Dzisiaj jest 10 lip 2025, 23:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 671 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Kolega zastosował wykładnie rozszerzającą, która bywa zawodna ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

makaron pisze:
zubek pisze:
ciekawe, dla czego nie podali jakie sławy są w komitecie poparcia?ponad 150 osób. tej wiadomości jakoś zabrakło.

A co ma do rzeczy lista sław????? A już łapię, przecież słusznie wrzuciłem Cię do worka z tymi co głosują tak samo jak sąsiad albo znajomy. Sławy poparły Komorowskiego to idę zagłosować na niego. Zubek możesz się obrazić ale w tym momencie Twoja wartość zrównała się w moich oczach z babcią w moherowym berecie :D :lol: :D .

z przykrością stwierdzam , że nie zrozumiałeś mojego posta

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
Chciałbym delikatnie nadmienić, że domeną moherowych beretów było głosowanie na PiS i Kaczorów a nie na Komorowskiego :roll: Zatem nie Obraź się makaronie, ale wciągaj swój beret i ruszaj do urn :smt082 :smt058

Ja również chciałbym delikatnie nadmienić, że moherowe berety przytoczone przeze mnie to symbol głosowania za wskazaniem "autorytetu" czyli dla mohera to ksiądz, a dla zubka np. Bartoszewski lub inna sława (np. Gajos :grin: ). No ale Turku jak widać mamy trochę odmienne postrzeganie moherowego beretu :lol: :smt058 :lol: .
Beretu nie wciągnę ale do urny pójdę :D i na Kaczyńskiego zagłosuję dokonując świadomej i własnej oceny kandydatów w przeciwieństwie do niektórych, którzy nie potrafią ocenić kandydatów samodzielnie tylko kierują się oceną innych sław lub mało znaczącymi potknięciami albo niemodnym stylem życia. Ot i cała wiedza naszego społeczeństwa w/s przydatności kandydata na prezydenta. :smt021
Cytuj:
z przykrością stwierdzam , że nie zrozumiałeś mojego posta

Zrozumiałem, uważasz, że brak informacji o sławach w komitecie Komorowskiego to manipulacja.
Ty nie rozumiesz natomiast tego co ja chcę Ci przekazać. Ja nie potrzebuję namaszczenia kandydata przez "sławę" potrafię sam ocenić co dobrego dla mnie czyli zwykłego obywatela zrobił dany kandydat. Dziwi mnie, że osoby wykształcone potrzebują aby im sławy wskazywały kogo mają wybrać, ponoć wykształcenie wyrabia nawyk myślenia i wyciągania samodzielnie wniosków. Jakoś w tym temacie do tej pory nikt nie jest w stanie wykazać walorów i zalet swoich faworytów, natomiast każdy potrafi tylko wytykać wady lub niekonwencjonalny styl bycia.

Ostatnio zmieniony 17 maja 2010, 15:59 przez makaron, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

makaron pisze:
niemodnym stylem życia

makaron pisze:
niekonwencjonalny styl bycia

Ja też nie mam nic przeciwko starym kawalerom defraudującym całe potężne wypłaty na niewiadomoco (vide stan majątkowy)...

Tak dla wyjaśnienia - bo o to chodzi :

xionc pisze:
Jak ktoś funkcjonuje w polityce 20 lat i sprawuje mandat posła przez cały czas to dostaje te uposażenie to jakim cudem nie jest w stanie mieć jakichś oszczędności? Jakieś kosztowne nałogi? Hazard, wódka, koks, dziewczynki, chłopaczki? Czy po prostu jest tak rozrzutny i nieudolny? Ja bym mu 10 zł nie pożyczył a co dopiero zrobił głową państwa. Jak ktoś o siebie samego nie umie zadbać to co dopiero o innych.

Szczerze mówiąc to obawiam się , że Jarek wygra. Jako naród lubimy współczuć i umartwiać się - ten wizerunek na razie pasuje do Jareczka... 8) Niby przypadkowo Kurski milczy...cisza przed burzą? ;) Pewnie nie - wyciszą go , bo nie pasuje do nowego wizerunku :smt021

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Najnowszy sondaż:
http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/k ... 62182.html
]:->

[ Dodano: Pon Maj 17, 2010 5:28 pm ]
Mój kandydat ma 2% co nie znaczy że się go wstydzę.
Piszemy tu już trochę i jestem jednym z nielicznych który przyznał się do swoich sympatii.Zachęcam pozostałych.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Dla przypomnienia wszystkim złośliwcom-to jest mój kandydat.
http://www.marekjurek.pl/
co to za kandydat bez nazwiska? :grin:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:

znam sie na żartach :smt082 :smt044 :smt058

[ Dodano: Pon Maj 17, 2010 7:08 pm ]
We wtorek 18 maja o godz. 8.13 Marek Jurek będzie gościem red. Michała Karnowskiego w Programie III Polskiego Radia

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

makaron pisze:
moherowe berety przytoczone przeze mnie to symbol głosowania za wskazaniem "autorytetu"

tu zgodzę się z makaronem w 100%, takie komitety honorowe to klasyczny socjotechniczny mechanizm, udowodniony przez Ascha. Autorytet mówi że czarne jest białe to "moher" jest tylko w stanie przytaknąć, a jak makaron wspomniał na jednego "mohera" działa to a na innego owo. Szczegóły w Wikipedii Eksperyment Ascha

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

makaron pisze:
]
Zrozumiałem, uważasz, że brak informacji o sławach w komitecie Komorowskiego to manipulacja.

ok. no więc jeszcze raz. wyjdź na chwilę ze skóry pisowskiego siepacza, zagraj rolę zwolennika, dajmy na to- Komorowskiego. pod tym kontem poczytaj sobie "odzyskaną" prasę, pooglądaj tvp. i zadaj sobie sensowne pytania. tylko tyle.
ja to zrobiłem jakiś czas temu. efekty były zdumiewające - a dziś trudno mnie zmanipulować.

na chwilę wyobraź też sobie sytuację, że nie atakuję Cię ani nie jestem Twoim wrogiem, a dyskusja to nie pole śmiertelnej bitwy.
szanuję Cię jako partnera w rozmowie - i tylko tyle wymagam od Ciebie.

od zawsze w społeczeństwach ludzkich funkcjonowały autorytety. wydaje mi się, że wyjątkowa posucha, jaka panuje w tej materii w Pisie wymusiła sytuację negacji i marginalizowania przez Was ich roli w Polsce. potrafię sobie wyobrazić, jakie pomniki stawialibyście Wajdzie, gdyby poparł Kaczyńskiego. fałsz całej sprawy jest jeszcze bardziej widoczny w chwili, kiedy Waszą negację autorytetów zestawimy z nawoływanie do kultu tradycji i historii. to jest bardzo szkodliwe działanie, które odbije się nam wszystkim czkawką.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zubek pisze:
od zawsze w społeczeństwach ludzkich funkcjonowały autorytety.

i z Tobą muszę się zgodzić w 100% ale jaki sens mają powszechne wybory jeśli ludzie kierują się "czyimiś" rozumami?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tadam pisze:
ale jaki sens mają powszechne wybory jeśli ludzie kierują się "czyimiś" rozumami?

Jesteśmy panami siebie. Możemy równie dobrze rozbić się w przepaści, co iść wzdłuż jej krawędzi lub wspiąć się na górę i ją ominąć. Wszystkiego można uniknąć i wszystkiego dokonać.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Chuck Norris jr pisze:

znam sie na żartach :smt082 :smt044 :smt058

mój ma za to dwa :D :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tadam pisze:
mój ma za to dwa :D :D

Janusz Korwin-Mikke -"też miłośnik SOCJAL_LIBERAŁOW "- tak trzymać

Ostatnio zmieniony 17 maja 2010, 19:01 przez CICHY, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tadam pisze:
jaki sens mają powszechne wybory jeśli ludzie kierują się "czyimiś" rozumami?
jak się nie ma swojego, można się posłużyć czyimś, gorzej gdy ten czyjś też nie jest najwyższego gatunku
CICHY pisze:
Jesteśmy panami siebie
i niech tak pozostanie
CICHY pisze:
Wszystkiego można uniknąć i wszystkiego dokonać
tylko czy zawsze warto?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Trochę te cytaty wyrywasz za bardzo z kontekstu.

[ Dodano: Pon Maj 17, 2010 8:04 pm ]
Chuck Norris jr pisze:
tylko czy zawsze warto?

Zawsze warto.

[ Dodano: Pon Maj 17, 2010 8:04 pm ]
Nigdy nie żałuj tego co zrobiłes.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 671 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 45  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.