Dzisiaj jest 19 cze 2025, 0:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Zapewniam Cię, że to nie kwartet, ale duża symfoniczna orkiestra tak myśli. Już niebawem zagra pełnym brzmieniem! Jak zwykle w tego typu utworach na orkiestrę symfoniczną najpierw jest preludium!!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

jendrzej pisze:
Zapewniam Cię, że to nie kwartet, ale duża symfoniczna orkiestra tak myśli. Już niebawem zagra pełnym brzmieniem! Jak zwykle w tego typu utworach na orkiestrę symfoniczną najpierw jest preludium!!!!

Witam
W wielu greckich piosenkach nie zapominaj, że jest do zagrania dużo improwizacji.
Nikos

Tytuł:
pismak
pismak

jendrzej pisze:
Zapewniam Cię, że to nie kwartet, ale duża symfoniczna orkiestra tak myśli.

Super porównanie.

jakobsprenger pisze:
Jest dziedzina życia na której się nie znacie ?

Wiesz ... na Twoje złośliwości odpowiem tak:
Dziedziną na której się nie znam to .. permanentna umiejętność podejmowania błędnych decyzji. Jestem przekonany, że to domena aktualnej ekipy rządzącej i nie będę z nimi walczył o palmę pierszeństwa.

jakobsprenger pisze:
Po za tym Grzegorz twierdzi – Prawie trzy lata po wyborze R. Gronicza na stanowisko burmistrza, wiele osób twierdzi, że miastem rządzi M. Fiedorowicz a Marko wprost przeciwnie dostrzega „stronniczość” i cytując te mityczne badania : ..... jedynie 1,5 % postrzega, iż Mirosław Fiedorowicz nadal pełni swój urząd

Tutaj muszę Cię poinformować, że świadomie i celowo użyłem określenia "wiele" aby komuś się przykro nie zrobiło, że po trzech latach jego rządzenia 1,5 % ludzi nadaj rządzenie kojarzy z Fiedorowiczem, nie wiedząc, że w miedzy czasie Gronicz nastał.
Ciebie to pewnie zabolało. Mnie nie. Mnie dziwi, że człowiek na stanowisku burmistrza i jego mieczyki ze wstydem nie odejdą dobrowolnie. Mniejszy byłby wstyd.

jakobsprenger pisze:
Ciekawe prawda ? To w końcu jak jest ? Ludzie dostrzegli zmianę władzy czy nie ?

Nie wiesz jak jest?
poczytaj RAPORT .. dowiesz się a i przy okazji pośmiejesz się.

Jakobsprenger gdybyś mógł się dowiedzieć, jaki cel miało wykonanie tego raportu, byłbym wdzięczny.

jakobsprenger pisze:
U Nikosa tradycyjnie wylazła megalomania

Jakobsprenger jak widzę Twój sposób przedstawiania rzeczywistości to zastanawiam się coraz bardziej, czy megalomania Nikosa, wg Ciebie, nie jest lepsza od Twojego postrzegania rzeczywistości.

Jakobsprenger z informacji, jakie wyczytałem na forum, wiem kim jest Marko i po tym, jak znalazłem bezpośrednią drogę do Marko, uważam, że Ty nie pomogłeś mi w niczym w działaniu dla wyjaśnienia niedociągnięć w Zgorzelcu a Marko owszem. Starał się i przedstawiał informacje, o które prosiłem go.

Dla mnie KOMUCH pracujący dla dobra społeczności lokalnej jest sto .. dwieście a może trzysta razy więcej wart niż hipokryci kurczowo trzymający się stołków. Członkowie grup i organizacji oraz partii, które ich postawiły dla własnych celów i sterują numerycznie ich działaniami.

jakobsprenger pisze:
To się nam zebrał kwartecik. Grzegorz, Marko, Nikos i Przekorny.

Nie jest mi wstyd stać koło Marko, Nikosa ... Przekornego nie znam .. podobno On mnie zna ... zaryzykuję ..też koło niego stanę ..... co nie znaczy, że wszyscy którzy są przeciwni obecnej formie zarządzania miastem są mi bliscy.

Jakobsprenger zostałeś sam ... jak ten wiatrak będziesz walczył z Don Kichotami?
Przyłącz się do nas i walcz o obsadzenie chociażby myszki Miki na stanowisku Przewodniczącego Rady Miasta. Wiemy obaj przecież, że będzie ona leprzym przewodniczącym niż aktualny.
Zaprezentowałem dosłownie Twój punkt widzenia.

P
G

przecież to nie jest złe, że ....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Przyłącz się do nas i walcz o obsadzenie chociażby myszki Miki na stanowisku Przewodniczącego Rady Miasta.
polemizowałbym z tym stwierdzeniem, nie chciałbym żadnej myszki Miki, kaczora Donalda, ani psa Pluto. Również jestem rozczarowany obecną ekipą, ale mam też coraz mniej złudzeń, że kolejna będzie lepsza. Nie da się sklecić z istniejącego miejskiego materiału polityczno-ludzkiego niczego sensownego. Jeśli będzie inaczej, odszczekam to publicznie na tym forum.
Nie mam złudzeń, nie widzę żadnego lidera z wizją rozwoju miasta, zdolnego je poprowadzić do jako-takiego rozkwitu. Wszyscy chyba jesteśmy skażeni chorobą niemocy, nieudolności, ograniczonych horyzontów i braku umiejętności przewidywania oraz długofalowego planowania.
Umiemy się za to opluwać, kłócić, wymądrzać i ciągle od nowa próbować nie zmieniając kompletnie metod prowadzących w kanał destrukcyjny.
Ręce opadają a o kulturze wszyscy już dawno zapomnieli

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:

Drogi Jendrzeju, orkiestra w której pierwsze skrzypce gra Przekorny i Nikos, a której dyrygentem jest Dobrzyński Maciej zawsze będzie czymś czego nie da się słuchać. Fałsz rozbrzmiewa z każdego akordu który ta orkiestra z bólem z siebie wydobywa.

Cytuj:
Tutaj muszę Cię poinformować, że świadomie i celowo użyłem określenia "wiele" aby komuś się przykro nie zrobiło, że po trzech latach jego rządzenia 1,5 % ludzi nadaj rządzenie kojarzy z Fiedorowiczem, nie wiedząc, że w miedzy czasie Gronicz nastał

Najzwyczajniej na świecie zostałeś złapany na głupocie i teraz starasz się odwrócić kota ogonem :)
Cytuj:
poczytaj RAPORT .. dowiesz się a i przy okazji pośmiejesz się.

Raport a gdzie on jest ? Mam odwalić scenę - nie znam nikogo - admin zeskanuj i przekaz ? Intensywność alergicznej reakcji utwierdza mnie w przekonaniu, że ów raport jest dla poprzedniej ekipy na tyle niewygodny, że postanowiono go zdyskredytować. :) Ale postaram się go zdobyć i opublikować w CAŁOŚCI a nie wybrane fragmenty, tak by każdy mógł SAMODZIELNIE wyciągnąć wnioski a nie karmić się wyrywkami podawanymi m.in. przez Ciebie.

Cytuj:
Jakobsprenger z informacji, jakie wyczytałem na forum, wiem kim jest Marko i po tym, jak znalazłem bezpośrednią drogę do Marko, uważam, że Ty nie pomogłeś mi w niczym w działaniu dla wyjaśnienia niedociągnięć w Zgorzelcu a Marko owszem. Starał się i przedstawiał informacje, o które prosiłem go.

Dla mnie KOMUCH pracujący dla dobra społeczności lokalnej jest sto .. dwieście a może trzysta razy więcej wart niż hipokryci kurczowo trzymający się stołków. Członkowie grup i organizacji oraz partii, które ich postawiły dla własnych celów i sterują numerycznie ich działaniami.
.

Och urocze. Po pierwsze kłamałeś mówiąc, że nie znasz Marko osobiście i nie poznałeś go "teraz" a o wiele wcześniej :) . Po drugie obracasz się aktualnie wśród ludzi którzy robią dokładnie to co cię tak brzydzi - hipokrytów którzy walczą o stołki. Ludzi którzy dla stołków są gotowi sprzymierzyć się z diabłem no i PiS-em :) Chcesz mnie przekonać, że jest inaczej. Spróbuj. Zmierzę poziom Twojej naiwności.

Cytuj:
Przyłącz się do nas i walcz o obsadzenie chociażby myszki Miki na stanowisku Przewodniczącego Rady Miasta. Wiemy obaj przecież, że będzie ona leprzym przewodniczącym niż aktualny.

Przyłączyć się... Do zakłamania ? Do uprawiania prywaty w stylu Dobrzyńskiego ? Nie dziękuje, dopóki ta formacja będzie chodzić na pasku takich ludzi jak on nie ma szans.

Po za tym nudno by było :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wiem, że to temat związany z Radą Miasta ale za cholerę nie mogłem znaleźć tematu na temat Rady Powiatu, w którym Przekorny byłby rzecznikiem Powiatu a pismakiem...
Przekorny jak skomentujesz, że Ireneusz Owsik - członek zarządu powiatu zgorzeleckiego ma w IPN teczkę, z której min. wynika, że we wrześniu 1982 roku został przez służby "pozyskany na zasadach dobrowolności :o , do zagadnienia nieprawidłowości w szkolnictwie, a następnie zarejestrowany jako TW ps. "Karaś""

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jakobsprenger

Cytuj:
Drogi Jendrzeju, orkiestra w której pierwsze skrzypce gra Przekorny i Nikos, a której dyrygentem jest Dobrzyński Maciej zawsze będzie czymś czego nie da się słuchać. Fałsz rozbrzmiewa z każdego akordu który ta orkiestra z bólem z siebie wydobywa.

Jeśli mowa jest o fałszu, to takim właśnie fałszywym założeniem jest Twoja nieudolna próba połączenia głosów osób niezadowolonych ze sposobu sprawowania władzy przez Gronicza,.. z jakąś tajemniczą koalicją, ... czy jeśli wolisz "orkiestrą". W ten sposób starasz się namieszać czytelnikom w głowach próbując im wmówić, że oto krystalicznie czysta PO z Groniczem Rafałkiem na czele została "osaczona" przez "zjednoczone czarne charaktery" świata lokalnej polityki.
Prawda jest niestety prozaiczna, choć równocześnie w jaskrawy sposób przedstawiająca waszą nieudolność praktycznie we wszystkich sferach dotychczasowych działań.

Osiągnęliście mistrzostwo regionu wszechczasów w dyscyplinie zwanej "nieudolność sprawowania rządów w połączeniu z niesłychaną butą, złośliwością i dwulicowością",.. W konsekwencji dały te wasze "rządy" efekt zadziwiający: oto głośno sprzeciwiają się waszemu dalszemu sterowaniu życiem gospodarczo - społecznym - kulturalnym miasta niemal wszystkie opcje polityczne działające w mieście. Ludzi prawicy,lewicy i "środka" łączy jedynie wspólny cel który paradoksalnie wy właśnie wypracowaliście. I jest on prosty: przerwać tą żałosną kadencję w której dominują niespełnione obietnice, kłamstwa (patrz jakobsprenger) i marnotrawstwo, które w samym tylko CSR dało już straty ok. 100 tys. zł., wynikające ze zwolnień byłych prezesów.

Cytuj:
Raport a gdzie on jest ?

Dobre pytanie... Gdzie się podziały wyniki badań które przecież również nie były chyba darmowe??? Kolejne zmarnotrawione pieniądze??? Kim byli organizatorzy, autorzy pytań zawartych w ankietach i kim byli ... ankieterzy??? Dlaczego wyniki nie były upublicznione??? Czy dlatego, że pomimo tendencyjnie skonstruowanych pytań nie dawały zadowalających was wyników??

Cytuj:
Po drugie obracasz się aktualnie wśród ludzi którzy robią dokładnie to co cię tak brzydzi - hipokrytów którzy walczą o stołki.

No tutaj to Ty właśnie osiągnąłeś Mont Everest hipokryzji. Walczysz przecież o utrzymanie swojego intratnego stołeczka i kolejne 4 lata "nic nie robienia". Z drugiej strony zdajesz sobie doskonale sprawę, że jedynie anonimowość chroni Cię przed śmiesznością - ponieważ sam jesteś kwintesencją hipokryzji a lista zarzutów jakie można było by Ci wytoczyć naraziłaby Cię na śmieszność, która przez długie lata szerokim echem odbijałaby się od zaniedbanych ścian naszych kamienic i wiła żałosnym pomrukiem wzdłuż brudnych ulic Zgorzelca.
Już teraz jednak widać wyraźnie, że wysoko postawionego działacza PO (jakim jesteś), nie stać jest na otwartą wymianę zdań. Wykorzystując wiedzę o osobach które piszą spod swoich nicków,... obrażasz i kłamiesz starając się zniekształcić rzeczywistość.
I nawet nie jesteś w stanie dostrzec jak bardzo szkodzisz wizerunkowi tych, których usilnie próbujesz uratować od haniebnej porażki przyszłych wyborów.

sławek

Cytuj:
Przekorny jak skomentujesz...

A kto pyta,... czy przypadkiem nie TW "Pikuś"??? :lol:

Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 6:05 przez przekorny, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Jakobsprenger jeśli naprawdę to ty Arturze Bieliński,to jesteś żałosny.
Ładnie tak się chować pod pseudonimami i pisać, dłubiąc w nosie. Niezależnie czy cię jutro odwołają jesteś dla mnie nikim.Jak ta cała reszta tej twojej skompromitowanej władzy. Zresztą już ci to powiedziałem.
Nikos

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
:(

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Ładnie tak się chować pod pseudonimami i pisać, dłubiąc w nosie.

Skąd masz takie doświadczenia :roll:

jakobsprenger pisze:
Och urocze. Po pierwsze kłamałeś mówiąc, że nie znasz Marko osobiście i nie poznałeś go "teraz" a o wiele wcześniej . Po drugie obracasz się aktualnie wśród ludzi którzy robią dokładnie to co cię tak brzydzi - hipokrytów którzy walczą o stołki. Ludzi którzy dla stołków są gotowi sprzymierzyć się z diabłem no i PiS-em Chcesz mnie przekonać, że jest inaczej. Spróbuj. Zmierzę poziom Twojej naiwności.

Może stąd to przeczulenie...?

Chuck Norris jr pisze:

Ano niestety :|

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35

Cytuj:
Skąd masz takie doświadczenia :roll:

Z obserwacji Twojej grafomanii...??? :roll:

ps. Znowu ta wazelinka. Ty YELLO_35 chyba nie rozstajesz się z nią.... ;-)

Tytuł:
pismak
pismak

jakobsprenger pisze:
Najzwyczajniej na świecie zostałeś złapany na głupocie i teraz starasz się odwrócić kota ogonem

Zarzucasz mi głupote za użycie określenia ogólnego?
Czy powinienem napisać, że prawdopodobnie 510 osób w Zgorzelcu nadal uznaje, że rządzi Fiedorowicz?
Czy wtedy byłbyś usatysfakcjonowany?

jakobsprenger pisze:
Mam odwalić scenę - nie znam nikogo - admin zeskanuj i przekaz ?

Nie rób tego. Nie pomoże.

jakobsprenger pisze:
Och urocze. Po pierwsze kłamałeś mówiąc, że nie znasz Marko osobiście i nie poznałeś go "teraz" a o wiele wcześniej

Rozumiesz moje wypowiedzi, jak chcesz. Nie mam pretensji.

jakobsprenger pisze:
Po drugie obracasz się aktualnie wśród ludzi którzy robią dokładnie to co cię tak brzydzi - hipokrytów którzy walczą o stołki.

Masz na myśli również siebie?

P
G

a ja wciąż ...

Tytuł:
pismak
pismak

jakobsprenger pisze:
Dwóch wybitnych fachowców od odczytywania wyników badań. Jeden 1,5 % widzi jako „wiele osób” a drugi dostrzega w tym „manipulacje”.

Chcąc ukrócić dywagacje związane z raportem z badań na stronie Urzędu Miasta opublikowano jego elektroniczną wersję

Tytuł:
pismak
pismak

Szkoda, że dopiero teraz, po moim zabieganiu o treść raportu. Czy przy braku takich działań raport skończył by w szufladzie, nawet wiem u kogo?

[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 10:30 pm ]
PiTeK pisze:
[ Jeden 1,5 % widzi jako „wiele osób” a drugi dostrzega w tym „manipulacje”.

Dlaczego pomijasz sedno mowa jest o radosnym stwierdzeniu ... tylko 1,5 % Jak przeczytasz uważnie to zaskoczysz.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Dlaczego pomijasz sedno mowa jest o radosnym stwierdzeniu ... tylko 1,5 % Jak przeczytasz uważnie to zaskoczysz.

Nie pomijam, Zacytowałem tylko słowa jakobsprenger

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.