Balkoniarze i kibice? Co to za farmazony? Przecież nie macie nie wspólnego z kibicowaniem. Klub Kibica i w ogóle normalni ludzie chodzą na Turów zobaczyć dobrą koszykówkę- i spoko, każdy lubi coś innego i na tym polega "niewidzialna ręka rynku", że każdy może robić to co chce- ale wy na siłę robicie z siebie kumatych, chuliganów i nie wiem jeszcze kogo.
Jako kibic Nysy i Śląska Wrocław napiszę wprost. Jesteście zwykłymi lamusami, co nas widzicie to uciekacie a takiego sprintu jaki dowalił "Sowa" to jeszcze nie widziałem u Usaina Bolta. O kibicowaniu nie macie zupełnie pojęcia i sami chyba nie wiecie za kim jesteście bo jak z kimś od nas gadacie to mówicie, że nie chodzicie na Turów - a nie raz byliście przez przypadek bo wujek wam kazał

Jedyne co potraficie zrobić to zdzierać nasze vlepki a tak to pierwsi oddajecie szaliki. Przecież S. twierdził, że szalik dała mu Babcia i taki o prezent "zlitujcie się chłopaki" a Pan Ł. w szkole piszczał przy własnej dziewczynie, że to nie od robi vlepki Balkoniarzy o Mrówie już nie wspominając bo raz jest z wami, raz jesteście dla niego frajerami trudno nadążyć. Manix też super wojownik...
Ojczyzna?? Niezła beka. Jako kibice Nysy robimy co chwilę jakieś akcje patriotyczne, chociażby Marsz Wyklętych na którym się nie pojawiliście ale wycierać mordę Ojczyzną to jesteście pierwsi.
Przestańcie wyzywać normalnych kibiców Turowa, bo są kibicami koszykarskimi, może piknikami ale to też forma bycia kibicem (odsyłam do małej encyklopedii wydanej kiedyś w TMK jak wiecie co to jest przekumacze) ale wy nie jesteście kibicami tylko zwykłymi januszami i lanserami i nigdy kibicami ani "fanatykami Polski" nie będziecie.
Przez wasze zachowanie, przez zwykłą lanserkę, wróciło na Nysie "nie ma Turowa" i do wszystkich kibiców Turowa, nie chodzi tu o to, że was nie ma, po prostu przeszkadzają nam tylko balkoniarze. Robiąc z siebie kumatych typów w internecie a na żywo prezentujący poziom mniejszy niż zero. Po prostu śpiewając "nie ma Turowa" mamy na myśli balkoniarzy a nie was, w końcu sporo osób od nas na Turów kiedyś chodziło.
Ave MKS