azja:
Cytuj:
w odróżnieniu od Ciebie potrafię przyznać się do tego, że czegoś nie wiem.
coś się tu komuś pomyliło, nigdy nie twierdziłem i nie twierdzę, że mam we wszystkim rację, bo to nielogiczne. Twierdzę natomiast i chciałbym to wyraźnie podkreślić, że moje sympatie związane z R. Groniczem (a nie graniczem, Gromniczem itp

) biorą się z faktu, ze jest młody, wykształcony, bez negatywnej przeszłości (te Horyzonty, to jakiś nieprzemyślany epizod

), a nie dlatego, że jest z PO. Ja sam nigdy nie należałem do żadnej partii i ludzi nie oceniam na podstawie takiej przynalezności. Zgorzelcowi potrzebna jest zmiana, której nie spowoduje M Fiedorowicz, bo nie jest do tego zdolny (udowodnił to w ciągu ostatnich 8 lat). O wiele bardziej prawdopodobne jest, że uda się to Groniczowi, mimo że musi się nauczyć samorządu, co podnoszone jest jako główny argument przeciw niemu. Jest to kuriozalne i dowodzi, iż ekipie jego przeciwnika brak pomysłów na II turę wyborów. Zgorzelec musi postawić na młodość, kreatywność i rozwój, inaczej stanie się głuchą prowincją. I najbardziej dziwi mnie bierna postawa młodych ludzi, którzy boją się brać za rządzenie i chowają się za plecy starszych, doświadczonych kolegów, którzy im mówią: popierajcie nas, a włos wam z głowy nie spadnie, my mamy doświadczenie i wiemy co robić, aby wam było dobrze i żebyście żyli dostatnio, tylko my wam możemy zapewnić warunki i dobrobyt, dyskoteki i multikina, a nie jakiś niedoświadczony kandydat, który chce się tylko nachapać
Uwierzyć w taką argumentację, to koniec.
Przecież, jeśli 'starszy kolega' ma chęć zadbać o przyszłość miasta, niech wspiera młodszego, który ma więcej sił, energii i determinacji do tej funkcji, tylko mu za to chwały przybędzie.
Cytuj:
dyrektorem Domu Kultury powinien zostać Zdzisław Smektała. Oczywiście uważam to za niemożliwe bo jest z innej opcji
jestem za tym, żeby dla Z. Smektały znaleziono odpowiednią funkcję w kulturze zgorzeleckiej, aby mógł swoje pomysły, doświadczenie i energię spożytkować jak najlepiej dla miasta, które tak bardzo kocha :wink:
co tu do rzeczy ma taka, czy inna opcja