to o tyle istotne, że pod koszem przy umotywowanym Drobnjaku i walecznym Turku , Turów może mieć przewagę. Inny weteran Edney jest zawodnikiem spełnionym, nie musi poświęcać zdrowia za Turów- On nie musi, On może. Może właśnie ta sytuacja, walki w finale przeciwko Woodsowi, Loganowi i Ewingowi spowoduje, że będzie umotywowany i poprowadzi Turów na sam szczyt. Jak dla mnie Edney jest kluczową postacią. W Prokomie nie ma tak doswiadczonego i tak mądrego PG. Trzeba liczyć, ze starczy mu zdrowia ( ma do pomocy Baileya ) i chęci.
3. Neutralizacja liderów Prokomu. Zgodzę się z Noculakiem, że Logana i Woodsa nie da się zatrzymać w naszej lidze, można ich jedynie ograniczyć. Kto ma to zrobić? Logana- Roszyk/Bailey; Woodsa- Stefański/Harris/Radojnic. Pomysł z Danielsem na Woodsa raczej nie wypali, ponieważ ktoś musi w Turowie zdobywć punkty. Kluczową postacią może okazać się w obronie Stefański. Czas aby pokazał swoje walory i udowodnił, że jego zatrudnienie w Turowie ma większy sens. Może to on będzie kluczem do powstrzymania Woodsa. Fizycznie mu ustoi, może i zmęczy a wtedy Q nie będzie już taki skuteczny, tym bardziej, że gra z jakąś niewyleczoną do końca kontuzją.
4. Obrona Turowa - jedynie solidną zespołową obroną możemy pokusić się o pokonanie Prokomu- pomoc, przekazywanie, rotacje, nacisk na zawodników Prokomu- to musi zafunkcjonować. Poza tym trzeba grać równo bez przestojów, być maksymalnie skoncentrowanym.

Szerokiej drogi kibicom Turowa jadącym do Sopotu. Przywieźcie zwycięstwo do Zgorzelca.

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
Dodając i podtrzymująć swoją opinię, którą już pisałem, że za dużo jest Śląska w Turowie - nawet ich obecność na naszych meczach w naszej hali - Tomczyk, Chanas, Diduszko :/ Po co takie akcje...

I co wg Ciebie oznacza obecność tych osób na meczach Turowa bo nie rozumiem? Sa to zawodnicy byli lub obecni, którzy nie mają możliwości obejrzenia playoff ekstraklasy we Wrocławiu, a Zgorzelec z półfinalistów był im najbliżej. Już nie pamiętasz jak Śląsk grał w Eurolidze i wiele osób ze Zgorzelca jeździło do Wrocławia oglądać mecze. To też coś znaczyło?

qba pisze:
1. Jeśli Machowski przymierzany jest na pierwszego ( a takie pogłoski słyszałem) to jego asystentem powinien zostać Edney

Skad wiesz ze Edney:
1. zostanie w Zgorzelcu jako asystent lub jako grajacy asystent (ja watpie ze zostanie nawet jako zawodnik)
2. chce sie zajac trenerka

obserwator
obserwator

nawiązując do waszej dyskusji polecam ciekawy wpis

http://naszkosz.blox.pl/2009/05/Turow-c ... rokom.html

pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak

Kwintal i Kwintal. Rzygam od tego typa we wszystkich forach i stronach w necie i gazetach.

OBRONA. to jest to czym mozemy pokonac Sopot.

Serce i dusza czarno-zielona.......!!!!!!!!!!!
Krzywuss

Ostatnio zmieniony 10 maja 2009, 15:45 przez krzywuss, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jojo pisze:
nawiązując do waszej dyskusji polecam ciekawy wpis

http://naszkosz.blox.pl/2...rac-Prokom.html

Oglądanie tego typu wypowiedzi nie ma sensu Ci Panowie są tak stronniczy, jak pan komentator Ryszard Ł.
Pozdrawiam Ja stawiam 4:2 TURÓW .....

:smt026 :smt026 :smt026

Tytuł:
rekrut
rekrut

Bukmacherzy nie wieżą w nasz zespół:
Zakłady live na bwin.com: Asseco - 1,40 Turów - 2,70 na godz 12,30 zakład na zwycięstwo (jeszcze wczoraj za Turów płacili 2,55)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Panowie i Panie !! Jestem świecie przekonany ze TURÓW DZISIAJ WYGRA !! WYgra i zobaczycie jak im twarze zbladna(prokom) nasi kibice dadza czadu !!
Sam bylem na meczu w Słupsku i wiem ze nasi kibice są wielcy !! PozdrAwiam I za jakies 2 godziny bedziemy pisac o zwyciestwie ;)) :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026

Tytuł:
VIP
VIP

dzisiejszą akcję naszych można skomentować mniej więcej tak:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/v4hxJBk1_eg&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/v4hxJBk1_eg&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

dla niezorientowanych: Leniwiec.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Nie przesadzaj to był pierwszy mecz, pozatym na wyjeździe a to wcale nie oznacza że we wtorek nie mogą wygrać :)
Wiadomo że porażka boli ale to jeszcze nie oznacza że wszystkie mecze przegramy :0
Pozdro :)

Ostatnio zmieniony 10 maja 2009, 14:42 przez kwiatek1991, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Moim skromnym zdaniem nie przegramy finału do zera :)
Żadnego jeszcze tak nie przegraliśmy i nie przegramy. Ponieważ, gdy Prokom będzie już prowadził 3:0 to odpuszczą 4 mecz, żeby kończyć u siebie z pompą.

Po tym co dzisiaj zobaczyłem, jestem lekko podłamany, aczkolwiek od początku zakładałem porażkę Turowa, ale nie w takim stylu.

1. Drobnjak, Turek, Witka, Daniels - każdy +10 cm i wtedy możemy porozmawiać z centrami Prokomu.
2. Edney kiepsko w obronie na Ewingu lub Loganie.
3. Harris i Miljković - porażka do przerwy, a potem to już było po herbacie...

Plusy to:
1. Obrona Stefana na Woodsie - moim zdaniem dobrze było.
2. fragment obrony ok. 7 min 3 kwarty. Jak Prokom przycisnęli to nie ma pytań.
3. Na boisko wyszedł Szymański i mnie to cieszy :D

A moje osobiste marzenie, to żeby ktoś przy**bał Hrycaniukowi, bo mnie wk*rwia!

:)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No cóż.
Stało się :cry: :cry: :cry:
Mecz przegraliśmy w pierwszej kwarcie (28-13).Potem (druga kwarta 19-15) nawiązaliśmy walkę.W trzeciej (26-24) myślałem ,że odbiliśmy się od dna i mamy ich (ach te trójki Damira :smt026 :smt026 :smt026 ).I wielki popis Roberta w czwartej(22-27) :smt026 :smt026 :smt026 .
Jak widzicie wiele nie brakowało aby wygrać te spotkanie.
Gdyby nie ta pierwsza kwarta.... :oops: :cry: :cry: :cry:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 321 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.