Dzisiaj jest 10 lip 2025, 23:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 671 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

xionc pisze:
Za darmo to można jedynie w jape na ulicy dostać.

Zgadzam sie ze wszystkim co napisałeś, ale z powyższym cytatem już nie. W dzisiejszych czasach już jest ciężko za nic w jape dostać. I na to trzeba sobie zasłużyć - zapracować hehe.

A co do wielkich molochów państwowych. Dlaczego ich pracownicy mają mieć jakieś wieloletnie gwarancje itd... i coraz wyższe pensje z racji tego że firma uzyskała większy zysk. A czy oni pracują więcej a co za tym idzie wydajniej. Gówno prawda tak jak napisał xionc , oni są już nauczeni wołania o pieniądze bez względu na swoją pracę.
Fakt, mogłem sam starać sie o pracę w takim zakładzie !!! Ale taka sytuacja w stoczniach , kopalniach itp... jest śmieszna coś co nie przynosi zysku i trzeba do tego non stop dokładać nasze pieniądze mija sie z celem. I głupie obietnice polityków wobec tych pracowników są śmieszne !!!

Tytuł:
pismak
pismak

Czy wpadką można nazwać korzystanie z wikipedii?

Według Megapanel PBI/Gemius wikipedia ma 9 372 893 realnych użytkowników, co stanowi zasięg na poziomie 52,67%.

Co do gazu łupkowego, to ja bym się nie napalał. Według specjalistów pokłady wynoszą 1,44 mld m3, a wg posła Kaczyńskiego 3 mld - kto ma rację?

Poseł Kaczyńskie chce wydobywać ten gaz za wszelką cenę. A jak wydobycie nie będzie opłacalne, też będzie wydobywał? Jak okaże się że gaz z Rosji jest np o połowę tańszy to co mamy i tak wydobywać?

Wg specjalistów, najwcześniej będzie możliwość wydobycia (jak potwierdzi się że gaz jest w Polsce) za od 7 do 10 lat. A co do tego czasu? Trzeba mieć gaz z Rosji. Trzeba wynegocjować dobrą umowę z Rosją.

Znając stosunek Kaczyńskiego do Rosji to tylko będzie przeszkadzał w negocjacjach.

Co do prywatyzacji. Przykład naszego PKSu - przynosi ogromne straty, jest źle zarządzany. Tabor w 90% nadaje się do natychmiastowego złomowania. Jakie jest wyjście. Dalej trzymać tę firmę? Dalej ma przynosić straty, dalej osłabiać nasze państwo? Najlepszym wyjściem będzie prywatyzacja lub oddłużenia i danie ostatniej szansy dobremu menadżerowi do będzie potrafił pomów naszemu lokalnemu przewoźnikowi. Jak się nie uda trzeba prywatyzować. Jakość usług na pewno wzrośnie.

Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, 8:48 przez zgc_qwerty, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
A co do wielkich molochów państwowych. Dlaczego ich pracownicy mają mieć jakieś wieloletnie gwarancje itd... i coraz wyższe pensje z racji tego że firma uzyskała większy zysk. A czy oni pracują więcej a co za tym idzie wydajniej. Gówno prawda tak jak napisał xionc , oni są już nauczeni wołania o pieniądze bez względu na swoją pracę.
Fakt, mogłem sam starać sie o pracę w takim zakładzie !!! Ale taka sytuacja w stoczniach , kopalniach itp... jest śmieszna coś co nie przynosi zysku i trzeba do tego non stop dokładać nasze pieniądze mija sie z celem. I głupie obietnice polityków wobec tych pracowników są śmieszne !!!

Czy Ty nie dostrzegasz że dla naszego Regionu te tzw. przez Ciebie molochy są głównym motorem napędzającym koniunkturę w naszym powiecie. Czy potrafisz sobie wyobrazić zamknięcie Elektrowni i Kopalni co tutaj się wydarzy.Ile środków płatniczych przestanie wpływać na rynek uderzając we wszelką działalność gospodarczą?
]:->
D L A T E G O - D L A T E G O - D L A T E G O - D L A T E G O - D L A T E G O - D L A T E G O - D L A T E G O
CZAS Z TYM SKOŃCZYĆ!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Czy Ty nie dostrzegasz że dla naszego Regionu te tzw. przez Ciebie molochy są głównym motorem napędzającym koniunkturę w naszym powiecie. Czy potrafisz sobie wyobrazić zamknięcie Elektrowni i Kopalni co tutaj się wydarzy.Ile środków płatniczych przestanie wpływać na rynek uderzając we wszelką działalność gospodarczą?

Dokładnie zdaję sobie sprawę co dla nas oznacza i jaki ma wpływ Elektrownia z Kopalnią. Ja w swoim wpisie nie napisałem nic o ich zamknięciu. Nasze molochy bogatyńskie dają sobie radę bardzo dobrze i cieszy mnie fakt że są tam miejsca pracy. Mi chodziło o coś takiego jak np wspomniany przez kogoś PKS do którego sie dokłada oraz pracownicy w takich molochach jak stocznia itd... którzy rządają gwarancji zatrudnienia i jeszcze ogromne zaplecze socjalne za które to my właściwie zwykli śmiertelnicy płacimy.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

xionc pisze:
Trzeba skończyć z mitem że państwo daje coś za darmo.

Dlaczego Korwinn-Mikke dostał tylko 2,5% głosów? nie wiem bo z tego co czytam powinien dostać więcej, ale wiem, że ani PO ani PIS Twojego postulatu nie spełnią.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

zgc_qwerty pisze:
Co do prywatyzacji.

http://www.nacjonalista.pl/2010/06/26/l ... 80%9D.html

[ Dodano: Sro Cze 30, 2010 10:37 am ]
Tusku, zejdź z obrazu

Co było hitem ostatniego krajowego zjazdu PO? Tusków dwóch. Ten prawdziwy i... namalowany na obrazie.

Na sobotni kongres Platformy jeden z jej działaczy przybył z wyjątkowym prezentem. Przywiózł namalowany na płótnie, oprawiony w solidne, złote ramy, obraz. Widniał na nim portret Donalda Tuska. Działacz, w ramach prezentu, wręczył ten nietypowy podarunek swojemu pryncypałowi.

Działacz Platformy zrobił ogromną furorę i skupił na sobie uwagę wszystkich uczestników partyjnej konwencji. Nie mniej zdziwiony był sam Tusk, który uśmiechem zareagował na podarek. Ponoć żartował, że obraz jest lepszy od oryginału bo ma więcej włosów na głowie.

Obrazy z wizerunkami wodzów nie dziwiły nikogo w krajach, gdzie panował reżim komunistyczny. Za życia malowano i Stalina i Lenina. Na obrazach jednak częściej widnieją wizerunki świętych. A może Donald Tusk do świętości pretenduje?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Schizofrenia Jarka

Czyżby Jaruś sobie wszystko przypisywał.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Hakeem pisze:
Czyżby Jaruś sobie wszystko przypisywał.

Grillowanie tez ponoć PIS wymyślił

http://dziennik.pl/polityka/article3706 ... zielo.html

Tytuł:
pismak
pismak

Boże, niech Kaczyński nauczy się mówić po polsku!

Przed chwilą mówi: tyko, a nie tylko; rzeczom i inne.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zgc_qwerty pisze:
Przed chwilą mówi: tyko, a nie tylko; rzeczom i inne.

Elokwencja, prezencja, szeroki, śnieżnobiały uśmiech, drogie garnitury szyte na miarę, zadbana fryzura, czasem dyskretny makijaż,... - zgadzam się, są te rzeczy istotne dla pewnej grupy elektoratu i cała armia specjalistów od wizerunku dba o tego typu szczególiki.

Zastanawiam się tylko, w jaki sposób wszystkie te "niezwykle istotne" elementy przyciągające elektorat (nazwę go na potrzebę chwili "estetyczny"), przekładają się na jakość rządzenia i sposób uprawiania polityki? :roll:
Ty też się nad tym zastanawiałeś??

ps. Mnie bardziej zastanawia w jaki sposób Bronisław Komorowski przyczynił się do wyludnienia Polski - bo takie wyznanie wymknęło mu się w trakcie debaty. Ponieważ, jak sądzę, jesteś jego gorącym zwolennikiem, czy mógłbyś oświecić mnie "co autor miał na myśli"?? :o

Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, 20:13 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:

Zastanawiam się tylko, w jaki sposób wszystkie te "niezwykle istotne" elementy przyciągające elektorat (nazwę go na potrzebę chwili "estetyczny"), przekładają się na jakość rządzenia

w Polsce prezydent nie ma możliwości rządzenia. rządzi rząd.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zubek pisze:
w Polsce prezydent nie ma możliwości rządzenia. rządzi rząd.

Dziękuję za przypomnienie mi tej "oczywistej oczywistości", niemniej moja uwaga była natury ogólnej i dotyczyła wszystkich kampanii wyborczych i kryteriów jakimi kierują się niektórzy z nas stojąc przy urnach.
Znaczna część elektoratu dokonuje wyboru na podstawie powierzchownych cech o jakich wspomniałem wyżej..., chyba zgodzisz się ze mną???
Tak mnie jakoś natchnęło po przeczytaniu wypowiedzi zgc_qwerty... :roll:

Uwaga natury bardziej szczegółowej, związana z obecnymi wyborami prezydenckimi znajduje się poniżej... ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

"zgc_qwerty"
Cytuj:
Boże, niech Kaczyński nauczy się mówić po polsku!

Mówił dobrze, w debacie lepiej się zaprezentował.

Debata prezentowała dyskusję profesora ze studentem.
Profesorem był Kaczyński a studentem Komorowski.
Godny przeczytania jest poniższy tekst z Gazety Wyborczej, (PO)lecam

http://wyborcza.pl/1,75478,8085813,Kacz ... ebaty.html

Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, 23:41 przez Olek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Z tej II debaty z pewnością zapamiętana będzie autopromocja jurności Komorowskiego: "Ja w kwestiach wyludniania się Polski mam swoje osobiste zasługi, nie muszę się nimi chwalić i uważam, że wiem, co należy robić żeby rodzinie polskiej pomóc.", " Ja wiem doskonale, jako ojciec pięciorga dzieci, że to jest kwestia wyboru komu buty na zimę, komu szalik, czapka, a komu rower na wiosnę." :grin: Dobrze skomentował to Sierakowski: "Posługiwanie się argumentami, że ja zrobiłem dzieci, a ty nie, jest niesmaczne. Potknął się o własny drybling." A o jurności marszałka i nie tylko, krążą już dowcipy :grin:

A przed siedzibą tvp był niezły happening:
http://www.youtube.com/watch?v=5sDqqmC3GXc
http://www.tokfm.pl/Tokfm/5,102433,8085 ... przed.html
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,8084 ... racji.html

http://www.tvp.info/informacje/wybory-2 ... mi/2046600
http://www.tvp.info/informacje/wybory-2 ... te/2049360
http://www.tvn24.pl/12690,1662999,0,1,k ... omosc.html
http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728 ... nski_.html
http://www.tvn24.pl/-1,1663025,0,1,eksp ... omosc.html
Debata - 30.06.2010 - wideo

Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 2:30 przez paawlus, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

I kto to mówi?
http://wyborcza.pl/1,75478,8085813,Kacz ... ebaty.html

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 671 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.