tadam pisze:
6. Żyjąc we wspólnocie człowiek ma obowiązek przestrzegania praw innych ludzi.
jak się ma zatem do tego choćby akcja "zakaz pedałowania" - powód do dumy zgorzeleckiego MOPu?
tadam pisze:
9. Naród jest dobrowolnym, opartym na więzi psychicznej i moralnej związkiem ludzi posiadających - wynikające ze wspólnych przodków i historycznej tradycji - poczucie odrębności kulturowej i chęć jej zachowania oraz rozwoju.
Naród nie jest dobrowolnym związkiem ludzi. Nie można sobie wybrać narodu. Albo sie jest Polakiem, albo Niemcem. Chyba coś naszym brunatnikom pomyliło ze społeczeństwem. Zobaczmy co tam dalej
tadam pisze:
10. Naród - jako wspólnota naturalna - posiada określone prawa:
a/ prawo zachowania własnego języka i kultury;
b/ prawo kontroli wychowania narodu - dla zachowania i rozwijania wartości naród określających;
c/ prawo do przynależnego z tradycji i historii terytorium narodowego;
d/ prawo do powoływania struktur mu podległych.
tak - tu już wyraźnie widzimy absolutnie niezrozumienie pojęcia narodu. bardzo mi sie podoba
Cytuj:
prawo kontroli wychowania narodu
tadam pisze:
11. Wśród struktur powołanych wolą narodu, strukturą wyższego rzędu, jest PAŃSTWO.
13. Narzędziem działania państwa jest prawo, które nie może być sprzeczne z prawem naturalnym.
tu z kolei mamy niezrozumienie pojęcia prawqa naturalnego i prawdopodobnie sprowadzenie go do światopoglądowego widzimiesię autora
[/quote]
tadam pisze:
15. Zgromadzenie Narodowe winno gwarantować reprezentację polityczną narodu przez dwuizbowy system reprezentacji:
a/ izbę polityczną;
b/ izbę korporacyjną
Zgromadzenie Narodowe to wspólne obrady sejmu i senatu ( wg naszego prawa - które zgodnie z tym co jest powyżej jest dla autora święte)
itd.itp blel ble ble gadu gadu - stek bzdur i majaczeń. W ten sposób analizować też można
Mein Kampf - ale uwierz mi jest to jeszcze ciężej strawna lektura - tylko dla twardzieli.
Tadam - nie wiem co chciałeś osiągnąć przytaczając te brednie. Czy chciałeś przez to powiedzieć - nie są tacy źli? a nawet całkiem fajni? a wnioskujesz to z faktu, że oficjalnie na swojej stronie nie nawołują do nocy kryształowej? Czy sekta do młodego człowieka od razu mówi -
zabierzemy Ci wszytsko i wypierzemy mózg? czy polskie prawo pozwola na taką szczerość? to jest przecież ten sam mechanizm.
Miałem z Tobą okazję pogadać na żywo i po prostu nie wierzę, że nie widzisz tego, co jest za tą woalką.