przekorny pisze:
może w końcu uda mi się uzyskać odpowiedzi na kilka nurtujących mnie pytań:
1) Ile będzie kosztowało utrzymanie nowej hali sportowej??? Czy są już w końcu gotowe jakiekolwiek wyliczenia i kalkulacje, czy też nikogo to nie obchodzi, bo przecież obaj wiemy, że to akurat jest dla decydentów najmniej ważne??
2) Jakim cudem CSR dysponujące nie tylko halą sportową, lecz również basenami i innymi obiektami sportowymi przynosi rokrocznie straty rzędu ok. 1,2 mln złotych które budżet miasta musi pokryć? Czyżby te tłumy kibiców zapełniające halę w sezonie nie zdołały zbilansować budżetu spółki??
3) Ile płaci klub za korzystanie z obecnej hali i ile będzie płacił za korzystanie z nowego obiektu???
4) Ile razy w przeciągu ostatnich lat (przynajmniej w okresie Twojej prezesury) zdarzyło się, że zabrakło biletów na mecz??
5) Jakie są plany dot. obecnej hali w hipotetycznej sytuacji, w której powstanie nowa - wszak jako członek Zarządu PO musisz to wiedzieć?? Czy miasto stać będzie na utrzymanie nowej hali i obecnej, czy planuje się jej sprzedanie i tym samym zlikwidowanie jedynego krytego basenu w Zgorzelcu???
6) Czy teren na którym wybudowany został ciąg pawilonów wzdłuż ul. Warszawskiej należy do spółki CSR a jeśli tak, kto podpisał zgodę na jego dzierżawę, na jak długo (komu, to akurat wiemy) i za jaką kwotę???

pozwól że ja Ci odpowiem
1-a co Ciebie to interesuje? koszta nie będą pokrywane z Twojej kieszeni dlatego myśle że to tylko głupi pretekst żeby sie przyczepić, typowe dla małomiasteczkowych ludzi bojących się rozwoju i zmian na lepsze
2-gdyby basen był zmodernizowany to napewno więcej ludzi by chodziło tu, zamiast wybierac obiekty chociażby z Goerlitz. Pozatym nowa Hala sportowa byłaby też robiona z inną technologią akustyczną, co umożliwiałoby wynajm na różne imprezy typu koncerty i kabarety
3-PGE jako jeden ze sponsorów budowy Hali będzie zwolniony z opłat, ponieważ głownie na potrzeby klubowe będzie ona budowana, a wszelkie mecze europejskich lig są dodatkową promocją dla samego miasta
4-na Play Off brakowało biletów, ale wiele osób nie próbowało nawet ich zdobyć. Gdyby hala była większa to napewno skusiłyby się na mecz również osoby które oglądały go w tv dotychczas. dla przypomnienia-w Libercu na meczu z BC Kijów było ponad 5 tysięcy kibiców!!! odejmijmy 1000 czeskich to i tak jest dobry wynik jak na polskie warunki:) 4 tysie kibiców na meczu Turowa? dla mnie bomba!!
5-nowa hala miałaby nowoczesny basen na swoim terenie, więc nie martw się, będziesz miał gdzie zanurkować w zime

:)
6-teren został sprzedany podobnie jak kino grunwald i to samo czeka teren CSR po wybudowaniu nowej hali;)