ilustrator pisze:
A mnie bardzo przekonał. Przecież to takie proste, by zrozumieć tylko, że wcale nie jest najważniejsza narodowość, religia, kolor skóry... Można żyć spokojnie obok siebie, działać i pracować współnie nie patrząc na to. W tamtym programie dzieci to szybko zrozumiały.
Wystarczy tylko by nikt nie słuchał takich jak CICHY.
Nie zrozumiemy się nigdy. Czy ja mówię że nie można żyć obok siebie ze względu na te wszystkie czynniki o których piszesz? Tylko dlaczego żeby to gawiedzi wmawiać że tak można trzeba najpierw kogoś napaść i podbić, następnie nazwać walczących o niepodległość terrorystami a następnie nakręcić propagandowy film rodem z III rzeszy. To Ty pewnych rzeczy nie dostrzegasz i zasłaniasz się ideologią której ja nie nadużywam. Wszystko można tylko patrzmy na problemy bez emocji. Niemcy też nazywali AK bandytami (określenie terrorysta nie było wtedy w modzie). Zrozum to wreszcie i nie rób ze mnie potwora.
[ Dodano: Pią Lis 21, 2008 8:59 am ]smoluch pisze:
Cichy - gybym chciał zapisać sie do NOP czy przy pznawaniu i penetrowaniu mojej osobowości takze byłbyś cihy ,normalnie zakochałem sie w waszej ideologi . , szkoda że zajęty jesteś ciagle pracą - ja chciałbym ujawnić się z momi pogladami , ale widziałem plakaty i zdjęcia których się boję , wiem że ty tak naprawdę wewnątrz jesteś inny tolerancyjny i lubisz innych , że to wszystko złego co o was piszą to kłamstwa żydów , komuchów , czanych ,a i indian .
Nie udawaj. Co to za facet który boi się zdjęć i plakatów. Jak chcesz sprostać wyzwaniom tych czasów. Jeśli satyra jest dobra na wszystko poprzestań na tym.
Pozdrawiam.
ps.
zawsze możesz wpaść na kawę lub herbatę nie koniecznie do biura PO
[ Dodano: Pią Lis 21, 2008 9:05 am ]Tolerancją się brzydzę to złe słowo. Dla was tolerować to znaczy pozwalać na rzeczy złe i z takim pojęciem zgodzić się nie mogę. Każdą rozmowę należy zacząć od fundamentu czyli wartości przez każdego z nas wyznawanych. To jest takie proste że aż razi.Np. Katolik, czyli dekalog jest początkiem drogi dla niego.
Np. Głosuję tylko na tych którzy wyznają takie wartości. Myślę jednak że to nie ten temat.
A rozmawiać zawsze warto.