neandertalski pisze:
CICHY sadzisz tu znów kocopoły takie, że trudno się opanować :/
ja póki co czekam na poważną dyskusję, w której od Ciebie oczekiwałem jakiegoś pozytywnego przykładu nacjonalizmu, póki co wszystko nie takie, nie siakie, nie śmieszne, nie poważne, ble ble ble
jeżeli jest nacjonalizm taki dobry to chyba już gdzieś uczynił kogoś szczęśliwym? a jeżeli nie możesz podać żadnego przykładu to powiedz, ze nie możesz. póki co jak widzisz Twoi przeciwnicy mogą wyliczać negatywne przykłady w nieskończoność, nie chcesz niemieckich narodowych socjalistów ani chorwackich nacjopnalistów OK, to może ukraińscy? może litewscy?, może słowaccy? rumuńscy?, może węgierscy? może francuscy?, może belgijscy?, może fińscy?, może norwescy - o tu by się nawet podobało co poniektórym, bo byśmy mogli pogadać o panienkach, lebensbornach i gwiazdach rocka np. CICHY podaj jakiś przykład POZYTYWNY, gdzie zadziałało i sprawdziło się, gdzie nie skończyło się na krwawej jatce, przecież musi być takich przykładów od groma skoro to takie dobre?
czy może z wiarą to jest tak, że dowodów nie potrzebuje?
Ty może nie sadzisz kocopołów lecz umiejętnie manipulujesz na tym forum.
Żadna z ideologii na tym globie nie jest doskonała .
Jeśli przyszło by uczciwie zrobić bilans dokonań to NACJONALIZM przy tych zwałach zbrodni na świecie jest niewiniątkiem.
Trudno jest rozmawiać o NACJONALIZMIE patrząc na niego globalnie bo w każdym kraju jest on inny w przeciwieństwie do np. KOMUNIZMU który jedno ma oblicze – czerwone i krwią spłynął wszędzie.
Proszę tylko nie uderzaj w ton że to wypaczenia itd.
Nie można w życie wprowadzać abstrakcji.
Przecież wiesz że ten cały Marks i Engels (żydziaczki zresztą co nie jest bez znaczenia) z bogatych domów będąc na studiach tworzyli w pianych zwidach przelewając na papier banialuki i powstało coś określanego mianem dzieł.
I nic by z tego nie było gdyby nie kolejny świr, który zapragnął dla szczęśliwości ludzkości wcielić to w czyn.
‘Wiesz o kim mówię, wiem o Leninie. Czy Lenin tutaj mieszkał, tu żył? Tak na tej ziemi tu w Poroninie przed żandarmami cara się krył…”
Widzisz też jestem skażony tamtą epoką bo jakiś bzdurny wierszyk plącze mi się po głowie. Dlatego jeśli już rozmawiamy o NACJONALIZMIE ograniczmy to do własnego podwórka i teraz proszę daj przykłady zła które w Polsce wyrządził.
Niektórzy uważają że Dmowski za późno zaczął jeździć na nauki do Rzymu – też tak uważam. Cytat z Dmowskiego:
„Wcale nie jest mi wstrętna idea dyktatury. Jestem przekonany, że dyktatura Mussoliniego jest wielkim szczęściem dla jego ojczyzny."
Od razu dodam że Churchill też się zachwycał Mussolinim.
[ Dodano: Sob Lis 22, 2008 12:43 pm ]Póki co pozdrawiam Cię Rzymskim Salutem.
http://gegenjay.wordpress.com/2008/07/0 ... drowienie/ [ Dodano: Sob Lis 22, 2008 12:44 pm ]smoluch pisze:
solvu coś tam - ależ ,ty masz nika nie z polski , jak i dlaczego . Ja chciałem tu wyznać ci uczciwie że przez parę dni miałem w domu i niemca i żyda a i cygan który winko mi dał bo się czegoś bał .
Och jak mnie podniecają takie wielkie miecze a ty masz jeszcze owinięty - takim wielkim długim czymś śliskim . Chyba Cichy przegrał z Tobą w konkurencji .
Pisz na temat brudny "bracie" przepraszam czarny, przecież smoła jest czarna.