Dzisiaj jest 18 cze 2025, 19:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
można kupić dziką kartę i wrócić do gry

nawet z ogona II ligi?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
jaro28 pisze:
można kupić dziką kartę i wrócić do gry

nawet z ogona II ligi?

nawet z ogona II ligi

Wladze naszej ukochanej ligi zaprosiły kilka miast.... do końca czerwca jest termin deklaracji z ich strony czy przystąpią do rozgrywek.

http://www.sportowefakty.pl/kosz/2009/0 ... i-do-ligi/

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
nawet z ogona II ligi?

Nawet jeśli nie masz drużyny...a dostaniesz zaproszenie od p. Wierzbowskiego..wpłacisz kasę za DK..sformujesz team...przedstawisz gwarancje budżetu chyba na 1,5 mln...i grasz...

Tytuł:
rekrut
rekrut

jaro28 pisze:
neandertalski pisze:
nawet z ogona II ligi?

Nawet jeśli nie masz drużyny...a dostaniesz zaproszenie od p. Wierzbowskiego..wpłacisz kasę za DK..sformujesz team...przedstawisz gwarancje budżetu chyba na 1,5 mln...i grasz...

2 mln, takie male sprostowanie;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

pawlik pisze:
2 mln, takie male sprostowanie;)

Nie byłem pewien dlatego napisałem chyba....jeszcze do niedawna było to 1,5 mln
Dzięki za poprawkę

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zasłyszane na ulicy:
Śląsk ma od nowego sezonu wesprzeć niejaki DeutscheBank kwotą 2 mln euro na sezon, co przy obecnym kursie euro stawia Śląsk na 3,4 miejscu w lidze pod względem kaski. Jednak jak pisałem na wstępie, jest to info z ulicy i traktuję je jako plotkę.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Krzysiu DeutscheBAHN a nie DeutscheBank :)
Niemieckie linie kolejowe, które chcą wejśc na polski rynek i zamierzają reklamować się 'za pomocą' koszykowki :)

Tytuł:
pismak
pismak

grengo pisze:
Śląsk ma od nowego sezonu wesprzeć niejaki DeutscheBank kwotą 2 mln euro na sezon, co przy obecnym kursie euro stawia Śląsk na 3,4 miejscu w lidze pod względem kaski

to bedzie miejsce 1-2, a nie 3-4. Policzmy - 2mln euro to na dzis ok. 9,5 mln zl. To jest kwota sposnsoringu tylko od DB, a do tego maja dojsc jeszcze zrodla inne - np. Gmina Wroclaw i inni. Tak wiec jesli Slask powstanie i DB naprawde zechce wejsc w koszykowke, to budzet Slaska siegnie ponad 10mln zl. Moze nawet 12mln zl.
A wiec Turow moze spasc poza finalowa pare...

Zreszta, same pieniadze nie graja. Jesli bedziemy mieli mniej kasy od nich to tym wazniejsza staje sie osoba trenera, ktory za te pieniadze ulozy (wazne slowo!) zespol. Prawdziwy zespol.
A co do Filipovskiego w kontekscie Slaska, to bardzo jestem ciekaw jakby to wygladalo... We Wroclawiu mialby 10 razy wieksza presje niz w Zgcu i tu raczej nie moglby liczyc na apoteoze, bo jak pokazuje doswiadczenie stolek trenera w Slasku jest raczej "goracym krzeslem"...

Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 14:12 przez krzywuss, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Tu jest wszystko o sląsku
http://www.sport.pl/koszykowka/1,65031, ... Slask.html

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

matrix pisze:
Ten Pan dostał w Turowie nóż w plecy jak to powiedział Mitev w jednym z ostatnich wywiadów. Zreszta on też.

To są jego słowa, brak repliki drugiej strony. Poza tym oni w tym sezonie nie za bardzo się popisali, a sposób w jaki z tego "galimatiasu" wyszli jest dla nich nad wyraz korzystny. Nadal ich jednak szanuję.

krzywuss pisze:
Zreszta, same pieniadze nie graja. Jesli bedziemy mieli mniej kasy od nich to tym wazniejsza staje sie osoba trenera, ktory za te pieniadze ulozy (wazne slowo!) zespol. Prawdziwy zespol.

I europejskie puchary - to jest WIELKI handicap przy sprowadzaniu trenera i graczy, no i buduje markę klubu.

Kończymy wątek Śląska - wracamy do tematu: sezon ogórkowy Turowa.

Cytuj:
Gdy przychodził Pan do Zgorzelca, oczekiwano, że Pana rola będzie jednak większa...

Nie wszyscy znali moją sytuację, ale doskonale orientowali się w niej szefowie klubu, podpisując kontrakt. Od lutego borykam się z urazem, mam przepuklinę pachwinową. I to uniemożliwiało mi normalne treningi. To dlatego pod koniec sezonu ważyłem 7-8 kilogramów więcej niż zwykle. Dałem z siebie tyle, ile mogłem. Więcej w tej sytuacji naprawdę się nie dało.

Jak poważny jest ten uraz?

Wymaga zabiegu, ale nie chciałem go robić w trakcie sezonu. Byłem wdzięczny Turowowi za to, że w trudnej sytuacji wyciągnął do mnie pomocną dłoń. Chciałem być gotowy, by w razie potrzeby pomóc, a nie tylko się leczyć. Teraz jednak przejdę zabieg i przez najbliższe 4-6 tygodni będę przechodził rehabilitację.
za: http://wroclaw.naszemiasto.pl/sport/1005278.html

No więc pewne rzeczy zaczynają się wyjaśniać - byliśmy przechowalnią/ośrodkiem rehabilitacyjnym/bezpieczną przystanią dla Stefańskiego. Facet z kontuzją miał być naszym wzmocnieniem na playoffy?!?! Delikatnie mówiąc: żenada i bezczelność!

Tytuł:
rekrut
rekrut

http://probasket.pl/news/podsumowanie-s ... ec-28303/3
Powyżej link do wywiadu z Robertem Witką w którym na pytanie gdzie chciał by grać powiedział prosto "Nie miałbym nic przeciwko kontynuowania swojej kariery w Turowie" a więc el capitano chyba zostanie na 4 już sezon w Turowie .

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

CCC pisze:
Powyżej link do wywiadu z Robertem Witką w którym na pytanie gdzie chciał by grać powiedział prosto "Nie miałbym nic przeciwko kontynuowania swojej kariery w Turowie" a więc el capitano chyba zostanie na 4 już sezon w Turowie .

No i dobrze moim zdaniem Witka jest jaki jest wszyscy go znamy i od tej dobrej i gorszej strony. Ja nie będę miał nic przeciwko jeśli zostanie.

Tytuł:
pismak
pismak

jesli Witka by zostal, to trzeba pomyslec o graczu na 3, ktory bedzie lubil grac pod deska i cos zbierze, bo jak gra Witka na desce to wiadomo...

Kiedy beda jakies niusy nt. kasy z PGE?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witajcie ;)
Nastał czas "szybkiego odpoczynku" ale włodarze naszego klubu nie powinni go zbytnio przespać. Trzeba zbudować zespół aby co najmniej podtrzymać dobrą passę.
Jak większości z Was i mi się wydaje, że kilku zawodników trzeba by dobrać i niektórych pożegnać.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Byłam wczoraj z uczelnią na wycieczce w PGE i jeden z panów w elektrowni powiedział, że dla nich 4,5 mln to pryszcz to wg mnie powinni rzucić dla klubu takie 3 pryszcze przynajmniej :] to tak na marginesie hehe :]

Ostatnio zmieniony 30 maja 2009, 13:54 przez katrin89m, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.