O 2.00 poskrobałem po stole, i tyyyle odzewów :)) hi,hi!
Z
http://www.wzgorzelcu.pl/forum/viewtopic.php?t=221
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
Wysłany: Dzisiaj 7:06 Autobusem po Polsce
Autobusem po Polsce w ramach roku Polsko-Niemieckiego W dniach 3- 4 maja br. w Zgorzelcu gościć będą uczestnicy projektu "W drodze na spotkanie- Autobusem po Polsce w ramach roku Polsko-Niemieckiego".
Projekt i koncepcja powstały na zlecenie Ministra Spraw Zagranicznych Niemiec z okazji Roku Polsko-Niemieckiego. Piętrowy autobus przemierza drogę z Berlina przez Szczecin, Poznań, Łódź, Lublin, Rzeszów, Kraków, Görlitz/Zgorzelec, Wrocław i Katowice docierając zakończenie Roku Polsko-Niemieckiego do Warszawy.
Na przystankach kulturalnych tych 10 miast realizowane będą różne ciekawe projekty.
W Zgorzelcu/Görlitz program obejmuje przedstawienie programu "Klasa na kółkach" w ramach którego od godz. 12.00-20.00 zorganizowany zostanie cykl zabaw dla dzieci- w i przy autobusie. O godz. 14.00 przewidziany jest seans filmowy "Latająca klasa", a o godz. 16.00 film "Emil i detektywi". Patronat honorowy nad imprezą objęli: Minister Spraw Zagranicznych RP Stefan Meller oraz Federalny Minister Spraw Zagranicznych Niemiec dr Frank – Walter Steinmeier. Autobus ulokowany będzie w pobliżu Miejskiego Domu Kultury.
Roman Latosiński
Naczelnik Wydziału Promocji i Informacji UM Zgorzelec
-----------------------------------------------------------------------------------
Ale co ciekawego, to to,że z tego tekstu Pana Naczelnika NIE dowiedziałem się niczego nowego, w stosunku do tego, co mi dzisiaj w mejlu napisała Warszawa.
Pan Naczelnik NIC nie może powiedzieć więcej?
Nie wie? Nie jest na bieżąco?
Czy też nic Zgorzelec (w planie bardziej szczegółowym) NIE przygotował?
;)
PS.
Naczelnik. Ładnie brzmi. ;)