Dzisiaj jest 25 cze 2025, 0:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 127  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Skaczą mu po głowie? Chyba on skacze im. Człowieku nie tylko ofensywa jest w koszykówce potrzebna ! Dallas w meczu z Zastalem zebrał największy eval z całej ekipy. On jest od bloków zbiórek i dobrej obrony. Chciałbym przypomnieć że jako jedyny potrafił zatrzymać C. Edwardsa, do dało nam zwycięstwo nad Anwilem. To zadaniowiec, na pierwszą piątkę się kompletnie nie nadaje, ale jeżeli miałbym wybierać pomiędzy nim a J.Edwardsem, który po 5 min. błaga o zmianę albo zmuszają trenera do tego jego faule, to ja wole Dallasa, który ma potencjał na naprawdę dobre granie.

Potrzebujemy dobrego środkowego na pierwszą piątkę !

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Dokładnie :smt023

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Cytuj:
Właśnie chodzi o to, że Dallas poza 2 blokami w meczu i 4 zbiórkami nie stanowi wartości dodanej pod koszem i w obronie - jego ofensywność mnie nie interesuje! Skaczą mu po głowie, zbierają piłki spod kosza, wyciągają spod kosza na półdystans lub obwód - facet jest zagubiony i przez te kilka miesięcy nic się nie zmieniło. To taka kolejna mutacja a'la Johnson czy Wallace - techniki, wyszkolenia i IQ boiskowego mało. Powtórzę - w czasie obecnego kryzysu, za te pieniądze jest masa lepszych na rynku.

Za przeproszeniem ale Ty chyba nie czytasz całości wpisów, tylko pojedyncze zdania.
Uwierz mi że Dallas po szkole, w pierwszym zawodowym sezonie zarabia mało i nie znajdziesz doświadczonego zawodnika za te pieniądze. Twoje argumenty mnie nie przekonują dlatego kończę dyskusje, przecież to nie od nas zależą zmiany.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Powtórzę - w czasie obecnego kryzysu, za te pieniądze jest masa lepszych na rynku.

No to zabaw sie w scouta i znajdź nam takiego dobrego grajka. Dallas jest zadaniowcem tak jak już wspominają wyżej. John jest do wymiany, bo oni nie broni ani nie walczy w ofensywie. Zamienić Edwardsa na kogoś punktującego i mającego lepszą kondycję na bank sie opłaci i wtedy duzi będą sie uzupełniać.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Skaczą mu po głowie? Chyba on skacze im. Człowieku nie tylko ofensywa jest w koszykówce potrzebna !

Ja mówię WŁAŚNIE o jego defensywie, wczytaj się dokładnie:
Cytuj:
Właśnie chodzi o to, że Dallas poza 2 blokami w meczu i 4 zbiórkami nie stanowi wartości dodanej pod koszem i w obronie - jego ofensywność mnie nie interesuje! Skaczą mu po głowie, zbierają piłki spod kosza, wyciągają spod kosza na półdystans lub obwód - facet jest zagubiony i przez te kilka miesięcy nic się nie zmieniło.

Dla niektórych to zadaniowiec - dziwne bo Winnicki wypuszcza go w S5! Chyba, ze to taki zadaniowy-niewpełni-ułomny center :) Z mojej strony KONIEC wątku dallasowego - dla mnie facet do wymiany.

Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 19:21 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Wpuszczanie go w S5 nie oznacza że jest główną siłą podkoszową, najwidoczniej Edwards się do tego nie nadaje.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A słyszeliście coś o tym:
http://www.zinfo.pl/artykuly/7559

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Entor pisze:
Wpuszczanie go w S5 nie oznacza że jest główną siłą podkoszową, najwidoczniej Edwards się do tego nie nadaje.

No właśnie o tym cały czas piszę 8) - nie mamy pełnowartościowego centra. FINE.

kubi0207 pisze:
A słyszeliście coś o tym:
http://www.zinfo.pl/artykuly/7559

Faktycznie: http://plk.pl/pl/3,terminarz-i-wyniki/
2012-01-17 18:00
AZS Koszalin - PGE Turów Zgorzelec

2012-01-05 19:00 TVP Sport
PGE Turów Zgorzelec - Siarka Jezioro Tarnobrzeg

Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 21:06 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

... do johnsona czy wallace vel patyczaków proszę dallasa nie porównywać. Ok, zgadzam się, że w ataku jest naprawdę więcej niż słaby (nie mówię tu o zbiórkach w ataku czy dobitkach), powiedziałbym nawet, on nie rozumie zagrywek, jest naprawdę frustrujące dla mnie, że w trakcie całej kariery (wprawdzie krótkiej), nie wytrenował kilku zagrań żeby zdobywać w meczu kilka punktów w grze 1 na 1 (jakiś haczyk vel Gortat :). Denerwuje mnie gdyż ma niesamowite warunki: jest niespotykanie silny, ma długie ręce i przy całej swojej masie (nie mylić z tuszą :) potrafi skakać wyżej niż "patyczaki", jest przy tym naprawdę szybki - jednak zasłony stawia jak dziewczyna i to bardzo "słabowita":). Wiem, że się powtarzam, ale Tomaszek wyglądał podobnie na początku zeszłego sezonu (oprócz zasłon i chęci do gry), a na koniec walczył za 10. Liczę na to, iż wypracują mu kilka zagrań, zacznie stawiać zasłony, na których przeciwnicy będą zaliczać "dzwony" a, o zbiórkę zacznie walczyć jak na takiego bysiora przystało. Edwards no cóż, pomimo całej sympatii za przebłyski w ataku, to w obronie rzucają mu naprawdę kelnerzy przez WIELKIE K. Ja naprawdę chciałbym żeby wrócił Tomaszek, a od Edwardsa 10 razy wolałbym Zigeranovica - durnowaty :) ale sercem do gry obdarowałby na chwilę obecną cały nasz zespół. A od zdobywania 20 punktów w ataku mamy Kickerta - jak by nie było może bez problemu grać jako środkowy. Pozdrawiam

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Co do Zigeranovica to wyląduje w Ljubljanie pod okiem Filipovskiego.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Entor pisze:
Co do Zigeranovica to wyląduje w Ljubljanie pod okiem Filipovskiego

Jest szansa, że pod jego okiem rozwinie swoje umiejętności 8)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Tymczasem Dallas zneutralizował brodę ala "Rumcajs"... new look ;-)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Jeżeli ma to pomóc w jego grze to bardzo dobrze :smt082

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Pełna zgoda co do centra. Jeżeli klub mierzy w złoto zatrudnienie pierwszopiątkowego centra w tym momencie staje się koniecznością. Nie przeceniałbym wyczynu Dallasa, że zatrzymał np. C. Edwardsa z Anwilu. Lauderdale jest od zadań specjalnych i wykorzystując swoje predyspozycje zwłaszcza w obronie staje się pożytecznym graczem. W ataku jest zawodnikiem jednowymiarowym - same paczki w ataku w PO nie wystarczą. Myślę, że Winnicki miał świadomość, sprowadzając "Rumcajsa" co on potrafi i wybrał właśnie jego ze względu na obronę i ze względu na fakt, że czołg go nie przesunie. Osobiście liczę na jego progres w elementach, którymi imponuje i umiejętne wykorzystanie jego atutów przez Winnickiego. Od Edwardsa należałoby oczekiwać znacznie więcej, ale jego postępy idą w żółwim tempie niestety. W obronie nie daje praktycznie nic, a w ataku jak słabo zacznie to już kaplica. Gra nierówno i słabo. Myślę, że trener, prezes zdają sobie z tego sprawę i jeżeli są jakiekolwiek rezerwy finansowe to o dobrego centra za Edwardsa warto byłoby się pokusić. Problem w tym, że dobry, ograny, wyszkolony center kosztuje najwięcej. Sprowadzanie młodego, silnego, skocznego, wysokiego Czarnego Brata nie ma sensu - bo zanim zajarzy o co w europejskim baskecie "c'oman" to sezon się skończy. Kończąc wątek - sprowadzenie dobrego centra spowoduje:
1. wzmocnienie zespołu;
2. ból głowy i sraczkę w zespołach rywalizujących z Turowem;

Na pozostałych pozycjach jest wystarczająco na plk
- Moore ma zadatki na gracza europejskiego formatu. Brak mu ogrania i doświadczenia ale to przyjdzie z czasem, prawdopodobnie już w innym, mocniejszym klubie. Gustas jest dużo wolniejszym zawodnikiem ale czas weteranów dopiero nadejdzie.
- Jackson jest zawodnikiem wszechstronnym. Stać go na lepszą grę niż do tej pory. W obronie gra dobrze w ataku gra nierówno. Jankowski i Chyliński są jego dobrym uzupełnieniem. Ten pierwszy ma duże pokłady energii, które mają przełożenie na zespół, drugi z kolei ma umiejętności snajperskie - Michały dają radę i stać ich na jeszcze lepszą grę.
- Konrad Wysocki - Kapitan. Jeżeli szef w drużynie mówi, że interesuje go tylko złoto, to co może interesować pozostałych? O jego zaletach nie ma co pisać. Wszechstronny, inteligentny, waleczny. W zeszłym sezonie to jego słabsza gra zaważyła na przegranej w finale. Teraz trenu i determinacji Konradowi zabraknąć nie powinno. Nie gra może do tej pory rewelacyjnie, ale on wie kiedy ma zagrać najlepiej. Mielczarek to dobre uzupełnienie Wysockiego. Bardzo pożyteczny gracz, zwłaszcza w obronie.
- Kickert to najlepszy gracz w plk. na poz.4. Najlepiej punktujący zawodnik w Turowie. W parze z Moorem niektóre zagrania - parkiety świata. Cel i Gabiński odgrywają może i role drugoplanowe, ale Oskary za te role są również przyznawane. Francuz z płynną polszczyzną lepiej czuje się dalej od kosza. Michał z kolei robi rzeczy pod koszem może niewidoczne ale bardzo drużynie potrzebne. W rotacji, przy limitach o Polakach zawodnik niezbędny.

Rok 2011 był udany. A w nowym? Mam nadzieję, że zawodników będą omijały kontuzję, wzniosą się na wyżyny swoich możliwości i umiejętności i zdobędą nam w 2012 upragnione złoto. W razie potrzeby niech PGE wyskoczy z kasiorki i pomoże w sprowadzeniu dobrego centra coby choćby takiemu Motiejunasowi z Prokomu czy Turkowi z Trefla i C. Edwardsowi z Anwilu pokazał miejsce w szeregu. A My Kibice róbmy swoje i dopingujmy drużynie!!!

Szczęśliwego Nowego Roku 2012!!!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

...a w Nowym życzę nam wszystkim, zawodnikom, kibicom i działaczom Mistrza Polski 2012 roku. :smt026

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 127  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.