mieszczuch
Cytuj:
przekorny- członek partii sprawującej władzę w mieście upomina się o
Cytat:
o szeroką dyskusję przed podjęciem ważkich dla miasta decyzji.
a od czego są zebrania partii?
Zebrania partii są od tego, żeby dyskutować nad problemami, działalnością, w tym obecną oraz planowaną w przyszłości, partii politycznej ze szczególnym uwzględnieniem działań lokalnych koła PO Zgorzelec.
Dyskutuje się na rozmaite tematy, w tym oczywiście również na tematy związane z funkcjonowaniem naszego "organizmu" miejskiego.
Jeśli wspomniałem wyżej o szerokiej dyskusji na temat rozmaitych posunięć władz miasta w przyszłości, to miałem na myśli włączenie w nią również i innych przedstawicieli rozmaitych grup społeczno-politycznych.
Moim zdaniem to właśnie forum jest swoistym tyglem w którym mieszają się głosy ludzi o rozmaitych poglądach, nie tylko politycznych, lecz również i tych, dla których polityka ma drugorzędne znaczenie, przyszłość miasta natomiast nadrzędne. I te właśnie głosy wykorzystałbym jako podwalinę pod taką "szeroką dyskusję".
W polityce, czego mogliśmy doświadczyć na własnej skórze na przestrzeni ostatnich lat, nie zawsze ambicje są synonimem rzeczywistej troski o kraj, region czy miasto.
Co do Ciebie mieszczuchu...:
Cytuj:
Ps: możecie poradzić dobrego psychiatrę? Niekoniecznie dla mnie
...może użyję znanego powiedzenia, "lekarzu, lecz się sam".
Mimo wszystko...pozdrawiam.