Dzisiaj jest 06 lip 2025, 23:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Azlo pisze:
lukaszek pisze:
No i Azlo widzę ze w koncu się zgadzamy:-) :smt058

Póki co na razie w tym jednym zagadnieniu :lol:

arr998 - ty się pytasz, czy potwierdzasz ws. Logana?

Pytałem się tylko Azlo bo jestem ciekawy jak się sprawy dalej potoczą

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

lukaszek pisze:
Mistrzu tadem obecnie wyscigi F1 dbywają się w magny cours......Jak chcesz porozmawiac o F1 to nie tutaj

nie chodzi mi o F1 (z reszta nie interesuje się tym zbytnio) tylko chodzi mi o porównanie, które nijak ma się do naszego miasta, naszego budżetu, naszych realiów i klubu. Hala na 7,5 tys. osób.... ta... tak czytam ten wątek i czytam i się zastanawiam czy ta na 3 tys. w ogóle powstanie. Ale generalnie jestem za - może być z kręgielnią i aquaparkiem i torem gokartowym... czemu nie?

Tytuł:
obserwator
obserwator

W Goerlitz jest jakiś klub sportowy? Słyszałem, że druzyna piłkarzy ręcznych. Czy nie można się z Niemcami dogadać i przy pomocy środków unijnych wybudować hali dla obydwu druzyn?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

W nazwach wielu obiektów sportowych na świecie zawarte są nazwy sponsorów, którzy wyłożyli całość lub część środków na takie inwestycje.
Dlaczego u nas nie mogłaby powstać PGE Arena, Siemens Arena czy Bombardier Arena?!
Taki projekt jest BARDZO REALNY!
Ale za czymś takim trzeba się nachodzić, również na drugą stronę Nysy...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Wszystko mozna dogadac ale płakac sie chce skoro nawet władze miast nie czaja bazy i nie znają realiów koszykówki i budowania hal sportowych z prawdziwego zdarzenia.Oni chca wybudowac hale na 3,5 tys osob i co?A na euroligę trzeba 5tys najmniej.I ida po najmniejszej linii oporu z funduszy EU totalizatora i srodków własnych.Tak to sobie k....a mozna wybudowac salkę gimnastyczną dla dzieci w gimnazjum albo katechetyczną w parafii......Powatarzam ostani raz albo konsorcjum na czele z prywatnym inwestorem buduje halę plus aquapark multipleks itp albo robia cos w porozumieniu z goerlitz.I wtedy mieszkancy dwoch krajów wykoorzystuja powyzsza halę do imprez sportowych,kulturalnych i rozrywkowo-komercyjnych.Bo sama hala z ekonomicznego punktu widzenia nie ma racji bytu w zgorzelcu.Proste i logiczne.Niech ktos to przepisze duzymi literami i zaniesie do UM...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

lukaszek pisze:
Niech ktos to przepisze duzymi literami i zaniesie do UM...

Musi być w tym zakresie jakaś inicjatywa i działania! Niech każdy kto może coś zrobi w tej sprawie, choćby wysyłając mail do Gronicza: rgronicz@poczta.onet.pl

Tytuł:
gaduła
gaduła

lukaszek pisze:
Otoz orthez według danych na rok 1990 gminę zamieszkiwało 10 159 osób,
w ramach pogłebiania wiedzy zresztą ogólnodostępnej :
Population (1999) 78,732 http://en.wikipedia.org/wiki/Pau%2C_Pyr ... tlantiques
lukaszku weź sie solidniej przykladaj do dyskusji. Poza tym ortez to nie nazwa miasta :grin: Miasto nazywa sie Pau i koniec . hala w Pau ma prawie 8 tys. miejsc
http://www.eurobasket.com/team.asp?Cntry=FRA&Team=98
więc wg twoich info prawie cala "wieś" musialaby zapełniac hale :smt082

[ Dodano: Sro Cze 11, 2008 9:55 pm ]
skad ta Twoja aktywnosc łukaszku po zakończniu sezonu .....podejrzewam ze to zmiana nicka i proba poprawy wizerunku tak ??

Tytuł:
obserwator
obserwator

Saso stan populacji pau czy orthez jak zwał tak zwał podawałem na stan wg roku 1990r.Pozdrawiam.

Tytuł:
obserwator
obserwator

[ Dodano: Sro Cze 11, 2008 9:55 pm ]
skad ta Twoja aktywnosc łukaszku po zakończniu sezonu .....podejrzewam ze to zmiana nicka i proba poprawy wizerunku tak ??[/quote]

Kogo masz na mysli?

Tytuł:
gaduła
gaduła

lukaszek w takim razie wychodzi na to że od 1990 roku populacja w Pau wzrosła w ciagu 9 lat z ok. 10 tys. do ok. 80 tys. !!!!!!! :smt044 Ciekawe co spowodowało wzrost popędu seksualnego żabojadów z Pau ?? żeby az tak się rozmnożyć ? szok :P
Moze sukcesy koszykarskie ?
Ale za bardzo odbiegamy od tematu ...proponuje wrzucic pare kilo ogórasów świeżych ;) Czy Logan nadal jest w Moskwie czy sie rozmyslil ?? ;) Czy Kelati wybrał CSKA czy jednak pozostanie w Sankt Petersburgu czy tam w Hiszpanii albo Włoszech ?? ;) Słyszałem tez o Efezie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Sory ale nie za bardzo mnie obchodzi dokąd idzie logan,kelati,andrzej rodriguez itp.Niby do cska,efez .. :smt044 Haaahhhhaaaa. Pewnie ma to słuzyc podbiciu kontraktu w docelowym miejscu czyli pewnie w jakims ukrainskim klubie lub słabiutkim rosyjskim......Bez urazy dla kelatiego czy logana ale efes a tym bardziej cska moskwa to troszkę za wysokie progi dla tych zawodników.Lepiej skupic się na ewewntualnych wiesciach z klubu dotyczących przyszłego sezonu,nawet skąpych....Ja wiem ze to za wczesnie jeszcze ale podawanie głupot o zainteresowaniu cska moskwa to kiepski zart.Chciałbym zobaczyc minę andersena czy papaloukasa z cska na pytanie o kelatiego :shock:

[ Dodano: Czw Cze 12, 2008 8:59 am ]
Saso moze tak jak we francji po sukcesach koszykarskich moze i u nas wzrosnie gwałtownie populacja?Pełno mulatów ganiających za 10lat po zgorzelcu? :D .Thomas K. juz ]:-> zaczął..........

[ Dodano: Czw Cze 12, 2008 9:28 am ]
I jeszcze jeden przytyk do turowa.Dlaczego oficjalna strona turowa zgorzelec nie ma strony w wersji angielskiej?Sam mam znajomego ktory pochodzi z zachodnich niemiec po polsku potrafi powiedziec dzien dobry i nic więcej...Obejrzał jeden mecz turowa i chce kupic karnet na przyszły sezon ale jak wszedł na stronę turowa odbił się jak od sciany....Dazymy do euroligi chcemy się pokazac w europie ale ta brak strony w wersji przynajmniej angielskiej (o niemieckiej nie wspominam - choc podobno turów ma fanów w goerlitz) to jedna wielka wtopa.......Z czym do europy?;-)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

lukaszek pisze:
I jeszcze jeden przytyk do turowa.Dlaczego oficjalna strona turowa zgorzelec nie ma strony w wersji angielskiej?Sam mam znajomego ktory pochodzi z zachodnich niemiec po polsku potrafi powiedziec dzien dobry i nic więcej...Obejrzał jeden mecz turowa i chce kupic karnet na przyszły sezon ale jak wszedł na stronę turowa odbił się jak od sciany....Dazymy do euroligi chcemy się pokazac w europie ale ta brak strony w wersji przynajmniej angielskiej (o niemieckiej nie wspominam - choc podobno turów ma fanów w goerlitz) to jedna wielka wtopa.......Z czym do europy?;-)

To byl plan i tak mialo byc. Niestety wszystko rozeszlo sie o pieniadze i to nie zostalo przygotowane. Mam nadizeje, ze od przyszlego sezonu anglojezyczna strona bedize juz funkcjonowac.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Pieniądze?To klub nie ma udziału w tej stronie??????Co to za amatorka ze strony klubu?To strona jest tworzona przez fanów tylko???????Szkoda ze prezes klubu nie widzi min tych ludzi ktorzy odbijają się od strony turowa chocby przed final eight w turynie.Jak się sontaktowac z klubem za pomocą e-mail?Trzeba rzucic im troche pomysłów

Tytuł:
obserwator
obserwator

łukaszek - poleć znajomemu stronkę www.translate.google.pl bodajże. Ja sobie tak czasem pomagam, choć angielski znam całkiem dobrze ale rosyjskiego czy hiszpańskiego to już ni chu chu. A wierz mi, jest wiele klubów grających w pucharach europejskich, które mają strony wyłącznie w języku narodowym. Stąd właśnie potrzeba radzenia sobie w inny sposób.
Co prawda trzeba się trochę nagłowić próbując rozszyfrować takie tłumaczonko ale przynajmniej pobieżnie wiadomo o sso chodzi.

Tytuł:
obserwator
obserwator

azlo wierz mi ze kazdy szanujący się klub w europi ma stronę w wersji angielskiej

[ Dodano: Czw Cze 12, 2008 10:43 am ]
europie cholerna klawiatura

[ Dodano: Czw Cze 12, 2008 10:47 am ]
i nie polecam translatorów internetowych.......Tragedia.Mozna przetłumaczyc pojedyncze słowa ale przy dłuższych wyrazeniach jest szopka...........Promocja,promocja i jeszcze raz promocja klubu...Strona w wersji angielskiej to podstawa.....Spokojnie niech turów małymi kroczkami buduje swoją pozycję..A ten dział niech słuzy takim pomysłom.......Raz na jakis czas mozna wysłac taki pomysł poprze klub kibica do władz klubu czy władz miejskich

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.