Dzisiaj jest 01 lip 2025, 21:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 321 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna

Kto zdobędzie Mistrzostwo Polski ?
Czas głosowania minął 15 maja 2009, 16:02
TURÓW - dość szybko i łatwo 5%  5%  [ 3 ]
PROKOM - dość szybko i łatwo 13%  13%  [ 7 ]
TURÓW - po długiej i zaciętej rywalizacji 62%  62%  [ 34 ]
PROKOM - po długiej i zaciętej rywalizacji 7%  7%  [ 4 ]
NIE WIEM - to będzie kolejna "rosyjska ruletka" 13%  13%  [ 7 ]
Liczba głosów : 55
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

17 zbiórek Prokomu na naszej tablicy... To se ne da...

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Ktos wie co sie dzieje z Bailey'em ? Kontuzja jest powazna ? Bo mimo tego ze jestem zagorzałym kibicem (czasami az za) naszej druzyny , to uwazam ze przy ew kontuzji Bailey'a wygrana tej serii bedzie graniczyc z cudem ... No chyba ze Pawel da szanse Szymanskiemu a ten bedzie rozgrywal na swoim normalnym poziomie - bez stresu i zdenerwowania.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Trudno stało się ,ale to jeszcze nie koniec .Tak to czasami musi być ,szkoda brakowało dzisiaj nam zbiórek i celności ,wierzę że TURÓW poprawi swoją dyspozycję .To jest dopiero pierwszy mecz. :smt049 :smt049 :smt049 :smt049 :smt049 :smt049 :smt049 :smt049 TURÓW TYLKO TURÓW!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Prokom był zdecydowanie lepszy, dziś nie mieliśmy prawa (z taką grą) wygrać. Sopocianie nie zagrali jednak jakiegoś "kosmosu" - wtedy różnica byłaby ok. 40 pkt. Prokom wygrał głównie za sprawą deski i naszej kompletnej nieporadności w obronie! Nasza gra pod naszym koszem (obrona i zbiórka) wyglądała tragicznie - czegoś takiego nie widziałem w żadnym naszym dotychczasowym meczu w PLK!!! Sopocianie niekiedy ponawiali ataki (po zbiórkach) 2-3 razy - to dawało im punkty, a naszych łamało psychicznie. Do tego nasi dziś byli jakby zbyt uśpieni, pogodzeni z ew. porażką, z jakimś "respektem" do przeciwnika etc... Co ciekawe cały Prokom zagrał skupiony, żaden z ich zawodników nie popełniał większych błędów. Ten mecz wyszedł drużynie sopockiej na 95%, a naszej na jakieś 55% - taka sytuacja nie powinna się już powtórzyć.

Woods - było wiadomo, że tak zagra, ale nasza obrona na nim był "średnia". Podstawą w kryciu tego zawodnika jest PRACA NÓG, a nie ręce - trzeba mu uniemożliwić a raczej utrudnić piwoty i minięcia (to się robi właśnie ustawieniem - nogami, a nie rękoma!!!). Tak więc jego można "zblokować" nogami, bo każde wyciągnięte i uprzykrzające ręce on sobie bez problemu mija. Trzeba poprawić obronę tego zawodnika, choć to samo oczywiście nie wystarczy do wygraj.

Przed rywalizacją finałową napisałem, że aby myśleć o wygranych trzeba poprawić obronę i osobiste. Ne mam dzikiej satysfakcji z przypominania tego, ale niestety dziś się to potwierdziło. Nasza obrona w tych playoffach to jest karykatura (szczególnie pod koszem, gdzie przeciwnicy zbierają i wjeżdżają bezkarnie). Rzuty osobiste to też przyczyna porażek (dziś średnią zespołu poprawił Tyus) - ich celność wynika z treningu, ale także z psychiki. Paniki po tym 1 meczu nie ma, choć żeby wygrywać w tym finale trzeba WIELE poprawić - zarówno sportowo jak i mentalnie.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Wyglądało to tak jak by nasi przespali cały mecz, w 1 połowie w ataku porażka, a Prokom gral co chciał. Jutro juz moze byc tylko lepiej . Oby

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Cytuj:
W meczu nr 1 Edney grał przez 25 minut - zdobył 17 punktów i miał trzy asysty. Bailey wytrzymał na boisku niespełna pięć minut - zdążył zaliczyć dwie asysty w dwójkowych akcjach z Dragisą Drobnjakiem - zanim zszedł trzymając się za bark. Amerykanin narzekał na jego ból już w ostatnim meczu półfinału z Energą Czarni Słupsk. Na razie nie ma jednoznacznej diagnozy lekarskiej - Bailey wrócił w poniedziałek do Zgorzelca, gdzie we wtorek przejdzie badania.

http://www.sport.pl/koszykowka/1,65090, ... komem.html

No a więc niestety spełniły się moje najczarniejsze myśli.Bez Baileya będzie nam na prawde ciężko.Edney nie da rady pociągnąć całego meczu,a co sie działo kiedy nie było żadnego z naszych rozgrywających na boisku widzieliśmy w niedzielę.Być może Turkiewicz zaryzykuje z Szymańskim,no i nie wiem czy niebyłoby to dobre rozwiązanie.Co do jutrzejszego meczu to na pewno trzeba poprawić bardzo wiele zarówno w ataku jak i w obronie.Musimy zacząć grać szybkie akcje bo to jest jedyny sposób na Prokom.Oczywiśćie trzeba też poprawić celność która bardzo w niedzielę szwankowała.Obrona też nie była w naszym wykonaniu dobra.Nie wiem czy trener Turkiwicz nie powinien dać szybciej Stefańskiego który bardzo dobrze radził sobie w obronie.Woods to nasz największy mankament , na którego sztab trenerski musi coś znaleźć.Mam nadzieje że dzisiejszy dzień nasza drużyna wykorzysta jak najlepiej bo jest dużo rzeczy do porawienia w szczególności w taktyce.Jutrzejszy mecz trzeba wygrać bo potem będzie bardzo ciężko.Oczywiście to nie skazuje nas na porażke w całej rywalizacji(Prokom w tamtym roku pokazał że można ze stanu 0-2 wywalczyć mistrza) ale bardzo utrudnia sytuację.Wierze że jutro będzie wszystko dobrze i wygramy z sopocianami.

Tytuł:
obserwator
obserwator

[quote][/quote]Prokom zdobył 95 punktów - takiego wyniku w finale dawno nie było. Nie tylko w dwóch ostatnich defensywnych rywalizacjach z Turowem Saso Filipovskiego, ale także wcześniej z Anwilem. Ostatni raz bariera 90 punktów została przekroczona 19 maja 2004 r. - Prokom wygrał wówczas 94:83 i zdobył swoje pierwsze z pięciu mistrzostw Polski. Najlepszym strzelcem tamtego spotkania był obecny trener sopocian Tomas Pacesas, który zdobył 16 punktów.

za http://www.sport.pl/koszykowka/1,65031, ... anina.html

przykro sie zrobiło :( :( :(

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Tak jak juz pisalem wczesniej , bez Baileya nie damy rady ... Dajcie znac jak juz cos bedzie wiadomo co z Baileyem.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

SKRz_Zgc pisze:
Tak jak juz pisalem wczesniej , bez Baileya nie damy rady ... Dajcie znac jak juz cos bedzie wiadomo co z Baileyem.

Tak jak podałem wcześniej Bailey jest w Zgorzelcu i we wtorek będzie miał robione badania

Ostatnio zmieniony 11 maja 2009, 15:41 przez fan turowa, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mówił Witka kiedyś w wywiadzie, że nie lubi tak zwanych pikników - przychodzą na mecz i jedzą popkorn. A oni tez urzadzili sobie majówkę nad morzem. Na widowni żony i prawie żony. Może się czepiam a może i nie. Ale trochę profesjonalizmu i skupienia się na tym co trzeba by się przydało.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

muzyka_miasta pisze:
Mówił Witka kiedyś w wywiadzie, że nie lubi tak zwanych pikników - przychodzą na mecz i jedzą popkorn. A oni tez urzadzili sobie majówkę nad morzem. Na widowni żony i prawie żony. Może się czepiam a może i nie. Ale trochę profesjonalizmu i skupienia się na tym co trzeba by się przydało.

O co Ci chodzi???
Bo chyba nie o doping??
Ten był początkowo euforyczny, ale niestety im dalej w las... . :cry:
Mi przed telewizorem, też ręce opadały patrząc na to widowisko ,choć trzeba przyznać ,że zrywy były i iskierka nadziei się gdzieś tliła.
Pozdrawiam wszystkich,którzy pojechali kibicować.
Było Was słychać,widać i .... słychać. :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam. Oglądałem niedzielny mecz i myślę iż Turów za łatwo odpuścił mogliście walczyć do końca, no cóż zdarza się, lecz nie zagraliście to co potrafiliście i to co widziałem na niejednym waszym meczu ale bądźcie dobrych myśli. Naszą przewagą była też przewaga parkietu co też przyjdzie czas na waszą przewagę z tej strony, ponieważ wasi zawodnicy są świetnie wspierani pod tym kierunkiem, już nie mogę się doczekać przyjazdu do Zgorzelca :P :P. Pozdrawiam z Sopotu i życzę powodzenia w dalszych meczach.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Gurivic pisze:
już nie mogę się doczekać przyjazdu do Zgorzelca

Serdecznie zapraszamy

Tytuł:
pismak
pismak

muzyka_miasta pisze:

ciesze sie, ze te slowa napisala KOBIETA. ...

dzieki "Muzyka Miasta", ze zwrocilas uwage na aspekt wolicjonalny naszego tzw. zespolu.

a bailey powinien ubiegac sie o rente inwalidzka, bo do powaznej koszykowki to juz chyba sie nie nada. Jak nie kolano przez pol sezonu, a nawet wiecej, to teraz bark.

Ostatnio zmieniony 11 maja 2009, 19:43 przez krzywuss, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

I właśnie w takich momentach brakuje nam Copelanda :/ przydałby się naprawdę!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 321 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.