Dzisiaj jest 19 cze 2025, 10:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Robercie nie obraź się ale liczyłem na poważne argumenty a nie naiwne...
twierdza moralności jaką jest PiS nie natchnęła Cię do żadnej głębszej refleksji?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ale tej moralności szukajmy i wymagajmy od siebie od znajomych a nie partii , jeśli wejdą tam ludzie z gregosłupem moralnym to cała reszta się unormalni. Zdaję sobie sprawę że to Trudne , zadbajmy o to MY , nie chodzi o to aby szukać kryształu ale o to aby ci ludzie byli normalni / od razu wyjaśnię moje pojęcie normalności w tym wypadku, jeśli mamy szeroką rzekę którą nazwiemy moralnością i dwa brzegi jeden dobry drugi zły a nurt tej wody twardym kręgosłupem moralnym , to mi wystarcza aby taka osoba odbijała się od brzegu do brzegu i aby nie wychodziła na żaden brzeg/Mamy nową radę i wolne słowo które może walczyć z tym

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ojeju ja nie mówię, ze nie masz racji, tylko teoria sobie a życie sobie i ja mimo wszystko obserwując życie zastanawiam się jak to jest w tym wypadku z kupowaniem głosów gdy brudna walka o większość jest codziennościa i PiS - czego dokazał w wyborach lokalnych - cieszy się nadal potężnym poparciem i np prawica u nas oburza się, ze na Węgrzech premier kłamał i dalej rządzi i nikt nie pamięta np tego co ludzie czasami na różnych forach internetowych przypominają:

"W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo."
J.K. 10.2005

"Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także." powiedział Jarosław Kaczyński.
"Życie Warszawy", 10 lipca 2006

"Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki."
Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, Trójka

W "Głosie Wybrzeża" z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on:
"Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝. I dalej czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów".

W serwisie PAP-u z 2004.03.25, Jarosław Kaczyński potwierdził:
"Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię".

Jarosław Kaczyński, 2004.02.16, PR3:
"My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju."

Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl
"Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD."

Marzec 2005 rok / antena RMF FM
RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS".

RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne."

Sejm IV RP, expose premiera Kaczyńskiego:
"Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne"

"budowa 3 milionów mieszkań w najbliższym czasie nie jest nierealna. Można to zrobić, a jedyną taką realną przeszkodą, nie do przełamania jest NIECHĘĆ obywateli do zakupywania mieszkań."

Dekomunizacja w postaci panów Kryże i Jasińskiego.

"Podatki 18% i 32% ..."

"Rząd Marcinkiewicza jest na 4 lata."

"Likwidacja KRRiTV."

"mamy koalicje na ktora wszyscy czekali..."

"Marsz, marsz, Dombroski! Z ziemi polskiej do włolski!"

"Zapada decyzja, żeby z tym kimś rozmawiać. I on okazuje się oszustem. (...) I chcę wam tutaj, w tym szczególnym miejscu, w tym, można powiedzieć, świętym miejscu Polaków, przyrzec, że nigdy więcej już z takimi ludźmi rozmawiać nie będziemy."

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ja znam wielu zacnych ludzi i z PO i PIS i SLD z nimi trzeba rozmawiać z nimi robić konsultację z nimi współpracować - co mnie tam warszawka tu mieszkam tu mam dzieci tu musi być dobrze ,ale to wymaga pracy a nie jątrzenia , nasyłania, plucia na plakaty gadanie teoretyków , zgoda przez wspólna pracę ,zgoda przez wspólne działania, zgoda przez wspólne cele - cele które są jedne a mianowicie dobro dla obywateli Zgorzelca,

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zgoda tylko kto pierwszy do kogo wyciągnie rekę i ta ręka nie zostanie odcięta?
widzisz np w dyskusji zwolenników obu stron:Gronicz vs Fiedorowicz jakiś ślad nawiązania porozumienia?
zoologiczna nienawiść do kumuchów wg mnie wyklucza wciąż możliwość porozumienia a nowa rada jaka będzie czas pokaże, póki co przez dwa tygodnie nawoływanie do zgody moim zdaniem jest tylko wołaniem na puszczy, chyba nie liczysz na to, ze kandydaci dogadają się i jeden z nich będzie burmistrzem a drugi wice :-)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Ja równiez uważam że kupowanie głosów jest działaniem poniżej pasa wobec innych kandydatów i wyborców , trzeba by jednak okreslic mozliwa wielkośc procederu i wpływ na wynik wyborczy podejżanego kandydata. Bo jesli chodxzi o te mżonki o uczciwosci i normalności kandydatów to zwykła demagogia.
Inni kandydaci niech położą rękę na sercu i sięgną myśla do swoich działań.
Przedsiebiorcy - jak zatrudniacie swoich pracowników , jak płacicie dla nich Zus, jak rolujecie swoich kontrahentów i klientów zresztą też, ale przecież to norma z tego nawet spowiadac się nie trzeba.
Pracownicy - jak robicie w balona swoich pracodawców, jak naciągacie czas pracy, zwolnienia chorobowe, jak załatwiacie petentów, itp ale przecież to norma z tego nawet spowiadac się nie trzeba.
A renciści w kwiecie wieku i zdrowia albo bezrobotni narzekajacy na brak czasu i zmęczenie , nie macie napewno nic do ukrycia, ale przecież to norma z tego nawet spowiadac się nie trzeba.
Żebyście nie mysleli ja również łapie się niemal codziennie, że znajduje dla siebie bardzo łatwo wytłumaczenie dla rzeczy, któruych właściwie powinieniem sie wstydzic.
Nie będe wgłębiał się w większe oszustwa bo z nich nie wszyscy rozgrzeszaja się tak bezkrytycznie.
Dlatego osądźmy sie sami zanim skażemy innych.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
Dlatego osądźmy sie sami zanim skażemy innych.

dokładnie, chcesz zmieniać świat zacznij najpierw od siebie

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Głosy "kupowane" to niestety nie jedyny sposób na sztuczne zwiększenie liczby swojego "elektoratu". Krążące po mieście plotki głoszą o innym, choć nie niezgodnym z prawem procederze, zaznaczam, mianowicie o czasowym zameldowywaniu do swych mieszkan ludzi spoza okręgu wyborczego kandytata celem umożliwienia im zagłosowania już na terenie okręgu owego samorządowca, oczywiście oddając głos na "spryciarza". Sprawa wydaje się do sprawdzenia, ale zanim do tego dojdzie mam pytanie do...
Marko:

Co sądzisz o tego typu sposobach na zdobycie większej liczby głosów i czy kiedykolwiek po taki sposób w swej karierze samorządowej sięgnąłeś???

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.