manzir pisze:
Słaby powód do tego, aby było o nas głośno - zastanawiam się, czy ktoś w PGE będzie chciał u nas zrobić czystki

Medialnie jesteśmy w tym sezonie bezkonkurencyjni. Niekoniecznie w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Wizerunkowo Turów dosięgnął dna. Zobaczymy co przyniesie jutro. 03.02 Turów ma złożyć stosowne wyjaśnienie odnośnie "afery dopingowej". Z tego co mi się udało dowiedzieć, to w książkach, dokumentach wszystko gra. Witaminy, elektrolity były stosowane ale nie nagminnie. Nie wytłumaczą się raczej z formy podawania w/w środków. Nie zostały zachowane zasady podawania dożylnego ( infuzji) w/w środków. Co za to grozi nie wiem, ale wydaje się, że kara nie musi być zbyt dotkliwa. Po kieszenie raczej klub dostanie. Oby nie było zawieszenia, bądź dyskwalifikacji Kuliga i Taylora. Myślę, że nie będzie. Zobaczymy.Kolejna kwestia to reakcja sponsora PGE. To, że nie wpłynęło żadne pismo z centrali nie oznacza, że góra wszystko toleruje i przyklepuje. Nie sądzę i jakaś reakcja będzie.
Co do aspektu sportowego Turów wygrał wszystkie mecze w lidze w tym roku. W pozostałych 5 meczach RS - 2 mecze gramy u siebie ( Rosa, Prokom ) 3 na wyjeździe ( Czarni, Śląsk, Stelmet). Powinniśmy 2 miejsce przed 'szóstkami' utrzymać. Myślę, że PP zostanie odpuszczony. Ciekawe jak zagrają jutro z Donieckiem. Może będzie niespodzianka
Nowy nabytek, imiennik nowo upieczonego trenera reprezentacji gra jak na razie słabo. Nie jest przygotowany do sezonu to widać. Daje co prawda trochę oddechu TT ale oczekiwać należy od tego gracza znacznie więcej. Z czasem powinno być lepiej, ale to nie będzie raczej mega hit. Bardziej uzupełnienie składu. Jak dla mnie ważne, że angażuje się w grę i potrafi wymusić straty przeciwnika.