Dzisiaj jest 19 cze 2025, 0:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Witam!!

Od momentu otwarcia stacji paliw przy hipermarkecie Carrefour zastanawia mnie kwestia skąd i dlaczego na stacji tej są tak niskie ceny paliw. Podobnie rzecz się ma z innymi hipermarketami w innych miastach. Szczerze mówiąc nigdy na tej stacji swojego auta nie zatankowałem, gdyż te niskie ceny są dla mnie zbyt podejrzane. Powiedzcie jak jest z jakością paliw na tej stacji.

Tytuł:
pismak
pismak

Stacja paliw sprzedaje swoje produkty bez marży bądź jest ona na minimalnym poziomie. Im nie chodzi o zysk na paliwie ale o to żeby klient przyjechał do ich sklepu i zrobił zakupy. U nas to może nie jest takie widoczne ale w dużych miastach jak już wjedziesz na taką stację i masz sklep "pod nosem" to wolisz zrobić tam zakupy niż tracić czas na dojazd do innego.
Osobiście tankuje tam od początku powstania tej stacji i nie mam dotychczas kłopotów z silnikiem. Carrefour nie ma interesu odstraszać klientów kiepską jakością paliwa więc sądzę, że "chrzczenie" paliwa to nie ich strategia w zarabianu grubej kasy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 8:39 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Nie tankowałem na carefoure ale przez długi czas jeżdziłem na trasie zgorzelec - legnica i tankowałem w zgorzelcu na róznych stacjach a przeważnie w PKS-ie albo w Legnicy w Auchan. W legnicy kilka groszy taniej /jeżdże na 98/, do pierwszego zaświecenia się kontrolki robiłem na paliwie z auchan około 80-100 km mniej. Poczatkowo myślałem o prędkosciach i róznicy w ilosci jazd miejskich , ale w okresie dwóch lat ta srednia była podobna a zuzycie na tamatym paliwie jednak troche większe , zmian w sile i pracy silnika nie zauważałem.
CZytałem niedawno na akimś forum technicznym o dodatkach uszlachetniajacych jakość ale podnoszacych spalanie. Ich cena jest niższa niz cena paliwa i stąd zakusy na ich stosowanie. Jest to ponoc patent francuski i dlatego moze stosowany do paliw w stacjach prz francuskich marketach.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/n ... oda,921752

Gazu z tej stacji wchodzi mi do zbiornika 47 litrów,zbiornik 50l.
Na BP 43 litry,końcówkę gazu spuszczałem u gazownika i tankowałem na zupełnie pusty.
Zawór jest ustawiony na 80% napełnienia.
Na paliwie z Carrefoura,spala 21 litrów,na innych 15-18.
Na poczatku gaz był tam ok.tankowałem wielokrotnie,ale inny samochód.
Teraz to jakiś rozcieńczony .
Ciekaw jestem gdzie to robią i jak.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja na tej stacj zatankowalm tylko dwa razy, jak jechala w kierunku Wrocka wiecej tego nie zrobie i odradzam, auto mi sie dusilo i nie wyciągło wiecej niz 140- masakra, jak tankuje na bp bez problemu osiąga prędkosć 170, mam sprawny samochód i wcześniej takich problemów nie miałam, więc coś z tym paliwem musi byc nie tak i niech nie pisza mi, ze to po to jest tanie by przyciągnąć klijętów , bo w te brednie to nie uwierzę.
Pozdrawiam

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

ja tankuje w podobnej cenie na coprawda brzydkiej stacji w pks ale paliwo jest zawsze super a cena równie przystępna.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Andzelika pisze:
coś z tym paliwem musi byc nie tak i niech nie pisza mi, ze to po to jest tanie by przyciągnąć klijętów , bo w te brednie to nie uwierzę.
Pozdrawiam

Dlaczego masz nie uwierzyć?
Tak właśnie jest,paliwo jest tanie po to żeby przyciągnąc klientów,a nie dlatego,że komuś z kierownictwa sieci tak sie zachciało.
I to nie sa żadne brdnie tylko prawda.
A to że paliwo jest słabej jakości to juz inna sprawa.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Cytuj:
Powiedzcie jak jest z jakością paliw na tej stacji.

Z jakością jest jak najbardziej OK - tankuje tam od początku i nie narzekam.

Ale jest inna sprawa. Ostatnimi czasy nie ma tam czym umyć szyb. Ponadto brakuje rękawiczek foliowych i chusteczek papierowych. Nie pisałbym gdyby było to incydentalne. Jednak sprawa ma miejsce już trzeci raz w przeciągu miesiąca. A to już niepokojące.
Dziś rękawiczki były tylko przy przedostatnim dystrybutorze - marne resztki zresztą. Sam wziąłem chyba z 5 sztuk coby następnym razem nie latać po całej stacji w poszukiwaniu tychże. Może to metoda na oszczędności? Sam nie wiem...

bog180 pisze:
ja tankuje w podobnej cenie na coprawda brzydkiej stacji w pks ale paliwo jest zawsze super a cena równie przystępna.

O widzisz - już wtedy tam tankowano. Po ile teraz jest tam litr? W Carrefourze po 3,95PLN.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Tankuje na PKS-e od niedzieli i cena do dziś się nie zmieniła 3,88zł za Pb 95, widziałem też nową reklamę stacji paliw na dworcu autobusowym z wywieszonymi cenami.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Tankowanie tam wróciło i z róznych powodów tam tankuje , cena i jakość są ok.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

A jakie macie doświadczenia z C4?
Też trafiacie na braki rękawiczek i reszty spraw?

PKS z lekka daleko ode mnie... :-?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.