Dzisiaj jest 09 lip 2025, 21:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 671 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

krzywuss- nie będę klepał elaboratów - bo nie miejsce na to. więc skrótowo.
swoją ocenę oparłem na tym co widzę i co słyszę:
blokujący reformy- pierwsza z brzegu - traktat europejski, weta braciszka to z pewnością jego sprężyna. jedna z najważniejszych zawetowanych ustaw - to ustawa zdrowotna.
małostkowy - nienawiść do tuska mi wystarczy,
postrzegający świat poprzez pryzmat swoich kompleksów- no to chyba ta sama kategoria
nie znoszący ludzi wykształconych, lub mądrzejszych od niego-
- o wykształciuchy mi przecież chodzi i o krótką charakterystykę internautów.
w walce politycznej nie gardzący "brudnymi" chwytami
- dziadek z wehrmahtu ( to, że to pierwszy powiedział Kurski - prezesa nie rozgrzesza - taka forma walki wyborczej musiała być przez niego zaakceptowana)
dekownik w czasach solidarności- trudniej udowodnić że coś zrobił lub działał,
gardzący ludźmi prostymi i biednymi- hhehe - spieprzaj dziadu - to nieśmiertelny tekst braciszka, ale trudno ich jakoś rozdzielić.
ciekawe, że reszta tak Cię nie oburza i nie muszę Ci jej udowadniać. a są tam zarzuty większego kalibru. prezydentem nie może zostać człowiek, który 70 % Polaków stawia tam, gdzie stało ZOMO.
No i Sobali w Trójce mu też nie daruję.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Mnie zastanawia inna rzecz...

Jak można być posłem kilka kadencji i zarazem tak mało w sferze finansowej osiągnąć. Mieszkać kątem u mamy i niemal szczycić się tym , że nie ma się oszczędności i mieszkania. Jeśli facet w tym wieku nie ma nawet swojego mieszkania i jako takich oszczędności to jak można zaufać mu że dobrze będzie rządził państwem?
Rozumiem , że można się "brzydzić" ludźmi , którzy coś w życiu osiągnęli i coś mają - bo to takie polskie przecież... :-? No i chwyta starsze pokolenie za serca - bo przecież wszyscy powinni być równi. Ale to już było... 8)

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
swoją ocenę oparłem na tym co widzę i co słyszę:
blokujący reformy- pierwsza z brzegu - traktat europejski, weta braciszka to z pewnością jego sprężyna. jedna z najważniejszych zawetowanych ustaw - to ustawa zdrowotna.
małostkowy - nienawiść do tuska mi wystarczy,
postrzegający świat poprzez pryzmat swoich kompleksów- no to chyba ta sama kategoria
nie znoszący ludzi wykształconych, lub mądrzejszych od niego-
- o wykształciuchy mi przecież chodzi i o krótką charakterystykę internautów.
w walce politycznej nie gardzący "brudnymi" chwytami
- dziadek z wehrmahtu ( to, że to pierwszy powiedział Kurski - prezesa nie rozgrzesza - taka forma walki wyborczej musiała być przez niego zaakceptowana)
dekownik w czasach solidarności- trudniej udowodnić że coś zrobił lub działał,
gardzący ludźmi prostymi i biednymi- hhehe - spieprzaj dziadu - to nieśmiertelny tekst braciszka, ale trudno ich jakoś rozdzielić.

STEK BEZWARTOSCIOWYCH OGOLNIKOW , do tego pomieszanie pojec i zdarzen. Przerazaja mnie tacy ludzie jak ty...

zubek pisze:
prezydentem nie może zostać człowiek, który 70 % Polaków stawia tam, gdzie stało ZOMO.

o co ci chodzi? to jakas zagadka? rebus? szarada? jakie 70% jest zrownane z ZOMO?

YELLO_35 pisze:
Jak można być posłem kilka kadencji i zarazem tak mało w sferze finansowej osiągnąć

Czyli bycie poslem to twoim zdaniem droga do zamoznosci i forma zarobkowania? A moze Jaroslaw Kaczynski nie traktuje zycia w kategoriach tak merkantylnych jak ty i nie czuje imperatywu do bogacenia sie - w rozumieniu zdobywania domow, samochodow itp. ...? Warto czasem odrzucic wlasna mentalnosc gdy ocenia sie czyjes zycie i postawy, szczegolnie gdy sie nie zna tego czlowieka i nie zamienilo sie z nim nawet 2 zdan na krzyz (a sadze, ze tak jest w twoim przypadku).

YELLO_35 pisze:
Jeśli facet w tym wieku nie ma nawet swojego mieszkania i jako takich oszczędności to jak można zaufać mu że dobrze będzie rządził państwem?

klania sie fundamentalna wiedza nt. Konstytucji RP - w zakresie kompetencji Prezydenta. Nie wspomne o tym, ze merkantylne spojrzenie na czlowieka jest dla mnie odrazajace!!! Czyli bogaty - znaczy madry, biedny znaczy dla ciebie glupi???!!!

Ostatnio zmieniony 15 maja 2010, 21:27 przez krzywuss, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Do słów zubka dodać należy że - autor niechlubnych słów- "spieprzaj dziadu", "ja panią załatwię" oraz nie znający tekstu Polskiego hymnu.
Nie słyszałeś krzywuss takiego powiedzenia- CZEMUŚ BIEDNY- BOŚ GŁUPI?,- CZEMUŚ GŁUPI- BOŚ BIEDNY? ;)

Ostatnio zmieniony 15 maja 2010, 21:33 przez MARUNIO, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

16-05-2010

W niedzielę 16 maja o godz. 8.50 Marek Jurek będzie gościem TVN24

16-05-2010

W niedzielę 16 maja o godz. 16.00 odbędzie się pierwsza w czasie trwania tegorocznej kampanii debata wyborcza pomiędzy Markiem Jurkiem a Andrzejem Olechowskim. Relacja na żywo w TVN24

16-05-2010

W niedzielę 16 maja o godz. 20.50 Marek Jurek będzie gościem programu "Młodzież kontra" w TVP INFO
ZAPRASZAM do TELEWIZORÓW.
]:->

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

MARUNIO pisze:
Do słów zubka dodać należy że - autor niechlubnych słów- "spieprzaj dziadu", "ja panią załatwię" oraz nie znający tekstu Polskiego hymnu

No a o ' małpie w czerwonym' to czyje? :roll:
CICHY pisze:
Marek Jurek będzie gościem

To się zastanów Marek, czy Jurek???? ;)

Proponuję załączyć sondę Kogo wybierzesz na Prezydenta, chętnie dowiem się jak nasz region zagłosuje. CICHY pomyśl nad tym. :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
blokujący reformy- pierwsza z brzegu - traktat europejski, weta braciszka to z pewnością jego sprężyna

zubek, jasne, ze sprężyna braciszka :grin:, najłatwiej pod to podciągnąć bo braciszek zza światów już nie zdementuje takich "sensacyj".
Co do weta to przeoczyłeś chyba fakt, że to Irlandia odrzuciła traktat :grin: :grin: :grin: . Lech Kaczyński owszem zapowiadał, że daleki jest od podpisania traktatu ale wobec weta irlandzkiego była to zagrywka taktyczna aby ugrać więcej dla Polski ale dla Ciebie pewnie jest to nie do zaakceptowania, pomimo tego, że ciężar "udupienia" traktatu poniosła Irlandia.
Krzywuss pogrubił te przywary, które można równie dobrze zarzucić innym osobom.
Ale nie to chciałem Ci napisać.
Martwi mnie jedna sprawa, to że tacy ludzie jak Ty wykształceni sprawiający wrażenie inteligentnych oceniają kandydatów biorąc pod uwagę ogólniki z bulwaru. Przykro mi ale po twoich dwóch ostatnich postach pozostaje mi wrzucić Cię do jednego worka z tymi wszystkimi co głosują na kogoś kto ładnie mówi albo jest przystojny lub dlatego, że kolega albo sąsiad też na niego głosuje.
A Twój ostatni "argument" przeciwko Kaczyńskiemu jest rozbrajający :lol: :
zubek pisze:
współpracował z Lepperem i Giertychem

a co to przestępstwo karalne??? Wyobraź sobie, że owocem tej współpracy był i jest fakt, że rodzice dostają zwrot podatku na swoje dzieci w wysokości ponad tysiąc zł na dziecko za, które to pieniądze mogą wysłać swoje pociechy na kolonie albo inne wakacje, takich ludzi jest dziesiątki tysięcy w Polsce, czasami te pieniądze pozwolą opłacić leczenie dziecka w specjalistycznych placówkach lub zakupić leki. Zastanawia mnie natomiast fakt, dlaczego od 2009 roku kwota tej ulgi zmieniła tendencję ze wzrastającej na malejącą:
1145,08 zł w 2007 roku
1173,70 zł w 2008 roku
1112,04 zł w 2009 roku
1112,04 zł w 2010 roku
Dodam tylko, że żaden "genialny" rząd niepopulistów antylepperów nie wpadł na pomysł tej ulgi i nie wdrożył jej w życie w okresie od upadku socjalizmu do objęcia władzy przez ruso- i germanofobów ]:-> ]:-> ]:->
Cytuj:
Do słów zubka dodać należy że - autor niechlubnych słów- "spieprzaj dziadu", "ja panią załatwię" oraz nie znający tekstu Polskiego hymnu.

No to ja proponuję następnym razem wystawić Edytę Górniak albo dodę elektrodę na prezydenta; łądnie śpiewają, pięknie wyglądają, hymn Polski znają, a czy o interes Polski w Świecie zadbają to już mniej istotne.

Ostatnio zmieniony 15 maja 2010, 22:25 przez makaron, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
Martwi mnie jedna sprawa, to że tacy ludzie jak Ty wykształceni sprawiający wrażenie inteligentnych oceniają kandydatów biorąc pod uwagę ogólniki z bulwaru. Przykro mi ale po twoich dwóch ostatnich postach pozostaje mi wrzucić Cię do jednego worka z tymi wszystkimi co głosują na kogoś kto ładnie mówi albo jest przystojny lub dlatego, że kolega albo sąsiad też na niego głosuje.

...czy nie taka sytuacje mial na mysli Ludwik Dorn wypowiadajac slowo "wyksztalciuch"?
Wyksztalcenie formalne, bez poglebionej refleksji nad soba i otoczeniem, bez odniesienia do historii, bez chocby proby SAMODZIELNEJ analizy zdarzen, ale za to z bezkrytycznym recypowaniem tego co wciska sie ludziom w TVN i Wybiorczej jako "modne, europejskie, niemoherowe".
Czy to wstyd byc Polakiem i troszczyc sie o wlasny narod???

Interes POLSKI to cos, czego nie mozna sie wstydzic - trzeba o to walczyc, nawet jesli to "niemodne". Niemcy czy Francuzi nie kryguja sie otwarcie bronic swych NARODOWYCH INTERESOW w ramach EU i jakos ani Merkel ani Sarkozy nie sa nazywani "moherami" przez TVN czy Wybiorcza. Ciekawe dlaczego...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
Czyli bogaty - znaczy madry, biedny znaczy dla ciebie glupi???!!!

Aleś uprościł chłopie... :roll:
Naprawdę tak to zrozumiałeś czy tylko głupa jarasz? ;)
Zresztą mało ważne dla mnie... 8)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

makaron pisze:
Wyobraź sobie, że owocem tej współpracy był i jest fakt, że rodzice dostają zwrot podatku na swoje dzieci w wysokości ponad tysiąc zł na dziecko za, które to pieniądze mogą wysłać swoje pociechy na kolonie albo inne wakacje, takich ludzi jest dziesiątki tysięcy w Polsce, czasami te pieniądze pozwolą opłacić leczenie dziecka w specjalistycznych placówkach lub zakupić leki
No to chyba nie do końca trafny argument ;) Oczywiście sam chętnie korzystam z tej ulgi, jednak to nie do końca jest taką zasługa PISu i jego koalicji :roll: Pamiętam wiele kontrowersji, które wzbudziła ta ustawa i masę sensacji podczas jej głosowania :grin: Otóż koalicja pisowsko-giertychowsko-leperowska poddała te ustawę pod głosowanie (zdając sobie sprawę, jak ogromnym obciążeniem dla budżetu było by ewentualne jej wprowadzenie), jednak licząc że wówczas opozycyjna i w mniejszości platforma sprzeciwi się jej, a to koalicji rządzącej dałoby kolejny argument, do wieszania psów na PO, ku zaskoczeniu i zakłopotaniu ogromnemu (klepnięcie ustawy oznaczało wydarcie pokaźnej sumy z budżetu państwa :roll: ) koalicji rządzącej, PO przytaknęło ustawie 8) Dalej wypadki potoczyły się już same, rozpad kontrowersyjnej koalicji PIS-LPR-Samoobrona, i w efekcie nowy rząd i powstanie koalicji PO-PSL, za powstania której, można było dopiero skorzystać z owej ulgi (wiadomo, po wejściu ustawy musiał zakończyć się rok podatkowy, by ulgę tę można było odliczyć) co przyczyniło się do tego, że mało kto pamięta w jaki sposób uchwała została przegłosowana a i co niektórzy sądzą, że jej powstanie to wyłączna zasługa PO ;)
Dlatego też pewnie
makaron pisze:
żaden "genialny" rząd niepopulistów antylepperów nie wpadł na pomysł tej ulgi i nie wdrożył jej w życie w okresie od upadku socjalizmu do objęcia władzy przez ruso- i germanofobów
, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie podpisałby się pod autorstwem takiej ustawy, która zamiast wyciągać pieniążki od podatnika, to mu je oddaje ;) Oni zaryzykowali, bo liczyli na to, że nie przejdzie... ;)

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
Aleś uprościł chłopie...
Naprawdę tak to zrozumiałeś czy tylko głupa jarasz?
Zresztą mało ważne dla mnie...

masz ciekawe slownictwo. Jesli dobrze odszyfrowalem tresc powyzszych slow - to odpowiem. Nie, nie udaje niczego, nie podpuszczam cie. Moze inne miales intencje, ale tresc i wymowa twych slow o stanie majatkowym J.Kaczynskiego jest jednoznaczna. To az razi , ze patrzysz na niego w sposob wyjatkowo dziecinny i merkantylny zarazem. Bo jakie znaczenie dla wlasciwego sprawowania urzedu Prezydenta RP ma to czy ktos ma dom i 4 samochody, czy tez zyje w mieszkaniu i nie ma samochodu? Czy te samochody i domy daja gwarancje odpowiedzialnosci, madrosci i troski o interes Polski?

Nie musisz odpowiadac. Sam sobie udziel tej odpowiedzi.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ktoś kto zna doskonale moje poglądy wie iż należę do opcji politycznej nie tyle eurosceptyków ale wręcz wrogów UE.Kto mnie zna bliżej wie również że nie zamierzałem głosować na śp.L.Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich ponieważ podpisał Traktat Lizboński,cieszę się z wielości kandydatów ponieważ w I turze nie muszę głosować na J.Kaczyńskiego.Co nie znaczy iż nie dostrzegam że w obecnym sejmie jedynie PIS jest dzisiaj PATRIOTYCZNĄ partią w szerokim pojęciu znaczenia tego słowa tzn.najbardziej moim zdaniem dbającą o POLSKI INTERES NARODOWY. Co do zarzutów zubka to nie trudno je obalić tylko po co kopać się z koniem ale spróbuję.

niezdolny do kompromisu,
- jeśli ciężko mu się porozumieć z przeciwnikami politycznymi i ideowymi to tylko chwała mu za to ,czy postawa polityczna PSL jest godna naśladowania?
wbrew wszystkiemu forsujący swoje zdanie,
-a któż już nawet nie z polityków tylko w naszym codziennym życiu nie lubi postawić na swoim.
dzielący Polaków,
-a co ma jak KWACH opowiadać dyrdymały że chce być prezydentem wszystkich Polaków, to jest dopiero populizm.
blokujący reformy,
-pamiętam za rządów PIS-LPR-SAMOOBRONA wiele wprowadzonych reform i akurat blokował kto inny
małostkowy,
-człowiek małostkowy to nade wszystko człowiek bez charakteru.No tego to raczej trudno odmówić J.K.
nie znoszący sprzeciwu,-
0czywiście ZUBEK znosi sprzeciw co widać na tym forum.
rusofob,
-uproszczenie na potrzeby dyskredytowania kandydata cecha którą na dobrą sprawę można zarzucić każdemu kto podda krytyce Rosję za konkretne działania.
germanofob,
-patrz jak wyżej tylko dotyczy Niemiec.
eurosceptyk,
-PIS oficjalnie był w referendum akcesyjnym za wejściem do UE a jego śp.brat podpisał traktat akcesyjny czyli bzdurny zarzut.
postrzegający świat poprzez pryzmat swoich kompleksów,
-to można zarzucić każdemu np.zubek nigdy nie zostanie prezydentem i to jest jego kompleks.
nie znoszący ludzi wykształconych, lub mądrzejszych od niego,
-ja również nie znoszę Bartoszewskiego.Niesiołowskiego,Gronicza i np zubka i jak mniemam są lepiej wykształceni niż ja co w rzeczywistości nie przeszkadza mi w niczym a juz na pewno nie jest moim kompleksem.
w walce politycznej nie gardzący "brudnymi" chwytami,
-każdy chwyt jest dozwolony o ile mieści się w granicach prawa aczkolwiek nie słyszałem żeby ktoś kto powiedział "Ty brudny Polaczku"został za to skazany. Natomiast powiedzenie "TY BRUDNY ŻYDZIE "Może taki przypadek stanowić.A i na tym forum udzielają się tacy co to zaraz straszą donosikiem do prokuratury.PRAWDA ZUBEK?
populista,
-zanudził bym was populistycznymi obiecankami PO ale w ich wydaniu to niespełnione obietnice a nie populizm.
zwolennik rządów twardej ręki,
-to raczej dobra cecha i jako przeciwnik d...kracji jak najbardziej jestem za i znam BARDZO WIELU LUDZI którym marzy się mała dyktatura byle by nie PROLETARIATU.
dekownik w czasach solidarności,
-to już poważny zarzut proszę o konkrety
wyrozumiały jedynie wobec swoich lojalnych żołnierzy,
-pewno dobrze go znasz że możesz to ocenić.
prezes i założyciel partii o charakterze wodzowskim,
-Partia Wodzowska piękna rzecz oto pozytywne przykłady z historii które znam J.Piłsudski,Benito Mussolini,Augusto Pinochet,Adam Gmurczyk,Roman Giertych no i oczywiście znienawidzony przez zubka ENDRIU LETTER.
nieprzejednany wobec swoich konkurentów wewnątrz własnej partii,
-byłeś zubek jednym z nich i dał ci to odczuć ROZUMIEM
gardzący ludźmi prostymi i biednymi,
-gdzie i kiedy
współpracował z Lepperem i Giertychem,
uhaaaaaauhaaaaaa to jedyny komentaż na jaki mnie stać.
NA KONIEC wyznam :brzydzę się takimi typami jak Bartoszewski,Niesiołowski,Palikot,Kutz,Wajda,Ty zubek i wieloma innymi którzy potrafią tylko lżyć i pomawiać.To są nasze tzw.ELITY ale to są Łże elity.A na wierzchu prócz śmietanki gromadzi się również SZUMOWINA i do takowej należycie i otym nie zapominajcie.

Ostatnio zmieniony 16 maja 2010, 6:40 przez CICHY, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
jakie znaczenie dla wlasciwego sprawowania urzedu Prezydenta RP ma to czy ktos ma dom i 4 samochody, czy tez zyje w mieszkaniu i nie ma samochodu? Czy te samochody i domy daja gwarancje odpowiedzialnosci, madrosci i troski o interes Polski?

Nie musisz odpowiadac. Sam sobie udziel tej odpowiedzi.
no to ja Ci odpowiem.
Są sprawdzone zasady, że do polityki idzie się po osiągnięciu pewnego statusu materialnego. Tych zasad nie stosuje się u nas z wielu powodów, ale może należałoby zacząć? Pozwalają one przynajmniej uwolnić kandydata od podejrzeń podatności na korupcję i naciski, nie mówiąc o tym, że dają mu niezależność i pewność siebie.
O to zapewne chodziło YELLO_35.
Zaś co do języka, to czasem się tutaj takiego używa w ferworze dyskusji. Nie jest on jednak tak ważny, jak argumenty.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
O to zapewne chodziło YELLO_35.

Niech każdy odpowiada za siebie. Przypomnę Ci tylko dyskusję na temat Referendum o odwołanie Burmistrza Miasta na tym forum . Nie rozmawiano wtedy o problemie tylko skupiono się na organizatorach Referendum. Prym w tej właśnie jałowej dyskusji wiódł min. Yello_35 i o to tu chyba chodzi.Każdy temat można ośmieszyć i wykpić. A Prezydent Polski to rzecz z wszech miar poważna.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Prezydent Polski to rzecz z wszech miar poważna.
nie wątpię ani przez chwilę.
CICHY pisze:
Nie rozmawiano wtedy o problemie tylko skupiono się na organizatorach Referendum.
nie skupiajmy się więc na sprawach personalnych (YELLO_35 sobie poradzi), ale właśnie na meritum.

Ostatnio zmieniony 16 maja 2010, 7:17 przez Chuck Norris jr, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 671 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 45  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.