jendrzej pisze:
Zapewniam Cię, że to nie kwartet, ale duża symfoniczna orkiestra tak myśli.
Super porównanie.
jakobsprenger pisze:
Jest dziedzina życia na której się nie znacie ?
Wiesz ... na Twoje złośliwości odpowiem tak:
Dziedziną na której się nie znam to .. permanentna umiejętność podejmowania błędnych decyzji. Jestem przekonany, że to domena aktualnej ekipy rządzącej i nie będę z nimi walczył o palmę pierszeństwa.
jakobsprenger pisze:
Po za tym Grzegorz twierdzi – Prawie trzy lata po wyborze R. Gronicza na stanowisko burmistrza, wiele osób twierdzi, że miastem rządzi M. Fiedorowicz a Marko wprost przeciwnie dostrzega „stronniczość” i cytując te mityczne badania : ..... jedynie 1,5 % postrzega, iż Mirosław Fiedorowicz nadal pełni swój urząd
Tutaj muszę Cię poinformować, że świadomie i celowo użyłem określenia "wiele" aby komuś się przykro nie zrobiło, że po trzech latach jego rządzenia 1,5 % ludzi nadaj rządzenie kojarzy z Fiedorowiczem, nie wiedząc, że w miedzy czasie Gronicz nastał.
Ciebie to pewnie zabolało. Mnie nie. Mnie dziwi, że człowiek na stanowisku burmistrza i jego mieczyki ze wstydem nie odejdą dobrowolnie. Mniejszy byłby wstyd.
jakobsprenger pisze:
Ciekawe prawda ? To w końcu jak jest ? Ludzie dostrzegli zmianę władzy czy nie ?
Nie wiesz jak jest?
poczytaj RAPORT .. dowiesz się a i przy okazji pośmiejesz się.
Jakobsprenger gdybyś mógł się dowiedzieć, jaki cel miało wykonanie tego raportu, byłbym wdzięczny.
jakobsprenger pisze:
U Nikosa tradycyjnie wylazła megalomania
Jakobsprenger jak widzę Twój sposób przedstawiania rzeczywistości to zastanawiam się coraz bardziej, czy megalomania Nikosa, wg Ciebie, nie jest lepsza od Twojego postrzegania rzeczywistości.
Jakobsprenger z informacji, jakie wyczytałem na forum, wiem kim jest Marko i po tym, jak znalazłem bezpośrednią drogę do Marko, uważam, że Ty nie pomogłeś mi w niczym w działaniu dla wyjaśnienia niedociągnięć w Zgorzelcu a Marko owszem. Starał się i przedstawiał informacje, o które prosiłem go.
Dla mnie KOMUCH pracujący dla dobra społeczności lokalnej jest sto .. dwieście a może trzysta razy więcej wart niż hipokryci kurczowo trzymający się stołków. Członkowie grup i organizacji oraz partii, które ich postawiły dla własnych celów i sterują numerycznie ich działaniami.
jakobsprenger pisze:
To się nam zebrał kwartecik. Grzegorz, Marko, Nikos i Przekorny.
Nie jest mi wstyd stać koło Marko, Nikosa ... Przekornego nie znam .. podobno On mnie zna ... zaryzykuję ..też koło niego stanę ..... co nie znaczy, że wszyscy którzy są przeciwni obecnej formie zarządzania miastem są mi bliscy.
Jakobsprenger zostałeś sam ... jak ten wiatrak będziesz walczył z Don Kichotami?
Przyłącz się do nas i walcz o obsadzenie chociażby myszki Miki na stanowisku Przewodniczącego Rady Miasta. Wiemy obaj przecież, że będzie ona leprzym przewodniczącym niż aktualny.
Zaprezentowałem dosłownie Twój punkt widzenia.
P
G
przecież to nie jest złe, że ....