W Zgorzelcu wszystko jest możliwe – tą prawdę znamy od dawna. Dlatego widok sań św. Mikołaja, reniferów i śnieżynki na elewacji DH „Wenus” (dawna „Arkadia”) nie dziwi, tylko bawi.
- Uśmiałem się po pachy – mówi Mateusz, który zauważył ostatnio świąteczne atrybuty. - Ale nie zdziwiło mnie to. Może to oszczędności? A może ktoś chce zachować bożonarodzeniowy nastrój przez cały rok?
Z uśmiechem na ustach postanowiłam skontaktować się z zarządcami sklepu, by dowiedzieć się czegoś więcej na temat wiszących ozdób.
- Dlaczego miałabym odpowiadać pani na to pytanie? - zdziwiła się pani Jolanta Bajda z DH „Wenus”. - Jeżeli nie muszę, to nie chciałabym udzielać odpowiedzi.
Sprawa śmieszna, trywialna i na pozór prosta, a jednak zawikłana. Jeśli macie pomysł na wyjaśnienie dlaczego renifery do dziś sterczą w centrum Zgorzelca – zapraszam do wpisywania komentarzy.
Oprócz zdjęć wykonanych w dniu dzisiejszym publikujemy także jedno przesłane do nas przez naszego czytelnika w kwietniu br. (w trakcie Świąt Wielkanocnych).
Joanna Oleszkiewicz
Bardzo gorąco dziękuję portalowi zgorzelec.info za darmową reklamę, którą otrzymałem. Dzięki tej reklamie mogę podzielić się ze wszystkimi swoimi zyskami. (...)Co do reniferów, to nie "sterczą", tylko wiszą i niech nadal będą owiane tajemnicą...
[ Dodano: Sob Sie 01, 2009 11:56 am ]
Alex nie kasuj niewygodnego dla siebie tematu
[ Komentarz dodany przez: aleksander: Sob Sie 01, 2009 12:52 pm ]"Grengo otrzymuje ostrzeżenie za łamanie regulaminu forum" /admin